Lier

– Ikke noe B-valg

– Å velge et praktisk yrke og ta fagbrev er ikke noe B-valg. Det sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på yrkesmessen ved Høvik skole i Lier i går kveld. Statsråden slo et slag for håndverksfagene og sa at Norge kommer til å mangle 90.000 fagarbeidere i 2035.

– Ikke noe B-valg

– Å velge et praktisk yrke og ta fagbrev er ikke noe B-valg. Det sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på yrkesmessen ved Høvik videregående skole i Lier i går kveld. Statsråden slo et slag for håndverksfagene og sa at Norge kommer til å mangle 90.000 fagarbeidere i 2035.
Kunnskapsministeren til Lier
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer til Høvik skole i Lier i kveld. Han skal åpne årets yrkesmesse sammen med ordfører Gunn Cecilie Ringdal. Alle tiendeklassinger og foresatte i Lier er invitert og 120 yrker er representert.
Ingen skadet i brannen
Brannen i et hus i Eikeliveien i Lier er slukket. Brann oppstod i sokkelleiligheten ifølge politiet. Ingen ble skadet. Brannårsaken er ikke kjent.
Les mer om Eikeliveien og Lier.

Røykutvikling Lier

Nødetatene er på vei til Eikeliveien i Lier etter melding om røykutvikling.
Les mer om Eikeliveien og Lier.
Møte om trafikken
Ordførerne i Drammen, Lier, Hurum, Røyken, Asker og Bærum går sammen for få trafikksituasjonen i regionen inn i nasjonal transportplan. Mandag er det folkemøte i om situasjonen. Ordførerne mener Oslo kommune blokkerer og trenerer prosessen rundt en ny E18.
Les mer om Asker, Bærum, Drammen, E18, Hurum, Lier, Oslo og Røyken.
Pipebrann i Lier
Pipebrann i Lier
Les mer om Lier.
Tatt med narkotika
En mannlig passasjer er arrestert etter en bilkontroll i Lier natt til fredag. Mennene var i besittelse av hasjisj og amfetamin og er satt i arrest.
Les mer om Lier.
Pasientsikkerhet i fokus
Lier er n av fem kommuner som er valgt ut til å være med i prosjektet pasient- og brukersikker kommune. Det skal jobbes systematisk med sikkerhet i helse- og omsorgstjenestene for å sikre riktig legemiddelbruk, forebygge fall og underernæring.
Vannet stenges i natt
Vannet blir stengt av i Årkvislaveien i Lier i natt. Viva skal bytte brannventiler og stenger vannet fra kl. 21–06 torsdag morgen. Denne jobben skulle egentlig vært gjort i forrige uke, men fordi det oppstod en vannlekkasje, måtte arbeidet avbrytes.
Les mer om Lier og Årkvislaveien.
Utforkjøring i Vestsidevegen
En bil har kjørt av veien på Vestsidevegen i Lier. Ingen skal være skadet. Uhellet har skjedd mellom Oddevall og Delekant. Veien er stengt fordi det ligger strømkabler over veien.
Frisørlinjen reddet
Det var foreslått at frisørlinjen på St. Hallvard videregående skole i Lier skulle legges ned og flyttes til Åssiden videregående skole i Drammen. Men politikerne har nå vedtatt at linjen består. Hovedutvalget for utdanningssektoren sitter nå i møte, og der blir fremtiden for flere av linjene på videregående skoler i Buskerud avgjort.
Les mer om Buskerud, Drammen, Lier og Åssiden.
– Hvis Jensen blir frikjent, må noen i Spesialenheten gå
Eirik Jensens tidligere sjef, Leif A. Lier, mener det har gått så mye prestisje i saken for Spesialenheten at han er redd Jensen ikke får en rettferdig rettsak.
Les mer om Jensen, Leif A og Spesialenheten.
Brann i Lier var bål
Politiet har rykket ut på en brann i Lier. Viste seg å være kvist og kvast ispedd, materialer og noe søppel. Dermed ulovlig. Anmeldes.
Les mer om Lier.
Forbrukerombudet krever full stans av ulovlig dorullsalg
– Praksisen må avsluttes og regningene må slettes, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth.
Vannlekkasje i Lier
Det har oppstått en større vannlekkasje i Nøsteveien i Lier i forbindelse med bytting av brannventiler. Derfor er veien snevret inn. Vivas mannskap har jobbet i hele natt med å tette lekkasjen. Viva anbefaler å koke vann som skal drikkes.
Les mer om Lier og Nøsteveien.
Lier-Hansen: Saken vil bli tatt til retten og ulven vil vinne
For 19 år ville Stein Lier-Hansen selv drepe ulv, men ble stoppet av domstolene. Nå kjemper han på ulvens side - og er brennsikker på at den igjen vil få støtte i retten.
Les mer om Stein Lier-Hansen.
Dropper Lierdiagonalen
Statens vegvesen skrinlegger planene om å bygge Lierdiagonalen, skriver Lierposten. Denne veien som var ment å knytte rv. 23 til E134 ville ha lagt beslag på store områder med bebyggelse og landbruk. Derfor er det stor glede i Lier i dag, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal.
Jeger ber Erna: La ulven få fred
Jeger og næringslivstopp Stein Lier-Hansen ber regjeringen stå hardt på ulvens side og mot ulveopprørerne. Men internt i regjeringen jobbes det nå for å dempe de knallharde frontene i ulvestriden.
Les mer om Erna og Stein Lier-Hansen.
Jeger angriper ulvemotstanderne
Han felte tyve vilt i fjor. Nå rykker Stein Lier-Hansen kraftig ut mot ulveopprørerne. – Disse ulvene må få fred. De har ikke drept et eneste husdyr eller en eneste hund, påstår han. Tirsdagens ulvemøte ga ingen avklaring.
Les mer om Stein Lier-Hansen.
Anmeldt for bålbrenning
En mann i 50-åra er anmeldt for bålbrenning ved sin bolig i Lier. Han skulle kvitte seg med søppel fra jula.
Les mer om Lier.
Brannutrykning til Reistadlia
Brannvesenet i Drammen har rykket ut, etter at det er kommet melding om en mulig bygningsbrann i Reistadlia i Lier.
Les mer om Drammen, Lier og Reistadlia.
Pris til Stoppen
Stoppen sportsklubb i Lier er kåret til årets Fair-play klubb i Buskerud. Det er Norges fotballforbund som deler ut prisen på 5000 kroner. Fair-playprisen går til en klubb som gjennom all aktivitet på alle nivåer har gode verdier og etterleverregelverk, retningslinjer og verdisett.
Les mer om Buskerud, Fair-play, Lier og Stoppen.
Pipebrann i Lier
Brannvesenet er på vei til Rypeveien i Lier etter melding om en pipebrann.
Les mer om Lier og Rypeveien.
Fraktet tjuvgods i vogna til Herman (10)
LIER (NRK): Nå er tyvene tatt og vogna er levert tilbake til sin rette eier.
Les mer om Herman.