Laagendalsposten

Vil lenke seg fast i gravemaskinene

Veslemøy Fjerdingstad fra Rødt sier hun kommer til å gjøre alt for å stanse riving av to verneverdige hus i Kongsberg. For å gi plass til studenthus og ny ungdomsskole skal kommunestyret onsdag behandle saken, skriver Laagendalsposten.

KKP-forhandlinger bak lukkede dører

Kongsberg kommune legger opp til forhandlinger bak lukkede dører når de skal diskutere kommunens eierskap i KKP Eiendom i morgen, skriver Laagendalsposten. Diskusjonen skal foregå i et formannskapsmøte på rådhuset der dette er den eneste saken.
Les mer om Laagendalsposten.
Støtter innendørs hoppbakke
Sportssjef Clas Brede Bråthen ( bildet) i Norges Skiforbund hopp sier til NRK at han støtter alt som er med på å utvikle hopp-sporten. Ildsjel Jens Sundby fra Hof ønsker å bygge en innendørs hoppbakke og presenterte planene sammen med fire andre i går, skriver Laagendalsposten.
Les mer om Hof, Laagendalsposten og NRK.
Verdens største hoppbakke inne
Ildsjel Jens Sundby fra Hof jobber med planer om å bygge verdens første store innendørs hoppbakke i Hof. Husk på at skøytesporten har flyttet inn, så hvorfor kan ikke hoppsporten også gjøre det, sier Sundby til Laagendalsposten.
Les mer om Hof, Laagendalsposten og Sundby.

