Lufthavn

Snøvær rammer flytrafikken i London

En ny runde med kraftig snøvær førte lørdag til innstilling av over 100 flyginger til og fra Heathrow lufthavn i London.
Les mer om Heathrow og London.

Snøvær rammer flytrafikken i London

En ny runde med kraftig snøvær førte lørdag til innstilling av over 100 flyginger til og fra Heathrow lufthavn i London.
Les mer om Heathrow og London.
Rana Blad mener: Spleiselaget som PLU og den norske stat inviterer til, er historisk
Statsminister Erna Solberg har for lengst tatt det første symbolske spadetaket på Hauan hvor Norges neste store lufthavn skal bygges.
Les mer om Hauan og PLU.
Maten du kan ha med på flyet
Det er ikke alltid like enkelt å vite hva du får lov til å ha med gjennom sikkerhetskontrollen. Her er huskereglene for en enklere og sunnere reise. De siste årene har blant annet Oslo Lufthavn fått et løft i matutvalget.
Les mer om Oslo Lufthavn.

Derfor blir det masse blålys og sirener ved flyplassen i Tromsø i morgen

Avinor skal i morgen arrangere havariøvelse på Tromsø lufthavn. Øvelsen vil involvere samtlige nødetater og vil foregå inne på- og i umiddelbar nærhet av lufthavnen i tidsrommet 1730-1930.
Les mer om Tromsø.
Landingstrøbbel på Helganes
SAS-flyet fra Oslo lufthavn som skulle ha landet klokken 17.50 måtte returnere på grunn av tett tåke.
Les mer om Oslo.
Truet på flyplassen
Mann i 20-årene innbrakt. Politiet har innbrakt en mann i 20-årene fra Alta lufthavn. - Mannen har vært utagerende og kommet med verbale trusler, opplyser Finnmark politidistrikt. Image-text: Avgangshallen ved Alta lufthavn.
Les mer om Alta og Finnmark.
Falck tildelt ny kontrakt i Bodø
Selskapet Falck vant anbudet om å levere både brann- og redningstjeneste, samt plasstjenesten ved Bodø lufthavn, opplyser Avinor i en pressemelding. Oppgaven ble første gang lyst ut i 2016, da Avinor overtok driften av flyplassen fra Forsvaret.
Les mer om Avinor, Bodø og Forsvaret.
Tåke tvang 3 helikopter til Kristiansand
Tre helikopter fra Bristow Norway kunne ikke lande på Heliporten på Stavanger lufthavn, Sola tirsdag formiddag på grunn av tett tåke. Problemene med tåke fører til flere timers forsinkelser på mange av avgangene tirsdag ettermiddag.
Oslo Lufthavn og Kastrup kåret til beste europeiske flyplasser av forretningsreisende
Nordmenn som reiser i jobben elsker vår egen hovedflyplass. I en fersk undersøkelse kårer de Oslo Lufthavn til både Nordens og Europas beste flyplass.
Les mer om Kastrup og Oslo Lufthavn.
Travel snørydding på Skagen for å få ned fly
- Det snør og blåser, så to fly sirkler i lufta i påvente av snørydding, får Bladet Vesterålen opplyst på Stokmarknes lufthavn ved middagstider mandag.
Les mer om Bladet Vesterålen og Skagen.
Problemer med flytrafikken
På grunn av utrygge og glatte forhold på Kjevik lufthavn i Kristiansand, har dagens siste Norwegian-innflyvning blitt avlyst. Flyet måtte snu halvveis fra Oslo til Kristiansand, da de fikk beskjed om at det ikke var forsvarlig å lande på Kjevik.
Store forsinkelser på Bodø lufthavn
Søndag ettermiddag kom det er kraftig snøfall i Bodø. Dette førte til forsinkelser på flyplassen. - Vi har måttet stengt rullebanen to ganger i dag: en gang i formiddag og en gang i kveld, forteller lufthavnsjef Finn Ove Hofstad.
Les mer om Bodø og Finn Ove Hofstad.
Dette er vårens mest populære storby
Amsterdam er nok en gang vårens mest populære storby. Nice og Reykjavik øker mest. Det viser fersk statistikk fra Ticket Feriereiser. Fra Vestfold og Torp Sandefjord lufthavn går det flere direkte avganger daglig til vinnerbyen Amsterdam.
Dette koster det å stå parkert ved Mo i Rana Lufthavn med de nye reglene
Står du parkert mer enn 10 minutter må du betale.
Les mer om Rana Lufthavn.
Liten passasjerøkning på Kjevik
Totalt 147.657 personer har reist til eller fra Kristiansand lufthavn Kjevik de to første månedene i år, viser tall fra Avinor. Dette er 1,7 prosent flere sammenlignet med samme periode i fjor. 37.294 er utenlandspassasjerer, og dette er nesten 10 prosent færre enn på samme tid i fjor.
Les mer om Avinor, Kjevik og Kristiansand.
Knalltall for Røros lufthavn, de beste i moderne tid
Februar ble rekordmåned for rutetrafikken ved Røros lufthavn.
4 millioner fløy i februar
Drøyt fire millioner passasjerer reiste fra norske flyplasser i februar. Det er 3,1 prosent flere enn på samme tid i fjor. Stavanger lufthavn har hadde størst økning med 4,5 prosent etter en periode med nedgang i flytrafikken.
Øke og nedgang i passasjertrafikken
Årø fikk en nedgang i trafikken på 5,2 prosent i februar 2018 sammenlignet med i fjor. Innlandstrafikken endte på 29 793, noe som er en nedgang på 6,4 prosent. Utland endte på 3 970, noe som er en øke på fem prosent. På Ålesund lufthavn, økte passasjertrafikken med 4,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Totalt reiste 77.196 passasjerer over lufthavna denne måneden.
Direkterutene til København og tre andre storbyer gir enorm vekst for Tromsø lufthavn
Totalt 192.094 passasjerer reiste via Tromsø lufthavn i februar, dette betyr at veksten var på hele 7,2% sammenlignet med samme måned i fjor. Det melder Troms lufthavn i en pressemelding.
Les mer om København og Tromsø.
Rykker ut til flyplassen
På Twitter skriver 110-sentralen i Finnmark: - Alta brannvesen rykker ut på melding om røyk fra bil på Alta Lufthavn. Det ble etter kort tid avklart at det ikke var brann i bilen. - Bil sjekket og batteri koblet fra.
Les mer om Alta Lufthavn og Finnmark.
Styret sa ja: Bli med inn i «nye Tromsø lufthavn
Her er de første skissene av innsiden av det planlagte terminalbygget.
Les mer om Tromsø.
Prisdrysset fortsetter for T2 Oslo Lufthavn
Nordic Office of Architecture vant WAN-prisen for «årets bærekraftige bygg» i London. Nordic Office of Architecture fortsetter å sanke priser til sitt pokalskap for utvidelsen av Oslo Lufthavn Gardermoen.
Stenger en sluse etter sikkerhetsbrudd
Tromsø lufthavn tar grep etter at de to ganger på tre dager har opplevd at personer har tatt seg inn til gatene gjennom sikkerhetsslusene i ankomsthallen. Slusene er de du går gjennom rett før du kommer inn i ankomsthallen.
Dette er de nye serveringstilbudene på Trondheim Lufthavn Værnes
Nå blir det flere restauranter og kiosker på Værnes. Det melder Avinor i en pressemelding mandag.
Les mer om Avinor.