Lom

Blått øye i Lom

Et mann ble i natt påført et blått øye under et slagsmål i Lom. Forholdet, som skjedde rundt klokka tre i natt, vil bli anmeldt.
Les mer om Lom.

Mellom kunstmusikken og folketonene

LILLEHAMMER: Publikum får høre musikk av blant andre Sparra Olsen når trioen Sander Tingstad (fiolin) fra Lillehammer, Mads Erik Odde (trekkspill) fra Garmo i Lom og pianisten Ingfrid Breie Nyhus fra Oslo besøker Lillehammer søndag 15. april.
Valg 2019: "Først og fremst må flere kvinner si ja"
I Skjåk, Lom og Vågå bor det nå flere menn enn kvinner, spesielt i aldersgruppa 20-44 år.
Les mer om Lom og Vågå.
32 mister jobben
32 personer mister jobben i Vågå, Lom og Skjåk etter at styret i Ottadalen Installasjon AS i dag begjærte oppbud. Daglig leder Steinar Grønn sier til GD at det ikke er grunnlag for videre drift. De ansatte ble orientert om konkursen i går.
Les mer om Lom, Skjåk, Steinar Grønn og Vågå.

Mistenkte inhabilitet i Lom - ble frikjent av Fylkesmannen

Lom kommunestyre sitt vedtak om tilskudd til Norsk Fjellsenter fra næringsfondet er lovlig, konkluderer Fylkesmannen i Oppland ifølge lokalavisa Fjuken.
Gerd Kari tok beste februarbilde: Det var akkurat som elgen hoppet hinder
LOM: - Har jeg vunnet? Men så artig da, er reaksjonen til Gerd Kari Moen fra Lom, når GD ringer og gratulerer med seieren i "Lesernes februarbilder".
Les mer om Gerd Kari Moen og Lom.
Nå kan du vere med og redde liv i fjellheimen
LOM (NRK):– Eit fabelaktig hjelpemiddel, seier skredekspert Albert Lunde om appen der alle kan registrere snøskredfare.
Les mer om Albert Lunde.
Geolog sjekket med drone: Fare for flere snøras
Et kjørefelt stenges mellom Vågå og Lom. Rasfaren er ikke over. Det er fare for at det skal gå flere ras ved Byrbergtunnelen mellom Vågå og Lom. Dermed vil Statens vegvesen stenge det innerste kjørefeltet en periode mandag.
Les mer om Byrbergtunnelen, Lom og Vågå.
Nytt ras på riksveg 15 i Lom
Det har gått et nytt snøras på riksveg 15 i Lom i samme område som tidligere i dag. Det betyr at det blir ytterligere forsinkelser i opprydningen av vegen.
Les mer om Lom.
Et felt åpnet etter snøras
Et felt på riksveg 15 i Lom ved Byrbergtunnelen er åpnet etter snøraset tidligere i ettermiddag. Solsidevegen er også åpnet igjen. Det er manuell dirigering på stedet.
Les mer om Byrbergtunnelen og Lom.
Snøras over bilveg i Lom
Riksveg 15 ved Byrbergtunnelen i Lom er stengt etter at det gikk et ras der i ettermiddag. Ingen personer ble tatt av raset. Solsidevegen blir også stengt, men det blir skiltet omkjøring. I går var det et mindre ras i det samme området.
Les mer om Byrbergtunnelen og Lom.
Ras sperret veien
Et lite snøras gikk på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom lørdag ettermiddag. Ingen ble tatt i raset, men veien ble sperret av det lille skredet. Lørdag kveld ble veien åpnet igjen, med manuell dirigering på stedet.
Les mer om Bybergtunellen og Lom.
Ras sperrer veien
Et lite snøras har gått på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom og sperrer veien. Ingen er tatt i raset. Det blir skiltet omkjøring. Politiet i Innlandet ber trafikanter om ikke å snu og skape farlige situasjoner i veibanen.
Les mer om Bybergtunellen, Innlandet og Lom.
2017 - et tidsskille i GD
Gudbrandsdølen Dagningen (GD) er allmenkringkasteren for Lillehammer og Gudbrandsdalen. Dekningsområdet strekker seg fra Mjøsbrua ved Moelv i sør til kommunene Lesja og Dovre i nord og Lom og Skjåk i nord vest.
Gammel og uten busstilbud i Lom
Jeg har mest kjennskap og erfaring med dette å bli gammel, fra Lom. Jeg ser at fordelen med å bli gammel avtar med alderen. Vi bor 4 km fra Lom sentrum. Opp hit går det ingen buss, kun skolebuss. Dette gjør at vi to gamle må flytte.
Les mer om Lom.
Nå kjem ein ny sesong av gjetarane i Jotunheimen
Ein ny serie om gjetarane i Jotunheimen kjem på TV-skjermen. Denne gongen er det gjetarane i Vågå tamreinlag NRK har følgt. Den førre serien om gjetarane i Lom tamreinlag fekk stor merksemd.
Fullbooka på to minuttar
To minuttar tok det å få fullbooka neste års utgåve av sykkelløpet Jotunheimen Rundt. Det skriv Sogn Avis. Det 430 kilometer lange løpet frå Lærdal via Fagernes og Lom til Sogndal blir neste år arrangert for 28. gang. Då påmeldinga vart lagt ut 1. desember vart dei 600 plassane rivne bort. Allereie står det 1.200 på ventelista.
Norges eldste person er død
Norges eldste person, Torbjørn Øvrebø fra Lom er død, 108 år gammel. Det meste av sitt liv bodde han på Brøttum i Ringsaker. Den siste tiden bodde han på Moelv bo- og servicesenter, skriver GD.
Norges eldste mann er død
Torbjørn Øvrebø fra Lom er død, 108 år gammel. Han har siden juli i fjor vært Norges eldste mann.
Les mer om Lom.
Var Norges eldste mann - sovnet stille inn
Torbjørn Øvrebø fra Lom er død, 108 år gammel. Han har siden juli i fjor vært Norges eldste mann.
Les mer om Lom.
Norges eldste mann er død
Torbjørn Øvrebø fra Lom er død, 108 år gammel. Han har siden juli i fjor vært Norges eldste mann.
Les mer om Lom.
Norges eldste mann er død
Torbjørn Øvrebø fra Lom er død, 108 år gammel. Han har siden juli i fjor vært Norges eldste mann.
Les mer om Lom.
Norges eldste mann er død
Torbjørn Øvrebø fra Lom er død, 108 år gammel. Han har siden juli i fjor vært Norges eldste mann. Øvrebø var klar i hodet og hadde det godt til det siste, opplyser nevøen hans.
Les mer om Lom.
Penger til ny fjellutstilling
Oppland fylkeskommune bidrar med 1,4 millioner kroner til ny hovedutstilling ved Norsk Fjellsenter i Lom, skriver gd.no. Utstillingen skal formidle natur- og kulturhistorien i fjellet. Totalt vil den koste 11,5 millioner kroner.
Les mer om Lom og Norsk Fjellsenter.
Bøverdalen uten mobildekning
Telenors mobilabonnenter i Bøverdalen i Lom risikerer å bli uten telefon hele denne uka. Det skriver GD. En sender er ute av drift på grunn av nedising, men så lenge det ikke er snøscooterføre i fjellet er det ikke mulig for Telenors å ta seg inn til stasjonen.
Les mer om Bøverdalen og Lom.