Lofoten

Åtte jenter fikk nakenbilder spredd i gaming-app

Politiet i Lofoten har mottatt åtte anmeldelser fra jenter som har opplevd at nakenbilder av dem er blitt spredd gjennom gaming-appen Discord. – De er ofre for kriminell handling, sier medelever.
Les mer om Discord og Lofoten.

Lokal motstand mot nasjonalpark: – Lofoten vil bli et museum

Et 109 kilometer stort område i naturskjønne Lofoten kan bli den siste nasjonalparken som etableres i Norge. Men lokalbefolkningen stritter imot. – Vi vil ikke bli et museum, sier motstander.
Les mer om Lofoten og Norge.
Frakter turister uten å ha løyve
Mellom 20 og 30 lokale aktører i Lofoten driver med transportvirksomhet uten å ha tillatelse fra myndighetene, skriver Lofotposten. Politiet viser til at det er lovpålagt å ha løyve for bedrifter som skal frakte turister.
Les mer om Lofoten og Lofotposten.
– Seismikk er pyton
Oljeleting med seismikk skremmer vekk fisken, hevder fiskere og går imot å åpne Lofoten og Vesterålen for oljeboring. Nå vil SV forby seismikk i uåpnede områder for å skjerme fiskerne.
Les mer om Lofoten, Seismikk og Vesterålen.

Stengt etter trafikkuhell

E10 er stengt ved Sundklakkbura i Lofoten mens bilberging pågår. Det ble ingen personskade i kollisjonen. Veibanen er glatt, melder politiet.
Les mer om Lofoten og Sundklakkbura.
Kollisjon i Lofoten
To biler har kollidert på vestsida av Sundklakkbrua i Vestvågøy. Det skal ikke være personskade. Nødetatene er likevel på tur til stedet, melder politiet.
Mista førerkortet på Lofast
En sjåfør mista førerekortet i en trafikkontroll ved Sørdalstunnelenpå på E10 i Lofoten i går kveld. Farta var 118 km/t i 80-sonen. Tre bilførere fikk forelegg for å ha kjørt for fort.
Skal lede Naturvernforbundet
Silje Ask Lundberg (28) fra Harstad ble lørdag valgt som leder i Naturvernforbundet. – Nå skal vi vinne kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja og sikre de siste vassdragene mot kraftutbygging, sier Ask Lundberg til NTB.
Mann alvorlig skadet
NRK får fra Nordlandssykehuset opplyst at en mann er fløyet til Stokmarknes med ambulansehelikopter etter en kollisjon på E10 i Lofoten i formiddag. Skadene betegnes som alvorlige, men ikke livstruende. Tilstanden er stabil.
E10 stengt etter kollisjon
En person er skadet etter en kollisjon på E10 i Svolvær i Lofoten. E10 er stengt, men det er omkjøring via en gammel riksvei.
Les mer om E10, Lofoten og Svolvær.
Steile fronter under stappfull oljedebatt
Oljenæringen og politikere kom ut av skyttergravene for å snakke åpent om å konsekvensutrede Lofoten, Vesterålen og Senja på Kåkå tirsdag kveld.
Les mer om Kåkå, Lofoten, Senja og Vesterålen.
Olje og Lofoten, Vesterålen og Senja: Vinninga går opp i spinninga
Oljejobbene som skal skapes med oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil ødelegge den lokale sysselsettingen – som i dag er mye større enn det som kan komme.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Indiana Jones i Domen
Tøffe, smarte ungdommer i ujevn blanding av turistreklame og actioneventyr i Trondheim og Lofoten.
Les mer om Domen, Lofoten og Trondheim.
Bedre beredskap i Lofoten
Norsk Kommunkasjonsmyndighet har brukt over 30 millioner kroner på å styrke beredskapen i Lofoten. I romjula var store deler av Lofoten uten telefonforbindelse etter kabelbrudd. Nå har de seks kommunene fått nødstrøm i basestasjonene, som varer i inntil 72 timer ved strømbrudd.
Les mer om Lofoten.
Skredfare i Nordland
Det er en betydelig fare for skred i Ofoten, Salten, Lofoten og Vesterålen. Det melder nettstedet varsom.no Nedbør og kraftig vind gjør terrenget ustabilt. Nettstedet advarer mot ferdsel langs bratt terreng, rygger og framstikkende steiner. Det er også meldt skredfare i Troms og Vest-Finnmark.
Alvorlig skadet etter frontkollisjon
To personer fraktes til sykehus, etter at to biler kolliderte med fronten først i Lofoten
Les mer om Lofoten.
Frontkollisjon i Lofoten
En person er fastklemt og en er fraktet til sykehus, etter at to biler har kollidert med fronten først.
Les mer om Lofoten.
Front mot front kollisjon i Lofoten
En person er fastklemt etter at to biler har kollidert med fronten først.
Les mer om Lofoten.
Edruelig kjøring i Lofoten
Edruelig kjøring i Lofoten
Les mer om Lofoten.
Skadet etter trafikkulykke
En person er skadet og fraktet til sykehus etter en trafikkulykke på Røst i Lofoten. Politiet mistenker promillekjøring og har opprettet sak.
Les mer om Lofoten og Røst.
Spår EØS-rabalder på LO-kongressen
Det blir bråk om EØS-avtalen og om konsekvensutredning eller vern av Lofoten når LO møtes til kongress i mai.
Les mer om LO-kongressen og Lofoten.
- Lofoten-kompromisset er ikke et kompromiss
Programforslaget til Ap som ble lagt frem mandag, innholder flere dissenser. Det er kanskje ventet mest debatt rundt Lofoten.
Les mer om Lofoten.
Hentes av redningshelikopter
Ei 14 år gammel jente skal ha vrikket foten og klarer ikke å komme seg ned fra et bratt fjellparti i området ved Kvitforsen ved Laukvik i Lofoten. Jenta er sammen med foresatt, melder politiet.
Les mer om Kvitforsen, Laukvik og Lofoten.
Kom deg ut dagen
Medlemsforeningene i Den Norske Turistforening inviterer i dag til turarrangementer flere steder i Nordland. Målet er å få flere til å bli interessert i friluftsliv. Her er dagens turer i Bodø, Lofoten, Helgeland.
Knallhard olje-kamp i Arbeiderpartiet
Ap-striden om oljeboring i Lofoten,Vesterålen og Senja er langt frå over. Ein intens drakamp pågår i kulissane mellom dei som vil bore og dei som absolutt ikkje vil.