Land

Norge vant 10-8

Herrelandslaget i curling hadde kniven mot strupen i nattens kamp mot Danmark, men klarte til slutt å hale i land seieren. Norge har nå to seiere og tre tap hittill i OL, noe som kan holde til avansement.
Les mer om Danmark.

Torbjørn (39) reiser verden rundt – uten å fly

Danske Torbjørn Pedersen (39) har planer om å bli det aller første mennesket i historien som besøker alle verdens land uten å lette fra bakken.
Heiberg: – La oss gå foran og vise verden hvordan OL skal gjøres
Gerhard Heiberg er lei av norsk kritikk av OL-arrangører i andre land. Han mener det er på tide å se på muligheten for en ny norsk søknad om vinter-OL.
Les mer om OL-arrangører.
Torbjørn (39) reiser verden rundt - uten å fly
Danske Torbjørn Pedersen (39) har planer om å bli det aller første mennesket i historien som besøker alle verdens land uten å lette fra bakken. - Det er delvis for eventyrets skyld.

Ukrainas utenriksminister til VG: Nordiske land kan spille en rolle i FN-styrke i Øst-Ukraina

MÜNCHEN (VG) Norge og de andre nordiske landene kan spille en rolle i en eventuell fredsbevarende FN-styrke i den konfliktherjede østlige delen av Ukraina. Det bekrefter landets utenriksminister overfor VG.
Ukrainas utenriksminister til VG: Nordiske land kan spille en rolle i FN-styrke
MÜNCHEN (VG) De nordiske landene kan spille en rolle i en eventuell fredsbevarende FN-styrke i den konfliktherjede østlige delen av Ukraina. Det bekrefter landets utenriksminister overfor VG.
Les mer om FN-styrke og Ukraina.
Ukrainas utenriksminister til VG: Nordiske land kan spille en rolle i FN-styrke
MÜNCHEN (VG) De nordiske landene kan spille en rolle i en eventuell fredsbevarende FN-styrke i den konfliktherjede østlige delen av Ukraina. Det bekrefter landets utenriksminister overfor VG.
Les mer om FN-styrke og Ukraina.
Vil styrke kampen mot ulovlig fiske
Et offentlig utvalg som oppnevnes i vår, skal vurdere Norges fiskerikontroll for å styrke kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeriminister Per Sandberg. Norge bruker i dag store ressurser på kontroll og rapportering til havs og på land, ifølge NTB.
Les mer om NTB og Per Sandberg.
Ap vil hjelpe utenlandske leger å få utdannelsen godkjent
Arbeiderpartiet vil at leger med utdannelse fra land utenfor Europa skal få støtte av Statens lånekasse til å få norsk godkjenning.
Les mer om Europa.
Nei til salg av Norge og EØS-avtalen
Norge selges ut bit for bit, vannkraften vår, skogen vår, fisken vår og andre ressurser. Hvorfor skal vi betale milliardbeløp til EU og andre land for å få lov å selge fisk og andre varer de trenger?
Les mer om Norge.
Et sterkere nord
- Kampen for by og land i hele regionen må være målsettingen. Fra 2020 er Troms og Finnmark fylkeskommune et faktum. Da er det vi, ikke vi og dem. Det er på tide å fjerne denne mentale sperren, slik man har klart i eksempelvis Trøndelag.
Les mer om Finnmark og Trøndelag.
Vinter-OL heile uka på Strand skole
SORTLAND: Strand skole bruker heile uka ute i marka. Skolen har OL-uke, og ungene representerer forskjellige land og deltar på ulike øvelser. - Det er fint å være ute hele dagen, også slipper vi lekser, sier Iver og Benjamin.
Les mer om Benjamin, Iver, OL-uke og Strand.
Setter privatskolerekord
