Lærlingplass


Bekymret for flyktninger som ikke får jobb eller lærlingplass

Flyktninger får dårlige råd og velger feil utdannelse. Derfor ende de opp uten lærlingplass eller jobb, hevder Ap-politiker Abdullahi Mohamed Alason.

Store forskjeller for lærlinger

Store forskjeller møter ungdom på vei inn i framtidens yrker. Mens vinnerfylkene Oslo og Rogaland skaffer lærlingplass til fire av fem søkere, får bare halvparten av søkerne i Østfold kontrakt.

Les mer om Oslo, Rogaland og Østfold.
Vi må sette enda mer pris på lærlingene, både i kroner og i anseelse.

Regjeringen tar et nytt grep for å sikre lærlingplass til flere ungdommer. Nå må bedrifter som tar på seg offentlige oppdrag ha lærlinger. Det skjer gjennom en egen klausul i regelverket for offentlige anskaffelser.

Oslo: Best på lærlingeplasser

Oslo er best i landet på å skaffe elever lærlingplass. Ifjor tok kommunen inn 225 lærlinger i kommunal virksomhet, skriver Dagsavisen.

Les mer om Dagsavisen.

Mangler lærlingplass tross toppkarakterer

Bransjen ber kommunene ta større ansvar.

Vil hjelpe unge med lærlingplass

450 unge i Trøndelag venter på å få prøve utdanningen sin i yrkeslivet. Nå kommer det et spørsmål om fylkeskommunen bør garantere dem lærlingplass.

Les mer om Trøndelag.
Vil hjelpe unge med lærlingplass

450 unge i Trøndelag venter på å få prøve utdanningen sin i yrkeslivet. Nå kommer det et spørsmål om fylkeskommunen bør garantere dem lærlingplass.

Les mer om Trøndelag.
Lærer å selge seg selv til bedrifter

LÆRLINGER: På landsbasis står over 6.000 unge uten læreplass etter endt videregående skole. I Oslo har 34 unge tatt grep om egen lærlingplass og går på kurs for å selge seg selv.

Fortsatt 100 uten lærlingeplass

Over 100 yrkesfagelever står fortsatt uten lærlingplass i Vestfold. +1 Mange bedrifter er varsomme med å ta inn lærlinger. Rektor ved Færder videregående skole, Ketil Wang-Hansen, mener

Fortsatt 100 uten lærlingeplass

Over 100 yrkesfagelever står fortsatt uten lærlingplass i Vestfold.

Les mer om Vestfold.
Mangler lærlingplasser

286 unge i Vestfold står på venteliste for å få lærlingplass.

Les mer om Vestfold.
Mange unge får ikke lærlingplass

Det står fortsatt 286 unge på venteliste for å få lærlingplass i Vestfold. Vel 500 har fått plass ved skolestart. De som ikke har fått lærlingplass har fått tilbud om VG3, det vil si fagopplæring i skole.

Les mer om VG3 og Vestfold.
Bare halvparten av lærlingene får plass

Av de 227 som søkte om lærlingplass i IØ fikk bare 107 ja.

Morten fikk ikke lærlingplass: - Det er litt surt

Mange elever får et ufrivillig friår fordi de ikke får lærlingplass i bedrifter. De siste årene har rundt 30 prosent av elevene stått uten lærlingplass. - Det er surt.

201 utan lærlingplass

201 søkjarar med ungdomsrett står utan læreplass. Fylkesdirektøren meiner situasjonen ikkje er urovekkande, men har sett inn fleire resursar slik at det kan arbeidast direkte mot søkjarar

Over 200 utan læreplass

Over 200 unge står framleis utan lærlingplass til hausten. Det er ikkje lett å skaffe nok lærlingplassar til Industrimekanikar-faget. Dette er eit ILLUSTRASJONSFOTO.

5000 står uten lærlingplass

Stadig flere firmaer tar inn utenlandsk arbeidskraft på bekostning av norske ungdommer. - Det blir for kortsiktig hvis for mange bedrifter kun lener seg på utenlandsk arbeidskraft.

5000 står uten lærlingplass

Stadig flere firmaer tar inn utenlandsk arbeidskraft på bekostning av norske ungdommer.

For få lærlingplasser

Rundt 5000 ungdommer står uten lærlingplass til høsten. Samtidig tar flere firmaer inn utenlandsk arbeidskraft.

Hjelper elever videre

Med midler fra utdanningsdirektoratet skal Sentrum VGS gjennomføre et utviklingskurs for elever som ikke har fått lærlingplass i år.

Ikkje gode nok lærlingar

Over fire hundre elevar står utan lærlingplass i Møre og Romsdal. Det er omsorgsyrke som helsefagarbeidar og barne- og ungdomsarbeidar som slit aller mest.

Les mer om Møre og Romsdal.
- Lærlingane er ikkje gode nok

Over fire hundre elevar står utan lærlingplass i Møre og Romsdal. Det er omsorgsyrke som helsefagarbeidar og barne- og ungdomsarbeidar som slit aller mest. 457 elevar står utan lærlingplass

Les mer om Møre og Romsdal.
400 står uten lærlingplass

Bare 310 av 706 søker har fått lærlingplass i Nord-Trøndelag i høst. - Rekordmange søker om plass i år, forteller Ove Austmo i fagopplæringa i Nord-Trøndelag fylkeskommune.

400 står uten lærlingplass

Bare 310 av 706 søker har fått lærlingplass i Nord-Trøndelag i høst. – Rekordmange søker om plass i år, forteller Ove Austmo i fagopplæringa i Nord-Trøndelag fylkeskommune.

400 elever har ikke lærlingplass

Det er fortsatt mangel på lærlingbedrifter i Vestfold. Fylkeskommunen oppfordrer flere bedrifter til å ta inn elever. Tirsdag 8 juli ble det foretatt inntak til videregående skoler i Vestfold.

Les mer om Vestfold.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22