Medbrakt

Mann lagt i bakken da han spiste medbrakt på restaurant

STAVANGER: Advokat Odd Rune Torstrup i Advokatfirmaet Torstrup gir vektere mye av skylden for at hans klient i det hele tatt havnet i konflikt med politiet.

Får ta med alkohol på russetreff

Russen får ha med alkohol under landstreffet på Fredriksten festning i Halden i april i år. Men den må drikkes inne på camp-delen av festivalområdet. I fjor la Politidirektoratet ned totalforbud mot medbrakt alkohol, mens det samme direktoratet i år åpner opp for tolkning av lovverket.
Sprengkulda tvinger løperne innendørs – Norge reddes av medbrakt rulleskimølle
PYEONGCHANG (NRK): 410.000 kroner kostet det å ta med rulleskimølle til OL. Investeringen betaler seg allerede.
Les mer om Norge.
Uavklart om russ og medbrakt
Det er ennå ikke avklart om russen kan ta med alkohol på større russearrangementer i Østfold. For selv om direktoratet har ombestemt seg, betyr ikke det nødvendigvis at politiet i Østfold endrer praksis. Øst politidistrikt kommer nå til å se på handlingsplanen på nytt, og et svar vil foreligge i løpet av januar.
Les mer om Østfold.

Amundsen sikrer at russeregel ikke rammer festivaler

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) sikrer at det ikke blir forbudt å drikke medbrakt alkohol på festivalcamper ved å åpne for at vurderinger gjøres lokalt.
Amundsen vil hindre at russeregel rammer festivaler
Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) lover å ta grep for å sikre at det ikke blir forbudt å drikke medbrakt alkohol på festivalcamper.
Frykter russeregel vil ramme norske festivaler
Venstre-leder Trine Skei Grande ber justisministeren forhindre at det i praksis kan bli forbudt å drikke medbrakt alkohol på festivalcamper.
Helt slutt på medbrakt alkohol i Kongeparken
På vårens Landstreff fikk russen drikke medbrakt alkohol. Slik blir det ikke neste år.
Les mer om Kongeparken og Landstreff.
Politidirektoratet: Ingen medbrakt i Kongeparken neste år
Politiet strammer inn reglene for neste års russefeiring. Dermed blir det slutt på å drikke medbrakt alkohol på russearrangementer.
Les mer om Kongeparken.
Russen får ikke nyte medbrakt
Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Politidirektoratet har sendt ut nye retningslinjer, som skal sikre at reglene for alkoholbruk på offentlig sted blir håndheva likt i alle politidistrikt.
Russen får ikke nyte medbrakt alkohol på russetreff
Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Hensikten er å hindre overstadig beruselse og uønskede hendelser.
Russen får ikke nyte medbrakt alkohol på russetreff
Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Hensikten er å hindre overstadig beruselse og uønskede hendelser.
Russen får totalforbud mot medbrakt alkohol på alle organiserte treff
Både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling, sier Politidirektoratet. Det betyr totalforbud mot medbrakte varer.
Les mer om Politidirektoratet.
Totalforbud mot medbrakt alkohol
Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.
Les mer om Aftenposten.
Bortvist av politiet
En beruset mann i 50-årene ble bortvist fra en butikk i Ringsaker etter ordensforstyrrelse, ifølge politiet. I Stange ble også en mann i 50-årene bortvist etter å ha drukket medbrakt alkohol på en kafe.
Les mer om Ringsaker.
Russen får likevel drikke medbrakt alkohol under Landstreffet
Arrangøren og politiet er enige om tolkningen av regelverket for alkohol under Landstreffet i Kongeparken 5. til 7. mai.
Les mer om Kongeparken og Landstreffet.
Russen får drikke medbrakt alkohol under Landstreffet
Arrangøren og politiet er enige om tolkningen av regelverket for alkohol under Landstreffet i Kongeparken 5. til 7. mai.
Les mer om Kongeparken og Landstreffet.
Russen får likevel drikke medbrakt alkohol på landstreff
Det har hersket full forvirring om alkoholreglene på landstreffene til russen. Nå er politiet og arrangøren enige om tolkningen av regelverket.
Russen får likevel drikke medbrakt alkohol på landstreffet
Det har hersket full forvirring om alkoholreglene på landstreffet i Kongeparken. Nå er politiet og arrangøren enige om tolkningen av regelverket.
Les mer om Kongeparken.
Politiet om alkoholsaken: - Dårlig dømmekraft av Landstreffet
Politiet kaller e-poststuntet til Landstreffet for en dårlig spøk og har ingen planer om å oppheve forbudet mot medbrakt alkohol.
Les mer om Landstreffet.
Ikke alkoholforbud på Gatebil
Den store Gatebil-festivalen på Rudskogen i Rakkestad får trolig strengere alkohol-regler i år. Men de blir ikke så strenge som reglene er blitt på store russetreff. Lensmann i Rakkestad Svein Midtskog sier at det ikke blir noe forbud mot medbrakt alkohol på campingområdene på Rudskogen.
Risikerer bortvisning
Russ som nyter medbrakt alkohol på russetreffet i Halden i helga, risikerer å bli bortvist fra området. Det er ventet at rundt 8000 russ vil innta Halden festning, og nytt av året er at alkoholloven skal følges også på russens festivalområder. Politiet vil først gi advarsler for å så å bortvise de som blir tatt på nytt med medbrakt alkohol.
Les mer om Halden.
Slik blir alkoholreglene under Landstreffet
Politiet forbyr medbrakt alkohol under årets Landstreff i Kongeparken. - Merkelig at vi straffes, sier Russepresident Terje Hetland for Sandnes.