Liv signe navarsete

Sjå video: Her ryker Navarsete og Huitfeldt i tottane på kvarandre

Anniken Huitfeldt (Ap) og Liv Signe Navarsete (Sp) krangler om den nye avtalen for Hæren og Heimevernet. Høyres Hårek Elvenes mener «bikkjeslagsmålet viser at det er bra at andre har ansvaret for forsvarspolitikken.

Meiner fylket bør heite «Bjørgvin

Det nye fylket på Vestlandet bør heite «Bjørgvin, meiner stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp).
Navarsete om SSB-bråket: – Nå håper jeg Siv Jensen viser litt handlekraft
Tilliten til SSB er satt på spill, mener stortingspolitiker Liv Signe Navarsete (Sp). – Nå er det en betydelig jobb som må gjøres, sier hun.
Senterpartiet mener SSB-bråket går på tilliten løs
Senterpartiets Liv Signe Navarsete er urolig for omorganiseringen av Statistisk sentralbyrå og for at tilliten til byrået kan bli svekket.
Les mer om Statistisk.

Sp krever omorganiseringsstopp i SSB

– Jeg har ikke tillit til at SSB vil gi oss objektiv og nøytral informasjon i framtiden når det ser ut til at de presser ut forskere som tenker annerledes, sier Senterpartiets Liv Signe Navarsete.
Les mer om SSB.
Navarsete i strupen på Solvik-Olsen etter NRK-debatt
Posten mener de får 500 millioner kroner for lite av regjeringen. – En styrt utarming, mener Liv Signe Navarsete (Sp).
Navarsete tviler på at Norge når NATO-målet
Senterpartiets forsvarspolitisk talsperson Liv Signe Navarsete mener regjeringen gjør mye riktig i oppfølgingen av hæren og Heimevernet, men ikke NATO.
KrF vil ha fleire oppgåver til regionane
KrF varslar ein gjennomgang av regionreforma for å få flytta fleire oppgåver frå Staten til regionane. Misnøya med reforma får Liv Signe Navarsete (Sp) til å håpe på å berge Sogn og Fjordane som eige fylke.
KrF vil ha ny runde om regionreforma
KrF varslar full gjennomgang av ei regionreform dei langt frå er nøgde med. Det får Liv Signe Navarsete (Sp) til å håpe på å berge Sogn og Fjordane som eige fylke.
For fire år sidan var livet til Liv Signe i ei politisk hengemyr - i natt blei ho den store vinnaren
FØRDE (NRK): I dag er Liv Signe Navarsete glad for at ho let seg overtale til å stille på igjen etter valnederlaget og leiarstriden for fire år sidan. Med partiet sitt beste valresultat på 24 år er motivasjonen igjen på topp hos den tidlegare Sp-leiaren.
Senterpartiet gjorde eit brakval i Sogn og Fjordane
– Tidenes Stortingsval og heilt utruleg, seier Liv Signe Navarsete (Sp) om resultatet på over 28 prosent.
Erna Solberg peker på forvaltningen – ikke på Listhaug
Sp-topp Liv Signe Navarsete ber Sylvi Listhaug beklage at hun har latt familiegjenforeningssøknaden til atomvarsleren Vanunu ligge i 15 måneder, uten å gjøre vedtak. Statsminister Erna Solberg skylder på forvaltningen.
Ap vil gjøre ny vurdering av Andøya etter «mye ny informasjon
Vil gjennomgå tallgrunnlaget på nytt, til jubel fra Senterpartiet. - Når vi først har fått dem dit, skal vi greie resten, sier Liv Signe Navarsete (Sp).
Liv Signe og Sp tar av i hjemfylket
SOGNDAL (VG) Sogn og Fjordane er Sps beste fylke, ifølge VGs nyeste fylkesmåling. Liv Signe Navarsete tror motstand mot sammenslåinger og politireform er årsaken.
Les mer om Fjordane.
Trur det vert enkelt å reversere fylkessamanslåinga
Liv Signe Navarsete og Senterpartiet har ikkje gitt opp kampen om at Sogn og Fjordane skal få halda fram som eige fylke.
Les mer om Fjordane, Senterpartiet og Sogn.
Navarsete: – Eg starta elbileventyret
Eit av høgdepunkta under tysdagens valdebatt kom då Liv Signe Navarsete personleg tok på seg æra for å ha starta elbileventyret i Norge.
Les mer om Liv Signe Navarsete og Norge.
Skuldar regjeringa for sentralisering
– Regjeringa sentraliserar Sogn og Fjordane, seier stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp) i forkant av den store NRK-sende debatten om sentralisering i Leikanger i kveld.
Skuldar regjeringa for å øydeleggje Sogn og Fjordane
– Regjeringa avfolkar og øydelegg Sogn og Fjordane, seier stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp) i forkant av den store NRK-sende debatten om sentralisering i Leikanger i kveld.
– Vi må starte i Oslo. Det er ikkje kommunane som er problemet.
Liv Signe Navarsete (Sp) trur ikkje livet blir betre i store kommunar og regionar.
Les mer om Oslo.
Sp krever svar om Heimevernet
Stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp) ber forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) redegjøre for sin rolle i utsettelsen av en studie om Heimevernet. Navarsete mistenker ifølge Dagens Næringsliv at det ligger politiske grunner bak.
– Dette går virkelig ikke an
Forsvarspolitisk talsperson i Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, og nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, krever at Heimevernet-evalueringen til Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) blir offentliggjort.
Remøy-saken opp i Stortinget
Reketråleren Remøys skjebne blir nå tatt opp i Stortinget. Liv Signe Navarsete (Sp) vil be utenriksminister Børge Brende (H) om svar på hva han vil gjøre.
Les mer om Børge Brende og Stortinget.
Senterpartiet vil bevare Andøya
– Vi går til val på at Andøya flystasjon skal bestå, seier Liv Signe Navarsete i Senterpartiet til nettstaden Vesterålen Online.
Ho tykkjer regjeringa brukar for mykje pengar på jernbane
Liv Signe Navarsete frå Senterpartiet meiner regjeringa sin tolvårsplan for samferdsle er dårleg nytt for Vestlandet, fordi dei satsar for mykje på tog.
Les mer om Senterpartiet og Vestlandet.
– Sanner tappar fylka for makt
Jan Tore Sanner vil slå saman fylka og gje dei meir makt, men Liv Signe Navarsete mistenkjer at det han eigentleg prøver på er å leggje dei ned.