Land

Dømt for sjikane

En mann i 50-åra fra Vestfold er i Drammen tingrett dømt for å ha skrevet sjikanerende og krenkende på Facebook-siden til Vårt Land-redaktør Berig Allborg. Sjikanen kom i kjølvannet av en kommentar som ble publisert i januar 2015, melder NTB. Mannen er nå dømt til 18 dagers betinget fengsel, og til å betale en bot på 8000 kroner.

Mann dømt for sjikane på Facebook

En 56 år gammel mann fra Vestfold er i Drammen tingrett dømt for å ha skrevet sjikanerende og krenkende på Facebook-siden til Vårt Land-redaktør Berit Aalborg.
PETERS PLASS: Det lovede land
PETERS PLASS: Forleden dag hørte jeg finansbyråden i Oslo, fortelle om sin mormor og sin datter. Og om hvordan vi skal forholde oss til den digitale tidsalderen, skriver Peter Hidas.
Les mer om Oslo.
Kronikk Petter Stordalen, Det nye Norge: Nøkkelen til digital omstilling
Den viktigste nøkkelen til Norges digitale fremtid er uranalog, skriver Petter Stordalen i E24s nye debatt- og kronikkserie, Det nye Norge. Serien tar for seg hvordan Norge skal forbli et av verdens mest produktive og vellykkede land.
Les mer om Det, Norge og Petter Stordalen.

Samarbeidet om rubrikkherredømme

Med kodenavnet «The Sky Transaction skulle Schibsted og Telenor erobre rubrikkmarkedet i flere land. For tre uker siden ble partnerskapet avsluttet og hemmelige konkurranseklausuler avviklet.
– Kan ikke måles i penger
Sykkelrittet Tour des Fjords vil være en enorm markedsføring av Sørlandet, mener Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffersen. Hun mener verdien av TV-bildene i mange land er helt uvurderlig.
Transport og lagring, strukturstatistikk, 2015, endelige tall
Statistikken omfatter passasjer- og godstransport. Den beskriver strukturen, aktiviteten, verdiskaping og resultatene på et svært detaljert nivå innenfor land-, sjø- og lufttransport samt post- og distribusjonsvirksomhet. Statistikken omfatter både foretak og bedrifter.
Oksene reddet opp av vannet
Oksene som la på svøm utenfor Hurumlandet, er reddet opp av vannet. Både politiet, brannvesenet, Røde Kors og redningsskøyta ble varslet og deltok i aksjonen. Den ene oksen var ganske medtatt da den kom opp på land, ifølge politiet.
Les mer om Hurumlandet.
Okser la på svøm i Oslofjorden
Oksene som la på svøm i sjøen utenfor Hurumlandet, er reddet opp på land. n av dem er ganske medtatt, ifølge politiet.
Les mer om Hurumlandet og Oslofjorden.
Kuer har lagt på svøm
Politi og brannvesen er på vei til Filtvet i Hurum etter melding om at tre kuer har lagt på svøm og er et par hundre meter fra land. Dette er i området ved restauranten Villa Malla.
Les mer om Filtvet, Hurum og Villa Malla.
Produksjonstrøbbel for BMW
En bildel som ikke er levert etter planen, har tvunget BMW til å stanse produksjonen i fabrikker i tre land.
Les mer om BMW.
Fyllekjøring i Fredagshølet
En båtfører er anmeldt mistenkt for fyllekjøring på sjøen. Politiet med bistand av redningsskøyta rykket ut til Fredagshøletpå Hvaler etter melding om påfallende adferd av en båtfører. Både båt og fører ble brakt på land og nødvendige prøver er tatt, melder politiet i Østfold på Twitter
Oppfordrer folk om å melde fra
Politiet er kritisk til at de ikke ble varslet om at personen som falt over bord fra en RIB-båt, var reddet i land. Store ressurser søkte i vannet utenfor Tofte etter at en tom båt ble funnet med nøkkel i tenningen. Båtfører hadde falt over bord i Son, og båten hadde gått for egen maskin til Tofte.
Les mer om Son og Tofte.
Tom RIB-båt funnet på land
Redningsskøyter fra Østfold deltar nå i søk etter mulig savnede, etter at en skadet RIB-båt er funnet på land ved Rødsodden på Tofte i Hurum.
Les mer om Hurum, Rødsodden, Tofte og Østfold.
Fant båt med nøkkelen i – har satt i gang leteaksjon
Politiet og redningstjenesten har satt i gang et søk i Hurum i Buskerud, etter funn av en gummibåt på land.
Les mer om Buskerud og Hurum.
Leteaksjon ved Rødsodden
Det er satt i gang en lete/-redningsaksjon etter at det ved Rødsodden, Tofte i Hurum er drevet i land en skadet RIB-båt.Tenningsnøkkelen står i tenningen og gasshendelen står i stiling for fullt gasspådrag, opplyser politiet.
Les mer om Hurum, Rødsodden og Tofte.
Båt på grunn i Tønsberg
En fritidsbåt gikk på grunn i dag tidlig ved fuglereservatet ved Kilen. Båten står fortsatt på grunn, men det skal ikke være noe dramatikk rundt grunnstøtingen. Mannskapet er fraktet i land med hjelp fra Røde Kors, melder politiet. Tett tåke i dag tidlig skal ha vært årsaken.
Les mer om Kilen og Tønsberg.
Nytt kart avslører kvar plasten skyl i land
Havforskarar har laga kart som viser kvar straumane i havet fraktar plast og søppel inn mot norskekysten. Plastryddarar jublar.
Vil fange den lekende arkitekturen
Kunstfotograf Jean Molitor har reist og fotografert bygninger i 30 land for å bygge opp et verdensomspennende arkiv – bau1haus. Denne uka var han i Kristiansand
Les mer om Kristiansand.
Inngikk verdensomspennende pakt med rubrikk-rival
Schibsted og rubrikkrivalen Naspers fordelte virksomheter i mer enn 20 forskjellige land mellom seg. Og undertegnet flere hemmelig avtaler om hvor de ikke skulle konkurrere.
Jeremy Corbyn: – Terror en følge av britisk krigføring
Den britiske valgkampen ble satt på vent etter mandagens terrorangrep i Manchester. Nå har Labour-leder Jeremy Corbyn startet opp igjen, og får kritikk for å påstå at terror mot vestlige land er en direkte konsekvens av vestlige lands militære operasjoner i muslimske land.
Vil fange kongekrabbe på land
Hvis den tidligere fiskeren får det som han vil kan det bli kongekrabbeanlegg på Tofte i Hurum, men det er noen skjær i sjøen.
Les mer om Hurum og Tofte.
Erna om Trump-refs: - Dette er en mann som liker å sende tydelige budskap
Nå må Norge og 22 andre NATO-land rapportere om økning av forsvarsbudsjettene.
Les mer om Norge.
En byråkrats forsvarstale
Vi kan ikke leve av det, men offentlig forvaltning bidrar til at Norge er et av verdens mest velfungerende land.
Les mer om Norge.
Opec og Russland enige om å utvide produksjonskutt med ni måneder
Opec og andre oljeproduserende land, inkludert Russland, ble på torsdag enige om å videreføre dagens kutt i produksjonen på 1,8 millioner fat per dag med ni måneder på Opec-møtet i Wien.
Les mer om Opec-møtet, Russland og Wien.