Måneder

Hockeygutta rundspilte Frankrike

På dagen to måneder før OL-åpningen mot Sverige viser de norske ishockeyherrene solide takter. Frankrike ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart.

Kurz spikret regjeringsavtale med høyrepopulister i Østerrike

Det konservative Folkepartiet (ÖVP) og høyrenasjonalistiske Frihetspartiet (FPÖ) har blitt enige om å danne regjering i Østerrike, to måneder etter valget.
Nederland-stjerne så Norge spille: - Det får meg til å skjelve
I VM seks måneder etter fødsel.
Les mer om Norge.
Dark Room-dømt
En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.

Fortviler etter at valpen Hunter (3 måneder) er på rømmen i vinterkulda

Valpen forsvant i natt i området Marienborg - Stavne.
Les mer om Hunter, Marienborg og Stavne.
Redusert straff for narkosmugling
Borgarting lagmannsrett har redusert straffen fra seks til fem og et halvt års fengsel for en 42 år gammel mossing som er dømt for smugling av 114 kilo hasj og 6 kilo marihuana over Svinesund i mai i fjor. En mann som var dømt til fengsel i fem år og tre måneder for å ha kjørt følgebilen har fått redusert fengselsstraffen til i tre år.
Les mer om Svinesund.
Martinsen nektes OL-spill – har «for god kontrakt i NHLs farmerliga
HAMAR (VG) Andreas Martinsen (27) får ikke lov til å spille for ishockeylandslaget i OL om to måneder fordi kontrakten hans i NHLs farmerliga er for god.
Les mer om OL-spill.
Uskikket til næringsvirksomhet
En 43-åring fra Rygge er fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i minst fem år. I en dom fra Moss tingrett blir mannen beskrevet som særdeles uskikket til å drive næringsvirksomhet, etter flere tidligere dommer for blant annet brudd på regnskapslov, bokføringslov samt bedrageri. Han må også sone fem måneder i fengsel for regnskapsmangel.
Les mer om Rygge.
Har ikke sett nordkoreansk general på flere måneder. Det gir fart på spekulasjonene
Har blitt ansett som landets nest mest mektige.
Tvang samboeren til prostitusjon
Mannen i 40-årene presset samboeren til prostitusjon for at han selv skulle få penger og narkotika. Nå er han dømt til tre år og ti måneder i fengsel. Han er også dømt for trusler.
– Overraskende modig av Norges Bank
Norges Bank signaliserer at renten kan økes allerede mot slutten av neste år. Mye må gå rett vei dersom det skal bli renteøkning allerede om tolv måneder, ifølge sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets.
Nytt brudd for Halle Berry
Romansen skal ha tatt slutt etter kun noen måneder.
Les mer om Halle Berry.
United-forsvarer må operere
Eric Bailly (23) ser ut til å være borte fra fotballen i flere måneder med en trøblete ankel. Han står nå i fare for å måtte operere.
Ni måneder for alvorlige trusler
Gjøvik tingrett har dømt en mann fra Hadeland til ni måneders fengsel for en rekke alvorlige trusler hovedsaklig rettet mot politifolk. Tingretten betegner mannen som farlig og ustabil, melder OA. Han er også tidligere straffet for lignende forhold.
Les mer om Hadeland.
John Stamos (54) blir pappa for første gang
Knapt to måneder etter at han fridde, røper «Under samme tak-stjernen at han og forloveden (31) venter barn.
Les mer om Under.
11 år med falsk identitet
En 35 år gammel mann må sone fire måneder i fengsel for å ha oppgitt falsk identitet for å få opphold i Norge. I Sarpsborg tingrett innrømmet mannen at han er syrisk borger, men oppga at han var iraker da han kom til landet i 2006. Han har benyttet falske, irakiske identitetspapirer. Mannen mister også oppholdstillatelsen i Norge.
Les mer om Norge.
Misbrukte samfunnsstraff
En 19 år gammel Fredrikstad-mann er dømt til fengsel i fire måneder. I fjor høst ble mannen dømt til å utføre samfunnsstraff. Nå har Fredrikstad tingrett funnet ham skyldig i forsøk på å stjele innholdet i safen i gjenbruksbutikken der han avtjente samfunnsstraffen.
17-åring dømt igjen
En 17 år gammel gutt er i dømt til fengsel i fem måneder. Fredrikstad tingrett fant 17-åringen skyldig i blant annet biltyveri og kjøring fra Fredrikstad til Sandnes uten førerkort, trusler mot ansatte i barnevernet, skadeverk mot barnevernets lokaler og oppbevaring og bruk av hasj. Gutten er domfelt flere ganger tidligere.
Les mer om Fredrikstad.
Dømt for råkjøring
En oslomann i 40-åra er dømt til 18 dager i fengsel etter å ha kjørt i 145 kilometer i timen på E6 over Dovrefjell. Mannen mister også førerkortet i 15 måneder, melder Gudbrandsdølen Dagningen.
Ivana (23) ble slått bevisstløs på banen – nå ser politiet på saken
Amerikanske Dearica Hamby er utestengt fra basketball i tre måneder, men ringvirkningene kan bli enda større.
– Useriøst, uforsvarlig og desperat
– Høyre går fra tjue års styring til useriøs opposisjon på tjue måneder, sier Oslos finansbyråd Robert Steen (Ap).
Les mer om Robert Steen og Useriøst.
400.000 barn trues av sultedød i Kongo
Over 400.000 barn under fem år i Kongo er nå så underernærte at de står i fare for å dø av sult i løpet av få måneder, advarer FNs barnefond UNICEF.
Les mer om Kongo.
Dømt for Siba-ranet
Fire unge menn fra Bærum er dømt til fengsel i opptil tre år og tre måneder for det brutale ranet av Siba på Liertoppen kjøpesenter i fjor, skriver Drammens Tidende. En tidligere ansatt fikk med seg tre andre personer, og de fikk med seg 81 mobiltelefoner.
Les mer om Bærum, Liertoppen, Siba og Siba-ranet.
To ganger har leger undersøkt om datteren (4) er omskåret
BERGEN (NRK): Abdul Ahmed og konen føler seg diskriminert etter at de to ganger på 18 måneder har blitt mistenkt for kjønnslemlestelse.
Start vil forlenge: Salvesen nærmer seg ny kontrakt
Etter flere måneder i uvisshet, nærmer Lars-Jørgen Salvesen seg ny Start-kontrakt.