Lærlingplass


Ikkje gode nok lærlingar

Over fire hundre elevar står utan lærlingplass i Møre og Romsdal. Det er omsorgsyrke som helsefagarbeidar og barne- og ungdomsarbeidar som slit aller mest.

Les mer om Møre og Romsdal.

- Lærlingane er ikkje gode nok

Over fire hundre elevar står utan lærlingplass i Møre og Romsdal. Det er omsorgsyrke som helsefagarbeidar og barne- og ungdomsarbeidar som slit aller mest. 457 elevar står utan lærlingplass

Les mer om Møre og Romsdal.
400 står uten lærlingplass

Bare 310 av 706 søker har fått lærlingplass i Nord-Trøndelag i høst. - Rekordmange søker om plass i år, forteller Ove Austmo i fagopplæringa i Nord-Trøndelag fylkeskommune.

400 står uten lærlingplass

Bare 310 av 706 søker har fått lærlingplass i Nord-Trøndelag i høst. – Rekordmange søker om plass i år, forteller Ove Austmo i fagopplæringa i Nord-Trøndelag fylkeskommune.

400 elever har ikke lærlingplass

Det er fortsatt mangel på lærlingbedrifter i Vestfold. Fylkeskommunen oppfordrer flere bedrifter til å ta inn elever. Tirsdag 8 juli ble det foretatt inntak til videregående skoler i Vestfold.

Les mer om Vestfold.
400 elever har ikke lærlingplass

Det er fortsatt mangel på lærlingbedrifter i Vestfold. Fylkeskommunen oppfordrer flere bedrifter til å ta inn elever.

Les mer om Vestfold.
Nå står olje-elever uten lærlingplass

Over 400 mangler lærlingplass

Nå anbefales elever å bytte linje, hvis de ikke er sikre på valget sitt.

Østfolds største jobbintervju

To måneder før skolestart står fortsatt flere tusen elever i Norge uten lærlingplass. I Østfold går man nye veier for å sørge for at ungdommen får fullført utdanningen sin.

Les mer om Norge.
– Hvis du vil, så får du!

Etter vg2 prøver elever som har gått på yrkesfag å få tak i lærlingplass. Men hvordan kan man egentlig skaffe seg det?

Lærling på fiskebåt

Mangel på lærlingplass i fiskerinæringen bremser rekrutteringen. Derfor vil departementet innføre egne kvoter som elevene kan ta med seg ut på båten der de skal være lærling.

Lover lærlingplass til alle

Oslo kommune lover nå lærlingplass til alle elever som skal jobbe i sykehjem og barnehager. Antallet skal øke ra 270 til 710 lærlingplasser i hovestaden innen to år, skriver Aftenposten.

Les mer om Aftenposten.
Tvinger bedrifter til å bruke lærlinger

LØREN/GARDERMOEN (TV 2) Over 6000 elever står uten lærlingplass. Nå vil Høyre tvinge alle bedrifter som tar oppdrag for staten til å bruke lærlinger.

Les mer om Høyre.
Tvinger bedrifter til å bruke lærlinger

over 6000 elever står uten lærlingplass. nå vil høyre tvinge alle bedrifter som tar oppdrag for staten til å bruke lærlinger. partiet vil ha slutt på at utenlandske arbeidere hindrer

– Krev lærlingplasser ved innkjøp

Kommunene må bruke makten de har ved innkjøp til å skaffe flere lærlingplasser, sier leder av kommunenes interesseorganisasjon KS i Østfold, Ole Haabeth. Over tre hundre og femti elever risikerer å stå uten lærlingplass til høsten.

Les mer om Krev, Ole Haabeth og Østfold.
- Krev lærlingplasser ved innkjøp

Kommunene må bruke makten de har ved innkjøp til å skaffe flere lærlingplasser. Det sier leder av kommunenes interesseorganisasjon KS i Østfold, Ole Haabeth. Over tre hundre og femti elever risikerer å stå uten lærlingplass til høsten.

Les mer om Ole Haabeth og Østfold.
Får ikke lærlingplass – dropper ut

Mangel på lærlingplasser for helsefagarbeidere gjør at elever som skulle gått ut i en toårig læretid etter to år på skolen, heller må ta et tredje skoleår. Mange av dem dropper ut.

Lover strakstiltak for lærlingplass

Assisterende fylkesdirektør for opplæring i Østfold, Frid Sandmoe, lover flere strakstiltak for å løse lærlingproblemene.

Les mer om Frid Sandmoe og Østfold.
- Skaff deg lærlingplass selv

Gjett hva disse seks elevene har til felles? De lot seg ikke stoppe av mangel på lærlingplass, men tok selv ansvar for egen fremtid. Av - Jeg tror det er altfor mange ungdommer som ikke tar praksisplassen sin så seriøst.

Les mer om Jeg.
- Skaff deg lærlingplass selv

Gjett hva disse seks elevene har til felles? De lot seg ikke stoppe av mangel på lærlingplass, men tok selv ansvar for egen fremtid.

200 kan stå uten lærlingplass

914 med ungdomsrett har søkt om lærlingplass fra høsten, men det er bare 700 plasser.

Elever bekymret for lærlingplass

Nå varsler kunnskapsministeren full gjennomgang av dagens yrkesfag.

For seks år siden var Simon (23) barnesoldat i Eritrea

Nå kan han vise til toppkarakterer. Rørleggeryrket passer meg perfekt, sier Simon som har fått lærlingplass hos Christian Bringsli på Fauske. Et langt steg fra å være barnesoldat i hjemlandet. Drømmejobb.

Tidligere toppsak hos DN:
Disse fylkene er best for lærlinger

Store forskjeller mellom andelen søkere som får lærlingplass. Se oversikten her.

Lærer å få lærlingplass

Hvert år er det mange elever over hele landet som ikke får lærlingplass. I Buskerud prøver de å gjøre noe med problemet. Drammen. Aktiv mot læreplass er et kurstilbud til ungdom som
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15