Meter

Matet kvelerslange med levende kanin og dverghamster – dømt til fengsel

Mannen i 30-årene hevdet i retten at han foret den to meter lange kvelerslangen med levende dyr fordi han ikke fikk tak i døde rotter.

Endelig håp om en ny istid(pluss)

«Skøyteløp er vår største lidenskap, og vi dyrker den helt alene på jordkloden og i hemmelighet, skrev Dag Solstad for flere tiår siden. Det var den gang folk ennå skrev rundetider og leste poesi av Jan Erik Vold i «En sirkel av is. Men ett sted langs veien mistet skøytesporten sin magi og havnet bak sitt eget skjema. Der befant vi oss helt til Håvard Lorentzen, fra Bergen av alle steder, ble olympisk mester på 500 meter sist søndag. Og da mørket like etterpå senket seg over den virkelige skøytebyen Trondheim, skled småungene forsiktig ut på skøyteløkkene rundt om i byen. «Vi føys og
Ein logrande livreddar
Det er mørkt og det er heilt stille. Under ein meter snø er lyd og lys heilt fråverande. Her ligg eg, djupt nede i eit snøskred.
Vonar han får reise snart
Det er lite trafikk på Vigra flyplass akkurat no. Neste fly som landar er flyet frå Amsterdam klokka 16.40. Amsterdam-flyet er også neste avgang, klokka 17.10. Helmuth Kawohl frå Tyskland er ein av passasjerane som no står minst 200 meter frå terminalbygningen og ventar. – Eg vonar eg får starte heimreisa som planlagt. Eg skal heim til Tyskland og reiser om Amsterdam. Det er litt vanskeleg om eg blir verande her, men eg får sjå. Eg vonar eg kjem meg heim i dag, seier han til NRK.
Les mer om Amsterdam, NRK, Tyskland og Vigra.

