Lier

Køyrde i brøyteplog

Ein personbil fekk sleng på bilen og køyrde inn i plogen på ein brøytebil i Kanada i Lier. Politiet melder at det er ikkje er snakk om personskade, berre materielle skader.
Les mer om Kanada og Lier.

Brukte tre felt

Seint søndag kveld ble en bil stanset av politiet på E18 på oversiden av Fosskolltunnelen, etter meldinger om meget vinglete kjøring. Bilen brukte alle tre felt i retning Lier fra Drammen. Mannen som kjørte bilen, var beruset. Han nektet å ta alkotest og ble tatt med til legevakt for blodprøve.
Les mer om Drammen, E18, Fosskolltunnelen og Lier.
Sidersalget øker
Sider var produktet som økte mest på Vinmonopolet i fjor, med nærmere 76 prosent. Mange fruktbønder har sett at det er et marked i Norge og har investert i utstyr, sier pressesjef i Vinmonopolet Jens Nordahl. Bonde Marius Egge i Lier var den første her i landet som begynte å produsere alkoholholdig sider fra gården sin.
Les mer om Lier, Norge og Vinmonopolet.
Bruflot overtar ledervervet
1. nestleder i Unge Høyre, Sandra Bruflot fra Lier, overtar som leder for ungdomspartiet. Det er klart etter at Kristian Tonning Riise trekker seg som leder. Han begrunner avgjørelsen med at han ikke har vært bevisst nok på lederrollen i sosiale settinger. Sandra Bruflot har vært 1. nestleder siden 2014, hun er også medlem av fylkestinget og Lier kommunestyre.

Branntilløp på bad

Politi og brannvesen har vært i Ovenstadveien i Lier der det har vært et branntilløp på et bad. Ifølge politiet er årsaken trolig en vifte. Brannen er slukket og det er ikke meldt om personskade.
Les mer om Lier og Ovenstadveien.
Kjørte av veien i Lier
En bil kjørte av veien på Ringeriksveien ved Liungbanen i Lier i går kveld. Føreren forsvant fra stedet, men ble pågrepet senere etter at vitner hadde beskrevet ham. Det er mistanke om at mannen kjørte ruspåvirket. Han hadde heller ikke førerkort.
Skolestrukturen i endring
Før jul fikk politikerne i Lier skolebehovsanalysen for kommunen. Ett av forslagene går ur på å legge ned Nordal, Egge og Oddevall barneskoler, flytte ungdomsskoleelevene fra Sylling til Tranby, bygge ny ungdomsskole i ytre Lier og ny barneskole på Tranby, skriver Lierposten.
– Var som om føttene stod i brann hele tiden
– Føttene mine var blålilla, hovne og det føltes ut som de skulle revne fra innsiden, sier Cecilie fra Lier. Hun har diagnosen brennende føtter.
Les mer om Cecilie, Lier og Var.
Bilberging på fylkesvei 21
På fylkesvei 21 ved Justad i Lier er veien stengt for tunge kjøretøy på grunn av bilberging. Personbiler kan passere.
Les mer om Justad og Lier.
Skallet til politikvinne
En mann i 20-årene ble pågrepet natt til 1. nyttårsdag etter å ha knust to ruter hos Heggtoppen blomster i Lier. Under pågripelsen skallet mannen til ei politikvinne. Mannen er derfor nå også siktet for vold mot offentlig tjenestemann, i tillegg til hærverket.
Les mer om Heggtoppen og Lier.
USA vil ha Wisting
TV3s «Wisting, basert på to av Stavern-forfatter Jørn Lier Horst bøker står på listen over serier som kan havne på amerikanske TV-skjermer, skriver VG. Informasjonen kommer fra det velrennomerte nettstedet Deadline Hollywood.
Mann (42) død etter trafikkulykke på E18
En mann (42) som ble kritisk skadd i en trafikkulykke på E18 ved Lier natt til første juledag, er bekreftet død.
Les mer om E18 og Lier.
Mann (42) død etter trafikkulykke på E18
Mannen som ble kritisk skadd i en trafikkulykke på E18 ved Lier natt til første juledag, er bekreftet omkommet.
Les mer om E18 og Lier.
Person alvorlig skadd i trafikkulykke på E18
En person er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke på E18 ved Lier i sørgående retning.
Les mer om E18, Lier og Ullevål.
E 18 open igjen
E 18 har vore stengt ved Lier etter ei trafikkulukke natt til 1.juledag. Nå er involverte kjøretøy fjerna og vegen er open for fri ferdsel.
Les mer om Lier.
Person alvorlig skadd i trafikkulykke på E18
En person er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke på E18 ved Lier i sørgående retning.
Les mer om E18, Lier og Ullevål.
Alvorlig skadd i trafikkulykke
En person er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke på E18 ved Lier i sørgående retning.
Les mer om E18, Lier og Ullevål.
Mulig ny videregående i Lier
I forbindelse med utbygging ab nytt sykehus på Brakerøya, vurderer Lier kommune å bygge ny skole i tilknytning til sykehuset, skriver Lierposten. Fylkesrådmannen som har ansvaret for videregående skoler, skal nå arbeide videre om samlokaliseringsmulighetene.
Les mer om Brakerøya, Lier og Lierposten.
Tre personer evakuert etter boligbrann i Lier
Brannvesenet jobber med etterslukking i morgentimene.
Les mer om Lier.
Tre personer evakuert etter brann
Tre personer er evakuert og kjørt til legevakt for sjekk etter brannen i en vertikaldelt tomannsbolig på Nøste i Lier. Brannvesenet jobber fortsatt på stedet, melder politiet i Søndre Buskerud klokken 05.15 søndag morgen.
Les mer om Lier, Nøste og Søndre Buskerud.
Brann i Lier – n person reddet ut
Nødetatene har rykket ut til en brann på Nøste i Lier kommune, og reddet ut en person som sov inne i bygget som brenner. Det er meldt om åpne flammer på stedet, opplyser politiet i Søndre Buskerud.
Les mer om Lier, Nøste og Søndre Buskerud.
Lange køer på E18
Det er lange køer på E18 etter at en lastebil har fått stans inne i Kleivenetunnelen i Drammen i sørgående retning. Køene strekker seg over til Lier og i retning Asker.
Trailer står fast
En utenlandsk trailer står fast i Kvernhusbakken på Gullaug i Lier. Politiet er på stedet.
Les mer om Gullaug, Kvernhusbakken og Lier.
Trenger god sofa
Lier kommune ber om hjelp til å finne en sofa til et nytt lokale for gründere. I god gjenbruks-ånd søker kommunen etter en sofa eller sofagruppe til lokalet som tilbyr gratis kontorplasser og møterom. Sofaen kan godt være litt slitt, men må være god å sitte i.
Færre biler enn ventet
Trafikkveksten i Oslofjordtunnelen er mindre enn det Statens vegvesen ventet. Da det ble gratis å kjøre der i fjor, trodde ordførerne i Røyken, Hurum, Lier og Asker at trafikken ville øke. Men veksten er marginal, skriver Røyken og Hurums Avis.