Lofoten

Bilfører til observasjon utover

Bilføreren som var involvert i en trafikkulykke på E 10 i Nappstraumtunnelen i Lofoten ble kjørt til sykehus hvor han vil være til observasjon utover natten. Politiet jobber med å finne ut hvorfor ulykken skjedde.

Ulykke i tunnel på E 10

Nødetatene har rykket ut til en ulykke i Nappstraumen tunnel på E 10 i Lofoten. Et kjøretøy er involvert i ulykken og tunnelen er stengt i begge retninger. Politiet er i kontakt med føreren av bilen. Føreren undersøkes av helsepersonell på stedet.
Les mer om Lofoten og Nappstraumen.
Skal ikke ha greid å stoppe i tide
Politiet mener ulykken på E 10 i Lofoten skal ha skjedd i forbindelse med at en bil som skulle svinge av. – Bilen bak skal ikke ha greid å stoppe og foretok da en unnamanøver som resulterte i kollisjon med en møtende bil, sier operasjonsleder Jon Inge Moen.
Les mer om Jon Inge Moen og Lofoten.
Fire til legevakt etter ulykke
Fire personer er kjørt til legevakt for videre behandling etter trafikkulykken på E 10 i Lofoten. Skadeomfanget er ennå ikke kjent. Politiet melder om trafikale problemer, ettersom politiet fremdeles arbeider på stedet.
Les mer om Lofoten.

Trafikkulykke på E10 i Lofoten

Nødetatene er på veg til en trafikkulykke på Ostad i Lofoten. To personbiler og n bobil er involvert. – Det ble først meldt om n person som var fastklemt, men han skal ha kommet seg ut, sier operasjonsleder Jon Inge Moen. Skadeomfanget er ikke kjent. Veien er midlertidig stengt.
Les mer om E10, Jon Inge Moen, Lofoten og Ostad.
Jagerflyøvelse vil gi lysfenomen
I forbindelse med den pågående jagerflyøvelsen i Nord-Norge starter de fredag med mørkeflyging over Lofoten. De skal blant annet bruke «flares som er en varme- og lyskilde brukt til å avlede missiler. Dette kan ses som spesielle lys i forbindelse med øvelsen, melder Lofotposten.
Plutselig ble surfekonkurransen i Lofoten livsfarlig: – Jeg var så utrolig redd
Spekkhogger dukket plutselig opp.
Les mer om Lofoten.
Shannon har overlevd hvithai – i helga satte spekkhoggeren fart mot surferen
Surfer Shannon Ainslie bor halve året i Norge og halve året i hjemlandet Sør-Afrika. Han trodde Lofoten ville være tryggere etter å ha blitt angrepet av to hvithaier i hjemlandet. På lørdag gikk en spekkhogger feilaktig til angrep utenfor Unstad i Lofoten.
Les mer om Lofoten, Norge, Sør-Afrika og Unstad.
Støre står i oljeskvis:- Samarbeid med høyresida
Industri Energi krever at Støre følger opp landsmøtevedtaket om Lofoten. Det vil ødelegge Aps forhold til SV i lang tid, advarer Audun Lysbakken.
Marinbiolog: – Her går spekkhoggeren inn for å virkelig ta det den tror er en sel
Marinbiologen mener det var nære på for surferen Shannon Ainslie under konkurransen Lofoten Masters i helga. Hun sier det er svært spesielt, og noe av det mest unike hun har sett.
Les mer om Shannon Ainslie.
Sei spiste sau
I magen på en sei fant fiskerne en del av en sau fra Lofoten. Sauebonden tror også en ørn kan ha vært involvert i saken.
Les mer om Lofoten.
Legger ned asylmottak i Lofoten
UDI legger ned også det siste asylmottaket i Lofoten, skriver Lofotposten. Det er mottaket for enslige mindreårige asylanter i Svolvær som nå også legges ned.
Les mer om Lofoten, Lofotposten og Svolvær.
VG: Høyre åpner for vern av Lofoten
VG skriver i dag at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
Høyre åpner for vern av Lofoten i fire nye år
Sentrale kilder i Høyre bekrefter at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
Tysk hvalfangstmotstander dømt til bot i Lofoten
En tysk mann som kjørte sikksakk med en plastbåt mellom en hval og en hvalfangstskute, er dømt til å betale en bot på 6.000 kroner i Lofoten tingrett.
Les mer om Lofoten.
KrF vil ikke ofre partiets sjel for Lofoten
– Det kan ikke være slik at KrF skal ofre sine egne kjernesaker for å berge Lofoten, sier fylkesleder i partiet.
Les mer om KrF og Lofoten.
Russerne advarer mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja
Russiske fiskere i nord er bekymret for en mulig oljeutvinning i det sårbare området, skriver High North News.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Forfatter Frode Granhus er død
Krimforfatter Frode Granhus fra Lofoten døde brått i sitt fredag morgen, melder VG. Krimforfatteren ble bare 52 år gammel, og etterlater seg samboer og en datter. Det bekrefter forlaget Vigmostad & Bjørke i en pressemelding.
Les mer om Bjørke, Lofoten og Vigmostad.
Forfatter Frode Granhus er død
Krimforfatteren fra Lofoten døde brått i sitt hjem, 52 år gammel.
Les mer om Lofoten.
Rotevatn: – Venstre vil ikke stille ultimatum mot oljeboring
Venstres Sveinung Rotevatn sier vern av Lofoten står øverst på Venstres liste, men utelukker likevel ikke at partiet kan gå i regjeringssamarbeid uten å ha fått lovnad om vern. En fylkesleder i partiet mener at det ville vært «helt koko.
Les mer om Lofoten.
Statoil får kritikk for boreplaner i «Sør-Afrikas Lofoten
Greenpeace reagerer på at Statoil har kjøpt andeler i sårbare leteområder i Sør-Afrika. – De må jo skjønne at dette er galskap, sier Martin Norman i Greenpeace.
Storstilt flyøvelse til uken
Mandag starter en større jagerflyøvelse i Bodø. I et samarbeid mellom flere europeiske land skal det trenes på lavtflyvning og operasjoner på nattetid. Publikum vil kunne se økt aktivitet i luften av både jagerfly og andre militære fly. Den første uken vil det foregå lavtflyvning i Bodø-Bardufoss-Lofoten.
KOMMENTAR: Nå er alt i spill
Norge kan få ny politikk, billigere diesel, nedlagte sykehus og oljeboring i Lofoten.
Les mer om Lofoten.
Venstre møter Erna og Siv med tre hovedkrav
Men partiet vil ikke gå inn i regjeringsforhandlingene med noen ultimatum - trolig ikke engang om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om Erna, Lofoten, Senja, Siv og Vesterålen.
Politisk kommentator: – Ap startet en helt unødvendig debatt
Miljøbevegelsen raser mot Arbeiderpartiet etter at partileder Jonas Gahr Støre ga uttrykk for at partiet vil samarbeide med de borgerlige om en konsekvensutredning i Lofoten. Men hvor sannsynlig er det egentlig at det vil skje?
Les mer om Arbeiderpartiet og Lofoten.