Lyngdal

Oppgjør med generalisering

Kjære deg, som mener at jeg må være syk som velger å følge islam. Du som mener at troen min er påtvunget. Mariat Pashaeva er 17 år fra Lyngdal. Hun er blogger for FN's ungdomspanel og juniorrådgiver for URO.
Les mer om Lyngdal og URO.

Kjørte av veien

Trafikken går som normalt etter et trafikkuhell ved Kvavik i Lyngdal.
Les mer om Kvavik og Lyngdal.
Lyngdøl får pris
Språkforsker Terje Lohndal fra Lyngdal, mottar Forskningsrådets pris for unge, fremragende forskere. 32-åringen er n av tre forskere som får prisen som skal deles ut den 1. mars. Hver pris er på 500 000 kroner.
Les mer om Lyngdal.
Vorthoren klar når Sandnes Ulf møter Jerv på Eigerøy
Snøværet hindrer Sandnes Ulf og Jerv å møtes til kamp på halvveien i Lyngdal. I stedet rydder Eiger banen i Hålå på Eigerøy fredag middag.
Les mer om Eiger, Eigerøy, Hålå, Jerv og Lyngdal.

Trailer står fast på E39

En trailer står fast i vestgående felt på E39 i Lenebakken i Lyngdal.
Les mer om E39, Lenebakken og Lyngdal.
Bare indre vei gjelder nå for ny Europavei fra Sandnes til Lyngdal
Statens vegvesen har nå formelt sendt over sin faglige anbefaling for en ny E39.
Les mer om E39, Europavei og Lyngdal.
Trafikkulykke i Lyngdal
Det har vært en trafikkulykke mellom to biler på E39 ved Rom i Lyngdal.
Les mer om E39, Lyngdal og Rom.
Bygger helsehus på Bergsletta
Det nye helsehuset i Lyngdal skal bygges på Bergsletta. Det avgjorde et ekstraordinært kommunestyre i Lyngdal med 18 mot 11 stemmer torsdag kveld, ifølge Lister 24. Helsehuset vil koste omtrent 440 millioner kroner, og skal stå klart i 2020.
Les mer om Bergsletta, Lister og Lyngdal.
Trafikkproblemer i Lyngdal
Trafikkproblemer i Lyngdal
Les mer om Lyngdal.
Norgesmesteren i vannsklie viste solid NM-form
Regjerende norgesmester Marcus Foss vant kvalifiseringen med god margin og er klar for ny NM-finale, denne gang i Aquarama. LYNGDAL: Hjemmefavoritten Marcus Foss startet beskjedent i innledende kvalifisering og var ikke blant de beste.
Les mer om Aquarama, NM-finale og NM-form.
Prisdryss til Agder-dommere
Disse fem fotballdommerne ble lørdag hedret for sine prestasjoner i 2017. LYNGDAL: Til stor jubel fra over 100 meddommer ble Marius Lien (23) fra Otra IL denne lørdagen tildelt pokalen som årets dommer i Agder Fotballkrets.
Les mer om Agder-dommere og Otra IL.
Slagsmål i Lyngdal
To personer ble pågrepet etter et slagsmål hvor to personer ble slått og påført skader i Lyngdal i natt. Politiet etterforsker saken videre.
Les mer om Lyngdal.
Snart avgjort
Kommunestyret i Lyngdal avgjør i dag hvor det nye helsehuset skal ligge, melder Lister 24. Lyngdal Helsehus vil koste mer enn 400 millioner kroner, og skal stå klart i 2020.
Les mer om Lister og Lyngdal.
Advarer mot hester i veien
Meldinger om løse hester i Lyngdal. Det er ikke bare storvilt som forviller seg ut på våre veier. Også tamdyr kan komme på avveie. Og akkurat det har skjedd i Lyngdal i Flesberg.
Les mer om Flesberg og Lyngdal.
Trafikkulykke i Lyngdal
Det har vært en kjedekollisjon på Fylkesvei 43 ved Lyngdal. Tre biler er involvert. En person skal være lettere skadd.
Les mer om Fylkesvei og Lyngdal.
Pengestøtte for å bli kjent
Audnedal og Lyngdal skal snart bli en kommune, og nå loves det inntil 10.000 kroner i støtte for folk som vil lage arrangementer som kan samle fra begge bygdene. 120 000 kroner er øremerket «Bli kjent-midlene fra fellesnemnda for nye Lyngdal kommune.
Les mer om Bli og Lyngdal.
Tyvene på ferde igjen
Det har vært forsøk på et tyveri i en butikk i Rådhusgata i Kristiansand. To personer i mørkt tøy, den ene med merke på skulder. Ses i sammenheng med tidligere forhold i Farsund, Lyngdal, Mandal og Kristiansand.
Anmelder politiet i Tina-saken
– Dette har vært en enorm belastning for meg og min familie, sier en av mennene fra Lyngdal, som var siktet for drapet på Tina Jørgensen, til Stavanger Aftenblad. Nå anmelder han både politiet og mannen som snakket seg selv og tre andre inn i Tina-saken.
1600 uten strøm
Onsdag kveld er minst 1600 kunder uten strøm på Sørlandet. Det meldes om driftsforstyrrelser i Lyngdal, Marnardal, Mandal, Kristiansand, Evje og Hornnes og Iveland.
Åtte poeng til Fiskå
Rebekka Lindal, Ole Jørgen Åmdal og Hallvard Misje fra Fiskå skole i Kristiansand tok med seg åtte poeng i Klassequizen mandag morgen. Det er fortsatt Lyngdal kristne grunnskole som leder i Vest-Agder, med ti poeng.
Til topps i Klassequizen
Lyngdal Kristne Grunnskole fikk 10 poeng i Klassequizen mandag ettermiddag. Det betyr at Filip Røssland, Jan Magne Melsnes og Kristen Lian leder konkurransen i Vest-Agder.
Åtte poeng til Lyngdal
Det ble åtte av tolv poeng til Daniel Berglund, Linn Emilie Mydland, og Anne Hilde Andersen på Lyngdal ungdomsskole i Klassequizen.
Lyngdal fikk 8 poeng
Det ble 8 av 12 poeng til Daniel Berglund, Linn Emilie Mydland, og Anne Hilde Andersen på Lyngdal ungdomsskole i Klassequizen.
Trøbbel for trailer
En trailer hadde lørdag kveld problemer i Lenesbakken i Lyngdal. Rundt klokka 20 fikk traileren på kjettinger og klarte å kjøre videre.
Les mer om Lenesbakken og Lyngdal.
Få uten strøm
De fleste har nå fått strømmen tilbake på Sørlandet. Ifølge Agder Energi er det 39 abonnenter uten strøm i Lyngdal på grunn av feil på en høyspentlinje.
Les mer om Lyngdal og Sørlandet.