Tryggingssone

Politiet i Møre og Romsdal har no oppretta ei tryggingssone på 200 meter rundt staden der det er funne ein pakke som flyplasspersonalet ikkje kjenner innhaldet til. – Evakueringa på flyplassen skjer fordi vi ikkje kjenner innhaldet i pakken. Det er ingen andre forhold som gjer pakken mistenkjeleg, seier operasjonsleiar Roar Fylling til NRK.
Les mer om Møre, NRK, Roar Fylling og Romsdal.
59 centimeter ødelegger ikke et fantastisk OL
Sølv på 1000-meter forandrer ikke på noe som helst. Håvard Lorentzen er en gullgutt!
OL i Pyeongchang: Magnus Kims nedtur - Fem meter ved siden av Sundby sto norsk-koreaneren og gråt etter femmila
Vinter-OL på hjemmebane i Pyeongchang ble ikke helt som Magnus Kim (19) hadde drømt om. På femmila var han så oppgitt at han rev av seg skiskoen og druste den i bakken. Så kom tårene.
Les mer om Fem, Pyeongchang og Sundby.
Fem meter ved siden av Sundby sto norsk-koreaneren og gråt etter femmila
Vinter-OL på hjemmebane i Pyeongchang ble ikke som Magnus Kim (19) hadde drømt om. På femmila var han så oppgitt at han rev av seg skiskoen og druste den i bakken. Så kom tårene.
Les mer om Pyeongchang og Sundby.
Per (86) trener hardt for å vinne nytt NM-gull i svømming
Per Sturla Hofmo (86) fra Ridabu/Oslo har overlevd både krig og kreft. For den spreke pensjonisten ble sykdommen en motivasjon til å bli en enda bedre svømmer. Om ei uke reiser han til Alta for å prøve å bli norgesmester på 50 meter.
Les mer om Alta og NM-gull.
Kilian ble første på ski ned Trollveggen
Spanske Kilian Jornet ble første som har kjørt Fivaruta i Romsdalen på ski. Fivaruta, se bildet over, er rundt 1600 meter lang og svært bratt. Rundt 55-60 grader ifølge Kilian selv. Det var Friflyt.no som først skrev om saka.
Storbyferie - Byr på fritt fall i 105 km/t -prøvekjør Lisebergs nye fartsmonster her
Liseberg i Gøteborg åpner Skandinavias råeste berg-og dal-bane til sommeren. Fallet er på nesten 50 meter og du har følelsen av det ingen ende vil ta.
Les mer om Byr og Gøteborg.
Dobbelt så mye snø som vanlig
Flere av værstasjonene i Hordaland viser snødybde på over tre meter. – Det ser ut at snøen vil holde seg, sier meteorolog.
Les mer om Hordaland.
Bli med på sju kilometer med aking frå 1000 meter over havet – minutt for minutt
STRYN (NRK): Frå fjellet Hoven på 1000 meter over havet i Loen ligg det ein sju kilometer lang preparert akebakke. Vi filma heile turen med fem forskjellige kamera.
Les mer om Hoven og Loen.
Pappa Lorentzen: - De har fått liv i noe som har ligget litt nede
Mener Fana-utøverne har gjenopplivet skøytesporten. Sølv på 1000 meter markerte avslutningen på et fantastisk OL for Håvard Holmefjord Lorentzen. For man kan ikke si annet.
Finnens storsinnede valg kan ha kostet Lorentzen OL-gullet
Etter løpet var gullvinneren takknemlig. PYEONGCHANG/OSLO: På fredagens 1000-meter gikk nederlandske Kjeld Nuis inn til OL-gull - fire hundredeler foran Håvard Holmefjord Lorentzen.
- Det har vært et fantastisk OL
Håvard Holmefjord Lorentzen slet med søvnen i dagene før OL-sølvet på 1000 meter. Fredag ble han slått med 4/100 av Kjeld Nuis, men var ikke nedslått etterpå. Nordmannen satt på en benk på indre bane og fulgt Nuis' løp.
Les mer om OL-sølvet.
– Det har vært et fantastisk OL
Håvard Holmefjord Lorentzen slet med søvnen i dagene før OL-sølvet på 1000 meter. Fredag ble han slått med 4/100 av Kjeld Nuis, men var ikke nedslått etterpå.
Les mer om Det og OL-sølvet.
Omkjøring på E39 på grunn av ras
Trafikken vil bli omdirigert manuelt på E39 i Søgne etter steinras. Trafikk som skal vestover må kjøre FV461 fra Brennåsen. Trafikk som skal østover må kjøre FV459 fra Døle bru. Kjøretøy høyere enn 4.2 meter må kjøre via RV9.
Les mer om Brennåsen, Døle, E39, RV9 og Søgne.
Lorentzen: - Jeg vant sølvet
Håvard Holmefjord Lorentzen slet med søvnen i dagene før OL-sølvet på 1000 meter. Fredag ble han slått med 4/100 av Kjeld Nuis, men var ikke nedslått etterpå.
Les mer om OL-sølvet.
Treneren om Lorentzen: - Han burde vunnet
Håvard Lorentzen tok Norges første OL-medalje på 1000 meter siden 1984. Sprinttrener Jeremy Wotherspoon mener Lorentzen tapte gullet i n sving.
Les mer om Lorentzen og OL-medalje.
Rykket ut til melding om barn på utrygg is
Politet har fått melding om barn på Liavatnet i Bergen vest. - Isen er ikke trygg, advarer politiet. - Barn oppholdt seg på isen cirka 20-25 meter fra land, sier operasjonsleder Tatjana Knappen, operasjonsleder i Vest politidistrikt.
Lorentzens trener: Denne feilen kostet ham gullet
- Han skulle vunnet, sier Jeremy Wotherspoon. PYEONGCHANG: Håvard Holmefjord Lorentzen (25) tok OL-sølv på 1000 meter fredag. Nederlandske Kjeld Nuis snappet gullet i siste par, kun fire fattige hundredeler foran nordmannen.
Lorentzen fire hundredeler unna gullmedaljen
Håvard Lorentzen tok Norges første OL-medalje på 1000 meter siden 1984. Kjeld Nuis ble olympisk mester, fire hundredeler foran nordmannen.
Les mer om OL-medalje.
Lorentzen glapp gullet med fire hundredeler i tredje sving: - Det er litt kjipt
PYEONGCHANG/OSLO (VG) Håvard Holmefjord Lorentzen (25) var fire hundredeler for sen til å bli første olympiske mester fra Norge på 1000 meter. Kjeld Nuis (28) tok gullet.
Les mer om Norge.