Laagendalsposten

Vil kjøpe tomta til Mynta

Norsk Bergverksmuseum vil kjøpe tomta til naboen Mynta for å utvide museumsdriften, skriver Laagendalsposten. Museet gir nå opp planene om et nybygg i Hyttegata til 400 millioner kroner, og vil heller utvide i bygningene som eies av Samlerhuset.

Vurderer å fortsette

Silje Norendal holder døra på gløtt for OL i 2022, skriver Laagendalsposten. 24-åringen fra Kongsberg endte på en 6. plass i nattens Big Air finale. Hun klarte ikke å lande et triks helt perfekt, og endte med 131.50 poeng.
– En god vinter for alpinanlegget
Vinteren så langt har vært god for Kongsberg skisenter. Økningen har vært på 60 % sammenlignet med fjoråret. Daglig leder Harald Jamtveit sier til Laagendalsposten at det har vært positivt fordi de siste årene har vært vanskelige for skisenteret.
Falt i alpinbakken
En mann falt og skadet seg i Kongsberg skisenter i går ettermiddag. Luftambulansen ble tilkalt og fraktet mannen til Ullevål sykehus. Mannen er ikke livstruende skadet. Men skadeomfanget hans er ellers uavklart. skriver Laagendalsposten.

Overskudd i Flesberg kommune

Flesberg kommune fikk i fjor et overskudd på over sju millioner kroner, noe som trolig er rekord, skriver Laagendalsposten. Overskuddet kommer blant annet av at rundt fem millioner ble spart, etter tildeling av støtte til integrering av flyktninger.
Les mer om Flesberg og Laagendalsposten.
Disse ble foreslått til Serviceprisen
Juryen har valgt ut de seks nominerte som nå kjemper om Serviceprisen 2018. Du kan være med å avgjøre. Serviceprisen, i regi av Laagendalsposten, Kongsberg Næringsforum og Høgskolen i Sørøst-Norge, skal deles ut for sjette gang.
Advarer mot økt snøskredfare
Snøskredfaren på Blefjell øker. Mye snø, vind og økende temperaturer øker skredfaren, sier Tor Flesseberg i Kongsberg Røde Kors til Laagendalsposten. Røde Kors har fått rapporter om middels og store skred på Blefjell, Sigridsbu og i Langedalen.
Skal teste fyrverkeri
Politiet på Kongsberg ber hundeeiere være ekstra oppmerksomme i morgen lørdag. Da skal et firma som ligger mellom Skollenborg og Krekling teste fyrverkeri, skriver Laagendalsposten. Det er snakk om ti batterier som skal fyres av fra klokken 17 og det vil vare cirka en time.
Delåpner tidligere enn planen
Deler av den nye E 134 forbi Kongsberg sentrum kan trolig åpnes tidligere enn planlagt. Allerede før neste vinter, et års tid før hele strekningen er ferdig, skriver Laagendalsposten.
Strømbrudd i Jondalen
Mange er uten strøm i området fra Jondalskrysset og mot fylkesgrensa, melder Laagendalsposten. Strømbruddet oppsto klokken 04.42 natt til torsdag. Glitre Energi opplyser at de er i gang med å utbedre feilen i høyspentnettet.
Tok etterlyst litauer
Ein etterlyst litauar blei i natt pågripen i Kongsberg. Mannen har vore etterlyst for vinningskriminalitet i Litauen, og via ein etterlysning via Interpol fekk politiet melding om at mannen skulle opphalde seg på ein privat adresse i Kongsberg, skriv Laagendalsposten.
Strømbrudd i Hvittingfoss
820 kunder i Hvittingfoss-området har mistet strømmen i kveld, melder Laagendalsposten. Årsaken til strømbruddet er et tre som har revet ned en linje. Feilen er funnet, og mannskap er ute og retter, opplyser Glitre Energi til avisen.
Trafikkulykke E134
Nødetatene har rykket ut til E134 ved Basserudåsen etter melding om en trafikkulykke. Ifølge Laagendalsposten er tre biler involvert i ulykken.
Les mer om Basserudåsen.
