Lokaler

6,7 millioner til Rogalands musikkliv

Ved første tildelingsrunde i 2017 har Musikkutstyrsordningen, den nasjonale tilskuddsordningen for akustikk, teknisk utstyr og lokaler, fordelt godt 6,7 millioner kroner til 10 aktører i Rogaland. Neste 6 millioner går til bygging av øvingslokaler.

Her ligger kajakkpadlernes nye storstue

20 år, utallige dugnadstimer og 11 millioner kroner. Det måtte til for å realisere Stavanger kajakklubbs nye lokaler.
Les mer om Stavanger.
Prøvde å stanse Samlok Nord
I nye lokaler åpner det som 6. juni blir Norges eneste samlokaliserte nødmeldingssentral hvor politi, brann og helse sitter sammen vegg i vegg. Men som VG forteller i kveld slakter tidligere politimester Geir Ove Heir Politidirektoratets håndtering av prosjektet, og forteller at POD ville skrinlegge prosjektet. Politidirektør Humlegård svarer i saken at POD først og fremst var opptatt av at ting skulle skje ryddig for seg og i rett rekkefølge.
Les mer om POD og Samlok Nord.
Denne puben har tidligere rommet flere jødiske forretninger
Three Lions er bare n av flere lokaler i Trondheim hvor jødene tidligere drev butikker og ulike forretninger. Gjennom utstillingen «Jødiske fotspor i Trondheim får publikum innblikk i hvordan hverdagen deres var.
Les mer om Jødiske og Trondheim.

Akvariet vil ha havbrukssenter

Akvariet i Bergen ønsker å utvide repertoaret og har inngått samarbeid med en oppdrettsaktør for å etablere et visningssenter for havbruk i sine lokaler.
Les mer om Bergen.
Er lei av gitter og stengte butikker
Gitter og tomme lokaler gir ingen god velkomst. Men dette er det publikum møter når de besøker Trondheims storstue Olavshallen.
Les mer om Olavshallen.
Korps mangler lokaler
Hvert tredje korps i Oslo mangler plass til lagring, viser en undersøkelse fra Norges Musikkorpsforbund. Uranienborg skolekorps frykter at de må legge ned, fordi de må ut av skolen i to år på grunn av oppussing. Korpset mener det er umulig å bruke lokalene de er tilbudt i Gamle Oslo.
Les mer om Gamle Oslo og Oslo.
Byttet lokaler etter brann
Etter en elektrisk brann på mandag har barnevernstjenesten byttet lokaler til det gamle rådhuset.
Familie styrer nettgigant
Fra anonyme lokaler på Sandnes styrer Jan Egil Refsnes (65) og hans fire barn en av verdens 200 mest besøkte nettsider.
Innbrudd hos Posten
Natt til tirsdag har det vært ubudne gjester i Postens lokaler i Sandnes.
Les mer om Posten.
Brannvesenet rykket ut til politiet
Mannskaper fra Fauske Brannvesen rykket i går formiddag ut til Diplomgården som også er lokaler til Fauske lensmannskontor.
Ny høring for Holmlia senter
Planene for nye Holmlia senter skal ut på ny høring. Årsaken er at bydel Søndre Nordstrand ønsker nye lokaler, og da har Obos justert senterplanene med en større kontordel, skriver Nordstrands Blad. Det nye senteret skal delvis kobles sammen med det gamle.
Innbrudd i Kristiansand
Tidlig søndag morgen fikk politiet melding om innbrudd i lokaler til gamle Start stadion. Eier av bygget er varslet, men det er uvisst om noe er stjålet.
Les mer om Kristiansand og Start.
Bryggeri under lupen
Konkurransetilsynet undersøker om Ringnes har misbrukt sin posisjon som dominerende aktør i markedet for salg av øl til utesteder. Tilsynet og politiet aksjonerte mot Ringnes' lokaler i Oslo i januar, ifølge Nationen. Ringnes sier de ikke har har noe å skjule.
Les mer om Nationen og Oslo.
Tømmer rådhuset for oppussing
Nærmere 300 ansatte flyttes over i nye lokaler når kommunen skal totalrenovere rådhuset. Prisen kan komme opp i en halv milliard.
Nytt luksushotell åpnet i det gamle Bergen Børs-bygget
I ærverdige lokaler datert helt tilbake til 1862 åpner Kjetil Smørås nytt hotell myntet på pengesterke turister og forretningsfolk.
EU-kommisjonen undersøker Telenor i Sverige
EU-kommisjonen undersøker Telenor Sveriges lokaler i Stockholm, knyttet til mulig misbruk av dominerende stilling i mobilmarkedet, ifølge Telenor.
Les mer om Stockholm, Sverige, Telenor og Telenor.
Vil ha færre tomme lokaler
Kristiansand er en av flere kommuner som har mange tomme og ledige butikk- og kontorlokaler og nå vil regjeringen endre bruksreglene for slike lokaler. Regjeringen foreslår å tillate midlertidig bruksendring for å unngå at lokalene står tomme i lang tid, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.
Les mer om Jan Tore Sanner.
Storbrann i matvarelager
Fredag ettermiddag begynte det å brenne i Asko Øst sine lokaler i Vestby. Ingen personer ble skadd i brannen.
Les mer om Asko Øst og Vestby.
Uverdige lokaler
De av våre elever som får angstanfall og må få trekke pusten i løpet av skoledagen, får ingen uteområder eller skjerming på Danmarksplass.
Ja til realfagsgymnas i Bærum
Kunnskapsdepartementet godkjente i dag etableringen av Norges Realfagsgymnas Bærum AS, skriver Budstikka. De første videregåendeelevene skal etter planen begynne høsten 2018 i permanente lokaler. Skolen skal ha plass til inntil 225 elever.
Les mer om Budstikka og Bærum.
Åpner dørene
Kafeen i konferansesenteret Q42 tilbyr sine lokaler som oppholdssted hvis noen som er rammet brannen i Kristiansand sentrum trenger et sted å være.
Les mer om Kristiansand og Q42.
Ølbryggeri får selge øl
Nå kan kundene også teste utvalget til Bryggeriet Frøya i bryggeriets lokaler.
Les mer om Bryggeriet Frøya.
Kirkens Bymisjon til Holmestrand
Kirkens Bymisjon har funnet lokaler i Holmestrand. I løpet av våren flytter Kirkens Bymisjon inn i Apotekergården i Holmestrand sentrum, der de skal starte en lavterskelkaf og arbeidstilbud for rusavhengige og andre utsatte grupper.
Ap slipper eiendomsskatt
Arbeiderpartiet innførte eiendomsskatt i Oslo, men får fritak for sine egne lokaler på Youngstorget. Årsaken er at Folketeaterbygningen har «historisk verdi, skriver VG.