Land

Oljesøl i Tanum

Det har blitt funnet mer olje enn forventet på land langs Bohuslän-kysten etter et oljeutslipp i danske farevann i mai. I Tanum har man tatt hånd om flere tusen liter med oljeblanding, melder Sveriges radio vest. - Det har bare ført til begrensede skader på dyrelivet, sier Marcus Staxäng i Tanum kommune.
Les mer om Bohuslän-kysten og Tanum.

Mann døde i dykkerulykke

En mann mistet livet etter en dykkerulykke på Smøla på Nordmøre. Mannen ble tatt opp på land litt over klokken 11, og gjenopplivning ble forsøkt. Politiet skal undersøke hendelsen.
Les mer om Nordmøre og Smøla.
Båt kjørt på land på Flekkerøya
En båt har kjørt på land ved Flekkerøya i Kristiansand, melder politiet. Det er mistanke om ruskjøring.
Les mer om Flekkerøya og Kristiansand.
Hegren i Nygårdsparken med nebbet fullt av boss
– Veldig mye plast i vannet og på land, det måtte vel skje en tragedie før eller siden.
Les mer om Nygårdsparken.

Samtaler i gang for etter uro på Vestbredden

Den palestinske presidenten holder samtaler med en rekke land i håp om å redusere spenningene i Jerusalem, sier en rådgiver.
Les mer om Jerusalem og Vestbredden.
Ferierende trosser smittefare
Nordmenn reiser like ofte som før til land med smitteutbrudd av den potensielt dødelige sykdommen meslinger, ifølge reiseselskapene. Det er registrert utbrudd av meslingsmitte i 14 europeiske land.
Frode Thuen: Langdistanseforhold
De vet at de kommer til å bo i hvert sitt land i fem år. Er de naive hvis de tror kjærligheten holder?
Hegre med nebbet fullt av boss
– Veldig mye plast i vannet og på land, det måtte vel skje en tragedie før eller siden.
Ferierende nordmenn bryr seg lite om advarslene mot meslingsmitte
Nordmenn reiser like ofte som før til land med smitteutbrudd av den potensielt dødelige sykdommen meslinger, ifølge reiseselskapene.
Fire personer reddet i Lågen
Røde Kors har hentet opp fire personer fra Lågen ved Kvam. Personene skal ha padlet i kano som veltet. Alle er nå trygt på land, men kanoen er meldt flytende nedover elva.
Les mer om Kvam og Lågen.
Greenpeace protesterte mot oljeleting i Barentshavet
Fem gummibåter med Greenpeace-demonstranter protesterte fredag mot Statoils leteboring i Barentshavet. Demonstranter fra 19 land deltok.
Ferieparadis i ruiner
Mur fra bygninger og fasader ligger i gatene, båter har blitt slengt opp på land og biler er kastet rundt. Jordskjelvet har etterlatt synlige spor i de tyrkiske byen Bodrum på og på den greske ferieøya Kos.
Les mer om Bodrum.
Store dopmarkeder stengt
Amerikanske myndigheter har sammen med internasjonale partnere i seks land, samt Europol, stengt nettstedet AlphaBay. Det såkalte mørke nettet, der narkotika og våpen omsettes.
Les mer om AlphaBay og Europol.
Flere besøker Aukrustsenteret
Aukrustsenteret i Alvdal har hatt en besøksøkning på vel 20 prosent så langt denne sommeren. Daglig leder ved senteret, Audun Lutnæs tror økningen skyldes bedre markedsføring, et nytt veganlegg like ved og at flere nordmenn ferierer i eget land.
Les mer om Alvdal og Aukrustsenteret.
Ingen seier for vannskuterfolket i Hitra
Opphevelsen av «vannskuterforskriften var en seier for vannskuterentusiastene. Men i Hitra må de fortsatt 400 meter ut fra land for å kjøre fortere enn fem knop.
Les mer om Hitra.
Uvitenhet fostrer ekstreme holdninger
I lys av de islamske grunnverdiene er Norge faktisk blant de ti mest islamske land i verden.
Les mer om Norge.
11500 innbyggere får 17 kirker
I Vårt Land meldes det om en utilsiktet og muligens ikke vurdert konsekvens av kommunesammenslåingene: Noen kommuner med meget få innbyggere vil få veldig mange kirker.
Konkurrerte mot 162 land under OL i robotikk
Laget fra Trøndelag endte langt nede på resultatlista under OL i robotisering i USA. Konkurranse var basert på ren flaks, mener deltagerne.
Les mer om Trøndelag og USA.
Livløs person i vannet
En livløs mann ble funnet i vannet i Skånevik i Hordaland. Mannen er nå tatt opp på land, og det drives gjenopplivning på stedet.
Les mer om Hordaland og Skånevik.
Boligprisene går opp i Europa
Prisene på boliger steg med 4,5 prosent i EU i løpet av det første kvartalet i år, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Men utenfor EU er det et land hvor boligprisene stiger mer enn i Norge.
Les mer om Europa og Norge.
Frode Thuen: Langdistanseforhold
De vet at de kommer til å bo i hvert sitt land i fem år. Er de naive hvis de tror kjærligheten holder?
Denne altanen blir filma og lagt ut på nett
På ei internasjonal nettside kan ein sjå direkteopptak frå tusenvis av private kameraer og overvåkingskameraer frå over 100 land. Rundt 30 kameraer er frå Rogaland.
Les mer om Rogaland.
Nyhetene om Qatar kan være falske
Da Qatar i mai uttrykte støtte til Iran og terrorbevegelser reagerte flere land ved å innlede en boikott av Qatar. Boikotten kan være basert på falske nyheter.
Les mer om Iran og Qatar.
Jakter etter gjedde
Fylkesmannen i Vest- og Aust-Agder jakter nå flere gjedder i Byglandsfjorden etter at det ble funnet ei gjedde på land i slutten av mai. Fiskeforvalter Frode Kroglund mener det er viktig å avdekke om rovfisken, fordi den kan skade bestanden av bleke.
Norge på topp i pensjonsindeks
Ikke i noe annet land er det så godt å være pensjonist som i Norge, viser en pensjonsindeks fra Natixis Global Asset Management.
Les mer om Norge.