Ledet

Hjernekirurg tapte mot Amedia

Oslo tingrett avviste hjernekirurg Per Kristian Eides søksmål om ærekrenkelser mot mediehuset Amedia, skriver NTB. Bakgrunnen for saken er omtalen av et forskningsprosjekt Eide ledet ved Oslo Universitetssykehus.
Les mer om Amedia, Eide og NTB.

Et nytt sentrum

Norge har to ganger hatt en såkalt «sentrumsregjering». Begge besto av partiene KrF, Venstre og Senterpartiet, og begge ble ledet av en statsminister fra KrF.
Les mer om KrF, Senterpartiet og Venstre.
Larvik vant over Tertnes
Larvik vant 29–28 over Tertnes i kveld. Larvik ledet gjennom kampen. Men et og et halvt minutt før kampslutt stod det 28–28. Seiersmålet ble satt inn av Tonje Roth Berglie.
Les mer om Tonje Roth Berglie.
Ubeseiret
BUL-jentene fortsetter å imponere. På lørdag var det duket for to hjemmekamper i BUL-hallen. Førstelaget til BUL ledet med fem mål til pause og vant til slutt med syv mål over Tromsø-laget.
Les mer om BUL og Tromsø-laget.

Kristiansund rystet tannløse Rosenborg

Den regjerende seriemesteren rotet bort to poeng på Lerkendal etter å ha ledet mot Kristiansund.
Kristiansund rystet tannløse Rosenborg
Den regjerende seriemesteren rotet bort to poeng på Lerkendal etter å ha ledet mot Kristiansund.
Lillestrøm ledet mot Sarpsborg. Så kom keepertabbene.
- Det er for enkelt, sier LSK-trener Arne Erlandsen. Lillestrøm - Sarpsborg 08 2-2 Aleksander Melgalvis reddet ett poeng for Lillestrøm da han fastsatte sluttresultatet til 2-2 mot Sarpsborg på Åråsen stadion lørdag.
Lillestrøm ledet mot Sarpsborg. Så kom keepertabbene.
– Det er for enkelt, sier LSK-trener Arne Erlandsen.
Les mer om Sarpsborg.
Sveriges hjemmehåp var på vei mot seier. Så gikk det galt: - Det er trist å se
Russisk seier da Johannes Høsflot Klæbo havnet langt bak. FALUN/TRONDHEIM: Det ble stor dramatikk på 15-kilometeren i Falun da hjemmehåpet Calle Halfvarsson ledet foran russiske Aleksandr Bolsjunov inn på oppløpet.
Hirscher med ny seier, best i Åre-storslalåm foran Kristoffersen
Marcel Hirscher vant verdenscupavslutningen i storslalåm i Åre lørdag. Henrik Kristoffersen ble nummer to. Hirscher ledet klart etter 1.-omgangen. Han har dominert fullstendig gjennom hele sesongen.
Hirscher med nok en seier foran Kristoffersen
Marcel Hirscher vant verdenscup-avslutningen i storslalåm i Åre lørdag. Henrik Kristoffersen ble nummer to. Marcel Hirscher fra Østerrike ledet klart etter førsteomgangen. Han har dominert fullstendig gjennom hele sesongen.
Les mer om Kristoffersen, Åre og Østerrike.
Bjørgen spurtet ned i Falun
Marit Bjørgen ledet i starten av oppløpet på den 10 km lange fellestarten i Falun lørdag, men en løper satte stopper for seieren.
Les mer om Falun.
Lillehammer-seier etter dramatikk
Det måtte spilleforlenging til da Lillehammers hockeygutter vant den første semifinalekampen borte mot Sparta i går kveld. Kampen endte 2-3, etter en imponerende snuperasjon, Sparta ledet kampen 2-0. Man må vinne fire kamper for å gå til finalen.
Les mer om Sparta.
Sparta-kaptein ut mot dommerne etter tap: – Blir j*vlig frustrert
(Sparta Sarpsborg – Lillehammer 2–3) Sparta ledet 2–0, men Lillehammer kom tilbake og vant det første semifinaleoppgjøret mellom lagene i NM-sluttspillet. Etter kampen var ikke Sparta-kaptein og landslagsspiller Niklas Roest (31) nådig i beskrivelsen av dommernes innsats.
Lillehammer slo Sparta
(Sparta Sarpsborg – Lillehammer 2–3) Sparta ledet 2–0, men Lillehammer kom tilbake og vant det første semifinaleoppgjøret i NM-sluttspillet på bortebane.
Sjokkåpning avgjorde cupoppgjør
FUVO og R&Å møttes i kveld i første kvalikrunde til NM i fotball. FUNNEFOSS STADION Etter fem minutter ledet FUVO 2-0, en ledelse R&Å aldri klarte å ta igjen. Lagene gikk til pause på 2-0.
Høydramatisk i FL1200: Næss har passert Karlsson
På aller siste strekning, like forbi Jotka og på vei inn mot Alta, har det plutselig skjedd en dramatisk vending i FL1200. Petter Karlsson som har ledet løpet lenge, virker å ha fått parkering på Stourojavri.
Les mer om Alta, Jotka, Karlsson og Stourojavri.
Omstridt valg
USAs første kvinnelige CIA-sjef har ledet torturprogam. En tysk menneskerettighetsgruppe forsøker å skaffe arrestordre på Gina Haspel.
Les mer om Gina Haspel.
Han blir ny konge i spelet på Stiklestad
Eindride Eidsvold blir ny konge i Spelet om Heilag Olav. Han erstatter Trond Espen Seim, som har ledet kongshæren på historiske Stiklestad de to siste årene.
Svindal tapte utfortittelen: Kriechmayr tar ledelsen
Beaut Feuz ledet med 60 poeng foran Aksel Lund Svindal i kampen om utforcup-tittelen.
Les mer om Aksel Lund Svindal.
Falla vinner sprintcupen
En forkjølet Stina Nilsson stiller ikke til start i minitouren i Falun. Det betyr at Maiken Caspersen Falla har vunnet sprintverdenscupen for tredje år på rad. Hun ledet med 48 poeng, men med forfall fra Nilsson sikrer Falla sammenlagtseieren igjen.
Anmeldelse av Lego Ninjago Filmen
Vi møter den unge Lloyd som tjener som en hemmelig kriger for å beskytte byen Ninjago fra den onde krigsherren Garmadon. Lloyd tjener som Green Ninja sammen med vennene sine. De blir ledet av den klok og mektige Master Wu, som er Garmadons bror.
Gina Haspel ledet CIAs torturprogram i Thailand, nå kan hun bli den første kvinnelige toppsjefen
Gina Haspel (61) er utpekt som etterfølgeren til Mike Pompeo i CIA. I flere år var hun sjef for et hemmelig fengsel hvor de innsatte ble utsatt for tortur.
Les mer om CIA, Mike Pompeo og Thailand.
Ledet tortur-fengsel i 2002: Nå blir hun trolig den nye CIA-sjefen
Alt tyder på at Gina Haspel blir den nye sjefen for CIA. Haspel, som i så fall blir den første kvinnelige lederen for etterretningsorganisasjonen, har en kontroversiell fortid.
Les mer om CIA og Gina Haspel.
Ledet tortur-fengsel i 2002: Nå blir hun trolig den nye CIA-sjefen
Alt tyder på at Gina Haspel blir den nye sjefen for CIA. Haspel, som i så fall blir den første kvinnelige lederen for etterretningsorganisasjonen, har en kontroversiell fortid.
Les mer om CIA og Gina Haspel.