Marnardal

Ønsker kreftbehandling til Norge

Marnardal-ordfører Helge Sandåker (Ap), vil jobbe for å få kreftbehandling som ikke tilbys i Norge, hit til landet, skriver avisen Lindesnes. Sandåker som selv har fått denne behandlingen i Tyskland, sier at han allerede har begynt på et brev til helseminister Bent Høie (H).
Les mer om Bent Høie, Norge og Tyskland.

Får kompensasjon etter flom

Sørlandskommunene Birkenes og Marnardal får til sammen 2,7 millioner kroner av Kommunal- og moderniseringsdepartementet for å utbedre skader etter flommen i høst. I begge kommunene førte flommen til skader på offentlig infrastruktur.
Les mer om Kommunalog og Marnardal.
Må skape entusiasme for storkommune
Politikerne må skape entusiasme blant innbyggerne i Lindesnes, Marnardal og Mandal for den nye storkommunen Nye Lindesnes. Det sier ordfører i Mandal Alf Erik Andersen som leder fellesnemnda for Nye Lindesnes. – Vi må ha respekt for dem som er imot en sammenslåing, sier han.
Mot storkommune
Nesten 1000 personer i Marnardal har skrevet under på et opprop mot kommunen Nye Lindesnes. Marnardal, Mandal og Lindesnes blir en kommune fra 2020.
Les mer om Mandal og Marnardal.

Innbrudd i Marnardal

Innbrudd i Marnardal
Les mer om Marnardal.
Flere viltpåkjørsler
En elg ble søndag kveld påkjørt og skadet på Øyslebø i Marnardal. Både i Kristiansand, Arendal og Bygland ble rådyr påkjørt, ifølge politiet.
Trafikkulykke i Marnardal
Det skal ha skjedd en ulykke på fylkesvei 462 på Bjelland i Marnardal. Nødetatene er på vei til stedet.
Les mer om Bjelland og Marnardal.
Trafikkulykke i Marnardal
En bil kjørte i natt ut av veien ved Sveindal i Marnardal. Tre personer er sendt til sykehuset i Kristiansand. En mann og ei kvinne er lettere skadet, mens en mann er moderat skadet. Veien er åpen, og bilberging har gjernet bilen.
To mulige scenarioer for avsporing
En teknisk feil i bremsesystemet eller en operativ feilbetjening er grunnen til at en pukksuger som er et jernbane verktøy, sporet av på Sørlandsbanen og gjorde store skader på natur og bebyggelse i Marnardal for en måned siden. Det skriver Havarikommisjonen.
Utarbeider flomsonekart
NVE er i ferd med å utarbeide flomsonekart over Marnardal, skriver Lindesnes avis. Dette blir gjort for å forutse hvor vannet vil komme ved nye flommer, noe som vil hjelpe kommunen til å unngå bebyggelse i utsatte områder. Det kan ta to år før kartene er ferdige.
Les mer om Marnardal.
Vei regner bort
Statens vegvesen er på vei for å sjekke fylkesveg 752 mellom Marnardal og Hægebostad etter melding om at vann er i ferd med å ta med seg deler av veien.
Les mer om Hægebostad og Marnardal.
Kjemper mot kommunereformen
Innbyggere i Mandal, Marnardal og Lindesnes har slått seg sammen for å kjempe mot den nye kommunereformen. Ifølge Lindesnes er det rundt 20 innbyggere fra de tre kommunene som møtes for å diskutere hva de kan gjøre for å unngå kommunesammenslåing.
Les mer om Mandal og Marnardal.
NRK legger seg flate: – Unnskyld, MarnaRdal
Sommertoget kommer med en kjærlighetserklæring til en feilstavet kommune, og improvisert korrektur.
Les mer om MarnaRdal.
Melding om innbrudd
Politiet i Agder har fått melding om et innbrudd i Marnardal. De er på stedet og gjør åstedsundersøkelser.
Les mer om Agder og Marnardal.
Veien sperret
Fylkesvei 461 er fortsatt stengt etter et steinras ved Klevland bru i Marnardal. Det er fortsatt uvisst når veien åpnes igjen. Omkjøring er skiltet, opplyser Statens vegvesen.
Les mer om Klevland og Marnardal.
Stengt fylkesvei i Marnardal
Fylkesvei 461 er stengt ved Kleveland bru i Laudal i Marnardal etter steinras. Vegtrafikksentralen sier til Lindesnes avis at det er ukjent hvor lenge vegen vil være stengt. Ingen personer er kommet til skade skriver avisen.
Les mer om Kleveland, Laudal og Marnardal.
Brann etter lynnedslag
Det begynte å brenne i et hus i Marnardal etter et lynnedslag. Alle personene skal være ute av huset, og brannvesenet er i ferd med å slukke brannen nå.
Les mer om Marnardal.
Grimestad kan løslates om tre år
I 2020 kan narkodømte Rita Grimestad fra Marnardal bli løslatt, skriver Fædrelandsvennen. Da har hun sonet 2/3 av fengselsstraffen på ti år, som hun fikk i Ecuador i 2014. Hun ble overført fra Ecuador til Bredtveit kvinnefengsel i Oslo i april.
Tømmerproduksjon i vekst
Økt etterspørsel og gode priser på tømmer skaper gode tider for skogeiere i Holum, Mandal, Marnardal, Audnedal og Lindesnes. I Holum har de fordoblet hogsten siden i fjor og det bygges nye veier for å kunne hente ut mer tømmer, skriver Lindesnes.
Les mer om Audnedal, Holum, Mandal og Marnardal.
Navnet ble Lindesnes
Det felles kommunestyre for Mandal, Marnardal og Lindesnes har besluttet at den sammenslåtte kommunen skal hete Lindesnes. – Byen skal fortsatt hete Mandal, sa ordfører Alf Erik Andersen.
– Et historisk møte
Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, Stein A. Ytterdal, har samlet kommunestyrene i Mandal, Marnardal og Lindesnes for å stadfeste sammenslåing. Stortinget vedtok nylig tvangssammenslåing fra 2020. – Et historisk møte, sa Ytterdahl da han åpnet møtet.
Krymper kommunestyret
Når Lindesnes, Mandal og Marnardal slås sammen får kommunestyret 35 medlemmer. Det vedtok et klart flertall i den midlertidige fellesnemnda. I dag er det 77 representanter i de tre kommunestyrene.
Les mer om Mandal og Marnardal.
Glede og skuffelse
– Folket i Lindesnes har ulike tanker om dette. Mens noen synes det er gledelig, er det andre som vil være skuffet, sier Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffersen. Lindesnes blir slått sammen med Mandal og Marnardal. Les mer her.
Blir slått saman med tvang
Både Søgne og Lindesnes blir slått saman med nabokommunar med tvang. Det har Stortinget bestemt. Søgne slåast saman med Kristiansand og Songdalen. Lindesnes blir slått saman med Mandal og Marnardal.
Her skal Norges første private by ligge
Over hundre personer fra 27 land har kjøpt seg inn i det som skal bli Norges første private by. Nå starter trefelling og veibygging i Liberstad i Marnardal.
Les mer om Liberstad og Marnardal.