Medbrakt

Amundsen sikrer at russeregel ikke rammer festivaler

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) sikrer at det ikke blir forbudt å drikke medbrakt alkohol på festivalcamper ved å åpne for at vurderinger gjøres lokalt.

Amundsen vil hindre at russeregel rammer festivaler

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) lover å ta grep for å sikre at det ikke blir forbudt å drikke medbrakt alkohol på festivalcamper.
Frykter russeregel vil ramme norske festivaler
Venstre-leder Trine Skei Grande ber justisministeren forhindre at det i praksis kan bli forbudt å drikke medbrakt alkohol på festivalcamper.
Helt slutt på medbrakt alkohol i Kongeparken
På vårens Landstreff fikk russen drikke medbrakt alkohol. Slik blir det ikke neste år.
Les mer om Kongeparken og Landstreff.

Politidirektoratet: Ingen medbrakt i Kongeparken neste år

Politiet strammer inn reglene for neste års russefeiring. Dermed blir det slutt på å drikke medbrakt alkohol på russearrangementer.
Les mer om Kongeparken.
Russen får ikke nyte medbrakt
Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Politidirektoratet har sendt ut nye retningslinjer, som skal sikre at reglene for alkoholbruk på offentlig sted blir håndheva likt i alle politidistrikt.
Russen får ikke nyte medbrakt alkohol på russetreff
Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Hensikten er å hindre overstadig beruselse og uønskede hendelser.
Russen får ikke nyte medbrakt alkohol på russetreff
Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Hensikten er å hindre overstadig beruselse og uønskede hendelser.
Russen får totalforbud mot medbrakt alkohol på alle organiserte treff
Både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling, sier Politidirektoratet. Det betyr totalforbud mot medbrakte varer.
Les mer om Politidirektoratet.
Totalforbud mot medbrakt alkohol
Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.
Les mer om Aftenposten.
Bortvist av politiet
En beruset mann i 50-årene ble bortvist fra en butikk i Ringsaker etter ordensforstyrrelse, ifølge politiet. I Stange ble også en mann i 50-årene bortvist etter å ha drukket medbrakt alkohol på en kafe.
Les mer om Ringsaker.
Russen får likevel drikke medbrakt alkohol under Landstreffet
Arrangøren og politiet er enige om tolkningen av regelverket for alkohol under Landstreffet i Kongeparken 5. til 7. mai.
Les mer om Kongeparken og Landstreffet.
Russen får drikke medbrakt alkohol under Landstreffet
Arrangøren og politiet er enige om tolkningen av regelverket for alkohol under Landstreffet i Kongeparken 5. til 7. mai.
Les mer om Kongeparken og Landstreffet.
Russen får likevel drikke medbrakt alkohol på landstreff
Det har hersket full forvirring om alkoholreglene på landstreffene til russen. Nå er politiet og arrangøren enige om tolkningen av regelverket.
Russen får likevel drikke medbrakt alkohol på landstreffet
Det har hersket full forvirring om alkoholreglene på landstreffet i Kongeparken. Nå er politiet og arrangøren enige om tolkningen av regelverket.
Les mer om Kongeparken.
Politiet om alkoholsaken: - Dårlig dømmekraft av Landstreffet
Politiet kaller e-poststuntet til Landstreffet for en dårlig spøk og har ingen planer om å oppheve forbudet mot medbrakt alkohol.
Les mer om Landstreffet.
Ikke alkoholforbud på Gatebil
Den store Gatebil-festivalen på Rudskogen i Rakkestad får trolig strengere alkohol-regler i år. Men de blir ikke så strenge som reglene er blitt på store russetreff. Lensmann i Rakkestad Svein Midtskog sier at det ikke blir noe forbud mot medbrakt alkohol på campingområdene på Rudskogen.
Risikerer bortvisning
Russ som nyter medbrakt alkohol på russetreffet i Halden i helga, risikerer å bli bortvist fra området. Det er ventet at rundt 8000 russ vil innta Halden festning, og nytt av året er at alkoholloven skal følges også på russens festivalområder. Politiet vil først gi advarsler for å så å bortvise de som blir tatt på nytt med medbrakt alkohol.
Les mer om Halden.
Slik blir alkoholreglene under Landstreffet
Politiet forbyr medbrakt alkohol under årets Landstreff i Kongeparken. - Merkelig at vi straffes, sier Russepresident Terje Hetland for Sandnes.
Her får russen drikke medbrakt alkohol likevel
På Tryvann bygger arrangørene «Norges største innendørs nattklubb for å tilpasse seg innstrammingen. I Bø lar politiet ungdommene drikke medbrakt øl og vin på tross av den.
– Flott at vi har fått like regler over hele landet
Ordføreren i Halden er godt fornøyd med å ha fått gjennomslag for kravet om forbud mot å drikke medbrakt alkohol på russetreff i Norge.
Les mer om Flott, Halden og Norge.
Forventer mindre fyll på russetreff
Forbudet mot medbrakt alkohol på russetreff, vil gi mindre overstadig fyll, det tror Halden ordfører Thor Edquist. Politidirektoratet har bedt om et landsdekkende forbud, i tråd med hva Øst politidistrikt har innført. Edquist tror ikke et forbud vil gi mer smugling av alkohol, men derimot mindre fyll.
Les mer om Halden, Thor Edquist og Øst.
Forventer mindre fyll blant russen
Forbudet mot medbrakt alkohol på russetreff, vil gi mindre overstadig fyll, det tror Halden ordfører Thor Edquist. Politidirektoratet har bedt om et landsdekkende forbud, i tråd med hva Øst politidistrikt har innført. Edquist tror ikke et forbud vil gi mer smulig av alkohol, men derimot mindre fyll.
Les mer om Halden, Thor Edquist og Øst.
1.  Kronen svekker seg etter inflasjonstall

2.  Brudd etter 27 år: Selger seg ut av Norges største oppkjøpsfond

3.  Bitcoin fiasko?

4.  Bankkunder rammes av problemer med BankID

5.  Så mye vil det koste

6.  Nesten frivillig

7.  Europeiske land advarer mot Trumps skattereform

8.  Kreativitet mot skatteplanlegging

9.  DN mener: IA-avtalen er en dyr sovepute

10. Neppe smart med usmarte årsrapporter