Libanon

En litt åpnere dør

Norge må fortsette å hjelpe Syria-flyktningene i Libanon, men bør også ta imot flere her hjemme.
IS forsøker å etablere seg i Libanon
Vil utvide territorie.
Les mer om Libanon.
Tar flere av de sykeste
Norge skal i år ta i mot dobbelt så mange av de sykeste flyktningene: 40 stykker. Syriske flyktninger leker i snøen i en flyktningleir i Libanon. I løpet av året skal Norge hente 1.500 syrere som nå oppholder seg i Libanon, Jordan og Tyrkia.
Les mer om Jordan, Libanon, Norge og Tyrkia.

Norske Jan beskytter FN-ansatte mot IS og Nusra

SHEEBA (NRK) Mens kidnappingstrusselen øker i grenseområdene mellom Libanon og Syria, jobber norske Jan for å hindre at FN-ansatte dukker opp i oransje fangedrakt i videoklipp på islamistiske nettsteder.
Les mer om FN-ansatte, Jan, Libanon, Nusra og Syria.
Har du noen gang sett noen kjøre sofakjelke?
og her er også deltakerne fra NM i rattkjelke lørdag. 106 startet i årets rattkjelk-NM i Beitstad i Steinkjer. Det var deltakere fra Libanon, Tyskland og hele Norge.
Hevder Norge leder hemmelige Syria-samtaler
Med Norge som tilrettelegger har Assad-regimet og representanter fra opposisjonen i Syria møttes til hemmelige samtaler i Libanon.
Norge bidrar til hemmelige Syria-samtaler
Norge leder tilretteleggingen av samtaler mellom de stridende partene i Syria som i all hemmelighet pågår i Libanon, skriver den libanesiske avisa Al-Akhbar. Kilde: NTB , kl. 19.07 , kl.
- Norge bidrar til hemmelige Syria-samtaler
Beirut (NTB): Norge er med og tilrettelegger samtaler mellom de stridende partene i borgerkrigen i Syria som i all hemmelighet pågår i Libanon, skriver den libanesiske avisa Al-Akhbar.
- Norge bidrar til hemmelige Syria-samtaler
Beirut (NTB): Norge er med og tilrettelegger samtaler mellom de stridende partene i borgerkrigen i Syria som i all hemmelighet pågår i Libanon, skriver den libanesiske avisa Al-Akhbar.
- Norge bidrar til hemmelige Syria-samtaler
Norge er med og tilrettelegger samtaler mellom de stridende partene i borgerkrigen i Syria som i all hemmelighet pågår i Libanon, skriver den libanesiske avisa Al-Akhbar.
Netanyahu hardt ut mot UNIFIL
Israels statsminister Benjamin Netanyahu går hardt ut mot FNs fredsbevarende styrke i Sør-Libanon, få dager etter at en av soldatene i styrken ble drept i et israelsk angrep.
Netanyahu hardt ut mot UNIFIL
Jerusalem (NTB-Reuters): Israels statsminister Benjamin Netanyahu går hardt ut mot FNs fredsbevarende styrke i Sør-Libanon, få dager etter at en av soldatene i styrken ble drept i et israelsk angrep.
Blir det krig mellom Israel og Hizbollah?
Denne uken har israelske styrker og Hizbollah-styrker i Libanon beskutt hverandre med artilleri.To israelske soldater er drept. Det samme ble en spansk FN-soldat i Libanon. Her er syv spørsmål og svar om konflikten.
Sikkerhetsrådet fordømmer drap på FN-soldat
New York (NTB-DPA-AFP): FNs sikkerhetsråd fordømmer i sterke ordelag drapet på en spansk FN-soldat i Sør-Libanon onsdag, og Spania krever gransking.
Les mer om FN-soldat, Spania og Sør-Libanon.
Hastemøte om Midtøsten
Nå klokken 22 begynner et hasteinnkalt møte i FNs sikkerhetsråd i forbindelse med dagens sammenstøt på grensen mellom Israel og Libanon. P4-NYHETENE To israelske soldater og en spansk FN-soldat ble drept i kampene.
FN-hastemøte om sammenstøt i Midtøsten
Libanesiske soldater er vitne til israelsk bombing av Sør-Libanon. Foto: KARAMALLAH DAHER FNs sikkerhetsråd har innkalt til hastemøte som følge av onsdagens sammenstøt på grensen mellom Israel og Libanon.
Hastemøte i Sikkerhetsrådet
FNs sikkerhetsråd skal i kveld norsk tid møtes i et hasteinnkalt møte for å diskutere angrepene mellom Libanon og Israel, melder nyhetsbyrået AFP.
USA fordømmer angrepet
USA forsdømmer Hizbollahs angrep på den israelske militærkolonnen ved grensen til Libanon i dag. P4-NYHETENE To israelske soldater ble drept og sju skadet. En spansk FN-soldat ble drept da Israel svarte med å avfyre granater mot Libanon.
Les mer om FN-soldat, Israel og Libanon.
USA fordømmer angrep på Israel
USA fordømmer Hizbollahs angrep på Israel i dag. To israelske soldater ble drept i angrepet, som Israel senere svarte på med granater mot det sørlige Libanon.
Les mer om Israel og Libanon.
To israelske soldater ble drept i rakettangrep
Det opplyser den israelske hæren til Nettavisen. Tidlig onsdag formiddag ble flere israelske soldater såret da et militærkjøretøy ble truffet av en rakett som trolig ble skutt fra Libanon.
Les mer om Libanon og Nettavisen.
Israel bombarderer Libanon etter Hizbollah-angrep
Libanesiske soldater ser røyken som stiger etter at Israel bombet områder i Sør-Libanon.
To israelske soldater og en spansk FN-soldat drept
To israelske soldater ble drept da en israelsk militærkolonne ble angrepet av Hizbollah ved grensen mot Libanon. En spansk FN-soldat ble drept da Israel svarte med å avfyre granater mot Libanon.
FN-soldat drept i israelsk angrep
Beirut (NTB-DPA-Reuters): En FN-soldat er blitt drept i et israelsk angrep sør i Libanon, opplyser talspersonen Andrea Tennet i FN til DPA.
Les mer om Andrea Tennet, DPA og Libanon.
FN-soldat drept i israelsk angrep
Beirut (NTB-DPA): En FN-soldat er blitt drept i et israelsk angrep sør i Libanon, opplyser Andrea Tennet i FN til DPA. (NTB)
Les mer om Andrea Tennet, DPA og Libanon.