Lofoten

Med Lofoten i blikket

Det sitter en gammel sjøulk på en benk i Elvegata og speider ned mot Nidelva.
Les mer om Elvegata og Nidelva.

Dårlig fiske i deler av Lofoten: – Håper trenden snur i helga

Nå er VM i skreifiske i gang. Men det kan bli en utfordring å finne fisk.
Les mer om Lofoten.
Flertall mot oljeboring
I en fersk meningsmåling Respons Analyse har gjort for Aftenposten, svarer 43 prosent at de er negative til konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. 34 prosent er positive. Siden stortingsvalget 2013 er flere blitt negative til en konsekvensutredning. Også i Nord-Norge øker motstanden.
VM i skreifiske starter
I dag starter VM i skreifiske i Lofoten. Under dagens Lofotcup skal rundt 60 båter med 200 fiskere delta, mens det under morgendagens VM blir 81 båter som tar 600 fiskere, skriver Lofotposten.
Les mer om Lofotcup, Lofoten og Lofotposten.

Skreien, havets gull

Hvert år i månedsskiftet januar / februar kommer skreien inn mot norskekysten for å gyte. 40 prosent tar peiling mot Lofoten og der blir den denne helgen møtt av fiskere. De drømmer om å ta den største skreien. På lørdag er det VM i skreifiske og derfor er Wenche med direkte fra Svolvær.
Les mer om Lofoten, Svolvær og Wenche.
67.000 kroner til trafikksikkerhet
Kommuner i Vesterålen får penger for trafikksikkerhetstiltak av Trafikksikkerhetsutvalget i Nordland. Utvalget deler ut 67.000 kroner til tiltak for å bedre trafikksikkerheten i Lofoten, Vesterålen og Ofoten, skriver VOL.no.
Fare for nysnøflakskred
Skredfaren for Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen er moderat skredfare, med faregrad 2. Det er fare for nysnøflakskred, skriver varsom.no
– Må ta penger fra skole og eldre for å bygge toaletter til turistene
Ordfører i Lofoten gir ikke opp kampen om å innføre turistskatt, selv om regjeringa satte foten ned i forrige uke. – Lofoten er ikke rigget for å ta imot en million turister. I dag må vi ta penger fra skole og eldreomsorg for å bygge turistdoer, sier han.
Les mer om Lofoten.
Hele Gravdal uten vann
Alle abonnenter på Gravdal er uten vann etter gravearbeid over hovedvannledninga førte til lekkasje. Elevene ved Buksnes skole og Vest-Lofoten videregående skole er permittert og sendt hjem, skriver Lofotposten.
På tur til VM i skreifiske
I dag starter et ungt mannskap turen til Lofoten med veteranbåten «Bolga.
Les mer om Bolga og Lofoten.
Slik ser Lofotens første ekstremløp på ski ut
Verdenseliten i fjellskiløp var på plass og lokale utøvere likeså i Lofoten. Første utgave av Lofoten Skimo ble gjennomført i unik natur og mot alle odds.
Les mer om Lofoten Skimo og Lofoten.
Flertall i Aps fylkespartier for kompromissforslag om Lofoten
Et flertall av Ap-fylkeslagene går inn for kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av havet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
SV gjentar ultimatum
SV sier nei til oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Det ble vedtatt under partiets landsmøte i dag, melder NTB.
Les mer om Lofoten, NTB, Senja og Vesterålen.
Flertall i Aps fylkespartier for kompromissforslag i Lofoten
Et flertall av Ap-fylkeslagene går inn for kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av havet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Ap vil utrede oljevirksomhet
Et flertall av fylkeslagene i Arbeiderpartiet går inn for konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av Lofoten. De som er for er Nordland, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Vestfold, Telemark, Hedmark, Oppland, Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag.
Flertall for Ap-kompromiss
Et flertall av fylkeslagene i Arbeiderpartiet går inn for kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av Lofoten. Ti av de 13 fylkeslagene som inntil søndag formiddag hadde stemt over forslaget sier ja, mens tre har sagt nei. (NTB)
Les mer om Arbeiderpartiet og Lofoten.
Åtte av elleve fylkeslag i Ap sier ja til oljeutredning
Ap-leder Jonas Gahr Støre har støtte fra åtte av elleve fylkespartier til kompromissforslaget om konsekvensutredning av oljevirksomhet i deler av Lofoten.
Les mer om Lofoten.
10 av 19 fylkeslag i Ap sier nei til oljeutredning
Ap-leder Jonas Gahr Støre har ikke med seg flertallet av fylkespartiene i sitt syn på konsekvensutredning av oljevirksomhet i Lofoten.
Les mer om Lofoten.
10 av 19 fylkeslag i Ap sier nei til oljeutredning sør for Lofoten
Sør-Trøndelag Ap står på tidligere vedtak. Dermed ser det ikke ut til at Jonas Gahr Støre har med seg flertallet av fylkespartiene for sitt Lofoten-syn.
Les mer om Lofoten-syn og Lofoten.
Vogntog i grøfta
På E10 i Lofoten har et vogntog kjørt av veien ved Mølnarodden på Flakstadøya. Kun små personbiler kan passere, opplyser NRK Trafikk.
Møtt av aksjonister
Lederen av Aust-Agder Arbeiderparti, Jon Rolf Næss, ble møtt av aksjonister fra Natur og Ungdom da han kom til årsmøtet i Arendal. Oljeutvinning i Lofoten er et av spørsmålet som Ap skal diskutere.
Moderat skredfare
Skredfaren er i dag moderat i Ofoten, Salten og ved Svartisen melder varsom.no. I Lofoten og Vesterålen er det betydelig skredfare, med spesiell fare for nysnøflak.
Politiet: – Kjør forsiktig
Politiet i Vest-Lofoten melder om svært glatte veier og kastevind, noe som har medført ett trafikkuhell så langt. – Kjør forsiktig, oppfordrer de.
Les mer om Vest-Lofoten.
SV sier nei til Lofoten-kompromiss
Det finnes ikke noe kompromiss i spørsmålet om oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, fastslår SV-leder Audun Lysbakken. – Vi har allerede funnet mye mer kull, olje og gass enn det klimaet tåler. I den situasjonen gir det ingen mening å leite etter mer i de aller mest sårbare områdene våre, sa Lysbakken i landsmøtetalen.