Lena fahre

Kongespeilet til Norge

For første gang skal boka Kongespeilet fra 1200-tallet vises ved et norsk museum. Det sier direktør Lena Fahre ved Slottsfjellmuseet. Boka som er skrevet på kalveskinn, er utlånt fra Universitetet i København og skal stå i et monter på Slottsfjellmuseet i Tønsberg fra mai til september.

Nytt samarbeid

Slottsfjellmuseet har inngått ny samarbeidsavtale med Island og Danmark, som gir muligheten til å låne inn gjenstander og dokumenter fra Tønsbergs middelalder. Et av verkene de skal låne er en salmebok av prinsesse Kristina. Museumsdirektør Lena Fahre, mener dette kan gjøre Tønsberg og Vestfold synlige på et internasjonalt perspektiv.
Borgen gjenreist innen 2021?
Onsdag lette arkeologer etter bygningsstrukturer rundt Slottsfjellet i Tønsberg. - Et første skritt på veien mot gjenreisning av borganlegget, sier Lena Fahre.
Borgen gjenreist innen 2021?
Onsdag lette arkeologer etter bygningsstrukturer rundt Slottsfjellet i Tønsberg. – Et første skritt på veien mot gjenreisning av borganlegget, sier Lena Fahre.

Midgard vant med vikinger

Avdelingsdirektør Lena Fahre jubler. - Det er en stor glede at vi ble kåret til Hortens beste turistattraksjon. Det tyder på at vi har lyktes i å nå både lokale innbyggere og turister