Målinger

Arild (55) brukte tre timer på å grave ut bilen: – Begynner å bli kritisk i bygda

Arild Løvli bor i Mesnali i Hedmark hvor målinger viser over to meter i snødybde. – Folk vurderer å lage tunneler mellom husene.
Les mer om Hedmark og Mesnali.

Flere holder fratsgrensen

Norske bilister har blitt flinkere til å holde fartsgrensen. Det viser målinger Statens Vegvesen har gjennomført de siste ti årene. For eksempel holder 64 prosent av bilførerne fartsgrensen i 80-soner, mot rundt 50 prosent i 2006.
Norske bilister flinkere til å holde fartsgrensa
Målinger gjennomført av Statens vegvesen gjennom de siste ti årene viser at folk har mer respekt for fartsgrensen nå enn tidligere.
Flyplassdebatten: «Ingen målinger, bare betraktninger»
Når en ikke har riktige og korrekte data, så får en det resultatet en forventet, skriver artikkelforfatteren.

Nordmenn følger fartsgrensene

Nordmenn er flinkere på å følge fartsgrensen nå enn for 10 år siden. Det viser målinger fra Statens vegvesen. Målingene er gjort over hele landet på 50 punkter i soner med fartsgrense på femti kilometer eller høyere. Paal-Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk i Østfold er glad for at farten er på vei nedover.
Les mer om Trygg Trafikk og Østfold.
Verdensbanken: Norge rikest i verden
Norge, Qatar og Sveits tar de tre første plassene når Verdensbanken måler rikdom med ny metode. – Norge kan fort falle i slike målinger, advarer samfunnsøkonom.
Les mer om Qatar og Verdensbanken.
Verdensbanken: Norge rikest i verden
Norge, Qatar og Sveits tar de tre første plassene når Verdensbanken måler rikdom med ny metode. - Norge kan fort falle i slike målinger, advarer samfunnsøkonom.
Les mer om Qatar og Verdensbanken.
Folkehelseinstituttet: – Vi kan ikke si at det er trygt å bo her
Nå skal det undersøkes om den kreftfremkallende gassen benzen finnes i boliger ved det nedlagte søppeldeponiet i Skedsmo i Akershus. Det er Folkehelseinstituttet som anbefaler nye målinger.
Høyre størst på to målinger – SV mest fram
Høyre passerer Ap og er største parti på partibarometrene til Dagbladet og Vårt Land. SV øker mest på begge målingene.
Les mer om Dagbladet og Vårt Land.
Høyre størst på to målinger – SV mest fram
Høyre passerer Ap og er største parti på partibarometrene til Dagbladet og Vårt Land. SV øker mest på begge målingene.
Les mer om Dagbladet og Vårt Land.
Metan farligere enn man trodde: Nå er det gjort nye rekordmålinger av klimagassen
Aldri før er det gjort så høye målinger av klimagassen metan. Metan er farligere enn hva man trodde for få år siden, og utslippene kan få store konsekvenser for den globale oppvarmingen.
Bildet som skaper bekymring rundt Kims atomfjell
Forskere frykter Nord-Koreas prøvesprengninger kan utløse en atomkatastrofe. Nye målinger gjort lørdag vekker mer bekymring.
Isbreene fortsetter å smelte
Norges vassdrags- og energidirektorat skriver i en pressemelding at norske breer fortsetter å smelte. NVEs målinger viser at 21 av 31 breer har trukket seg tilbake i år. I Nordland har tre målte breer i snitt trukket seg tilbake syv meter. Engabreen, en utløper fra Svartisen, har trukket seg tilbake åtte meter i år, og 168 meter tilbake i løpet av de siste ti årene, står det i meldingen.
Les mer om Svartisen.
Tror alle norske isbreer kan være borte om hundre år
21 av 31 norske breer har blitt mindre i år, viser årets målinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).
SAMLETEST: Nødladere
Vi brukte flere uker på å gjøre avanserte målinger av 11 nødladere her er funnene våre.
Høyre størst på ny meningsmåling
På ett år har Ap falt med 11 prosentpoeng på Opinions målinger.
Norge i 4G-toppen
Analyseselskapet Open Signal har i tiden mellom 1. juli og 1. oktober foretatt over 50 milliarder målinger i 77 land. Norge i toppen på alle kriterier.
Stenger gymsal etter målinger av muggsopp
Helsevernenheten fant store mengder muggsopp i de gamle lokalene på Langhaugen videregående skole.
Les mer om Langhaugen.
Vannet på vei ned
Flomvannet på E18 i Aust-Agder og i Tvedestrand by, skal være på vei ned. Det sier senioringeniør i NVE, Martin Jespersen. Han har gjort målinger som viser at vannet har sunket en halv meter i løpet av en og en halv time.
Ny rapport: – n av fire barn sitter «stille i barnehagen
Målinger av aktivitetsnivået til over hundre barnehagebarn viser at en fjerdedel av barna satt mye i ro. – Bekymringsfullt, sier forsker.
Trafikkdobling på ulovlig omkjøring
Etter stengingen av Nordbytunnelen har trafikken i Sundbyveien i Ås økt fra under 4000 passeringer i døgnet til over 8000, ifølge målinger på stedet. Veien brukes som omkjøring av mange, selv om gjennomkjøring her er forbudt, skriver Østlandets Blad.
Laveste måling noengang for KrF
Ifølge Dagens Næringslivs meningsmåling har KrF den laveste oppslutningen siden meningsmålingsbyrået Sentio begynte med slike målinger. Partiets oppslutning er på 3,2 prosent.
Les mer om KrF og Sentio.
Gasslukt i Holmestrand
Nødetatene har rykket ut til Langgata i Holmestrand etter meldinger om gasslukt. Lukten skal minne om fersk glassfiber. Brannvesenet vil gjennomføre målinger.
Les mer om Holmestrand og Langgata.
SAMLETEST: Den beste VPN-tjenesten 2017
Vi har gjennomført 810 målinger hos åtte VPN-tjenester.
Valdressauer trengte ikke nedforing
Ingen av sauebesetningene i Valdres trengte nedforing etter utmarksbeite, på grunn av for høye radioaktive verdier, skriver avisen Valdres. Det er første gang siden faste målinger av sau i Valdres startet etter Tsjernobyl-ulykken i 1986.
Les mer om Tsjernobyl-ulykken.