Mattilsynet

Truer med å stenge dyreparken

Mattilsynet vurdere å varsle avvikling av Barnas Dyrepark i Lindesnes, dersom parken ikke følger opp åtte vedtak knyttet til dyrevelferd. Tilsynet mener flere forhold er alvorlige. Dyreparkeieren sier til Lindesnes at han ikke vil la seg intervjue.

Mattilsynet sjokkert over dyreholdet på Sola-gård

Skitne og avmagrede dyr samt dårlig renhold over flere år. Dyreholdet på gården i Sola i Rogaland er nå tvangsavviklet av Mattilsynet.
Mattilsynet ble sjokkert da de så dette
Et ektepar i Sola er fratatt 50 dyr etter at Mattilsynet har påvist blant annet skitne dyr, dårlig renhold, tynne dyr og dårlig stell over flere år.
Les mer om Mattilsynet og Sola.
Mattilsynet fant alvorlige brudd
Mattilsynet fant tre døde lam og en avmagret saueflokkunder et uanmeldt tilsyn hos en sauebonde i indre Østfold i november, skriver Smaalenenes Avis. Mattilsynet besøkte gården etter flere bekymringsmeldinger. I rapporten kaller de det for svært mangelfullt tilsyn og stell med dyra over tid.
Les mer om Østfold.

Dyrene trenger mer mat i kulda

– Pass på at kjæledyr får nok mat og vann, og har steder de kan søke ly for kaldt og vått vintervær. Det sier seksjonssjef Nina Brogeland Laache i Mattilsynet., som legger til at de har fått flere bekymringsmeldinger om dyr som står ute nå. – Jo kaldere det er, jo mer mat trenger dyrene, sier Brogeland Laache.
Flere melder om dårlig dyrevelferd
Stadig flere tipser Mattilsynet om det de opplever som dårlig dyrevelferd. I fjor mottok Mattilsynet i Østfold og Follo 1070 bekymringsmeldinger, det vil si nesten tre meldinger om dagen i snitt. Mattilsynet i Østfold og Follo, forteller at svært mange av tipsene omhandler kjæledyr. Ca en av tre saker følges opp med inspeksjon.
Les mer om Follo, Mattilsynet og Østfold.
Ikke mat hjortevilt i vinter
Mattilsynet advarer mot fring av hjortevilt i vinter for å unngå spredning av skrantesjuke.
Vil diskutere dyrehelsen på Kalnes
Bruddene på dyrevelferdsloven som er avdekket ved Kalnes videregående skole bør bli en sak for opplæringskomiteen. Det mener fylkespoltiker Håvard Jensen fra Frp. Etter at elever hadde varslet fant Mattilsynet før jul flere brudd på dyrevelferdsloven ved skolen. Nå vil Jensen at politikerne forsikrer seg om at slike brudd ikke skjer igjen.
Måtte flytte hester - igjen
Ett år etter at saken om de vanskjøttede hestene i Sirdal ble rullet opp, fant Mattilsynet igjen hester på gården. Mattilsynet truet med dagbøter, men nå er hestene flyttet. Les mer.
Les mer om Mattilsynet og Sirdal.
Mattilsynet griper inn
Mattilsynet har oppdaget at de vanskjøttede hestene i Sirdal fortsatt står på gården til familien som har brutt dyrevelferdsloven. – De gir datteren på gården en bot på 2000 kroner for hver dag hun ikke flytter på hestene, sier kommunikasjonsrådgiver i dyrevernalliansen, Kaja Ringnes Efskind
Les mer om Sirdal.
Naturbruksskole får kritikk for dårlig dyrehold
Mattilsynet mener Kalnes videregående skole i Sarpsborg bryter dyrevernsloven og flere forskrifter i sitt dyrehold, etter at elever ved skolen varslet om forholdene.
Les mer om Sarpsborg.
Virus på hestegård i Sandnes
11 av 48 hester har blitt smittet av ukjent virus. Tryggvi Islandshestgård har fått restriksjoner fra Mattilsynet.
Les mer om Mattilsynet.
Bondelagsleder kan miste retten til å ha gris
Mattilsynet har funnet flere bevis på dårlig dyrehold på gården til en lokallagsleder i Bondelaget i Rogaland. Nå risikerer bonden å miste retten til å drive med gris.
Les mer om Bondelaget og Rogaland.
Stengte mathus
Politiet er bekymra for at det kan ha foregått salg av narkotika på Mathuset Bakkehaugen i Brumunddal. Ifølge HA er en person tilknytta driften pågrepet og sikta for bruk og besittelse. Mattilsynet har også stengt stedet på grunn av dårlig renhold.
Fjerner sjokolade fra butikkene etter funn av plastbit
Mattilsynet ber kunder kaste sjokolade fra Anthon Berg.
Les mer om Anthon Berg.
Kvelerslanger beslaglagt
To menn fra Oslo ble tatt med to kongeboa-slanger på Svinesund natt til i går. Kongeboaen er blant artene de ble lov å eie i Norge fra august i år, men de to hadde ikke med seg nødvendig dokumentasjon. Slangene er kjøpt på en messe i Tyskland, nå har Mattilsynet tatt hånd om slangene.
Sauer sliter i vekslende vintervær på Vestlandet
Mange er bekymret for sauer som er ute hele døgnet på vinterstid uten mulighet til å søke ly. – Risikerer sykdom og i verste fall død, ifølge Mattilsynet som følger situasjonen nøye.
Les mer om Mattilsynet og Vestlandet.
Fire restauranter stengt på dagen
Kun ett av 25 pizza- og kebabrestauranter som mattilsynet har besøkt på Romerike, hadde alt på stell ved tilsyn. Fire steder ble stengt på dagen, skriver Romerikes Blad. Ifølge Mattilsynet var forholdene var langt verre enn de hadde forestilt seg.
Les mer om Romerike.
Valgte Fauske for øvelse
Fauske ble valgt da Mattilsynet skulle øve sammen med en kommune de for første gang.
Les mer om Mattilsynet.
Valgte Fauske for øvelse
Fauske ble valgt da Mattilsynet skulle øve sammen med en kommune de for første gang.
Les mer om Mattilsynet.
Frykter dårligere dyrevelferd etter budsjettkutt
Regjeringens økonomiske kutt i støtten til Mattilsynet blir sterkt kritisert etter NRKs avsløringer om groteske dyrevelferdssaker i Rogaland. – Helt uforsvarlig, raser hovedtillitsvalgt i Mattilsynet, Bjørnar Jakobsen.
- «Verstingene må produsere mindre laks
Aud Skrudland i Mattilsynet vil ta fra oppdrettere retten til å produsere like mye laks som i dag dersom de er dårlige på fiskehelse.
Les mer om Mattilsynet.
Grusomme dyrelidelser ryster Mattilsynet
Lidelsen flere slaktegriser i Rogaland er utsatt for, er så grusom at inspektørene fra Mattilsynet noen ganger trenger debriefing. De må bearbeide de sterke inntrykkene.
Les mer om Mattilsynet og Rogaland.
- Kebaben ikke i fare
EU-parlamentet og det norske Mattilsynet avviser rapportene i mange europeiske og norske aviser om at kebaben skal være i fare på grunn av en kommende avstemning.
Les mer om Mattilsynet.
Rystende forhold hos grisebønder avdekket
Alle slaktegrisbøndene har visst de får besøk av Mattilsynet, likevel møter inspektørene rystende forhold for grisene.
Les mer om Mattilsynet.