Millioner

Slik oppfylte Mathea (18)småbruksdrømmen

For 3,1 millioner sikret Mathea Johansen seg drømmebruket like utenfor Fredrikstad. Nå frykter Bondelaget at nye regler skal gjøre det vanskeligere for unge og vanlige folk å kjøpe landbrukseiendommer fremover.

Flertall for å sløyfe Lerkrysset

Melhus Kristelig Folkeparti, jokeren i spørsmålet om Melhus kommune skal kreve at nye E6 sør skal bygges med et kryss på Ler til 400 millioner kroner, har bestemt seg for å frafalle kravet.
Les mer om Ler og Lerkrysset.
Må betale tilbake 32 millioner
En mann fra Bærum er i Oslo tingrett dømt til 4,5 års fengsel etter å ha utgitt seg for å være sønnen til skipsreder Wilh Wilhelmsen. 57-åringen lurte til seg flere titalls millioner kroner og må ifølge dommen betale tilbake 32 millioner kroner.
Les mer om Bærum, Oslo og Wilh Wilhelmsen.
Orkla kjøper svensk helse- og kosttilskuddselskap for 368 millioner kroner
Orkla får nye muskler med HSNG og kosttilskuddsbutikken Gymgrossisten.
Les mer om Gymgrossisten.

Avfallet øker like mye som BNP

Avfallsmengdene i Norge i 2015 var på 11,1 millioner tonn, en økning på tre prosent fra 2014. Veksten i avfall og veksten i bruttonasjonalprodukt, har vært tilnærmet lik de siste fire årene.
Les mer om BNP og Norge.
Videregående skoler rustes opp
Hedmark fylkeskommune skal bruke 100 millioner kroner de nærmeste åra, på å ruste opp Solør videregående skole i Våler og på Sønsterud. Det skriver Østlendingen. I første rekke er det tekniske oppgraderinger av skolebyggene som skal gjøres.
– Hver dings koster fort to-tre millioner kroner
Ubrukt oljeutstyr for 30-40 milliarder kroner ligger rundt på norske lagre, anslår oppstartsfirmaet Pro-Quip. Nå prøver selskapet å få fart på sakene.
Les mer om Hver og Pro-Quip.
Friske museumsmillioner kan være på vei
Rådmannen i Stavanger har foreslått å gi MUST 2,8 millioner kroner i økte driftsmidler i 2018.
Les mer om Stavanger.
Spillerflukt. Kutt på minst 15 millioner. Slutt på proff-lønninger
Fredrikstad våknet til en real blåmandag i dag. Nedrykk til 2. divisjon fører til drastiske endringer i en av landets mest kjente fotballklubber.
Spillerflukt. Kutt på mellom 15 og 30 millioner. Slutt på proff-lønninger
Fredrikstad våknet til en real blåmandag i dag. Nedrykk til 2. divisjon fører til drastiske endringer i en av landets mest kjente fotballklubber.
Kjøper Bærums dyreste leilighet
DNT-sjef Nils Øveraas punger ut nesten 50 millioner kroner når han og kona flytter fra rekkehus til penthouseleilighet i Bærum. DNT-sjefen måtte by ti millioner mer enn han hadde tenkt for å sikre seg godbiten i strandkanten.
Les mer om Bærum.
– Forretningskvinne byr 300 millioner pund for Premier League-klubb
Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle, ifølge Sky Sports.
Sky Sports: Bud på Newcastle
Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.
Møbelgründer putter 37 mill. i forbrukslånsbank
Møbelinvestor Nils Gunnar Hjellegjerde tjente 150 millioner kroner på å selge møbelfirmaet sitt til konkurrenten. Nå putter han 37 millioner kroner i forbrukslånsbanken Monobank.
Les mer om Monobank.
FFK-ansatte kan miste jobben
Flere ansatte i FFK kan miste jobben etter at klubben rykket ned. Grunnen er at klubben må kutte budsjettet fra 30 millioner kroner til mellom 15 og 17 millioner. Det skriver Fredriksstad Blad. Styret i klubben vil se på alle budsjettpostene, sier styreleder Jostein Lund til avisa.
Sandnes skyver eiendomsskatten foran seg
Nei til taksering av eiendommer med tanke på eiendomsskatt, 30 millioner mindre til Ruten-utbygging og ja til Malmheim skole, er flertallspartiene i Sandnes sine største endringer i rådmannens forslag til økonomiplan for de neste fire årene.
Les mer om Malmheim og Ruten-utbygging.
Refser regjeringen: To av tre kroner til gang- og sykkelveier ubrukt
Det står igjen 144 millioner kroner i ubrukte midler til gang- og sykkelveier. Nå får Samferdselsdepartementet kritikk.
Refser regjeringen: To av tre kroner til sykkelveier ubrukt
Det står igjen 144 millioner kroner i ubrukte midler til gang- og sykkelveier. Nå får Samferdselsdepartementet kritikk.
RenoNorden-krav på 555 millioner
To måneder etter at det ble åpnet konkurs i renovasjonsselskapet RenoNorden er det kommet inn krav på 555 millioner kroner til boet. I tillegg ventes det et lønnskrav fra tidligere ansatte på 55 millioner kroner. Mange kommuner i Hedmark og Oppland hadde avtale om søppelhenting med selskapet.
Les mer om Hedmark, Oppland og RenoNorden.
Krav på 555 millioner kroner i boet til Renonorden
To måneder etter at det ble åpnet konkurs i renovasjonsselskapet Renonorden er det kommet inn krav på 555 millioner kroner til boet.
Les mer om Renonorden.
Boligbygg-skandalen: Husbanken stopper giganttilskudd
Boligbygg ba Husbanken om 78,5 millioner kroner for å kjøpe leiligheter av konkursgjengangere. Nå har den statseide banken stanset alle utbetalinger.
Les mer om Husbanken.
Over 550 millioner i krav etter søppel-konkurs
Foreløpig er det meldt krav for 555 millioner etter konkursen i RenoNorden. Bostyret venter fortsatt at det kan komme inn betydelige krav.
Les mer om RenoNorden.
Marine Aluminium kutter 30 stillinger i restrukturering
Skal spare 50 millioner kroner i året.
Tar jafs av nok en forbrukslånsbank
Investor Torstein Tvenge har lagt 46 millioner kroner på bordet for en plass som 12. største aksjonær i Stein Erik Hagens Komplett Bank.