Målinger

Bildet som skaper bekymring rundt Kims atomfjell

Forskere frykter Nord-Koreas prøvesprengninger kan utløse en atomkatastrofe. Nye målinger gjort lørdag vekker mer bekymring.

Isbreene fortsetter å smelte

Norges vassdrags- og energidirektorat skriver i en pressemelding at norske breer fortsetter å smelte. NVEs målinger viser at 21 av 31 breer har trukket seg tilbake i år. I Nordland har tre målte breer i snitt trukket seg tilbake syv meter. Engabreen, en utløper fra Svartisen, har trukket seg tilbake åtte meter i år, og 168 meter tilbake i løpet av de siste ti årene, står det i meldingen.
Les mer om Svartisen.
Tror alle norske isbreer kan være borte om hundre år
21 av 31 norske breer har blitt mindre i år, viser årets målinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).
SAMLETEST: Nødladere
Vi brukte flere uker på å gjøre avanserte målinger av 11 nødladere her er funnene våre.

Høyre størst på ny meningsmåling

På ett år har Ap falt med 11 prosentpoeng på Opinions målinger.
Norge i 4G-toppen
Analyseselskapet Open Signal har i tiden mellom 1. juli og 1. oktober foretatt over 50 milliarder målinger i 77 land. Norge i toppen på alle kriterier.
Stenger gymsal etter målinger av muggsopp
Helsevernenheten fant store mengder muggsopp i de gamle lokalene på Langhaugen videregående skole.
Les mer om Langhaugen.
Vannet på vei ned
Flomvannet på E18 i Aust-Agder og i Tvedestrand by, skal være på vei ned. Det sier senioringeniør i NVE, Martin Jespersen. Han har gjort målinger som viser at vannet har sunket en halv meter i løpet av en og en halv time.
Ny rapport: – n av fire barn sitter «stille i barnehagen
Målinger av aktivitetsnivået til over hundre barnehagebarn viser at en fjerdedel av barna satt mye i ro. – Bekymringsfullt, sier forsker.
Trafikkdobling på ulovlig omkjøring
Etter stengingen av Nordbytunnelen har trafikken i Sundbyveien i Ås økt fra under 4000 passeringer i døgnet til over 8000, ifølge målinger på stedet. Veien brukes som omkjøring av mange, selv om gjennomkjøring her er forbudt, skriver Østlandets Blad.
Laveste måling noengang for KrF
Ifølge Dagens Næringslivs meningsmåling har KrF den laveste oppslutningen siden meningsmålingsbyrået Sentio begynte med slike målinger. Partiets oppslutning er på 3,2 prosent.
Les mer om KrF og Sentio.
Gasslukt i Holmestrand
Nødetatene har rykket ut til Langgata i Holmestrand etter meldinger om gasslukt. Lukten skal minne om fersk glassfiber. Brannvesenet vil gjennomføre målinger.
Les mer om Holmestrand og Langgata.
SAMLETEST: Den beste VPN-tjenesten 2017
Vi har gjennomført 810 målinger hos åtte VPN-tjenester.
Valdressauer trengte ikke nedforing
Ingen av sauebesetningene i Valdres trengte nedforing etter utmarksbeite, på grunn av for høye radioaktive verdier, skriver avisen Valdres. Det er første gang siden faste målinger av sau i Valdres startet etter Tsjernobyl-ulykken i 1986.
Les mer om Tsjernobyl-ulykken.
Verre enn varslet
Målinger etter flommen viser at sørlandsværet denne helgen ble våtere enn det meteorologene varslet på fredag. Blant annet fikk Senumstad i Aust-Agder 287 millimeter på 60 timer, mens meteorologene varslet 200 millimeter.
Les mer om Aust-Agder og Senumstad.
Klimaministeren bekymret for raskere forsuring i Norskehavet
Forsuringen i deler av Norskehavet skjer raskere enn tidligere målinger har vist, ifølge en ny rapport. Det er dårlig nytt for kaldtvannskorallrev langs kysten.
Les mer om Norskehavet.
Bekymret for raskere forsuring i Norskehavet
Forsuringen i deler av Norskehavet skjer raskere enn tidligere målinger har vist, ifølge en ny rapport. Det er dårlig nytt for kaldtvannskorallrev langs kysten.
Les mer om Norskehavet.
Klimaministeren bekymret for raskere forsuring i Norskehavet
Forsuringen i deler av Norskehavet skjer raskere enn tidligere målinger har vist, ifølge en ny rapport. Det er dårlig nytt for kaldtvannskorallrev langs kysten.
Les mer om Norskehavet.
VGs dom: Uavgjort mellom Jonas og Erna i nest siste debatt
Fire dager før valgdagen står det jevnt på både målinger og i debattinnsatsen til Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H).
Les mer om Erna og Erna Solberg.
Får trolig beholde plassen
Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen fra Senterpartiet får beholde plassen etter valget ifølge de siste meningsmålingene. Alle målinger viser at han er inne på fast plass på Buskerudbenken med god margin.
Høyre går frem på ny VG-måling, men Jonas leder fortsatt
Erna Solberg (H) har fremdeles ikke flertall på VGs målinger, men henter inn forspranget til Jonas Gahr Støre (Ap).
Les mer om VG-måling.
Analytiker: Politikerne bør ikke kommentere målinger
Kommentator og analytiker Eirik Bergesen råder politikere til å holde munn når de blir bedt om å kommentere meningsmålinger.
Les mer om Eirik Bergesen.
Dette stortingsvalget er tidenes sjanse for Rødt
Vi har aldri hatt så gode målinger. Sperregrensa er faktisk mulig å nå.
Les mer om Rødt.
– Mange i Ap tok nok seieren på forskudd
Gode målinger tidligere år førte til at mange tok valgseieren på forskudd, tror Raymond Johansen (Ap). Han sier dårlige målinger skaper engasjement i partiet.
Les mer om Mange og Raymond Johansen.
Sp kan gjøre brakvalg i nord
Lokale målinger de siste månedene tyder på at Senterpartiet kan gjøre det svært godt i Nord-Norge og sikre seg fire direktemandater. I dag har de ingen.
Les mer om Nord-Norge og Senterpartiet.