Lødingen

Norge delt i to

Norge er delt i to kommunkiasjonsmessig som følge av uværet. Fergsambandet Skarberget- Bognes, Bognes-Lødingen og Drag -Kjøpsvik er alle innstilte. I tillegg er E6 over Saltfjellet stengt.

Vogntog sliter på glatta

På E10 ved Kåringen i Lødingen sliter et vogntog på glatt underlag. Annen trafikk kan passere. Strøbil er på veg.
Les mer om Kåringen og Lødingen.
Fergesamband kansellert
Fergesambandet Bognes–Lødingen på strekningen Bognes–Kåringen er midlertidig stengt på grunn av været.
Les mer om BognesKåringen.
Problemer ved Kåringen
På E10 ved Kåringen i Lødingen er det manuell dirigering av trafikken fordi en brøytebil har fått problemer, melder Statens vegvesen. Mekanikere jobber på stedet.
Les mer om Kåringen og Lødingen.

Fergeavganger kansellert

Torghatten Nord AS kansellerer et par avganger på sambandet Bognes-Lødingen i kveld. Avgangen fra Lødingen kl. 18:30, og retur fra Bognes kl. 19:45 er kansellert grunnet tekniske problemer.
Støy grunnet PLIVO
I forbindelse med nødetatenes trening i den nasjonale prosedyren for pågående livstruende vold (PLIVO) vil det gjennomføres øvelser med utrykningskjøretøy og uniformert politi med øvingsvåpen i Andøy, Bø, Øksnes, Sortland, Hadsel og Lødingen i oktober og november. Dette melder politiet i ei pressemelding. Publikum vil kunne merke stor aktivitet i området, og muligens noe støy.
Les mer om Andøy, Hadsel, Lødingen og Sortland.
Mange fastleger er vanskelig å nå
Fastlegekontor i Lødingen, Brønnøy og Lurøy kommer best ut i Nordland. Et legekontor i Ballangen kommer på siste plass, ifølge Forbrukerrådets undersøkelse. 1374 fastlegekontor over hele landet er testet og rangert på informasjon, service og digital tilgjengelighet. Mange fastleger er frakoblet internett og vanskelige å nå, viser undersøkelsen.
Lødingen kommer dårlig ut
Forslaget til statsbudsjett gir Lødingen en vekst på frie inntekter på 0,8 prosent i 2018. Det tilsvarer 1,2 millioner kroner. På landsbasis ligger gjennomsnittsøkningen i kommunene på 2,6 prosent. – Å få bare 1/3-del av hva de andre får er dramatisk, sier Atle Andersen, ordfører i Lødingen kommune til Bladet Vesterålen.
Nytt fiskemottak i Lødingen
1. november åpner selskapet Lofoten Sea Products et nytt fiskemottak i Lødingen, skriver Bladet Vesterålen. – Vi ønsker å legge til rette for at regionens fiskere skal slippe å gå lange veier til Lofoten og Vesterålen for å levere fangster fra Ofoten og indre Vestfjorden, sier daglig leder Lisbeth Kristine Hansen i Lofoten Sea Products.
Sendes til legevakt for sjekk
Tre voksne og ett barn sendes til legevakt for sjekk etter utforkjøringen i Fiskefjord i Lødingen. Like før klokka 10 kjørte bilen ut av veien og havnet på taket. Ambulanse og politi er på stedet.
Les mer om Fiskefjord og Lødingen.
Utforkjøring i Lødingen
To voksne og ett barn er tilsynelatende uskadd etter en utforkjøring ved Fiskerfjord i Lødingen. Bilen havnet på taket, skriver politiet på Twitter. Nødetatene er på vei til stedet.
Les mer om Fiskerfjord, Lødingen og Twitter.
Bil havnet på taket
To voksne og ett barn er tilsynelatende uskadd etter en utforkjøring ved Fiskerfjord i Lødingen. Bilen havnet på taket, skriver politiet på Twitter. Nødetatene er på vei til stedet.