Sier nei til flere møter

Ordfører Eli Hovd Prestegården i Nore og Uvdal vil ikke være med på flere møter om politireformen. Det har hun sagt fra om i en e-post til politimesteren. Prestegården sier til Laagendalsposten at hun nylig er gjort kjent med at politiressursene i Numedal og Kongsberg blir sterkt redusert, i strid med hva hun er blitt fortalt tidligere.
Bakkerud til Tsjekkia
Skrims Ingvild Bakkerud er tatt ut på rekruttlandslaget til en firenasjonersturnering i Cheb i Tsjekkia, skriver Laagendalsposten. Norge møter Sveits i åpningskampen torsdag 23. november, og fredag venter Østerrike. Turneringen avsluttes med kamp mot vertsnasjonen Tsjekkia lørdag.
Etterlyser bedre sikkerhet
Ansatte ved kinoen på Kongsberg etterlyser vektere på kveldstid. De er bekymret for sikkerheten skriver Laagendalsposten. Etter klokka 17 er det bare de ansatte ved kinoen igjen på jobb på Krona. Nylig ble en mann siktet for overgrep mot en tenåringsjente på bibliotektet i det samme bygget.
Siktet for voldtekt av ung jente
En mann i slutten av tenårene er siktet for et seksuelt overgrep mot en ung jente på biblioteket i Kongsberg, skriver Laagendalsposten. Overgrepet skal ha skjedd for to uker siden.
Siktet for overgrep mot barn
En mann er siktet for voldtekt av barn under 14 år, fordi han skal ha forgrepet seg på ei ung jente i biblioteket på Krona på Kongsberg for to uker siden. Det skriver Laagendalsposten. Politiet sier at mannen er avhørt og at han har erkjent de faktiske forhold.
Tiltalt for trusler om skoleskyting
Gutten som truet med skoleskyting ved Kongsberg videregående skole tidligere i høst, er nå tiltalt for grove trusler, skriver Laagendalsposten. Eleven kom med truslene i et klasserom i slutten av september og skapte frykt blant både elever og lærere.
Det blir færre bussavganger
Nettbuss kutter Timeekspressens avganger mellom Oslo og Notodden fra 16 til ti på hverdager. Timeekspressen sliter med underskudd, og det er grunnen til at antallet avganger kuttes, sier administrerende direktør Ståle Nistov til Laagendalsposten.
Jazzfestivalen i minus
Kongsberg jazzfestival går med et underskudd på 4,4 millioner kroner etter årets fest, skriver Laagendalsposten. Sist gang festivalen gikk i minus var i 2012. Årets trekkplaster, bandet Toto solgte kun halvparten av de 6500 billettene som var forespeilet. – Det er folkefesten vi tjener penger på, i år bommet vi på den, sier festivalsjef Kai Gustavsen til avisa.
Økte inntekter i KA
Kongsberg Automotive økte inntektene med 22,4 millioner Euro i tredje kvartal, skriver Laagendalsposten. Konsernsjef Henning Eskild Jensen sier til avisen at han er fornøyd med at selskapet for tredje kvartal på rad øker inntektene.
Les mer om Euro og Laagendalsposten.
Har ikke gitt opp
Politiet etterforsker fortsatt hva som kan ha skjedd med Tom Rune Hagen som har vært savnet fra Uvdal siden juli. Etterforskningsleder Halvard Jervell sier til Laagendalsposten at de er avhengige av nye tips og opplysninger for å komme videre.
Raumyr-bygget kan bli solgt
Det tidligere høgskolebygget på Raumyr i Kongsberg kan bli solgt, skriver Laagendalsposten. Statsbygg som eier bygget, skal vurdere om staten har behov for å bruke det. Hvis det ikke er det, kan det bli solgt, sier eiendomssjef Hanne Leere.
Det kan bli slutt på hockeykampene
Det kan bli slutt på ishockeykamper i Kongsberghallen hvis ikke nye vanter settes opp, skriver Laagendalsposten. Ifølge nye krav, skal vantene være lavere og pleksiglasset høyere enn dagens. Nye koster 2,5 millioner kroner, noe Kongsberghallen ikke har råd til.
Bekymret for verneverdig skog
Stortingsrepresentant for SV, Arne Nævra, vil vite hvordan det sikres at verneverdig skog ikke hugges før det er avgjort om den skal vernes, skriver Laagendalsposten. Statskog sier de holder seg unna de områdene som er foreslått vernet.
Helse og omsorg må spare
I Kongsberg må helse- og omsorgssektoren spare seks millioner kroner i neste års budsjett, skriver Laagendalsposten. Blant annet må de ansatte jobbe mer effektivt ved hjelp av digitale verktøy og ny velferdsteknologi.
Les mer om Laagendalsposten.
Vi ha slutt på piratkjøring
Taxinæringen på Kongsberg mener piratkjøring er et stort problem i byen og ber politiet rydde opp, skriver Laagendalsposten. Gjennom lukkede grupper på Facebook avtales kjøring ifølge taxibransjen. Politiet minner om at det er ulovlig å ta betalt for slik kjøring. Sjåfører som blir tatt risikerer å få bot.
Stoppet fest med 13-åringer
Politiet på Kongsberg rykket i natt ut til en fest hvor ungdom helt nede i 13-14-årsalderen var beruset, melder Laagendalsposten. Festen ble stanset av politiet.
Blir stadig flere dykkere
Aldri før har det vært så mange ansatte med dykkerkompetanse i brannvesenet på Kongsberg. Nå er det 14 som kan rykke ut på oppdrag i vann, skriver Laagendalsposten. Dykkerne blir stadig utkalt til ulykker i vann og elver også utenfor distriktet. Sist i forbindelse med båtulykken på Seljordsvannet, der tre personer mistet livet.
Tiltalt for strømtyveri
En mann fra Numedal må i slutten av oktober møte i Kongsberg tingrett, tiltalt for å ha stjålet strøm for 880.000 kr. Det skriver Laagendalsposten. Over et tidsrom fra 2013 til 2017 skal mannen ha stjålet over en million kilowattimer strøm, et årsforbruk for nærmere 55 boliger. Mannen nekter straffskyld.
Tiltalt for NAV-bedrageri
En kvinne i 30-årene fra Kongsberg er tiltalt for grovt bedrageri mot NAV, skriver Laagendalsposten. Kvinnen skal feilaktig ha fått utbetalt over 180.000 kroner i dagpenger, samtidig som hun jobbet, ifølge tiltalen. Rettssaken mot kvinnen går i Kongsberg og Eiker tingrett i neste uke.
Skal lete etter savnet mann
Letingen etter Tom Rune Hagen i Uvdal tas opp igjen i helgen, skriver Laagendalsposten. 36-åringen har vært savnet siden 30. juli. Frivillige skal lete i Brandkårslia. Gunn Lystad Sælebakke sier det trolig blir siste gang det søkes før snøen kommer.
Passkontoravklaring utsett
Det er enno ikkje kome noko avklaring på om passkontoret i Kongsberg kjem til å bli nedlagt. Politidirektoratet fortalde Laagendalsposten at avklaringa skulle kome i samband med framlegginga av nasjonalbudsjettet i går. Men det skjedde ikkje. Dersom passkontoret blir lagt ned betyr det at folk i Numedal og Kongsberg må reise til Drammen eller Notodden for å få seg nytt pass.