Mehamn

Ramm & Tørnquist kickstartet nedleggingstruet kro på Svalbard

- Tilbakemeldingene etter at Morten og Einar var her er positive og dette har vært en kickstarter for oss, sier Stein Egil Johansen, eier av Lorden Kro i Mehamn.

Ramm & Tørnquist kickstartet nedleggingstruet kro på Svalbard

– Tilbakemeldingene etter at Morten og Einar var her er positive og dette har vært en kickstarter for oss, sier Stein Egil Johansen, eier av Lorden Kro i Mehamn.
– Dette var dråpen for meg. Nok er nok: Ap-leder har meldt seg ut, danner Sp-lag, etter Facebook-krangel
Leder Oddbjørn Hansen i Mehamn Arbeiderlag har meldt seg ut av Ap i protest mot at ordfører Trond Einar Olaussen støtter rådmannens inngripen mot politisk debatt.

Ordfører Olaussen: – Nei, rådmannen har ikke overtatt siden til Mehamn Arbeiderlag. Jeg er administrator

Ordfører Trond Einar Olaussen kritiserer ikke rådmann Ellen Beccer Brandvold for at hun har bedt ansatte fjerne kommentarer fra ei Facebook-side der han selv er administrator.
Karl Gunnar har kjøpt fire flybilletter på to måneder, men endt opp med buss hver gang
I desember ble hvert andre widerøefly i Sørkjosen forsinket eller kansellert. Selskapet opplyser at det kansellerte 1,8 prosent av flygningene fra Hasvik og 3 prosent i Mehamn på grunn av fly-, mannskapsmangel og lignende i 2017.
Les mer om Hasvik, Mehamn og Sørkjosen.
Johnny har vært uten jobb i to år. Må kanskje flytte fra barna: – Det er det som gjør vondest
Johnny Olaussen fra Mehamn har vært arbeidsledig i snart to år.
Les mer om Mehamn.
Ny varmerekord i Finnmark
På den første dagen i oktober ble det satt ny varmerekord i Finnmark. I går ble det målt 21,5 grader i Nuvsvåg i Loppa kommune. Det er nesten 4 grader varmere enn den gamle varmerekorden for oktober i Finnmark som var 17,6 grader i Mehamn.
Les mer om Finnmark, Loppa, Mehamn og Nuvsvåg.
SV vil ta Gamvik-kvoten frå trålarane
SV-leiar Audun Lysbakken vil ha Arbeidarpartiet og Senterpartiet med på ei kursendring i norsk fiskeripolitikk. Endringa skal tvinge havtrålarane til å levere tilbake torskekvotar til Arne Hjeltnes sitt nye fiskemottak i Mehamn.
Vil snu fiskeripolitikken
SV-leder Audun Lysbakken vil ha Arbeiderpartiet og Senterpartiet med på en kursendring i norsk fiskeripolitikk, der havtrålerne blir tvunget til å levere tilbake torskekvoter til Arne Hjeltnes' nye fiskemottak i Mehamn.
Reagerer på at «Hjeltnes-kvoten tas fra kystfiskerne
Fiskekvoten som skal hjelpe Arne Hjeltnes' nye fabrikk i Mehamn må tas fra trålerne, krever SV. Statssekretær Ronny Berg (Frp) mener SV-utspillet er ren populisme.
Ali fra Libanon googlet seg til fiskeeventyr i Finnmark
MEHAMN (TV 2): Til nå i år har utenlandsturismen på Finnmarks-kysten økt med 51 prosent.
Fiskeri-Norge går så det suser - men Kari-Ann ble minstepensjonist etter 40 år på fiskebruk
Samtidig som Kjell Inge Røkke solgte seg ut av norsk fiskeindustri med en fortjeneste på 1,6 milliarder kroner, ble Kari-Ann Magnessen ved Røkkes anlegg i Mehamn minstepensjonist etter over 40 år i fiskerinæringa.
TV-kjendis vil kjøpe fiskebruk i Nord-Norge
Arne Hjeltnes vil sette i gang produksjon i Mehamn.
Les mer om Mehamn og Nord-Norge.
Ber om økt tilsyn av fritidsbåter etter dødsulykke
n person mistet livet etter at en fritidsbåt kantret utenfor Mehamn i 2014, og konklusjonen er at båten hadde feil som var direkte årsak til ulykka. Nå anbefaler Statens Havarikommisjon å øke tilsynet av fritidsbåter.
Les mer om Mehamn.
Takket nei til Lofoten
Fiskeriminister Per Sandberg har takket nei til å besøke Lofoten i vinter, skriver Lofotposten. Denne uka har Sandberg vært i Mehamn i Finnmark. Og han har ikke tid å besøke Lofoten «den nærmeste tida, svarer departementet på invitasjonen fra Lofotrådet.
I dag må han svare om leveringsplikten
Fiskeriministeren besøker i dag Mehamn, der vil han møte motstand blant sine egne om leveringsplikten.
Les mer om Mehamn.
Fem flyplasser i nord skal styres fra Bodø
Lufthavnene i Mehamn, Berlevåg, Værøy, Røst og Hasvik blir de første som skal fjernstyres fra kontrolltårnet i Bodø, opplyser Avinor.
Flyplasser som skal styres fra Bodø
Lufthavnene i Mehamn, Berlevåg, Værøy, Røst og Hasvik blir de første som skal fjernstyres fra kontrolltårnet i Bodø, opplyser Avinor. Målet er at fjernstyringen for de fem lufthavnene skal være på plass i løpet av 2017.
Fem flyplasser i nord skal styres fra Bodø
Lufthavnene i Mehamn, Berlevåg, Værøy, Røst og Hasvik blir de første som skal styres med et fjernstyrt tårn fra Bodø, opplyser Avinor.
Flere kolonnekjøringer og stengninger
Her får du full vegoversikt. HARSTAD (Nordlys.no): Uvær i Finnmark fører til flere kolonnekjøringer og stengte veier. - På Nordkinnhalvøya i Finnmark er det kolonnekjøring Fv 888 Bekkarfjord-Hopseidet-Mehamn.
- Fiskeanlegg, krabbehotell og et hemmelig prosjekt gir minst 100 nye jobber
Daglig leder Stein-Arild Olaussen i Gamvik Nordkyn Utvikling har grunn til å juble. FYLLES OPP IGJEN: Lokalene i det tidligere Aker-anlegget i Mehamn fylles snart av arbeidere. Ikke for å jobbe med filet, men saltfisk.
Bussen til sykehuset dukker ikke opp
Flere ganger har Marit Myhre fått beskjed om at en buss skal vente på henne når hun lander i Kirkenes. Det har ikke vært tilfelle. - For eksempel har jeg reist med fly fra Mehamn til Kirkenes for en time på sykehuset.
Les mer om Marit Myhre og Mehamn.
Promilletiltalt hevdet han ble beruset først i politibilen
Illustrasjonsfoto av Mehamn helsesenter, hvor det ble påvist for høy promille hos mannen. Foto: Oddbjørn Hansen En mann mistenkt for ruskjøring fikk ta med seg en flaske brus i politibilen på vei til helsesenteret.
Les mer om Mehamn.
– Vi kommer aldri til å gi oss
Gamvik kommune har klaget til Kongen i statsråd på Nærings- og Fiskeridepartementets vedtak om at Aker Seafood ikke har noen leveringsplikt i Mehamn. De siste fire årene har ingen saker fått medhold, men kommunen kommer ikke til å gi seg.
Les mer om Aker Seafood, Kongen og Mehamn.