Les mer om Fiskerfjord, Lødingen og Twitter.
Melding om brann
Lødingen brannvesen har fått melding om brann i elektrisk installasjon. Brannvesenet er på vei. Saken oppdateres.
Uvær stenger fergesamband
Sterk vind gjør at Torghatten Nord innstiller fergesambandet Mellom Bognes og Lødingen inntil videre. .
Les mer om Lødingen og Torghatten Nord.
Normale ruter Lødingen-Bognes
Normale ruter er gjenopptatt i sambandet Lødingen-Bognes, melder Torghatten Nord AS.
Kansellering Bognes-Lødingen
Torghatten Nord AS informerer om kansellering i sambandet Bognes-Lødingen. Alle avganger med M/F Barøy, A-ruten, er kansellerert inntil videre på grunn av teknisk feil.
Les mer om A-ruten og Bognes-Lødingen.
Siktet for promillekjøring
Lørdag morgen fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt inn i en bensinpumpe på bensinstasjonen i Lødingen. Nå melder operasjonssentralen at eieren har erkjent å ha kjørt bilen, og er siktet for promillekjøring. Vedkommende er fremstilt for blodprøve.
Les mer om Lødingen.
Møysalen: Kun lettere skader
Kvinnen på 42 år som trengte assistanse på Møysalen i Lødingen kommune er fraktet ned og flydd til Stokmarknes, melder hovedredningssentralen i Nord-Norge. Det skal kun være snakk om lettere skader.
Hentes av luftambulanse
En dame i et turfølge har ramlet og slett seg oppe på Møysalen i Lødingen kommune. Politiet i Nordland melder at hun hentes ut av fjellet med luftambulanse.
Les mer om Lødingen, Møysalen og Nordland.
Kansellerer fergeavganger
Avgangen fra Lødingen kl. 11 og fra Bognes kl 12.15 i dag er kansellert, opplyser vegvesenet. Sambandets C-rute er innstilt på grunn av teknisk feil. Øvrige ruteturer i A- og B-ruta utføres som normalt.
Les mer om Aog B-ruta og Lødingen.
Forsinkelser på ferge
Fergesambandet Bognes-Lødingen har redusert kapasitet og forsinkelser på inntil 30 minutter på grunn av tekniske problemer. C-ferga er innstilt, og det er stor trafikk på sambandet, melder Vegtrafikksentralen.
Vogntog av veien
Et vogntog har kjørt av vegen på E10 omlag 4 km øst for Kåringen i Lødingen. Trafikken kan passere. Vegen blir stengt når bergingen begynner, melder Statens vegvesen.
Les mer om E10, Kåringen og Lødingen.
Innstilt ferge
B-fergen på fergesambandet Bognes - Lødingen er innstilt på grunn av tekniske problemer, og det er redusert framkommelighet på strekningen, melder Statens vegvesen.
Les mer om Lødingen.
Ransalarm i Lødingen
En politipatrulje rykket ut til Rema 1000 Lødingen etter at ransalarmen gikk. Det viste seg imidlertid at alarmen var falsk.
Les mer om Lødingen og Rema.
Sjå delfinane tøffe seg for Jørgen og gjengen
Jørgen Veiby og kameratane hans er på segltur frå Gratangen til Oslo. I Lødingen fekk dei eit artig besøk.
Les mer om Gratangen, Jørgen og Oslo.
1.  Kronen svekker seg etter inflasjonstall

2.  Brudd etter 27 år: Selger seg ut av Norges største oppkjøpsfond

3.  Bitcoin fiasko?

4.  Bankkunder rammes av problemer med BankID

5.  NHO: Slik blir norsk økonomi de neste to årene

6.  Så mye vil det koste

7.  Nesten frivillig

8.  Kreativitet mot skatteplanlegging

9.  DN mener: IA-avtalen er en dyr sovepute

10. Neppe smart med usmarte årsrapporter