Lesja

Dødsulykke i Lesja

E136 er stengt etter ei alvorlig ulykke ved Kjøremsgrende i Lesja i Oppland. Ifølge politiet er det ei dødsulykke. Ulykka skjedde da en personbil kolliderte front mot front med en tankbil. Vegen er stengt og det er skiltet for omkjøring.
Les mer om Kjøremsgrende, Lesja og Oppland.

Dødsulykke Lesja

E136 er stengt etter ei alvorlig ulykke ved Kjøremsgrende i Lesja kommune. Ifølge politiet er det ei dødsulykke. Ulykka skjedde da en personbil kolliderte front mot front med en tankbil. Vegen vil trolig bli stengt lenge. Det jobbes nå med omkjøringsmuligheter.
Les mer om Kjøremsgrende og Lesja.
Tora kan få sølv!
Norge kan få tildelt sølv i kvinnestafett i skiskyting i OL i Sotsji i 2014. Årsaken er at fem russiske utøvere ble utestengt mandag pga doping og fratatt medaljene sine. Tora Berger fra Lesja var med på stafettlaget som kom på 3. plass, men kan nå altså få en sølvmedalje snart fire år etter mesterskapet som ble hennes siste.
Les mer om Lesja og Sotsji.
Vant gull i oste-VM
Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo. Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning. 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.

Hedmark slo Oppland i TV-aksjon

Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.
9 førerkort beslaglagt
Sju bilførere ble fratatt førerkortet i fartskontroller på riksvei 3 i Østerdalen i går. Høyeste hastighet var 128 kilometer i timen i 80 sone. I kontroller på E 136 i Lesja ble det gjort to førerkortbeslag. Her var høyeste hastighet 97 kilometer i timen i 60 sone.
Les mer om Lesja og Østerdalen.
Bandtvang kan vere i strid med lova
Lesja og Vestre Slidre har no så streng bandtvang for hundar at Norsk Kennelklubb trur det er i strid med lovverket. Norsk Kennelklubb har sjekka regelverket i heile landet, og er sjokkert over at så mange kommunar har eigne reglar.
Brann i hytte i Lesja
To personer kom seg uskadd ut da det tok til å brenne i ei hytte i Lesja i natt. I følge politiet skal brannen ha startet i treverk bak peisen i hytta. De to som var i hytta ble vekket av brannvarsler. Hytta fikk røykskader og skader på en vegg.
Les mer om Lesja.
Brennende lastebil på Lesja
Det brenner i en lastebil med matvarer ved Max bensinstasjon på Lesja. Brannvesenet på vei til stedet, skriver politiet.
Les mer om Lesja og Max.
Seks kjørte for fort
Politiet har avholdt laserkontroll på E136 i Kjøremsgrenda ved Lesja. Seks personer fikk forelegg, og den høyeste farten var på 79 km/t i en 60-sone.
Les mer om Kjøremsgrenda og Lesja.
Boliginnbrudd på Lesja
Politiet ber om tips i forbindelse med et innbrudd i en bolig i Romsdalsveien på Lesja mandag. Innbruddet har trolig funnet sted i løpet av de siste timene, og politiet leter nå etter spor på stedet.
Les mer om Lesja og Romsdalsveien.
Lesja og Dovre isolert
Omlag ett tusen personer i Lesja og Dovre er nå uten telefon- og radioforbindelse. Årsaken er at en fiberkabel er ødelagt ved graving ved jernbanen i Dovre. Ifølge Telenor blir ikke nettet reparert før ved 21-tiden i kveld.
Les mer om Dovre og Lesja.
Askeladd-pris til lesjinger
Årets Askeladdpris er delt ut til Anna Avdem og Sofia Bang Elm fra Lesja. De to har vært sentrale i drift av butikk for lokalmat og dyrking av grønnsaker 600 m.o.h. Det er Norges Bondelag og Landkredittbank som deler ut prisen.
Flere gressbranner i kveld
Brannvesenet mange plasser i Hedmark og Oppland, har hatt en travel kveld med flere gressbranner. Litt over klokka 19 ble det meldt om gressbrann ute av kontroll på Ranum i Våler. Tidligere i kveld ble det meldt om gressbranner i Lesja og i Gran.
Les mer om Gran, Hedmark, Lesja, Oppland, Ranum og Våler.
Fjøsbrann i Gudbrandsdal – 40-50 kyr døde
Et fjøs på Lesja i Gudbradsdal har brent til grunnen. Politiet bekrefter at det var 40-50 melke- og ammekyr i bygget.
Over 40 kyr døde i fjøsbrann i Lesja
Sto i full fyr fredag morgen. Nå er låven brent ned og over 40 kyr er døde.
Les mer om Lesja.
Over 40 kyr døde i fjøsbrann på Lesja
Sto i full fyr fredag morgen. Nå er låven brent ned og over 40 kyr er døde.
Les mer om Lesja.
Brann på låve i Gudbrandsdal – 40-50 kyr døde
En låve på Lesja i Gudbradsdal har brent til grunnen. Politiet bekrefter at det var 40-50 melke- og ammekyr i bygget.
Brann på låve i Gudbrandsdal – 40-50 kyr innesperret
Det brenner i en låve på Lesja, melder Innlandet politidistrikt. Brannvesenet er på stedet og forsøker å få kontroll. Det skal være 40-50 melke- og ammekyr i låven.
Les mer om Gudbrandsdal, Innlandet og Lesja.
40-45 dyr i brennende låve
Brannvesenet forsøker å redde ut 40-45 melke- og ammekyr fra en brennende låve i Lesja i Oppland.
Les mer om Lesja og Oppland.
40-50 kyr innesperret i låve som står i full fyr: - Vi frykter det verste, sier politiet
En låve i Lesja i Gudbrandsdal er overtent.
Les mer om Gudbrandsdal og Lesja.
Brann i driftsbygning i Lesja
Det brenner i en driftsbygning i Lesja i Gudbrandsdalen. Det skal være mjølke-og ammekyr der. Nødetatene skal være på veg.
Les mer om Gudbrandsdalen og Lesja.
Låvebrann i Lesja
Det brenner i en låve i Lesja. Det skal være mjølke-og ammekyr i låven. Nødetatene skal være på vei.
Les mer om Lesja.
Vant Fritt Ord-konkurranse
Fem elever fra Lesja vant torsdag førstepremien i Fritt Ords konkurranse for videregående skoler. De fem elevene går på Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Dombås og deltok i konkurransen med filmen Folkefiende, som handler om barnevernets arbeid.
Jente skadd i skiulykke i Lesja
En elleve år gammel jente er fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim etter en ulykke i skibakken på Bjorli i Lesja i Oppland.
Les mer om Bjorli, Lesja, Oppland og Trondheim.