Løsningen

Får førerkortet inn på mobilen

- Dette ligger ikke i planene våre nå, sier Vegvesenet. Før nyttår begynte Finland å teste ut førerkortet som en app på mobilen, og til sommeren lanseres løsningen, melder det finske trafikkvesenet Trafi i en melding.
Les mer om Finland, Trafi og Vegvesenet.

Til sommeren kommer førerkortet på mobilen - men ikke i Norge

- Dette ligger ikke i planene våre nå, sier Vegvesenet. Før nyttår begynte Finland å teste ut førerkortet som en app på mobilen, og til sommeren lanseres løsningen, melder det finske trafikkvesenet Trafi i en melding.
Les mer om Finland, Norge, Trafi og Vegvesenet.
Ingen alkostopp i Fagforbundet
Til tross for at nesten alle politiske partier vil slutte å spandere alkohol på medlemmene sine etter #metoo, tror ikke Fagforbundet det er løsningen.
Les mer om Fagforbundet.
– Barselkvinnene ser ut til å bli et lett bytte
Olaug Bollestad (KrF) frykter barselkvinnene blir en salderingspost, og at kvinner med fødselsdepresjon ikke fanges opp. Hun tror ny finansieringsmodell for sykehusene kan være en del av løsningen.
Les mer om Barselkvinnene.

Vil betale restauranter for å la folk gjøre fra seg hos dem

BERGEN RÅDHUS (NRK): Bergen fant inspirasjon i Tyskland for løsningen på årevis med doproblem.
Les mer om Tyskland.
Ringer du kommunen, er det kanskje «Kari» du får snakke med
En rekke kommuner har begynt å benytte seg av AI-teknologi i form av chatte-roboten «Kari». I uker med lav bemanning eller ved stor pågang kan roboter være løsningen for norske kommuner.
Les mer om AI-teknologi og Kari.
Bane Nors «kompetanse»
Jernbanedebatten: Et stadig voksende flertall av byens innbyggere har innsett at Øst er den logiske løsningen.
Les mer om Øst.
Norgerhaven har kostet over 900 millioner kroner – nå avsluttes den omstridte avtalen
ULLERSMO FENGSEL/KLØFTA (NRK): Kritikerne har kalt leieavtalen med Nederland en «fortelling om sløsing med norske fengselsmillioner. Mannen bak avtalen, Anders Anundsen, erkjenner at løsningen er kontroversiell. Nå har hans etterfølger bestemt at leieforholdet skal avsluttes.
Les mer om Nederland.
Han går, altså tenker han(pluss)
For Erling Kagge er det å gå løsningen på de fleste problemer og svaret på de fleste spørsmål.
Grønn belysning på Røkke-båt
Aker BioMarine og VARD har valgt Ålesundsbaserte Luminell som leverandør av lys på sitt nye krill-fartøy. - Den bærekraftige løsningen vil spare hele 75 prosent av energiforbruket som går til lys om bord.
Derfor vil alle ha felleski
Blir skiturene hindret av tidsklemme og dørstokkmil? Felleski kan være løsningen. For to år siden ble det solgt cirka 60.000 felleski i vintersesongen. I fjor var tallet oppe i 100.000 par.
Grønne valg for nytt krill-fartøy
Aker BioMarine og VARD har valgt Ålesundsbaserte Luminell som leverandør av lys på sitt nye krill-fartøy. Den bærekraftige løsningen vil spare hele 75 prosent av energiforbruket som går til lys om bord. Det skriver selskapet i en pressemelding. Det nye krillfartøyet er på 130 meter og skal utstyres med moderne miljøvennlig teknologi. Fartøyet er utviklet av Vard Design i Ålesund sammen med fiskere fra Aker BioMarine og skal koste 1 milliard kroner.
Veivalg for politikere og velgere
Nå må politikerne ta et realistisk valg for en samferdselsløsning som fungerer i «nye» Asker og jobbe beinhardt for å gjennomføre den valgte løsningen.
Les mer om Asker.
Apotekerforeningen lei av «legeshopping - vil stoppe misbruk av medisiner
Selv etter at e-resept ble innført, er «legeshopping fortsatt et problem. Et nytt datasystem kan være løsningen på problemet.
Studenter fra Ungarn kan løse mangelen på psykologer i distriktskommuner
Kun halvparten av kommunene i Norge har kommunepsykologer. Denne tjenesten vil bli et krav i år 2020. Nå kan løsningen bli å hente norske psykologistudenter fra Ungarn.
Les mer om Norge og Ungarn.
Morten Klokkersveen: Stasjon på Avtjerna/Rustan er en dårlig idé
- Vi må velge den beste løsningen for jernbanen. Det er å bygge en lang tunnel uten stasjon på Rustan. De siste ukene har flere tatt til orde for å bygge en stasjon i det ubebodde skogsområdet Avtjerna.
Les mer om Avtjerna og Rustan.
Valgte businessclass, måtte betale sjøl
Maren Lundby (23) fryktet at søvnmangel skulle knuse gulldrømmen. Løsningen ble svindyr flybillett til Sør-Korea. - Bare bortover, bedyrer OL-helten.
Les mer om OL-helten og Sør-Korea.
Gull-Maren fløy business – må ta regningen selv
Maren Lundby (23) fryktet at søvnmangel skulle knuse gulldrømmen. Løsningen ble svindyr flybillett til Sør-Korea. – Bare bortover, bedyrer OL-helten.
Les mer om OL-helten og Sør-Korea.
Gull-Maren betalte flybilletten til OL selv
Maren Lundby (23) fryktet at søvnmangel skulle knuse gulldrømmen. Løsningen ble svindyr business-billett til Sør-Korea. Se TV 2s intervju med gulljenta på Oslo Lufthavn øverst.
Les mer om Oslo Lufthavn og Sør-Korea.
Gull-Maren betalte flybilletten til OL selv
Maren Lundby (23) fryktet at søvnmangel skulle knuse gulldrømmen. Løsningen ble svindyr business-billett til Sør-Korea.
Les mer om Sør-Korea.
Bom eller ikke bom - er det spørsmålet?
Er bom løsningen på alle miljøproblemer? Eller er bom roten til alt ondt og all verdens urettferdighet? Satt på spissen selvfølgelig. Men bomdebatten er polariserende. Den trenger ikke være det, i alle fall ikke lokalt.
Sporveien: Det dreier seg om to dispensasjoner i Grefsenveien
DEBATT: Fremstillingen i artikkelen etterlater et inntrykk av at eksisterende reguleringsplan er utilstrekkelig for den valgte løsningen, siden det må søkes om dispensasjon på flere områder.
Les mer om Grefsenveien.
Spinraza til alle SMA-pasienter!
Den eneste løsningen som er akseptabel innenfor dagens rettslige ramme, er å tilby alle SMA-pasienter Spinraza.