Leirin

Norges første førerløse brøytebiler demonstrert på Fagernes

19. mars var det demonstrasjon og «avduking» av førerløse brøytebiler på Fagernes lufthavn, Leirin. Avinor og Yeti Snow Technology sier at demonstrasjonen overgikk alle forventninger.

Demonstrasjon av førerløse brøytebiler på Leirin

Øveraasen og Semcon har sammen utviklet førerløse brøytebiler. De har sammen dannet firmaet Yeti.
Les mer om Leirin, Semcon og Yeti.
Førerløse Øveraasen-maskiner vises på Leirin
GJØVIK: Representanter fra flere av verdens største flyplasser er ventet til demonstrasjon av førerløse sope-blåsemaskiner på Fagernes lufthavn Leirin.
Les mer om Leirin.
For nær Gardermoen?
Fagernes lufthavn ved Leirin ble bygd da det var mest aktuelt å bygge ny hovedflyplass på Hurumåsen, ca. 4 mil sør for Oslo. Da det prosjektet ble flyttet til Gardermoen, ble det plutselig ca. 9 mil kortere vei fra hovedflyplassen til f.eks.
Les mer om Gardermoen, Hurumåsen, Leirin og Oslo.

Lillehammer lufthavn, Fagernes

GD hadde et innlegg 13. d.m. som prøver «å bære havre til en dau hest», Jotunheimen lufthavn, og sier også at «I ettertid er det klart at flyplassen ved Leirin er feilplassert». Det er galt!
Les mer om Jotunheimen og Leirin.
Uviss framtid for Leirin
I vel 30 år har det vært flytrafikk på Leirin i Valdres, men nærmest fra dag en har nedleggelsesspøkelset sved over plassen. Fram til i 2016 var det ordinær rutetrafikk i tillegg til charter.
Les mer om Leirin.
Ber om mer statlig Leirin-hjelp
Charterflyplassen Leirin har fått en trang fødsel. Nå ber reiselivet om ny statlig drahjelp for å stable tilbudet på beina.
Les mer om Leirin-hjelp.
Ber om mer statlig Leirin-hjelp
Charterflyplassen Leirin har fått en trang fødsel. Nå ber reiselivet om ny statlig drahjelp for å stable tilbudet på beina.
Les mer om Leirin-hjelp.
Slåss for å ta over flyplass
Et nettverk av 20 reiselivsbedrifter vil overta driften av Avinors store tapssluk Fagernes lufthavn, Leirin. Investorene foreslår at staten skal være med på å dekke kostnadene i flere år.
Les mer om Leirin.
Trekker seg fra charterflyplass
Fagernes lufthavn Leirin kan bli landets første charterflyplass, men halvveis ut i en treårig prøveperiode trekker Hallingdal seg ut, det skriver Hallingdølen. Hovedårsaken er at næringslivet ikke vil betale for driften, ettersom staten trapper ned sin finansiering.
Staten må garantere for Leirin
Om ikkje staten garanterer for utgiftene, så er det slutt på Leirin, også som charterflyplass, seier fylkesvaraordførar Ivar Odnes. Saman med ein delegasjon frå Oppland, møtte Odnes i dag statssekretær Tom Cato Karlsen i samferdselsdepartementet for å oppnå ein slik garanti.
Driften på Leirin er reddet
Fagernes Lufthavn Leirin skal drives videre, iallfall i tre år til. Turistnæringa i Valdres og Hallingdal er strålende fornøyd.
Les mer om Hallingdal og Leirin.
Får beholde Leirin
Reiselivet i Hallingdal og Valdres får beholde flyplassen på Fagernes i tre år til med statlig støtte. Det kunne statssekretær i Samferdselsdepartementet, John-Ragnar Aarset, fortelle i en pressekonferanse på flyplassen i formiddag. Meningen er at andre aktører gradvis skal overta driften.
Jobber for Leirin
Reiselivet i Hallingdal og Valdres håper Leirin kan bli Norges første rene charterflyplass etter april neste år. I dag møtes styringsgruppen for Leirin for siste gang før møtet med Samferdselsdepartementet mandag 7. september.
Leirin får styringsgruppe
En styringsgruppe for Leirin skal jobbe for å sikre at flyplassen kan drives som rendyrket charterflyplass. Dette ble bestemt i et møte mellom reiselivet i Valdres og Hallingdal og Samferdselsdepartementet torsdag.
Avinor legger ned all drift på Leirin
Det siste håpet for Fagernes Lufthamn Leirin ser ut til å knuses. Avinor skal spare 1,5 milliarder kroner fram til 2018 og 600 millioner kroner i året hvert år etter denne perioden. Det opplyste flyplasselskapet i en pressemelding fredag.
Les mer om Leirin.
Mange uavklarte spørsmål om Leirin
Hva mener egentlig regjeringen med sitt skreddersydd for charter? Og er det realistisk?
Les mer om Leirin.
Snart kommer den første lasten med britiske skiturister
Selv om det er noen skyer på charterhimmelen, skal Valdres og Hallingdal markere starten på vinterens skituristsesong på Leirin med brask og bram. Som i fjor skal de stille med flagg og bunader, musikk og annen oppstandelse.
Les mer om Hallingdal og Leirin.
Slutt på rutetrafikken på Leirin flyplass
Frå 1. april 2016 blir det slutt på ruteflygingar mellom Fagernes og Oslo. Lokalt blir dette sett på som eit trugsmål mot heile flyplassen.
Les mer om Leirin og Oslo.
Thommessen har tro på Leirin-charter
At ruteflyet ser ut til å bli borte fra 1. april 2016, er ikke noe stort tema for Høyres Olemic Thommessen.
Les mer om Leirin-charter.
Turistsjef ber Thon kjøpe flyplass
Flyruta mellom Oslo og Leirin legges ned, men i Hallingdal jubler de for fortsatt satsing på chartertrafikk.
Les mer om Hallingdal, Leirin, Oslo og Thon.
Flertallet vil legge ned flyruta på Leirin
Kampen for å berge ruteflyet på Leirin har ikke ført fram. Flertallet i transportkomiteen vil legge den ned.
Les mer om Leirin.
Flyrute til Leirin legges ned
Flyruta Fagernes-Oslo legges ned fra 1. april 2016. Det er klart etter at Stortingets transportkomite har behandlet saken i forbindelse med neste års samferdselsbudsjett. Bare Arbeiderpartiet og Senterpartiet ønsket å videreføre ruta. Arbeiderpartiets Sverre Myrli sier at det at flyruta legges ned, og at staten kanskje ikke skal drifte flyplassen videre, er et knyttneveslag i ansiktet for alle i Hallingdal og Valdres som har kjempet for å bevare den.
Turistsjefen er letta etter at Leirin ble redda
– Reiselivet på Geilo, Beitostølen og Hemsedal har store muligheter til å utvikle seg videre når det nå er sikret fortsatt drift på Leirin flyplass på Fagernes, mener turistsjefen i Hol.