Medier

Ber foreldre involvere seg på sosiale medier(pluss)

- Barn og unge er ofte mye flinkere på Instagram og Snapchat enn de voksne, sier barneminister Linda Hofstad Helleland.

Over 50 skadd i togkollisjon i Salzburg

Rundt 50 mennesker er lettere skadd i en kollisjon mellom to togsett i Salzburg i Østerrike, melder lokale medier. Ifølge nettavisen Salzburg24 kolliderte de to togsettene inne på stasjonsområdet rett før klokka 5 fredag morgen.
«Putins troll skal ha bombardert sosiale medier med anti-vestlig propaganda
Russland-drevne kontoer på sosiale medier har til sammen spredt mer enn 45 000 falske nyheter de siste to ukene, opplyser en britisk regjeringskilde.
Hevder Russland har bombardert sosiale medier med anti-vestlig propaganda
Russland-drevne kontoer på sosiale medier har til sammen spredt mer enn 45 000 falske nyheter de siste to ukene, opplyser en britisk regjeringskilde.

Terje Tvedt legger for stor vekt på ideologi, skriver Grete Brochmann.

De som trodde at digitale medier og event-strømming har ført til at folkelyden ikke lenger møtes i offentligheten,
Les mer om Grete Brochmann.
Lance Armstrong inngår forlik
Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.
Les mer om NTB.
Regimet bomber IS-mål i Damaskus
Det syriske regimet har igangsatt luftangrep og skyter med artilleri mot et IS-kontrollert område i bydelen Yarmouk i Damaskus, melder statlige medier og SOHR.
Bashir sparker Sudans utenriksminister
Sudans president Omar al-Bashir kvitter seg med landets utenriksminister, som nylig sa at diplomater ikke har fått lønn på månedsvis, melder statlige medier.
Les mer om Omar.
Astrid Smeplass synger ut i puppeprotest
Flere unge, norske artister har reagert på at kvinner må skjule brystene sine - og flere har tydd til sosiale medier for å si ifra. Siste kvinne ut er Astrid Smeplass.
Regimet bomber IS-mål i Damaskus
Det syriske regimet har igangsatt luftangrep og skyter med artilleri mot et IS-kontrollert område i bydelen Yarmouk i Damaskus, melder statlige medier og SOHR.
Norske artister synger ut i puppeprotest
Unge, norske artister reagerer på at kvinner må skjule brystene sine - og flere har tydd til sosiale medier for å si ifra. Siste kvinne ut er Astrid Smeplass.
Meglerhus: Mentor Medier-aksjer går på billigsalg
Meglerhuset Sparebank 1 Markets, som bistår Vårt Lands eierselskap Mentor Medier, mener aksjene i selskapet går på billigsalg i forhold til reell verdi.
Les mer om Mentor Medier.
Ny bok: - Vanskelig å finne helter i ungarsk politikk
I sin nye bok «Ungarn» beskriver Øyvind Strømmen landet som sterkt preget av en turbulent historie og mistro til det liberale demokratiet. Likevel mener han bildet er mer nyansert enn det norske medier forteller oss.
Les mer om Ungarn og Øyvind Strømmen.
Protest mot slørforbudet for barn i Østerrike
Stillbilde: Facebook Slørforbudet for barn som regjeringen i Østerrike har bebudet, møter nå motstand fra islamistisk hold i form av en protestaksjon på sosiale medier, skriver Kronen Zeitung.
Les mer om Kronen Zeitung og Østerrike.
Klart for Amerikanske «Skam»
Flere klipp fra den amerikanske versjonen av «Skam» er ute på Facebooks egen TV-tjeneste. På sosiale medier tyder mye på at «Skam»-fans er lykkelige over at det første klippet er ute. Kunne ikke laste innhold.
Nett-troll og mediakonspirasjoner
KOMMENTAR: Hva skjer når folk begynner å tro på propaganda og konspirasjonsteorier, og får en forestilling om at medier er til for å spre usannheter?
Vil spre treningsglede, ikke skape kroppspress
– Jeg er bevisst på at jeg alltid har nok klær på når jeg legger ut bilder og videoer. Jeg vil ikke bidra til mer kroppspress enn det allerede er i sosiale medier, sier Kristin Birkelund (24).
Les mer om Kristin Birkelund.
Rykteflom på sosiale medier om mulige klipp fra amerikanske Skam
For to år siden solgte NRK «Skam til USA. Nå svirrer ryktene om at en rekke klipp fra den amerikanske versjonen kan være ute på Facebooks egen TV-tjeneste.
Les mer om Skam, TV-tjeneste og USA.
Starter med blanke ark
Valgkomiteen vil kaste hele det sittende styret i Mentor Medier. Klokt, mener tidligere Vårt Land-direktør Magne Lerø. medier Det har blåst friskt rundt mediekonsernet Mentor Medier de siste ukene.
Hele Mentor Medier-styret foreslås skiftet ut
Valgkomiteen vil skifte ut hele styret i Mentor Medier. Det skjer etter en opprivende indre strid i selskapet som blant annet eier Vårt Land og Dagsavisen.
Vil kaste hele Mentor-styret
Valgkomiteen vil kaste hele Mentor-styret, melder Medier 24. Onsdag morgen la valgkomiteen, som ledes av Torstein Lalim, fram forslag til nytt styre. Der har ingen fra det gamle styret fått fornyet tillit etter bråket i Vårt Land de siste månedene. Hans Christian Vadseth fra Ålesund og Knut-Ivar Solnes er blant nykommerne. Dag Nordbø foreslås som styreleder. Etter at ansvarlig redaktør Åshild Mathisen ble sagt opp sist måned, har det stormet rundt mediekonsernet som avisen er en del av.
Acer-dekning i Kringkastingsrådet
Klager på mangelfull NRK-dekning i Acer-saken samt temaene hørbarhet, mediemangfold og sosiale medier står på programmet når Kringkastingsrådet møtes torsdag 26. april.
Per Sandberg i retten som vitne for fiskerilobbyist Frode Reppe
Torsdag må fiskeriminister Per Sandberg (Frp) fortelle retten hva han mener om flere hemmelige eposter fra lobbyist Frode Reppe som endte i medier landet rundt.
Les mer om Frode Reppe og Per Sandberg.
Foreslår helt nytt styre til Mentor Medier
Valgkomiteen i mediekonsernet Mentor Medier rydder så og si bort hele det sittende styret. Tidligere domprost i Kristiansand, Dag Nordbø, innstilles som styreleder.
Foreslår helt nytt styre i Mentor Medier: – En akutt krevende situasjon
Valgkomiteen i Mentor Medier, som eier Dagsavisen og Vårt Land, innstiller på at ingen av dagens faste styremedlemmer får fornyet tillit. Pr-rådgiver Hans-Christian Vadseth i First House foreslås som nytt styremedlem.