Lisensjakt


14 av 15 døde ulver var svenske

KONGSVINGER: 14 av 15 ulver som er skutt, eller har dødd av andre årsaker det siste året, kom fra Sverige. svensk ulv: Denne ulven ble skutt under lisensjakt i Nord-Odal sist vinter.

Les mer om Nord-Odal og Sverige.

Åpner for å skyte fem ulver på Østlandet

Rovviltnemndene for Hedmark, Østfold, Akershus og Oslo vil gi fellingstillatelser på fem ulver i høstens lisensjakt.

Les mer om Hedmark, Oslo, Østfold og Østlandet.
Ulvejakt i Aust-Agder

Fra 1. oktober åpner Rovviltnemnda for lisensjakt på to ulv i Aust-Agder. Kvoten gjelder for hele region 2, som omfatter Vestfold, Buskerud, Telemark og Aust-Agder. Nemnda har sett på bestandssituasjonen i området.

Lokalkjent lisensjeger siktet for ulovlig ulvejakt

Blant de tolv som er siktet for organisert, ulovlig ulvejakt i Hedmark er en jeger som tilbyr norske kommuner lisensjakt på rovdyr.

Les mer om Hedmark.

Jegere etterlyser lisensjakt i ulvesonen

Jegernes Interesseorganisasjon etterlyser lisenjakt på ulv. De mener det vil stoppe ulovlig jakt. Jegernes Interesseorganisasjon følger politiaksjonen mot illegal ulvejakt i Hedmark

Les mer om Hedmark.
Står fast på ny ulvejakt

Dersom ikke Miljøverndepartementet setter ned foten, åpnes det for lisensjakt på ulv igjen fra lørdag.

Avviser klager på ulvejakt

Tre organisasjoner har klaget på vedtak om utvidet kvote på lisensjakt på ulv. Fylkesmannen går for å avvise alle tre.

Tre ulver igjen til lisensjakt

Lisensjakta på ulv i Hedmark er stoppet. Når jakta eventuelt starter 7. mars vil det være tre dyr på kvoten. JAKTPAUSE: Først 7. mars kan lisensjakta på ulv starte igjen. Også i Nord-Odal,

Les mer om Hedmark og Nord-Odal.
Mer ulv å jakte på

Kvoten for lisensjakt på ulv er økt med fire nye dyr.

Frykter ulveinvasjon

- Vi kan få en dramatisk økning i tap av dyr, sier leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Det er forvaltningsretten i Stockholm som har avgjort at lisensjakt

Les mer om Stockholm.
Ulv skutt i Agder

En ulv ble mandag skutt ved Støldal i Iveland i Aust-Agder. Ulven ble skutt under lisensjakt. Det er tidligere gitt fellingstillatelse av to ulv i fylkene Telemark, Vestfold, Buskerud og Aust-Agder.

Ulv skutt i Iveland

En ulv ble mandag skutt ved Støldal i Iveland i Aust-Agder. Ulven ble skutt under lisensjakt. Av Organisert lisensjakt Jaktleder Geir Håland Moe forteller til NRK ved 15.30-tiden at

Ulv skutt i Iveland

En ulv er skutt ved Støldal i Iveland i Aust-Agder. Det bekrefter viltforvalter i Aust-Agder. Ulven ble skutt under lisensjakt. Det er gitt fellingstillatelse for to ulv i Aust-Agder og Telemark.

Ulv skutt

En ulv er skutt i Iveland i Aust-Agder. Det bekrefter viltforvalter i Aust-Agder. Ulven ble skutt under lisensjakt. Det er gitt fellingstillatelse for to ulv i Aust-Agder og Telemark.

Les mer om Aust-Agder, Iveland og Telemark.
Svenskene avlyser ulvejakta

I morgen skulle svenskene starte lisensjakt på 30 ulver. Jakten er imidlertid avlyst.

Ingen lisensjakt på ulv i Sverige i vinter

Ulvejakten skulle startet 1. februar, men etter protester fra naturvernere har to rettsinstanser avgjort at jakta skal avlyses. Naturvårdsverket vil sannsynligvis ikke anke avgjørelsen.

Les mer om Sverige.
- Det er helt useriøst!

Frem til slutten av mars er det lov for registrerte jegere å drive lisensjakt på to ulver i region 2, etter at det er funnet spor etter totalt tre ulver i Telemark og Agder-fylkene.

Les mer om Agder-fylkene og Telemark.
Vil skyte ulv på grensen

SVERIGE: Det svenske Naturvårdsverket vil ha lisensjakt på 30 ulver. To av revirene det er foreslått jakt i ligger i grensetraktene på Finnskogen. JAKT: Det er foreslått jakt på 30 ulver i Sverige fra 1. februar.

Ulvemøkk stopper lisensjakt

Utsetter lisensjakt på ulv etter klager Rovviltnemda på Sørlandet stopper lisensjakt på to ulver på grunn av klager.

Les mer om Rovviltnemda og Sørlandet.
Ulvejakt begynner i morgen

Etter et ekstraordinært møte i Viltnemnda ble det fredag morgen gitt lisensjakt på to ulv i region 2. Av: Matias Smørvik Tweet - Det har vært mange meldinger og observasjoner den siste

Les mer om Det og Viltnemnda.
Lisensjakt avgjøres snart

Sekretariatet hos Fylkesmannen i Buskerud innstiller på lisensjakt på to ulv i regionen som omfatter Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Rovviltnemda vil fatte et vedtak i løpet av dagen.

Sekretariatet hos Fylkesmannen i Buskerud innstiller på lisensjakt på to ulv i regionen som omfatter Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Rovviltnemda vil fatte et vedtak i løpet av dagen.

Ønsker ny lisensjakt på ulv

Ordføreren i Åmli håper fylkespolitikerne sørger for at det allerede til helgen blir ulvejakt. - Jeg har bedt Fylkesmannen vurdere dette. Jeg mener de er nødt til å åpne for flere fellinger,

Les mer om Fylkesmannen og Åmli.
Vil ha lisensjakt på ulv

Leder av Telemark bondelag, Kjell Sølverød, mener at det må åpnes for lisensjakt på ulven, som ble observert i Skien i går. Av hensyn til småfeholdet er det viktig at ulven ikke får lov til å etablere seg i Telemark, sier Sølverød. Ulven ble sett av flere i et boligområde nær Skien sentrum i går. I dag er det så langt ikke kommet inn noen nye meldinger om ulven, sier rovviltansvarlig i Telemark, Espen Marker.

Krever bjørnefellinger

Marit Arnstad (Sp) er bekymret for lite effektiv lisensjakt på bjørn.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09