Lisensjakt


100 døde ulver i Skandinavia på ett år

Siden januar i fjor har 100 ulver som man vet om i Skandinavia dødd av ulike grunner. De aller fleste er felt under lisensjakt, viser tall fra den svenske rovdyrforeningen.

Les mer om Skandinavia.

100 døde ulver i Skandinavia på ett år

Siden januar i fjor har 100 ulver som man vet om i Skandinavia dødd av ulike grunner. De aller fleste er felt under lisensjakt, viser tall fra den svenske rovdyrforeningen.

Les mer om Skandinavia.
100 døde ulver i Skandinavia på ett år

Stockholm (NTB-TT): Siden januar i fjor har 100 ulver som man vet om i Skandinavia dødd av ulike grunner. De aller fleste er felt under lisensjakt, viser tall fra den svenske rovdyrforeningen.

Les mer om Skandinavia.
40 ulver skutt på 12 dager i Sverige

Hver 10. skandinaviske ulv blir felt i en storstilt lisensjakt som nå pågår på svensk side av grensen. Altfor mye, mener Naturvernforbundet. Langt fra nok, sier bønder og jegere.

En firedel av årets jervekvote er skutt

En firedel av kvoten på 137 jerv er skutt hittil i årets lisensjakt. Det er tre uker igjen av jaktsesongen.

En firedel av årets jervekvote er skutt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix En firedel av årets jervekvote er skutt En firedel av årets jervekvote er skutt Oslo (NTB): En firedel av kvoten på 137 jerv er skutt hittil i årets lisensjakt. Det er tre uker igjen av jaktsesongen.

Les mer om NTB og Oslo.
Seks ulver gjenstår i svensk lisensjakt

30 ulver av kvoter på til sammen 35 dyr er skutt under lisensjakten i Sverige. En av ulvene som ble skutt i Örebro hadde skabb, så der kan ytterligere en ulv felles.

Les mer om Sverige og Örebro.
Ulv felt i Hedmark

Lørdag formiddag ble den første ulven i vinterens lisensjakt skutt i Stange i Hedmark.

Les mer om Hedmark og Stange.
Skyter minst 36 ulv i vinter

Omstridt, svensk lisensjakt videreføres i 2015.

Nå blir det lisensjakt på ulv i Sverige

Svenskene forbereder lisensjakt på ulv. 2. januar kan det bli jakt. Også i Värmland.

Les mer om Sverige og Värmland.
Betre lisensjakt ikkje nok mot jerveproblem, meiner bønder

Positivt frå miljøvernministeren om jerveproblema, men det er ikkje nok. Det meiner sauebønder i Sogn.

Les mer om Sogn.
Jerv nummer to er felt

Jerv er felt under lisensjakt i Tynset.

Les mer om Tynset.
Kan ta tre ulv på Agder

I morgen åpnes det for lisensjakt på ulv i hele Agder. I Vest-Agder er kvoten på n ulv, mens kvoten er to ulver for regionen som inkluderer Aust-Agder.

Les mer om Agder og Aust-Agder.
Kan felle seks ulver

Fra og med i morgen kan det felles seks ulver i Akershus og Hedmark i en lisensjakt som varer fram til 31. mars 2015. Bare ulv som befinner seg utenfor ulvesona kan felles.

Les mer om Hedmark.
Åpner for lisensjakt på ulv

Fra i morgen åpnes det for lisensjakt på ulv i hele Agder. I Vest-Agder er kvoten på n ulv, mens kvoten er to ulver for regionen som inkluderer Aust-Agder.

Les mer om Agder og Aust-Agder.
- Nå må vi snart bli hørt

OPPGITT: Grue-ordfører Niels F. Rolsdorph mener han opererer på vegne av hele Grue kommune når han ber om ulvejakt i ulvesona snarest. Foto: Rolf Nordberg JAKT: Det er foreslått lisensjakt

Les mer om Grue.
Jegerne krever lisensjakt innenfor ulvesonen

Klagen er sendt til Klima- og miljødepartementet (KLD) og gjelder et vedtak som rovviltnemndene i region 4 og region 5 fattet på et fellesmøte 13. august i år. Der ble det fastsatt lisensjakt i perioden fra 1. oktober til 31.

Les mer om Klimaog.
Krav om lisensjakt innenfor sonen

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har fremmet klagesak med krav om lisensjakt på ulv også innenfor ulvesonen – det vil si i fylkene Østfold og Oslo og områder i Akershus og Hedmark øst for Glomma.

Les mer om Glomma, Hedmark, Oslo og Østfold.
Ber elgjegere jakte ulv

Elgjegere i landsdelen blir bedt om å registrere seg som lisensjegere i Jegerregisteret for å jakte ulv fra 1. oktober, skriver Agder. Rovviltnemnda har åpnet for lisensjakt på en ulv fra frem til 31. mars neste år.

Les mer om Agder og Jegerregisteret.
Lisensjakta starter

I dag starter årets lisensjakt på jerv i Oppland. Totalt er kvoten på 12 dyr. Fem er innenfor og to er utenfor jervesonen. I tillegg kan to dyr felles innenfor fellingsperioden som går fram til 15. februar.

Les mer om Oppland.
14 av 15 døde ulver var svenske

KONGSVINGER: 14 av 15 ulver som er skutt, eller har dødd av andre årsaker det siste året, kom fra Sverige. svensk ulv: Denne ulven ble skutt under lisensjakt i Nord-Odal sist vinter.

Les mer om Nord-Odal og Sverige.
Åpner for å skyte fem ulver på Østlandet

Rovviltnemndene for Hedmark, Østfold, Akershus og Oslo vil gi fellingstillatelser på fem ulver i høstens lisensjakt.

Les mer om Hedmark, Oslo, Østfold og Østlandet.
Ulvejakt i Aust-Agder

Fra 1. oktober åpner Rovviltnemnda for lisensjakt på to ulv i Aust-Agder. Kvoten gjelder for hele region 2, som omfatter Vestfold, Buskerud, Telemark og Aust-Agder. Nemnda har sett på bestandssituasjonen i området.

Lokalkjent lisensjeger siktet for ulovlig ulvejakt

Blant de tolv som er siktet for organisert, ulovlig ulvejakt i Hedmark er en jeger som tilbyr norske kommuner lisensjakt på rovdyr.

Les mer om Hedmark.
Jegere etterlyser lisensjakt i ulvesonen

Jegernes Interesseorganisasjon etterlyser lisenjakt på ulv. De mener det vil stoppe ulovlig jakt. Jegernes Interesseorganisasjon følger politiaksjonen mot illegal ulvejakt i Hedmark

Les mer om Hedmark.Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23