Lier

Gravdal innstilt som rådmann

Bente Gravdal blir trolig ny rådmann i Lier kommune, etter innstillingsvalget har vurdert henne som den beste kandidaten. Innstillingen skal behandles i kommunestyret 28. november. Gravdal kom fra en stilling som avdelingsdirektør hos Fylkesmannen, og har tidligere vært kommunalsjef i Lier kommune i syv år.
Les mer om Fylkesmannen og Lier.

Innbrudd i bolig

Det har vært innbrudd i en bolig på Frydenlund i Lier. Et kjellervindu er brutt opp, og det er blant annet stjålet sølvtøy.
Les mer om Frydenlund og Lier.
Får oppgradere transformatorstasjon
NVE gir Statnett tillatelse til å utvide og oppgradere transformatorstasjonen på Oddevall i Lier. NVE mener stasjonen er utdatert, skriver Lierposten. Folk som bor i området har vært skeptiske til planene fordi det betyr en fireårig anleggsperiode.
Les mer om Lier, Lierposten, Oddevall og Statnett.
Sier nei til en utvidelse
Rådmannen i Lier foreslår å si nei til Franzefoss Pukkverks ønsker om å utvide virksomheten på Gjellebekk, skriver Lierposten. Selskapet ønsket å utvide med 220 mål, noe som ville føre til at markagrensen måtte justeres. Naboer har gått imot planene.
Les mer om Gjellebekk, Lier og Lierposten.

