Lokaler

Nytt lensmannskontor

I Flå har lensmannskontoret fått nye lokaler med eget avhørsrom og celle. Satsinga er viktig for bygda, sier ordfører Tor Egil Buøen til Hallingdølen. Han mener investeringa er viktig med tanke på å beholde lensmannskontoret i Flå.

RYKTE: iPhone 6S-lanseringsdatoen er «bekreftet

Apple har leid lokaler og avklart sperring av gater før lansering av sitt nye flaggskip. Les hele saken
Nyåpninger på Kongsberg
I dag åpnes to nye skolebygg i Kongsberg. Både Kongsgårdmoen og Raumyr har fått helt nye lokaler dette skoleåret. Nybygging av barneskoler er nødvendig fordi Kongsbergs befolkning vokser og det er behov for plass til flere elever ved skolene.
Les mer om Kongsberg og Raumyr.
Banco Rotto kan bli vinmonopol
Vinmonopolet jakter på lokaler til ny butikk i Bergen.
Les mer om Bergen.

Verdensledende på kollisjonsforskning

Petter Northugs kollisjon var helt etter boka. Grunnen til at Northug Jrs kollisjon er perfekt har nok lite med ham som sjåfør å gjøre. Ser en på hvordan bilen er presset sammen i front, og førerhuset er nærmest inntakt, ser en at materialet i både bil og autovern har oppført seg som ønskelig. Autovernet og bilens front har avlastet resten av bilen for trykket. Magnus Langseth er professor ved SIMLab på NTNU, og forsker på alt i fra materialer, til hva som er den optimale kollisjonen. - Vi ser på matrialets oppførsel når det blir utsatt for sammenstøt, både via fysiske og virtuelle forsøk, forteller Lan
Les mer om Lan.
Legger ned valglokaler
I Hol kommune i Hallingdal er åtte lokaler lagt ned de siste årene. – Jeg tror dette vil føre til at færre stemmer, sier bondekone Marianne Hoksrud. Tvert imot, mener ordfører Tony Kjøl.
44 millioner til ny gymsal
Fylkesrådmannen anbefaler ikke politikerne å bevilge mer penger til nye lokaler for kroppsøving ved Sandefjord videregående skole. I budsjettet for 2015 er det vedtatt å bevilge 42 millioner kroner, men nå ber skolen om betydelig mer for å lage et større anlegg. I innstillingen til politikerne øker fylkesrådmannen beløpet fra 42 til 44,2 millioner.
Les mer om Sandefjord.
Friske farger for syke folk
I november åpnes dørene til den splitter nye legevakten i Bergen. En arkitekt har vært leid inn for å få lokaler i friske farger.
Les mer om Bergen.
Lover Oslo-Filharmonien nye lokaler til 100-årsjubileet
Hotellkonge Petter Stordalen vil gi Oslo et nytt konserthus dersom kommunen stiller med tomt. Nå håper Oslo-Filharmonien å kunne feire 100-årsjubileet i 2019 i nye lokaler.
Les mer om Oslo og Oslo-Filharmonien.
Malte politiets lokaler - dømt til fire og et halvt års fengsel
37-åringen som har hvitvasket penger for rundt 80 selskaper er også dømt til inndragning av 45 millioner kroner.
Bispedømme etterforskes fortsatt
Politiet håper de er klar med en tiltale mot den katolske kirke i Oslo før jul, skriver Vårt Land. Fortsatt gjenstår endel avhør og gjennomgang av beslag som ble gjort under politiets razzia i bispedømmets lokaler.
Les mer om Oslo og Vårt Land.
På plass i nytt bygg
Husbanken har flyttet inn i nye lokaler på Papirbredden i Drammen.Husbankens hovedkontor med 140 ansatte flyttet for ti år siden fra Oslo til Drammen. Nå har den statlige virksomheten flyttet noen hundre meter videre oppover langs Drammenselva.
Mange lokaler for veiselskapet i Kristiansand
Det vil ikke være vanskelig å finne gode lokaler til det nye veiselskapet i Kristiansand-regionen, mener meglere i byen.
Tou Scene trenger mer plass
Tou Scene er i ferd med å bli for liten for scenekunsten. Kommende år kan deler av programmet bli vist i leide lokaler utenfor kulturinstitusjonen i Østre bydel.
Les mer om Østre.
Frykter lensmannskontoret blir lagt ned
Lokalt politi er redd for at lensmannskontoret i Levanger blir permanent nedlagt. Den siste tiden har politiet i Verdal og Levanger holdt til i samme lokale i Verdal, mens man har lett etter nye lokaler i Levanger.
Les mer om Levanger og Verdal.
Flere vil bli ingeniør
Flere enn før vil bli maskiningeniører og har søkt om plass ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Økningen er på 13 prosent fra i fjor, skriver Laagendalsposten. Ledelsen tror en av årsakene er nye lokaler, men også at industrien i Kongsberg lokker studentene.
Svensker kastes ut av hjemmene sine for å gi plass til asylsøkere
Sverige er omtrent tom for ledige boliger, og nå støvsuger myndighetene og private investorer landet etter ledige lokaler hvor de kan bosette flyktninger. Veldig lønnsomt for noen, dårlig nytt for andre.
Boliger evakuert
Politiet opplyser at boliger øst for Teienveien er evakuert på grunn av brannen i Sabas lokaler på Husøy.
Les mer om Husøy og Teienveien.
Vasket for Ulltveit Moes firma - stevnet for grov underbetaling
Et vaskefirma som har vasket Burger Kings lokaler i Norge de siste tre årene, er stevnet av LO for grov underbetaling av sine ansatte.
Les mer om Norge.
Vaskefirma stevnet for grov underbetaling
Et vaskefirma som har vasket Burger Kings lokaler i Norge de siste tre årene, er stevnet av LO for grov underbetaling av sine ansatte.
Les mer om Norge.
Ulltveit-Moe: Vi er blitt ført bak lyset
Kjendismilliardær Jens Ulltveit-Moe står midt i en bitter konflikt med selskapet som vasket Burger Kings lokaler.
Vaskefirma stevnet for grov underbetaling
Et vaskefirma som har vasket Burger Kings lokaler i Norge de siste tre årene, er stevnet av LO for grov underbetaling av sine ansatte.
Les mer om Norge.
Vaskefirma stevnet for grov underbetaling
Et vaskefirma som har vasket Burger Kings lokaler i Norge de siste tre årene, er stevnet av LO for grov underbetaling av sine ansatte.
Les mer om Norge.
Pizzabakeren overvåker de ansatte
LOs sommerpatrulje reagerer på overvåkningskamera i Pizzabakerens lokaler på Bryne, og mener det er brudd på loven. - Det er for de ansattes beste, sier daglig leder i butikken.
Les mer om Bryne.
Boko Haram drepte nær 200 på to døgn
Den nigerianske ekstremistgruppen Boko Haram har gjennomført nye massakrer nordøst i Nigeria, ifølge lokaler kilder. Nær 200 mennesker har blitt drept på to døgn.
Les mer om Boko Haram og Nigeria.