Men

Bøverdalen uten mobildekning

Telenors mobilabonnenter i Bøverdalen i Lom risikerer å bli uten telefon hele denne uka. Det skriver GD. En sender er ute av drift på grunn av nedising, men så lenge det ikke er snøscooterføre i fjellet er det ikke mulig for Telenors å ta seg inn til stasjonen.
Les mer om Bøverdalen og Lom.

Prøvekjørt: Nissan X-Trail klar med et ansiktsløft, uten at det hjelper stort

Nissan har gitt X-Trail en midtlivsoppgradering, men bilen er langt fra den mest moderne i sitt segment.
Les mer om X-Trail.
Oddvar Brå: – Petter kommer sterkt tilbake
Petter Northug skal ikke gå verdenscupåpningen i Finland denne helgen, men Oddvar Brå tror Northug snart blir å se på laget igjen.
Les mer om Finland, Northug og Oddvar Brå.
Uutdannet lykke: – Jobben min er hobbyen min
Dropper du ut av videregående skole har du tre ganger så stor sjanse for å ende opp som arbeidsledig. Thomas Hernes (43) har ikke utdannelse i det hele tatt. Men han skapte seg en jobb av hobbyen sin.

Mann i 70-årene alvorlig skadet

Det var på det mekaniske verkstedet, slipen, på Rognan at en mann i 70-årene ble alvorlig skadet. Ulykken skjedde i forbindelse med puss av en båt, sier operasjonsleder i politiet, Remi Johansen. Foreløpig er skadeomfanget uavklart, men tilstanden karakteriseres som alvorlig.
Les mer om Remi Johansen og Rognan.
Positiv til fraværsgrense
Jan Fredrik Vogt, leder av lektorlaget i Vestfold mener fraværsgrensen kan føre til at elever som sliter på skolen ikke går under radaren, men fører til at de får hjelpen de trenger.
Les mer om Vestfold.
Svindlet NAV
En 39 år gammel mann må betale 3000 kroner til NAV og har fått to års prøvetid for trygdebedrageri. Mannen meldte at han hadde arbeidet 151 timer, men i virkeligheten viste det seg at det riktige antallet var nær 600 timer.
Les mer om NAV.
Danmark holder fast ved sirkuselefanter
Norge har i likhet med en rekke andre land innført forbud mot elefanter på sirkus, men i Danmark er de fortsatt å se i manesjen.
Les mer om Danmark.
Alvorlig skadet i klemulykke
Det var på slipen på Rognan at en mann ble alvorlig skadet. Ulykken skjedde i forbindelse med puss av en båt, sier operasjonsleder i politiet, Remi Johansen. Foreløpig er skadeomfanget uavklart, men tilstanden karakteriseres som alvorlig.
Les mer om Remi Johansen og Rognan.
Flere vitner til ulykken
En mann fikk alvorlige skader og ble fraktet til Nordlandssykehuset med helikopter etter en arbeidsulykke på Rognan. Han er nå under behandling etter klemskader. - Politiet gjør nå åstedsundersøkelser, men vel så viktig er det å ta vare på folk, sier operasjonsleder Remi Johansen. Politiet arbeider fortsatt med å informere pårørende.
Frp tar ny diskusjon om Hagen i nobelkomiteen
Det ble ingen endelig avklaring om Carl I. Hagens nominasjon til nobelkomiteen mandag, men partiene ber Frp gå en ny runde på om det er ham de ønsker.
Les mer om Carl I, Frp og Hagen.
Black Friday: – Denne hypen trenger snart ikke markedsføring
Fjorårets Black Friday knuste alle rekorder, men elektronikkjedene tror årets hype blir enda større. Nå har de handlet inn rekordmye varer og forbereder seg på milliardomsetning.
Nedgang i skolefraværet, men rektorer bekymret for de svakeste elevene
Fraværet har falt med 30 prosent siden den nye fraværsgrensen på videregående ble innført. Men i flere fylker øker andelen elever som faller ut av fag.
Tesla med verdens raskeste bil og el-lastebil med 800 km rekkevidde
Om to år skal den første lastebilen fra Tesla se dagens lys. Men mange hoppet nok litt i sofaen da de rullet inn sin splitter nye sportsbil på scenen i natt.
Les mer om Tesla.
Gasellevinner gikk nesten konkurs
I den avgjørende oppstartsfasen satset gründerne alt på n kunde – verdens største oljeselskap. Det endte nesten i konkurs, men nå er selskapet gasellevinner.
Siktet 36-åring om angrep på bussjåfør: – Han er skremt over det som skjedde og innser han gjorde det
36-åringen ba mandag om å bli løslatt, men ble fengslet i fire nye uker. Politiet etterforsker om angrepet kan ha vært et drapsforsøk.
Ikke regn inn meg, Jette
I 2017 må vi dessverre fortsatt leve med upassende oppførsel fra både kvinner og menn på arrangementer. Men vi løser ingenting ved å la være å gå.
Les mer om Jette.
Anne Enger til Nobelkomiteen
Tidligere Fylkesmann i Østfold, Anne Enger, er utnevnt til Nobelkomiteen. Det opplyser Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet. Enger går inn som første varamedlem, men vil rykke inn som fast representant om to år.
Satset alt på ett kort – og tapte
I den avgjørende oppstartsfasen satset gründerne alt på n kunde – verdens største oljeselskap. Det endte nesten i konkurs, men nå er selskapet gasellevinner.
Fraværet på videregående stuper: – Ikke rart når elever piskes til å komme på skolen
Fraværet på videregående skole faller kraftig, og aller mest på yrkesfag. Men lederen i Elevorganisasjonen er verken overrasket eller positiv.
Les mer om Elevorganisasjonen.
Bil på taket ved Skreifjellet
En bil har havnet på taket på fylkesvei 33 ved Skreifjella rett sør for Falkentunnelen. En person var i bilen men vedkommende kom seg ut ved egen hjelp. Politiet melder om få trafikkale problemer.
Her er teknologi Statoil satser på
Da Fishbones trodde på oljegjennombruddet, kom nedturen. Men nå lysner det for Sandnes-selskapet, med Statoil på laget.
Les mer om Sandnes-selskapet og Statoil.
Skolefraværet er kraftig redusert, men rektorer er bekymret
De frykter for at utsatte elever faller ut av skolen. Det konkluderer forskningsstiftelsen FAFO i den første evalueringen av den nye fraværsgrensen.
Barn fløyet til sykehus
Et barn er fløyet til sykehus etter en utforkjøring ved Hjartdal i Telemark. Det var totalt tre barn og n voksen i bilen, men ifølge politiet fremsto ingen kritisk skadd.
Les mer om Hjartdal og Telemark.
Snart får Minecraft mye bedre grafikk – men du må vente litt lenger
Super Duper Graphics-oppdateringen utsettes, men en annen stor endring er også på vei.
Les mer om Minecraft.