Straffet for 18. gang
En mann i 40-årene fra Kongsberg er dømt til 60 dager i fengsel for heleri, tyveri, befatning med narkotika og bæring av kniv på offentlig sted, melder Laagendalsposten. Dette var niende gang mannen måtte møte i retten. Han er tidligere ilagt straff 17 ganger, åtte ganger ved dom og ni som forelegg, for lignende forhold.
Eldre flytter inn på studentboliger
Flere av beboerne fra Skinnarberga bo- og behandlingssenter har takket ja til å flytte inn på er gamle studentboligene på Raumyr. Det skriver Laagendalsposten. En kvinne mistet livet og 22 beboere mistet sine hjem i brannen tidlig julaften.
Byggefirmaer konkurs
I løpet av to dager ble to byggefirmaer i Kongsberg slått konkurs. Til sammen 16 ansatte er rammet, skriver Laagendalsposten. Selskapene Buskerud Omegn Byggtjenester AS og Total Uavhengig Kontroll AS har drevet med oppføring av bygg.
Båndtvang i Kongsberg
Fra og med i morgen innføres det utvidet båndtvang for hunder i Kongsberg kommune, skriver Laagendalsposten. Årsaken er at all snøen gjør at hjortevilt har store utfordringer med å ta seg frem i terrenget. Forbudet gjelder i utgangspunktet frem til ordinær båndtvang 1. april.
ID-tyv tjente 1,1 millioner kroner
En Kongsberg-mann i 30-årene er dømt til tre og et halvt års fengsel for flere tilfeller av identitetstyveri. Stjålne opplysninger fra 196 personer ble brukt til hvitvasking, grovt bedrageri, falske bankkort og falske pass, ifølge Laagendalsposten.
Les mer om Laagendalsposten.
Mener scootere kjørte i reinflokk
Politiet etterforsker to snøscooterførere som skal ha skremt en villreinflokk på rundt 200 dyr på Imingfjell lørdag, skriver Laagendalsposten. To turgåere observerte scooterne. De sier dette ikke var nyttekjøring, og at en av dem kjørte midt i flokken.
Fikk kjøreforbud etter sladding
En ung bilfører har fått kjøreforbud etter uforsiktig kjøring i Kongsberg sentrum i går kveld. Politiet kom over føreren som sladdet med bilen sin på snøføret, skriver Laagendalsposten. Den unge føreren vil trolig få en reaksjon fra politiet.
Endelig avgjørelse av vaskerisaken
Kommunestyret i Kongsberg skal onsdag denne uken ta stilling til om kommunens vaskeri skal konkurranseutsettes, skriver Laagendalsposten. Før jul stemte politikerne i utvalg for helse og omsorg imot rådmannens forslag om konkurranseutsetting.
Milliardavtale til Patria
Selskapet Patria som er 49,9 prosent eigd av Kongsberg Gruppen, har signert ein avtale med verdi på 1,6 milliardar kroner, skriv Laagendalsposten. Avtalen er med det finske forsvaret om oppgradering og vedlikehald av båtar i Hamina-klassa.
Går julen i møte som serieledere
Skrims håndballjenter leder serien. Med helgens 28-23-seier over Fana har de nå 22 poeng og fem poengs forsprang til Fana som er neste lag på tabellen, skriver Laagendalsposten. Trener Petter Kjærnes var svært fornøyd etter helgens seier.
Les mer om Fana og Laagendalsposten.
Frykter for vaskerijobbene
De ansatte på vaskeriet ved Skavangertun alders- og sykehjem i Kongsberg frykter for jobbene sine. Rådmannen foreslår nemlig å konkurranseutsette virksomheten, skriver Laagendalsposten. Helse- og sosialutvalget behandler forslaget i morgen.
Bestilte sovetabletter på nett
En kvinne fra Buskerud er anmeldt av Tollvesenet for ulovlig innførsel av legemidler, skriver Laagendalsposten. Kvinnen hadde bestilt 2 til 300 sovetabletter på nettet, og pakken ble stoppet i tollen. Kvinnen kommer til å bli bøtelagt for dette.