Lunby

18 tenåringer venter på svar på sitt livs søknad

UNDER ETABLERING: I starten av november kom de første unge menneskene til Lunby etter at bygget for andre gang hadde blitt etablert som asylmottak.
Les mer om Lunby.

Åpent mottak

De ansatte er på plass og den tidligere skolebygningen innredet til å huse opptil 25 unge asylsøkere. Nå mangler bare selve beboerne. I GANG: Tirsdag åpnet det nye asylmottaket på Lunby.
Les mer om Lunby.
UDI avlyste mottakskonkurranse
Lunby skole Som Hadeland har skrevet om flere ganger tidligere, søkte UDI i sommer etter et foretak som kunne drive et mottak med plass til opptil 40 asylsøkere.
Les mer om Som Hadeland og UDI.
Uavklart om videre bruk av Lunby
Norsk Mottaksdrift rydder seg ut av Lunby i Lunner. Eieren av bygget, Norsk Samson AS, har ingen planer for videre bruk av bygget per i dag. Vi jobber med saken.
Les mer om Lunby og Lunner.

Føler seg lurt av kommunen

Naboene til gamle Lunby skole krever nå at tidligere bruksendringer til bygget kjennes ugyldige. SIER NEI: Naboene til gamle Lunby skole ønsker ikke at det skal opprettes retursenter
Les mer om Lunby.
Husstander uten vann
LUNNER: Huseiere i området Lunby skole- Solheimstorget har mistet vannet på grunn av en vannlekkasje. Vannet ble borte rundt klokka sju torsdag morgen.
Les mer om Lunby.
Hjelpevergehjelp fra Gran til Lunner
Ordfører i Gran vil hjelpe nabokommunen med å rekruttere hjelpeverger til de enslige mindreårige asylsøkerne (EMA) ved Lunby transittmottak i Lunner.
Les mer om Gran, Lunby og Lunner.
Det blir transittmottak
Norsk Mottaksdrift AS har inngått avtale med UDI for drift av transittmottak for 50 faste plasser for mindreårige barn i alderen 15 til 18 år ved gamle Lunby skole.
Les mer om Lunby og UDI.