Maritime partner

Marcom integreres i MCP

Telenor Maritim Radio sin enhet for det kommersielle kommunikasjonsmarkedet trekkes inn i Maritime Communications Partner.
Les mer om MCP.

Verdens største 4G-nett offshore

Telenor-selskapet Maritime Commmunications Partner (MCP) skal bygge verdens største 4G-nett til sjøs for Statoil. Nettet dekker samtlige felt på norsk sokkel.
Les mer om Statoil.
Cruiser inn storkontrakt
Telenoreide Maritime Communications Partner i Arendal har fått sin største kontrakt noensinne. De neste fem årene skal selskapet sørge for at gjestene på cruisegiganten Carnivals 33 skip kan bruke sine mobiltelefoner om bord, skriver Dagens Næringsliv.
Les mer om Arendal.
HitecVision satser milliard på nytt oljeeventyr
- Det er kjekt å være litt motstrøms, sier partner Atle Eide om HitecVision som bruker en milliard på Stavanger-baserte Global Maritime og lover oppsagte ingeniører jobb.

To vinnere i Nordsjøen

Statoils Tampnet og Telenors MCP vant frekvenser i auksjonen av 800 MHz-båndet offshore. Tampnet AS vant 2 x 20 MHz og Maritime Communications Partner AS (MCP) vant 2 x 10 MHz i auksjonen.
Les mer om MHz, MHz-båndet og Nordsjøen.
Telenors teknologisjef slutter
Tar over ledelsen i Maritime Communications Partner.
Kun 3 av 10 bruker MCPs satellitt-roaming på skip
Men med nye underholdningstjenester over wifi øker andelen. Maritime Communication Partner (MCP) har fått god spredning på sin tjeneste med mobiltelefoni på skip via satellitt.
Mobil nå også i Nordsjøen
Telenor-selskapet Maritime Communications Partner (MCP) i Arendal tilbyr nå også mobildekning i Nordsjøen. Av Arne Joramo Nå kan du kommunisere i det vanlige mobilnettet på store deler
Les mer om Arendal og Nordsjøen.
Maritime Partner med rekordkonktrakt
Maritime Partner i Ålesund har inngått kontrakt med forsvarsdepartementet i Algerie om levering av 12 hurtiggående redningsbåter. Arkiv. Adm.dir. Peder R. Myklebust i Maritime Partner
Derfor er det dyrt med mobil på danskebåten
Men du kan unng sjokkregningen. Nylig kunne DinSide konstantere at prisene for mobilbruk ombord på danskebåten ligger høyt over fastlandsprisene i Europa. Ifølge Roar Walderhaug, markedsdirektør i teleoperatøren Maritime Communications Partner (MCP) som leverer tilgang til mobilnett på fergene, er det en grunn til at prisene ligger et godt stykke over de generelle utenlandsprisene. - Det er tunge investeringer som skal til for å kunne gi mobildekning på en båt. I tillegg må vi kjøpe tilgang til satelitt fra egne leverandører for å tilby mobilkundene dekning, forteller Walderhaug til DinSide. Slik unngår du sjokkregnin
Les mer om DinSide, Europa og Walderhaug.
Millionbutikk på ferge-telefoni
Selskapet Maritime Communications Partner (MCP) i Arendal har blitt verdensledende på å levere mobiltjenester til havs. Selskapet vil i år omsette for over en kvart milliard kroner.
Les mer om Arendal.
Fortsatt rådyrt å ringe fra danskebåten
Kan bli langt dyrere enn ringe fra utlandet. Reiser du med båt, må du følge godt med på hvilken telefonoperatør du er tilknyttet. For når danskebåten eller Kiel-fergen seiler ut på havet, blir mobilene koblet til en satellitt. Da kan du glemme alt du vet om europeiske makspriser og mobilselskapets egne abonnementspriser. Slik vet du at du er tilknyttet satellitt De fleste båtene som går fra Norge, er tilknyttet selskapet Maritime Communications Partner (MCP). Selskapet, som er eid av Telenor, selger sine tjenester til mobilselskapene, som har ansvaret for å sette sine egne priser for mobiltjenestene. Det betyr at når du blir koblet
Les mer om Kiel-fergen, Norge og Telenor.
Inngikk kontrakt med italiensk ferjeselskap
Det arendalsbaserte telekommunikasjonsselskapet Maritime Commununications Partner (MCP) har inngått kontrakt med det italienske ferjeselskapet Korsika og Sardinia Ferries.
Les mer om Korsika.
Semco betaler 85 mill.
Danskeide Semco Maritime AS på Sola blar opp 85 millioner kroner for å kjøpe engineeringsselskapet AGR Project Partner AS, som holder til på Lura.
Les mer om Lura og Sola.
AGR selger datterselskap
Danske Semco Maritime group setter klørne i Project Partner.
Les mer om Project Partner.
AGR selger datterselskap
Danske Semco Maritime group setter klørne i Project Partner.
Les mer om Project Partner.
Carnival er kapret
Maritime Communications Partner AS (MCP) leverer mobiltelefontjenester til passasjerer og mannskap om bord i skip. Nå har de kapret tre Carnival-selskaper og cruisemarkedet. Det vil gi bratt vekst for selskapet i inneværende år.
Les mer om Carnival-selskaper.
Mobildekning på cruisebåter
Telenors datterselskap, Maritime Communications Partner AS installerer mobilnett på cruiseskip.
Redningsfartøy til Algerie
Ålesundsselskapet Maritime Partner skal levere seks redningsfartøy til redningstenesta i Algerie.
Les mer om Algerie.
Mer mobil til sjøs
Cruiseselskapet Stena Line utvider sitt samarbeid med Maritime Communications Partner og utstyrer seks nye skip med gsm.
Telenor kjøper MCP
Telenor har overtatt de resterende 61,3 prosent av aksjene i Maritime Communication Partner (MCP), og eier dermed 100 prosent av Grimstad-selskapet.