Lærlingplass

Akershus: Mangler lærlingeplasser

Over 40 prosent av yrkesfagelevene i Akershus står uten lærlingplass. 1198 søkt og 481 står fortsatt uten plass. Blant dem er det flest elever fra eletrikerfaget.

Mangler lærlingplasser

Halvparten av yrkesfagelevene i Oslo står uten lærlingplass til høsten. Utdanningsetaten bekrefter overfor Dagsavisen at 398 av 798 søkere mangler læreplass. Formidlingen av læreplasser vil fortsette utover sommeren og høsten.
Les mer om Dagsavisen og Oslo.
Halvparten har fått lærlingplass
Halvparten av elevene som har søkt lærligplass i Agder-fylkene neste skoleår har fått tilbud. Fagene som leverer til oljeindustrien sliter mest.
Les mer om Agder-fylkene.
Flere har fått lærlingplass
Flere yrkesfagelever i Akershus har fått tilbud om lærlingplass før sommerferien i år enn i fjor. Drøyt 640 som skal begynne som lærlinger i høst, har allerede fått tilbud om plass i fylket. Det er 145 flere enn året før.

- Ikke ring mandag, ring i morgen!

Varsellampene lyser i Hordaland fylkeskommune. 120 elever står uten lærlingplass i industrifagene.
Les mer om Hordaland.
Det er ikke rart vi dropper ut
Første skoledag ble jeg fortalt at under halvparten av klassen kom til å få lærlingplass. Etter et halvt år står nå fem av tolv pulter tomme i klasserommet.
Bekymret for flyktninger som ikke får jobb eller lærlingplass
Flyktninger får dårlige råd og velger feil utdannelse. Derfor ende de opp uten lærlingplass eller jobb, hevder Ap-politiker Abdullahi Mohamed Alason.
Store forskjeller for lærlinger
Store forskjeller møter ungdom på vei inn i framtidens yrker. Mens vinnerfylkene Oslo og Rogaland skaffer lærlingplass til fire av fem søkere, får bare halvparten av søkerne i Østfold kontrakt.
Les mer om Oslo, Rogaland og Østfold.
Vi må sette enda mer pris på lærlingene, både i kroner og i anseelse.
Regjeringen tar et nytt grep for å sikre lærlingplass til flere ungdommer. Nå må bedrifter som tar på seg offentlige oppdrag ha lærlinger. Det skjer gjennom en egen klausul i regelverket for offentlige anskaffelser.
Oslo: Best på lærlingeplasser
Oslo er best i landet på å skaffe elever lærlingplass. Ifjor tok kommunen inn 225 lærlinger i kommunal virksomhet, skriver Dagsavisen.
Les mer om Dagsavisen.
Mangler lærlingplass tross toppkarakterer
Bransjen ber kommunene ta større ansvar.
Vil hjelpe unge med lærlingplass
450 unge i Trøndelag venter på å få prøve utdanningen sin i yrkeslivet. Nå kommer det et spørsmål om fylkeskommunen bør garantere dem lærlingplass.
Les mer om Trøndelag.
Vil hjelpe unge med lærlingplass
450 unge i Trøndelag venter på å få prøve utdanningen sin i yrkeslivet. Nå kommer det et spørsmål om fylkeskommunen bør garantere dem lærlingplass.
Les mer om Trøndelag.
Lærer å selge seg selv til bedrifter
LÆRLINGER: På landsbasis står over 6.000 unge uten læreplass etter endt videregående skole. I Oslo har 34 unge tatt grep om egen lærlingplass og går på kurs for å selge seg selv.
Fortsatt 100 uten lærlingeplass
Over 100 yrkesfagelever står fortsatt uten lærlingplass i Vestfold. +1 Mange bedrifter er varsomme med å ta inn lærlinger. Rektor ved Færder videregående skole, Ketil Wang-Hansen, mener
Fortsatt 100 uten lærlingeplass
Over 100 yrkesfagelever står fortsatt uten lærlingplass i Vestfold.
Les mer om Vestfold.
Mangler lærlingplasser
286 unge i Vestfold står på venteliste for å få lærlingplass.
Les mer om Vestfold.
Mange unge får ikke lærlingplass
Det står fortsatt 286 unge på venteliste for å få lærlingplass i Vestfold. Vel 500 har fått plass ved skolestart. De som ikke har fått lærlingplass har fått tilbud om VG3, det vil si fagopplæring i skole.
Les mer om VG3 og Vestfold.
Bare halvparten av lærlingene får plass
Av de 227 som søkte om lærlingplass i IØ fikk bare 107 ja.
Morten fikk ikke lærlingplass: - Det er litt surt
Mange elever får et ufrivillig friår fordi de ikke får lærlingplass i bedrifter. De siste årene har rundt 30 prosent av elevene stått uten lærlingplass. - Det er surt.
201 utan lærlingplass
201 søkjarar med ungdomsrett står utan læreplass. Fylkesdirektøren meiner situasjonen ikkje er urovekkande, men har sett inn fleire resursar slik at det kan arbeidast direkte mot søkjarar
Over 200 utan læreplass
Over 200 unge står framleis utan lærlingplass til hausten. Det er ikkje lett å skaffe nok lærlingplassar til Industrimekanikar-faget. Dette er eit ILLUSTRASJONSFOTO.
5000 står uten lærlingplass
Stadig flere firmaer tar inn utenlandsk arbeidskraft på bekostning av norske ungdommer. - Det blir for kortsiktig hvis for mange bedrifter kun lener seg på utenlandsk arbeidskraft.
5000 står uten lærlingplass
Stadig flere firmaer tar inn utenlandsk arbeidskraft på bekostning av norske ungdommer.
For få lærlingplasser
Rundt 5000 ungdommer står uten lærlingplass til høsten. Samtidig tar flere firmaer inn utenlandsk arbeidskraft.