Lange køer i Lier

Det er lange køer etter en lastebil veltet på E18 ved Liertoppen. Berging av lastebilen pågår nå. En bil fikk i etterkant av dette stans, og denne bilen må nå også berges. Ett felt er fortsatt stengt i retning Oslo.
Les mer om E18, Lier, Liertoppen og Oslo.
Dekk skal ha eksplodert
Føreren av lastebilen som veltet på E18 i Lier, er ikke alvorlig skadet. Vitner har forklart for politiet at et dekk eksploderte i forkant av ulykken. Det er en del kø på stedet.
Les mer om E18 og Lier.
Lastebil har veltet på E18 i Lier
En lastebil har veltet på E18 like ved Liertoppen kjøpesenter. Brannmannskaper fra både Drammen og Asker har rykket ut til ulykken.
Les mer om Asker, Drammen, E18, Lier og Liertoppen.
Kan bli nye naturreservater
Fylkesmannen har sendt verneforslaget om naturreservat av Hestgjuvnatten i Krødsherad og Flå og Laksejuv i Krødsherad ut på høring. Også forvaltningsplanen for Finnemarka naturreservat i Lier og Modum (bilde) er sendt ut på høring. Høringsfristen er i januar.
Tilsyn med plantevernmidler
De fleste kommuner er flinke med bruk at plantevernmidler. Det er Mattilsynets konklusjon etter deres tilsyn med elleve kommuner i Buskerud, Vestfold, Telemark, Hedmark og Oppland tidligere i år. To av kommunene som hadde tilsyn, var Lier og Røyken.
Trafikkuhell på E18
En bil har kjørt i en annen bil bakfra på E18 ved Kjellstad i Lier. Det er ikke snakk om personskade og en forbipasserende ambulanse sjekket de involverte.
Les mer om E18, Kjellstad og Lier.
I strupen på sitt eget Ap
Leder i NHOs største forbund, Stein Lier-Hansen, i Norsk Industri sier at hans eget Ap risikerer å tape enda flere velgere i industrien.
Branntilløp i Lier
Det var flere branntilløp på Lierskogen i går kveld. Ifølge politiet ble ett av tilfellene litt større og det tok fyr i en garasjeport. Politiet melder at branntilløpene trolig er påtent da det virker å være søppel som er tent på.
Les mer om Lier og Lierskogen.
Frossen og beruset
Politiet måtte i natt lete etter en kvinne som hadde ringt og sagt at hun var beruset og lå og frøs på et ukjent sted i nærheten av Ringeriksveien i Lier. Kvinnen ble til slutt funnet av patruljen. Hun var ifølge politiet frossen, beruset og forkommen og ble kjørt til legevakta.
Les mer om Lier og Ringeriksveien.
Røykutvikling i kjeller
Nødetatene er på vei til et hus på Tranby i Lier der det er røykutvikling fra kjelleren. Beboere er ute av huset, ifølge politiet. Brannvesenet melder at røyken kommer fra et baderom.
Les mer om Lier og Tranby.
Gutt kommet til rette
Gutten som var savnet fra Hegg skole i Lier, er kommet til rette. Han hadde gått hjem.
Les mer om Hegg og Lier.
Åtteåring savnet i Lier
En gutt på åtte år er savnet fra Hegg skole i Lier, melder politiet. Gutten er 130 centimeter høy, har lyst halvlangt hår, blå joggedress med grå striper, hette på hodet og sekk. Gutten hadde gått fra skolen cirka klokken 10. Politiet er ute og leter.
Les mer om Hegg og Lier.
Åtte vil bli ny Lier-rådmann
Åtte personer har søkt stillingen som rådmann i Lier. Blant søkerne er konstituert rådmann Bente Gravdal, skriver Lierposten. Hans Petter Christensen sa opp før sommeren etter å ha vært rådmann i Lier i ti år for å bli assisterende fylkesmann i Buskerud.
Flere pågrepet etter innbrudd
Ytterligere to personer er pågrepet i forbindelse med villainnbruddene i Lier og Drammen. Dermed har politiet pågrepet til sammen tre personer som nå skal avhøres for å finne ut hvilken tilknytning de har til de mange villainnbruddene.
Les mer om Drammen og Lier.
Mopedkontroll i Lier
Politiet stanset flere mopeder i en kontroll i Lier i går. Tre gutter i 17- og 18-årsalderen fikk gebyr for ikke å ha brukt hjelm. En fikk forenklet forelegg på grunn av for mange på mopeden.
Les mer om Lier.
DNA-profil i innbruddsbølge
Politiet etterlyser en østeuropeisk mann i forbindelse med innbruddsbølgen i Lier- og Drammens-området. De har funnet en DNA-profil som går igjen på flere åsteder, skriver Drammens Tidende. Politiet tror de står overfor et gjennombrudd i saken.
Nytt resultatløst søk etter tyver
I forbindelse med et innbrudd i Lier i går kveld søkte politiet etter to menn. Søket har pågått i hele natt med alle tilgjengelige ressurser, uten resultat. To andre menn ble pågrepet i går kveld, men er senere sjekket ut av saken.
Les mer om Lier.
Søker med hund etter to menn
I forbindelse med et innbrudd i Lier søker politiet etter to menn. Mennene skal ha løpt til skogs ved Stoppenkollen da de møtte politiet. Politiet søker med hund etter de to.
Les mer om Lier og Stoppenkollen.
Fanget tyver på video
Flere politipatruljer leter etter to menn etter et innbrudd i Lier. Det var et vaktselskap som meldte om innbrudd i en bolig i Årkvislaveien. Det er sett to menn på video fra huset.
Les mer om Lier og Årkvislaveien.
Buss for tog til Asker
Fra i kveld og fram til søndag morgen stenger Spikkestadbanen og Drammenbanen mellom Lysaker og Drammen for vedlikehold. På Drammenbanen skal jernbanens anlegg flere steder mellom Lysaker og Asker kontrolleres. I Lieråsen tunnel mellom Asker og Lier skal det også gjøres utbedringer.
Bilbrann på E18
Nødetatene er på vei til en bilbrann på E18 i Lier i nærheten av Liertoppen kjøpesenter. Bilen som brenner skal stå i nordgående løp.
Les mer om E18, Lier og Liertoppen.