Lesja

Låve brant ned på Lora

På Lora på Lesja brant en låve ned til grunnen sent søndag kveld. Det var ingen dyr i bygningen. Det var ingen spredningsfare til andre hus. Brannen ble meldt ved 23-tida søndag kveld.
Les mer om Lesja og Lora.

Lesja bygger seg til fant - de eldre nedprioriteres!

Det er grunnleggende ting jeg har lært og som jeg har lært videre til mine barn - det er respekt for eldre, respekt for penger, respekt for makt,
2017 - et tidsskille i GD
Gudbrandsdølen Dagningen (GD) er allmenkringkasteren for Lillehammer og Gudbrandsdalen. Dekningsområdet strekker seg fra Mjøsbrua ved Moelv i sør til kommunene Lesja og Dovre i nord og Lom og Skjåk i nord vest.
Livets lys i Gudbrandsdalsdomen
Ni korps spiller i Sør-Fron kirke i anledning korpsenes år. SØR-FRON: Konsertserien har fått navnet Vitae Lux, som betyr livets lys. Harpefoss skolemusikk og Lesja skolemusikk er først ute med konsert 8. mars. 18.

Lesja gir 50.000 til utgraving i fjellet

LESJA: Formannskapet i Lesja har samrøystes vedteke å gje 50.000 kroner i støtte til dei arkeologiske utgravingane som er planlagt i fangstanlegget "Verket" på Slådalen. Utgravingane skal skje til sommaren i regi av Kulturhistorisk museum.
Skaper unge døla-bønder om til gardsgründere
I Gudbrandsdalen står unge bønder i kø for å bli gardsgründere. I arbeidet for å revitalisere gard og drift får de solid drahjelp fra kunnskapsparken Skåppå. Lesja/Gausdal. - Lora og Lesja er helt fantastisk.
Les mer om Lesja og Skåppå.
Michelinstjerne med Lesja-ost
Mandag kom årets Michelin-guide. Den eneste nye restauranten som ble tildelt en stjerne, var Galt, som ligger på Frogner i Oslo, og som ble åpnet i høst.
Mange unge, uføre i Oppland
Antall unge med uføretrygd i Oppland har økt med 9,1 prosent det siste året. Akkurat nå er 612 unge mellom 18 og 29 år i Oppland uføre, melder NAV. Flest uføre i alle aldersgrupper er det i Søndre og Nordre Land, mens det er færrest uføre i Lesja.
Les mer om Lesja, NAV, Nordre Land, Oppland og Søndre.
Anita Killi viser "Mammas hår" på møte om kreft
LESJA: Anita Killi, Dovre, er en av deltakerne på et stort møte om kreft som bygdekvinnelagene på Lesja og Lesjaskog samarbeider om torsdag kveld 22. februar.
Les mer om Dovre, Lesja og Lesjaskog.
En person til er sendt til Ullevål, mens den andre kun er lettere skadd etter trafikkulykken ved Lesja onsdag
Torsdag er en av pasientene sendt videre til Oslo universitetssykehus på Ullevål med større skader. Den andre personen ligger på Lillehammer sykehus og er lettere skadet.
Les mer om Lesja, Lillehammer, Oslo og Ullevål.
To alvorlig skadd da bilen de satt i kolliderte med lastebil
Vegen mellom Dombås og Åndalsnes ble stengt etter en trafikkulykke på E136 onsdag kveld. Ved 20-tiden onsdag kveld var to kjøretøy involvert i en møteulykke på E136 i Kjøremsgrende i Lesja.
Les mer om Kjøremsgrende og Lesja.
Alvorlig skadd i trafikkulykke på E136 i Gudbrandsdalen
Fører og passasjer alvorlig skadd. En lastebil og en personbil kolliderte onsdag kveld på E136 i Kjøremsgrende i Lesja. Tre personer er involvert i ulykken. En person ble sittende fastklemt i personenbilen og var rett før klokka 21 frigjort.
Utforkjøring i Lesja
Ingen personer ble skadet da en personbil kjørte i grøfta på Lesjaskog i dag tidlig. Det var i alt fire personer i bilen.
