Landsmøte

- Vi har en ganske spesiell modell

Sist Miljøpartiet skulle velge nye ledere, endte det i personstrid og et kaospreget landsmøte. Til våren skal MDG igjen velge talspersoner.
Les mer om MDG.

Full verdistrid om Høyrekvinnenes hovedkrav til eget parti

To av hovedkravene til Høyres kvinneforum får sentrale høyretopper til å rygge. Nå brygger det opp til verdibrudulje på Høyres landsmøte.
Det er ingen menneskerett å få barn
Det blusser opp til ny strid om eggdonasjon i Høyre. Partiet er delt i spørsmålet. Det ligger dermed an til en skarp kampvotering på Høyres landsmøte rett over påske.
Les mer om Høyre.
Klart nei til eggdonasjon
Det er svært positivt at et flertall i Høyres prinsipprogramkomit sier nei til eggdonasjon. Vi håper Høyres landsmøte følger et særdeles velbegrunnet råd fra komiteen.

Kamp om eggdonasjon i Høyre

Det ligger an til kamp i det omstridte spørsmålet om eggdonasjon på Høyres landsmøte. På Stortinget er det allerede flertall for et ja.
Les mer om Høyre.
Unge Høyre: - Skuffende konservativt
Høyre innstiller på nei til eggdonasjon. Unge Høyre-leder Sandra Bruflot varsler kamp på vårens landsmøte, men frykter luften kan ha gått ut av ja-ballongen.
Fikk nei fra Sanner - tror på ja til eggdonasjon
Sandra Bruflot tror ikke flertallet på Høyres landsmøte støtter forslaget fra partiets prinsipprogram-komité.
Les mer om Sanner.
Høyres programkomit sier nei til eggdonasjon
Flertallet i Høyres prinsipprogramkomit foreslår at partiet ikke skal åpne for eggdonasjon. Samtidig foreslår de at partiet skal si ja til assistert befruktning for enslige. Saken skal avgjøres på Høyres landsmøte i april.
Trøndertopp tror Giske snart er tilbake i sentrale Ap-verv
Stortingsrepresentant Jorodd Asphjell tror Trond Giske kan være tilbake i sentrale verv i Ap allerede fra neste års landsmøte, i alle fall i god tid før stortingsvalget.
Les mer om Ap-verv, Giske og Trond Giske.
Venter at Giske blir møtt med applaus i dag - Trøndertopp tror Giske snart er tilbake i sentrale Ap-verv
Stortingsrepresentant Jorodd Asphjell tror Trond Giske kan være tilbake i sentrale verv i Ap allerede fra neste års landsmøte, i alle fall i god tid før stortingsvalget.
Farstad foreslått til sentralstyre
Venstres valgkomit foreslår tidligere stortingsrepresentant Pål Farstad som nytt medlem av sentralstyret, det skriver NTB. Partiledelsen og medlemmer av sentralstyret og landsstyret velges på Venstres landsmøte som holdes på Gardermoen 13.–15. april.
Les mer om Gardermoen, NTB og Pål Farstad.
Bjørn Kristian Svendsrud vil fortsette som FpU-leder
7. og 8. april samler 200 delegater seg sør for Horten til landsmøte. Ungdommen i Fremskrittspartiet vil da gjenvelge Bjørn- Kristian Svendsrud som formann. - Jeg har lyst til å fortsette som formann, og foreløpig har jeg ingen motkandidat.
Stavanger Frp vil utrede juridisk abort
Stavanger Frp vil be partiets landsmøte utrede juridisk abort, som gir mannen mulighet til å fraskrive seg alle rettigheter og plikter før barnet blir født.
Stenseng sitter perioden ut
Ap-leder Jonas Gahr Støre er sikker på at Kjersti Stenseng fortsatt er partisekretær når Ap går til landsmøte om et år.
Les mer om Kjersti Stenseng.
Freder Jonas og Hadia etter Giske-saken
Grasrotprotestene i Ap virker å kjølne: Et flertall av Aps fylkeslag sier nå nei til ekstraordinært landsmøte i partiet.
Les mer om Giske-saken og Hadia.
Fylkestopper raser mot illojal partikultur: - Rydd opp, rensk ut
Aps fylkesledere er i harnisk over lekkasjer og «målrettede angrep fra anonyme kilder sentralt i partiet. Spørsmålet om ekstraordinært landsmøte lever.
Støre: – Jeg har ikke anbefalt ekstraordinært landsmøte
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han er lydhør for partiorganisasjonen, men at han ikke har anbefalt å avholde ekstraordinært landsmøte etter Giske-saken.
Les mer om Giske-saken.
Ap holder ekstraordinært landsstyremøte på Gardermoen
Ap avholder ekstraordinært landsstyremøte på Gardermoen 29.–30. januar i kjølvannet av Giske-saken. Spørsmålet om ekstraordinært landsmøte er ventet å bli tema.
Les mer om Gardermoen og Giske-saken.
- Må vurdere tilliten til alle i sentralstyret(pluss)
1. oktober i fjor ble Trøndelag Arbeiderpartiets største fylkeslag. Men Trond Giskes politiske venner i Trøndelag starter det nye året med redusert innflytelse. Nå vil trønderne vurdere om de skal be om ekstraordinært landsmøte.
Les mer om Trøndelag.
Ap splittet om nytt landsmøte
Flere av Arbeiderpartiets fylkeslag ser behov for et ekstraordinært landsmøte etter Trond Giskes avgang som nestleder.
– Holder med n
Aps fylkesledere har ulike syn på om Hadia Tajik kan være nestleder alene. Flere ønsker et ekstraordinært landsmøte og melder om stor frustrasjon.
Les mer om Hadia Tajik og Holder.
Støre mener Ap kan fortsette med Tajik som eneste nestleder
Jonas Gahr Støre mener at Arbeiderpartiet ikke trenger noe ekstraordinært landsmøte etter at Trond Giske trakk seg som nestleder etter varslersakene mot ham.
Støre tar over
Ap-leder Jonas Gahr Støre mener at Arbeiderpartiet ikke trenger noe ekstraordinært landsmøte etter at Trond Giske trakk seg som nestleder etter varslersakene mot ham. Sammen med nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng, er Støre klar til å ta ansvaret framover.
Vil ha ekstraordinært Ap-landsmøte
Leder i Sogn og Fjordane Ap, Hilmar Høl, er blant dem som mener partiet bør holde et ekstraordinært landsmøte for å velge en ny nestleder.
Støre mener Ap kan fortsette med Tajik som eneste nestleder
Jonas Gahr Støre mener at Arbeiderpartiet ikke trenger noe ekstraordinært landsmøte etter at Trond Giske trakk seg som nestleder etter varslersakene mot ham.