Lier

Grovt tyveri i Lier

En enebolig på Nøste i Lier har vært utsatt for grovt tyveri, melder politiet. Huseieren er ikke hjemme, og så langt er det uvisst hva som er stjålet.
Les mer om Lier og Nøste.

Pågrepet for vold

En mann i 40-årene er pågrepet etter en voldsepisode i Lier i natt. Han sloss med en annen mann i 20-årene, som ifølge politiet virker å ha knekt nesa. Politiets operasjonsleder Marianne Mørch sier det tar lenger tid å avhøre den mistenkte fordi han ikke er norsk.
Les mer om Lier og Marianne Mørch.
Bil truffet av steiner
En bilist kontaktet fredag formiddag politiet etter at bilen hans hadde blitt truffet av steiner på E18 i Lier i retning Oslo. Steinene skal ha falt av en lastebil. Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner og lastebilsjåføren.
Les mer om E18, Lier og Oslo.
Anmeldt for bålbrenning
En person er anmeldt for å ha tent opp et stort bål i nærheten av en bygning i Lier. Brannvesenet rykket ut etter at de fikk melding om brann på Linnesstranda, men det viste seg altså være et bål bak et hus.
Les mer om Lier og Linnesstranda.

Færre, men søtere

Det vokser færre jordbær i år enn i fjor, men til gjengjeld er årets bær ekstra søte, sier jordbærbonde Simen Myhrene i Lier til Aftenposten. En kald og våt blomstringsperiode har gitt færre befruktede blomster og mindre avlinger, men Myhrene sier at han aldri har smakt bedre jordbær enn i år.
Trafikkulykke ved Kjellstad
Brannvesenet har rykket ut til en trafikkulykke ved Kjellstad i Lier.
Les mer om Kjellstad og Lier.
Anmeldt for ruskjøring
En 39 år gammel mann er i Lier tatt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Politiet har gjort prøver og anmeldt mannen.
Les mer om Lier.
Rykket ut til skogbrann
Politi og brannvesen rykket ut til en skogbrann i Lier i natt. Ingen personer ble skadet, men rundt 40 kvadratmeter skog og lyng er svidd av, opplyser politiet. Årsaken til brannen er fremdeles ukjent.
Les mer om Lier.
Det Nye Norge – kommentar av Anders Lier: Slik kan toppledere akselerere det nye Norge
Dagens teknologisamfunn setter den tradisjonelle topplederen på prøve. De som ikke stiller spørsmål, lærer og brenner for noe større enn dem selv, kan raskt blir akterutseilt.
Les mer om Norge.
Økning i antall bussreiser
Antall bussreiser hos kollektivselskapet Brakar økte med 2,2 % første halvår i år. Så langt i 2017 er det registrert over 6 millioner reiser, og størst er veksten i Drammen, Lier og Nedre Eiker. Men andre steder i fylket er det tilbakegang, blant annet i Hallingdal med hele 18,4 % færre reiser.
Laget bursdagskake til dronningen
Årets konditor, Tonje Holtungen fra Vestfossen, fikk æren av å lage bursdagskake til dronning Sonjas 80-årsdag. Kaken er laget med jordbær fra Lier, hylleblomst fra Telemark, basilikum fra Eiker, mandler fra Marokko, kremost fra Italia, sjokolade fra Frankrike og vanilje fra Tahiti.
Buss for tog på Drammenbanen
Togtrafikken har stoppet mellom Asker og Drammen på grunn av en påkjørsel ved Lier, melder Bane Nor. Det blir buss for tog inntil videre.
Mann tatt for promillekjøring i 164 km/t
En mann i 20-årene ble tatt for å kjøre med promille i 164 km/t i 100-sonen på E18 i Lier.
Les mer om E18 og Lier.
Mann tatt for promillekjøring i 164 km/t
En mann i 20-årene ble tatt for å kjøre med promille i 164 km/t i 100-sonen på E18 i Lier. Han ble fratatt førerkortet på stedet.
Les mer om E18 og Lier.
Nå er de her – norske jordbær
LIER (VG) Litt kjølig overskyet vær gir perfekte bær, fulle av smak. Men rekordavling blir det ikke hos jordbærbonde Marius Egge (58).
Kjørt til Drammen sykehus
Personen som var involvert i en arbeidsulykke i Lier, er nå fraktet til Drammen sykehus for oppfølging. Vedkommende har fått klemskader i en arm.
Les mer om Drammen og Lier.
Arbeidsulykke i Lier
Nødetatene har rykket ut på melding om en arbeidsulykke i et industriområde i Lier. En person er involvert.
Les mer om Lier.
Klemte armen i maskin
En person har fått armen i klem i en maskin i arbeidsulykken i Lier. Det går etter forholdene tilsynelatende bra med vedkommende, som har fått en klemskade, opplyser politiet til NRK. Ambulanse er på stedet. Ulykken skjedde på en tekstilfabrikk.
Les mer om Lier og NRK.
Rettsak etter drap i Lier
Ein mann måmøta i Drammen tingrett i dag. Han er tiltalt for å ha drepe mora si i Lier i april i fjor. Mannen er tiltalt for overlagt drap, og ifølge tiltalen, blei kvinna kvelt medan ho sov. Statsadvokaten meiner mannen må dømmast til tvinga psykisk helsevern.
Les mer om Drammen og Lier.
Liten lastebil av veien
Politiet har reist ut til Egge i Lier der en liten lastebil har kjørt av veien. Det skal ikke være noen som er skadet, ifølge politiet.
Les mer om Egge og Lier.
Vil bli bedre for demente
Lier blir den første demensvennlige kommunen i Buskerud. Ordfører Gunn Cecilie Ringdal signerer i dag en avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen. Ansatte i servicenæringen skal kurses for å hjelpe demente på en helt annen måte enn i dag.
Jobber for mobildekning på Eiksetra
Lier kommune er i dialog med Telenor om å få mobildekning ved Eiksetra. Men før kommunen inngår en avtale med Telenor, vil Søren Falch Zapffe (H) vite hva det koster, skriver Lierposten. Det er et ønske om å få mobildekning av sikkerhetshensyn.
Røyken i toppen
Røyken kommer på 4. plass av landets 428 kommuner på Kommunebarometeret som Kommunal Rapport har laget. Barometeret viser hvordan kommunene drives. Lier, Hole og Drammen er også blant de 50 beste kommunene. Dårligst ut kommer Nore og Uvdal og Gol på 375. og 353. plass.
Førar av mc sendt til legevakta
Trafikkulukke ved Lier.
Les mer om Lier.
Lier kommune blir «demensvenleg
Lier kommune skal inngå eit samarbeid med Nasjonalforeininga for folkehelse. Kommunen skal blant anna bli kursa slik at dei tilsette kan hjelpa folk med demens på ein heilt anna måte enn i dag. Over 70 kommunar er med i ordninga, men Lier kommune blir den fyrste i Buskerud.