Lisensjakt

Vil drive lisensjakt på ulv

Kommunestyret i Våler har enstemmig vedtatt at rådmannen skal jobbe for at det kan drives lisensjakt på ulv i kommunen, skriver Moss Avis. – Vi ønsker en forvaltning av ulvestammen, det er ikke et ja eller nei til ulv, sier ordfører Reidar Kaabbel (Sp) til avisa.
Les mer om Reidar Kaabbel og Våler.

Skiptvet-jegere vil skyte ulv

Skiptvet elgvald søker om tillatelse til lisensjakt på ulv i kommunen, og ordfører Svein Olav Agnalt støtter søknaden. Det skriver Smaalenenes Avis. – Jeg støtter søknaden om lisensjakt og det føler jeg meg sikker på at et flertall i kommunestyret gjør også, sier ordføreren. Et vedtak i kommunestyret betyr at elgvaldet kan be Miljødirektoratet om tillatelse til felling.
Foreslår lisensjakt på ulv
Rådmannen i Våler foreslår at det skal åpnes for lisensjatk på ulv i kommunen. Det kommer frem av rådmannens instilling til formannskapet i Våler. Ifølge rådmannen er det stor sannsynlighet for yngling i deres område i 2017, og at man dermed må forberede seg på en periode med mange dyr.
Les mer om Våler.
Høyres ulveopprører: Lovforslaget er et skuespill
Gunnar Gundersen (H) sier at forslaget som skulle roe ned ulvestriden, er en katastrofe og et skuespill for å hindre ny lisensjakt på ulv i hans hjemfylke.

To ulv skutt, lisensjakt over

To ulver ble skutt i Rendalen i Hedmark søndag. Lisensjakten på ulv er dermed over og all jakt må stoppe umiddelbart, opplyser Statens Naturoppsyn.
Les mer om Hedmark og Rendalen.
Hansson om økt ulvejakt: – Det mest crazy jeg har hørt
De Grønne-talsmann Rasmus Hansson mener regjeringen bryter samarbeidsavtalen med sitt forslag om utvidet lisensjakt på ulv. Han mener forslaget er galskap.
- Merkelig forslag om utvidet ulvejakt
Naturvernforbundet frykter at lisensjakt ut mars kan føre til at hele ulvefamilier dør.
Mener utvidet jaktperiode på ulv er et tøysete forslag
Naturvernforbundet frykter at lisensjakt ut mars kan føre til at flere ulvefamilier dør.
Helgesen må forklare seg for Stortinget
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) inntar tirsdag Stortingets talerstol for å forklare hvorfor han sier nei til lisensjakt på ulv i ulvesonen.
Les mer om Stortinget og Vidar Helgesen.
Åpner døren på gløtt for ulvejakt i vinter
Regjeringen vil utvide perioden for lisensfelling av ulv fram til 31.mars, og går nå gjennom GPS-data fra ulveflokkene i Hedmark, på jakt etter adferd som likevel kan understøtte lisensjakt på ulv denne vinteren.
Les mer om Hedmark.
Høyre-politiker etter Helgesens ulve-forsvar: – Han skuffer meg igjen
Klimaminister Vidar Helgesen (H) mener den rødgrønne regjeringen laget en naturmangfoldlov som nå utelukker lisensjakt på ulv i Norge. Tirsdag formiddag forsvarte han sitt ulve-vedtak i Stortinget.
Les mer om Norge og Stortinget.
Helgesen forsvarte ulv-vedtaket
Klimaminister Vidar Helgesen (H) mener den rødgrønne regjeringen laget en naturmangfoldlov som nå utelukker lisensjakt på ulv i Norge. Tirsdag formiddag forsvarte han sitt ulve-vedtak i Stortinget.
Les mer om Norge og Stortinget.
Helgesens ulve-gransking avdekket hull i verneloven
Klimaminister Vidar Helgesen (H) mener den rødgrønne regjeringen laget en naturmangfoldlov som nå utelukker lisensjakt på ulv i Norge. Klokken 10 skal han redegjøre i Stortinget om ulve-vedtaket.
Les mer om Norge og Stortinget.
Sverige åpner for ulvejakt
Etter flere runder i rettsvesenet har nå svensk høyesterett slått fast at det blir lisensjakt på til sammen 24 ulver neste år, til protester fra miljøvernere.
Ulv skutt i region 2
1. oktober startet lisensjakt på ulv. I region 2, som omfatter Vestfold, Buskerud, Telemark og Aust-Agder, er det lov til å skyte to ulver fram til 31. mars neste år.
– Lisensjakt på 24 ulver er hinsides all fornuft
Nina Jensen i WWF reagerer kraftig på vedtaket om lisensjakt på ulv. – Dette er skremmende politikk.
Les mer om Lisensjakt og WWF.
Vedtok lisensjakt på 24 ulver
Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Østfold og Akershus har vedtatt å åpne for lisensjakt på 24 ulver innenfor ulvesonen til vinteren.
Les mer om Hedmark, Oslo og Østfold.
Vil ha slutt på hiuttak av jerv
Dagens ordinære jakt etter jerv er ikke effektiv nok. Et prosjekt i Nordland ønsker nå å få til en bedre lisensjakt ved hjelp av mer elektronisk overvåkning og sterkere samarbeid mellom jegerne. I dag tar man livet av hvalper i jervehiet, en praksis alle ønsker slutt på.
Les mer om Nordland.
20 prosent flere ulver i Värmland
Ulvestammen i vårt svenske nabofylke Värmland har økt med rundt 20 prosent. Det viser de foreløpige beregningene etter årets sporinger, melder Sveriges Radio Värmland. Det er usikkert om det er ulv i to revirer i länet. Det gjelder blant annet Årjängreviret øst for Ørje. – Så lenge vi ikke har lisensjakt som begrenser bestanden, er dette som ventet, sier viltforvalter Fredrik Wilde ved Länsstyrelsen i Värmland.
Vedtak om økt ulvekvote er utsatt
Vedtaket om økt kvote for lisensjakt på ulv er utsatt til 20. januar, melder Fylkesmannen i Vestfold. Årsaken er at klima- og miljødepartementet skal behandle klager på vedtaket. Det var i desember at rovviltnemda vedtok økt kvote for lisensfelling av ulv i region Sør-Norge. Kvoten ble økt med to dyr på bakgrunn av ny kunnskap om bestanden.
Vaksen hannulv skoten
Det var ein stor, vaksen hannulv som vart skoten i Flekkefjord måndag ettermiddag. Det stadfestar Statens Naturoppsyn overfor Fædrelandsvennen. Det er framleis lisensjakt på ein ulv i rovvilregion 1, som omfattar Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.
Det kan bli ulvejakt
Det kan bli lisensjakt på ulv i rovviltregionen som omfatter Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold. En ulv ble fotografert av et viltkamera i Fyresdal i Telemark i går. Dersom rovviltnemda går inn for jakt, blir det tidligst lisensjakt på nyåret.
11 571 jegere vil skyte ulv
Til vinteren er det lagt opp til lisensjakt på 16 ulver utenfor ulvesonen.
11.571 jegere vil skyte ulv
Til vinteren er det lagt opp til lisensjakt på 16 ulver utenfor ulvesonen. 11.571 jegere har meldt sin interesse for jakten.
11.571 jegere vil skyte ulv
Til vinteren er det lagt opp til lisensjakt på 16 ulver utenfor ulvesonen. 11.571 jegere har meldt sin interesse for jakten.