Lefser


Halvard (72) selger lefser og småstein

- Med egen bedrift kan man drive så lenge man vil! Halvard Kvalnes serverer hundrevis av møsbrømlefser i Cafe Malmen hvert år.? Vi får mange tilbakemeldinger på at folk liker vår variant,

Les mer om Cafe Malmen.

Lokale smakar sel som aldri før - matprodusentane ser tilbake på toppår

2013 vart eit toppår for lokale matprodusentar. Salet auka med 20 prosent, og mange greier ikkje levere nok. Av Stadig fleire får auga opp for lokal mat, det vere seg alt frå lefser,

Slik holder julekakene seg gode ekstra lenge

Slik holder smkakene seg gode og myke, hele julen igjennom. Enten vi går for et par, syv eller tolv slag julekaker til jul: Det samme skjer hver gang. De første dagene smaker småkakene helt nydelig. I løpet av julen blir de imidlertid tørrere og tristere. Når de blir satt fram og tatt inn og satt fram og tatt inn hver gang kaffen kommer på bordet, er det ikke rart vi blir lei de tørre, smulete kakene. America's Test Kitchen vet råd: Bruk tortilla for å holde kjeks og småkaker myke. Fuktigheten fra tortillaen bidrar til å holde småkakene myke i dagevis, slik at du unngår at de tørker inn. Har du ikke tortilla, kan du e

Sterk tradisjon holdes i hevd

SØRREISA: Stemningsfull lørdag, frostmalt i blått - med mye for både store og små. Julesalg. Amanda Krogstad (12) og Signora Bergland (12) har solgt lefser og hjemmebakst i mange år

Les mer om Signora Bergland.

Bakar for fullt fram mot jul

Skikkeleg heimelaga flatbrød, lefser og fiskebrød til jul er ettertrakta varer. Slik verkar det i alle fall inne i bakstehuset på Søgnesand inst i Kjøsnesfjorden. Dei to damene bakar, kjevlar og steiker på harde livet i november og desember for å møte etterspurnaden.

Bakar for fullt fram mot jul

Skikkeleg heimelaga flatbrød, lefser og fiskebrød til jul er ettertrakta varer. Slik verkar det i alle fall inne i bakstehuset på Søgnesand inst i Kjøsnesfjorden. Dei to damene bakar, kjevlar og steiker på harde livet i november og desember for å møte etterspurnaden.

Utsolgt for lefser

UTSOLGT: Mary-Ann Mortensen gikk tidlig fri for lefser. Foto: Arne Teigen Mary-Ann ble tidlig utsolgt på julemessa.

Kaf for blinde og svaksynte

To ganger i måneden inviterer Telemark blindeforbund til kaffe, smørbrød, lefser, latter tips og gode råd.

Les mer om Telemark.
Kaf for blinde og svaksynte

To ganger i måneden inviterer Telemark blindeforbund til kaffe, smørbrød, lefser, latter tips og gode råd.

Les mer om Telemark.
Lierne helt i næringstoppen

Næringslivet i Lierne gjorde det klart best av alle kommunene i Nord-Trøndelag med en 13. plass totalt i NHOs?næringsNM. Og det handler om mye mer enn lefser og friluftsliv.

Kaffe, lefser og historie

Sjekk Ke så skjer.

Blir lefsebaker på heltid

Grethe Dalen på gården Rønningen i øvre Gjerstad har bakt lefser i 20 år. Det var svigermora som lærte henne triksene med å lage god og ekte Gjerstad-kling, som det også heter. Nå tar hun skrittet helt ut, etablerer seg i et hus på gården fra 1850 og blir nærmest lefsebaker på heltid.

Tidligere toppsak hos VG:
Kokkeskolen: Taco lov!

Butikkhyllene bugner av tex-mex-produkter: Taco er Norges nye nasjonalrett. Selv Grandiosaen taper mot hete krydderblandinger og tynne lefser fylt med kjøttdeig. Denne mattrenden har

Ingrids mørketidsgleder

Les om hennes mislykkede lefser, julegavehandel, politiuniformer og mye annet annet når vi portretterer Ingrid `Mossa` Evertsen i Nordlys Lørdag.

Les mer om Evertsen og Ingrid.
KLETT: Salgs - og julemesse

Salg av håndarbeid og husflid. Stort bruktmarked. Salg av delikatesser fra Uthaug Fisk, julebakst, flatbrød og lefser. Kafeteria. Kl. 11-16. Arr.: Leinstrand Sanitetsforening.

Les mer om Uthaug Fisk.
Hemmelig oppskrift

Gunn Rimstad fra Harstad bærer på en hemmelighet. Nemlig oppskriften på sine selvproduserte Follelefser. - Det er bare to i landet som lager lefser etter denne oppskriften, forteller

Les mer om Follelefser og Harstad.
KLETT: Salgs - og julemesse

Salg av håndarbeid og husflid. Stort bruktmarked. Salg av delikatesser fra Uthaug Fisk, julebakst, flatbrød og lefser. Kafeteria. Kl. 10-16. Arr.: Leinstrand Sanitetsforening.

Les mer om Uthaug Fisk.
Liv og røre på Stavsplassen

Igjen er det liv og røre på Stav, og martnan varer ut søndag. Randi Skåden er godt i gang med lefsebaksten. Potetene hun bruker er Asterix. De er toppen når du skal bake lefser, mener

Les mer om Asterix, Stav og Stavsplassen.
Kokarkjerringer trakk folk

Mellom 500-600 deltok på årets Kokarkjærringdag på Lian restaurant søndag. KARI HOVDE Lefser bakt i steinovn og velsignet juleøl var bare noe av alt som sto på menyen.

Les mer om Kokarkjærringdag og Lian.
Tidligere toppsak hos Nettavisen:
Krever lefser fra Zuccarello

Tips meg Tips meg @kvatningen Få timer før første kamp avslører New York Rangers-bossen at han har norske aner.

Akademiske bygdedager

Det blir møsbrøm- lefser, husflid og avansert forskning i skjønn forening når Bertnesdagan flytter hele arrangementet til universitetsområdet. Biblioteket.

Les mer om Bertnesdagan.
Lefsebakar (80) med rufsete kantar

Når Bella Sandvik bakar heilt runde lefser, er det eit reint arbeidsuhell.

Lefsen er på flyttefot

P4 (Lillehammer): Vestlandslefsa er blitt så populær at bakeriet på Os er på jakt etter nye lokaler. Årlig pumper selskapet ut hele 15 millioner ferdigsmurte lefser med kanel og sukker.

Hjemmelaget bakst slår an

RANA: Rengakake, lefser og vann-kringle forsvant fort på messen i samfunnshuset.

Våt lørdag, varme lefser

Vind og regn tok et godt tak i Nærbødagen. Av Nina Kalvatn Opsahl NYSTEIKT: Gunvor Lima tar seg av steikingen. Nordlandslefsene er laget på oppskrift fra Klara Reime Ueland (bak). (Foto:
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21