Lofoten

Tåke skaper trøbbel: - Fly måtte returnere til Bodø

Torsdag skapte tåke og lavt skydekke problemer for flytrafikken i Lofoten. Det samme har skjedd fredag. Bortsett fra 08.45-flyet som landet og tok av i morges, har det vært rolig ved Svolvær lufthavn Helle fredag.
Les mer om Bodø, Helle, Lofoten og Svolvær.

Tåka skaper fortsatt flytrøbbel i Lofoten: - Dette ser ikke lovende ut!

Torsdag skapte tåke og lavt skydekke problemer for flytrafikken i Lofoten. Det samme har skjedd fredag. Bortsett fra 08.45-flyet som landet og tok av i morges, har det vært rolig ved Svolvær lufthavn Helle fredag.
Les mer om Helle, Lofoten og Svolvær.
Bevare meg vel, som det het i Dusteforbundet
Jeg leser et intervju i avisen AN med en ivrig investor på Bodøbesøk. Herr Buchhardt er bekymret for Lofoten, som han mener mister sin eksotiske egenart ved bygging av hotell i Svolvær sentrum.
Baderomsviften har forårsaket en rekke husbranner de siste månedene. Det er det mange av kundene som fortsatt ikke vet
- En enorm ansvarsfraskrivelse. I desember i fjor brant det på et bad i et bolighus i Lofoten. For halvannen uke siden begynte det å brenne på et bad på Karmøy i Rogaland.
Les mer om Karmøy, Lofoten og Rogaland.

Innstilte flyavganger

Widerøe sliter med å lande flere steder på Helgeland og i Lofoten på grunn av lavt skydekke. De reisende blir fraktet til nærmeste flyplass med buss.
Les mer om Helgeland og Lofoten.
Fredag meldes det stor snøskredfare i Vesterålen
Setter farenivået til fire i Vesterålen. Etter at snøskredvarslet har stått på tre i lang tid i Vesterålen og Lofoten, øker det til fire fra og med fredag.
Les mer om Lofoten og Vesterålen.
Økt skredfare torsdag og fredag
Sol og høyere temperaturer har de siste dagene ført til flere skred i Nord-Norge. Fra i morgen vil nedbør øke skredfaren ytterligere flere steder. NVE har sendt ut varsel om stor snøskredfare for Helgeland, Salten og Ofoten på torsdag. Det meldes om stor skredfare i Lofoten og Vesterålen fra fredag.
Samler hauger med søppel i Lofoten:– Ikke gjør det
På flere strender i Lofoten samler folk hauger med plast, tau, fiskekasser, bensinkanner og annet søppel. Men selv om tanken fra mange turgåere er god, mener de lokalt at det gjør vondt verre.
Les mer om Lofoten.
Unge Høyre må stå opp for oljå
DEBATT: Vi kunne fredag lese i en rekke aviser at Unge Høyre snur i saken om LoVeSe (Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja) og ønsker fullt vern. Dette er heldigvis bare en innstilling fra en komit og skal ikke vedtas før på landsmøtet til Unge Høyre i juni.
Finnmark er lei av å bli lurt - hva med Nordland?
Fisken utafor Lofoten, Vesterålen og Senja må ha Arbeiderpartiets støtte dersom den fortsatt skal være en unik og global matressurs, og grunnmuren for næringsaktivitet i området.
Henter skadet turist
Et redningshelikopter er på vei til Kabelvåg i Lofoten for å hente en skiturist som har skadet foten sin.
Les mer om Kabelvåg og Lofoten.
Redningsarbeidere søkte i rasområde ved Svolvær
Redningsfolk søkte mandag ettermiddag i et rasområde ved Blåtinden i Vågan kommune i Lofoten. Ingen ble funnet i snøskredet på 30-50 meter.
Stor skredfare hos oss
Sol og plussgrader kan føre til store skred. Skredvarslinga anbefaler oss å unngå bratt terreng. I ettermiddag gikk det et snøskred i Vågan i Lofoten. Heldigvis ble ingen tatt av dette skredet.
Les mer om Lofoten og Vågan.
Avslutter søk etter snøskred i Lofoten
Ingen ble tatt av snøskredet som gikk ved Blåtinden i Lofoten i ettermiddag. Nødeatene har nå undersøkt stedet, uten å gjøre funn, og aksjonen er derfor avsluttet.
Les mer om Blåtinden og Lofoten.
Ingen tatt av snøskred ved Lofoten
Ingen vart tatt snøskredet som gjekk ved Blåtinden, like i nærleiken av Svolvær i Lofoten, opplyser politiet.
Les mer om Blåtinden, Lofoten og Svolvær.
Avslutter søk etter snøskred i Lofoten
Helikopter og letemannskaper har søkt av området, og har ikke funnet personer i skredet.
Les mer om Lofoten.
Usikkert om folk er tatt av skred
Det skal ha vore observert ein person i området der eit snøskred gjekk ved Blåtinden, like i nærleiken av Svolvær i Lofoten, opplyser politiet. Politiet er saman med frivillige ressursar frå skredgruppa til Røde Kors i gang med søk i området.
Les mer om Blåtinden, Lofoten og Svolvær.
Snøskred gått ved Blåtinden i Vågan
Nødetatene er på vei til fjellet Blåtinden i Lofoten etter at det har gått et snøskred. Politiet opplyser at de foreløpig ikke har informasjon om at noen er tatt, men jobber for å få dette bekreftet. Skredet er 30 til 50 meter bredt.
Les mer om Blåtinden, Lofoten og Vågan.
Søker i rasområde ved Svolvær
Redningsfolk søker i et rasområde ved Blåtinden i Vågan kommune i Lofoten. Et snøskred på 30-50 meter gikk mandag ettermiddag. Både redningshelikopter og ambulansehelikopter har rykket ut, og mannskaper jobber med søk i rasområdet.
Usikkert om folk er involvert: Søker ved skred i Lofoten
Politiet og frivillige mannskaper er på plass ved et snøskred som skal ha gått ved Blåtinden i Svolvær.
Les mer om Blåtinden, Lofoten og Svolvær.
Snøskred i Lofoten
Mandag ettermiddag kan politiet i Nordland melde om at det har gått et snøskred i Lofoten. - Vi har fått melding om et snøskred som har gått i Blåtinden i Vågan, melder politiet.
Snøskred i Lofoten
Naudetatar og frivillige ressursar er på veg til eit snøskred som har gått ved Blåtinden i Vågan i Nordland. Kunne ikke laste innhold, men du kan gå til twittermeldingen.
Snøskred i Lofoten
Nødetater og frivillige ressurser er på vei til et snøskred som skal ha gått ved Blåtinden i Vågan.
Les mer om Blåtinden, Lofoten og Vågan.
Tilbakeslag for oljelobbyen i kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja
10 av fylkespartiene i Ap har nå vedtatt resolusjoner der de bryter med landsmøtets kompromiss om å konsekvensutrede oljevirksomhet i deler av Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Skal lete etter viktig mineral: - Et verdfullt materiale
Fylkesrådet i Nordland fylkeskommunen gir 500.000 kroner til leting etter grafitt i Lofoten og Vesterålen. Det melder fylkeskommunen i ei pressemelding. Det er Norges geologiske undersøkelse som får pengene.
Les mer om Lofoten, Nordland og Vesterålen.