Rekordmange gikk på privatskole i Norge i fjor. 23.817 elever var registrert som privatskole-elever. Det tilsvarer 3,76 prosent av elevmassen, skriver Vårt Land. Tall fra SSB viser at det var 244 privatskoler i Norge fjor.
Les mer om Norge, SSB og Vårt Land.
Rekordmange går på privatskole
I fjor gikk 23.817 norske elever på privatskoler. Det er det høyeste tallet noensinne, og tilsvarer 3,76 prosent av elevmassen, skriver Vårt Land. Tallene kommer fra Statistisk sentralbyrå.
Les mer om Statistisk og Vårt Land.
- Alle i Mongolia så kvinnenes 10 kilometer
Det er flere land enn Norge der kvinnelangrenn er det mest populære på TV. Mens Ragnhild Haga tok i mot blomster for gullet på 10 kilometer, utspilte det seg en rørende scene på pressetribunen.
Les mer om Mongolia og Norge.
– Alle i Mongolia så kvinnenes 10 kilometer
Det er flere land enn Norge der kvinnelangrenn er det mest populære på TV.
Les mer om Alle, Mongolia og Norge.
63 nye politibiler - Kongsberg får ikke
Men stasjonssjefen er likevel fornøyd med bilparken i Kongsberg. 63 nye patruljebiler på plass i politidistriktene, har norsk politi fått en bilpark få andre land kan vise til, skriver politi.no.
Les mer om Kongsberg.
- «Lokalt land» løfter en stor kunstner fra Vesterålen
TRONDHEIM: Det er med stolthet at Kunsthall Trondheim presenterer soloutstillingen «Lokalt land» med kunstneren Oddvar I.N. Darén (64) fra Veanova i Bø.
Elg døde etter påkjørsel
Føreren ble lettere skadd etter en elgpåkjørsel på Vestsidevegen i Søndre Land i kveld. Elgen døde og bilen er ikke kjørbar.
Elg havnet i isråk
En elg som hadde havnet i en isråk på i Norefjorden i Nore og Uvdal, ble reddet i land av brannmannskaper og viltnemnda. Det er uklart hvordan det gikk med elgen. Det har vært flere hendelser den siste tiden med elg som har havnet på islagte vann eller elver.
Les mer om Nore, Norefjorden og Uvdal.
Satt fri etter 10 år i fengsel for omstridt dødfødsel
Teodora Vsquez (34) gikk i dag ut av fengslet i hovedstaden San Salvador som en fri kvinne. Hun har blitt benådet etter å ha blitt dømt til 30 års fengsel for å ha kvalt sitt eget nyfødte barn i et land som har totalforbud mot abort. Hun har hele tiden hevdet at barnet var dødfødt.
Les mer om San Salvador.
Det rører seg rundt Ørstavik
Ikke bare ble romanen hennes, «Kjærlighet», nylig trukket fram på Oprah Winfreys nettside. Bøkene til Hanne Ørstavik selger stadig til nye land. Nå er romanen «Tiden det tar» solgt for utgivelse i Romania, til forlaget Casa Cartii de Stiinta.
Mange land sikrer seg «Landene som forsvant»
Det vanker internasjonal oppmerksomhet på Bjørn Berges bok «Landene som forsvant». «Landene som forsvant» forteller om 50 land som er blitt borte fra verdenskartet. Det hele er illustrert med frimerker samt kart, som viser plasseringen.
Les mer om Landene.
Mange unge, uføre i Oppland
Antall unge med uføretrygd i Oppland har økt med 9,1 prosent det siste året. Akkurat nå er 612 unge mellom 18 og 29 år i Oppland uføre, melder NAV. Flest uføre i alle aldersgrupper er det i Søndre og Nordre Land, mens det er færrest uføre i Lesja.
Les mer om Lesja, NAV, Nordre Land, Oppland og Søndre.
Branko's med enda et nytt bilmerke
Branko's Auto tar en ny firehjulstrekker inn i lokalene. Branko's har i årevis forhandlet Subaru. Bilforretningen på Trelleborg opptrer i tillegg som salgsagent for britiske Land Rover og Range Rover.