Les mer om Lesja og Lesjaskog.
Kollisjon på Lesja
To biler har kollidert på E136 ved Lora i Lesja. Ingen skal være skadd i sammenstøtet, men det skal være en del materielle skader på bilene.
Les mer om Lesja og Lora.
Dødsulykke i Lesja
E136 er stengt etter ei alvorlig ulykke ved Kjøremsgrende i Lesja i Oppland. Ifølge politiet er det ei dødsulykke. Ulykka skjedde da en personbil kolliderte front mot front med en tankbil. Vegen er stengt og det er skiltet for omkjøring.
Les mer om Kjøremsgrende, Lesja og Oppland.
Dødsulykke Lesja
E136 er stengt etter ei alvorlig ulykke ved Kjøremsgrende i Lesja kommune. Ifølge politiet er det ei dødsulykke. Ulykka skjedde da en personbil kolliderte front mot front med en tankbil. Vegen vil trolig bli stengt lenge. Det jobbes nå med omkjøringsmuligheter.
Les mer om Kjøremsgrende og Lesja.
Tora kan få sølv!
Norge kan få tildelt sølv i kvinnestafett i skiskyting i OL i Sotsji i 2014. Årsaken er at fem russiske utøvere ble utestengt mandag pga doping og fratatt medaljene sine. Tora Berger fra Lesja var med på stafettlaget som kom på 3. plass, men kan nå altså få en sølvmedalje snart fire år etter mesterskapet som ble hennes siste.
Les mer om Lesja og Sotsji.
Vant gull i oste-VM
Eggen Gardsysteri SA i Vingelen i Tolga fikk gull for sin ost «Fjellblå under World Cheese Awards i London. De mottok også sølvmedalje for osten «Fjellgo. Avdem Gardsysteri på Lesja mottok bronse for «Vellagra Fjelldronning. 3000 oster fra rundt 30 land ble bedømt under oste-VM.
Hedmark slo Oppland i TV-aksjon
Hedmark slo Oppland i TV-aksjon til Unicef. Vel 8.9 millioner kroner er kommet inn i Hedmark, mens i Oppland er summen til nå vel 8,1 million kroner. Beste kommune i Hedmark er Engerdal, mens innbyggere i Lesja ga mest i Oppland.
9 førerkort beslaglagt
Sju bilførere ble fratatt førerkortet i fartskontroller på riksvei 3 i Østerdalen i går. Høyeste hastighet var 128 kilometer i timen i 80 sone. I kontroller på E 136 i Lesja ble det gjort to førerkortbeslag. Her var høyeste hastighet 97 kilometer i timen i 60 sone.
Les mer om Lesja og Østerdalen.
Bandtvang kan vere i strid med lova
Lesja og Vestre Slidre har no så streng bandtvang for hundar at Norsk Kennelklubb trur det er i strid med lovverket. Norsk Kennelklubb har sjekka regelverket i heile landet, og er sjokkert over at så mange kommunar har eigne reglar.
Brann i hytte i Lesja
To personer kom seg uskadd ut da det tok til å brenne i ei hytte i Lesja i natt. I følge politiet skal brannen ha startet i treverk bak peisen i hytta. De to som var i hytta ble vekket av brannvarsler. Hytta fikk røykskader og skader på en vegg.
Les mer om Lesja.
Brennende lastebil på Lesja
Det brenner i en lastebil med matvarer ved Max bensinstasjon på Lesja. Brannvesenet på vei til stedet, skriver politiet.
Les mer om Lesja og Max.
Seks kjørte for fort
Politiet har avholdt laserkontroll på E136 i Kjøremsgrenda ved Lesja. Seks personer fikk forelegg, og den høyeste farten var på 79 km/t i en 60-sone.
Les mer om Kjøremsgrenda og Lesja.
Boliginnbrudd på Lesja
Politiet ber om tips i forbindelse med et innbrudd i en bolig i Romsdalsveien på Lesja mandag. Innbruddet har trolig funnet sted i løpet av de siste timene, og politiet leter nå etter spor på stedet.
Les mer om Lesja og Romsdalsveien.