Mjøsbrua

Vedtok Mjøssykehus

Styret i Sykehuset Innlandet vedtok enstemmig at de vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua. Advarslene mot å bygge en ny stor, offentlig arbeidsplass utenfor de største byene i regionen, ble ikke hørt av styret i Sykehuset Innlandet.

– Bare Mjøsbrua aktuelt

Nestleder i sykehusstyret Tor Berge går inn for et storsykehus ved Mjøsbrua. Det sa han i styrebehandlingen i ettermiddag. – Utfra en regional helhetsvurdering mener jeg at det bare er lokalisering ved Mjøsbrua som er politisk og praktisk realiserbart, sa Berge.
Kjøper gård til mulig sjukehustomt
Gjøvik kommune kjøper gården Nedre Stokke for å ha ei aktuell tomt til et mulig storsjukehus ved Mjøsbrua. Prisen er 16 millioner kroner. Sist uke gikk ordførerne i Gjøvik, Hamar, Elverum og Lillehammer ut og advarte mot storsjukehus ved Mjøsbrua.
Støtte til storsykehus
Regionrådene i Valdres, Nord-Gudbrandsdal og Nord-Østerdal reagerer sterkt på utspillet fra ordførerne i Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Elverum, der de går ut mot storsykehus ved Mjøsbrua. Regionrådene mener at storsykehus er til pasientenes beste.

Bilister med alt i orden

90 bilister ble kontrollert på E6 ved Mjøsbrua i natt. Alle hadde alt i orden. I Nybergsund i 'Trysil ble 48 sjåfører kontrollert i går kveld og det resulterte kun i en muntlig advarsel.
Les mer om Mjøsbrua.
Lange køer ved Mjøsbrua
Det har vært en trafikkulykke med tre biler involvert på E6 i Biri ved Mjøsbrua. Nødetatene er på stedet. Ingen skal være alvorlig skadd, ifølge politiet. Det er stillestående kø i begge retninger.
Les mer om Biri og Mjøsbrua.
E6 ved Mjøsbrua stengt i natt
E6-strekningen mellom Biri og Mjøsbrua blir stengt natt til trisdag og natt til onsdag fra klokka 22 til 06. Årsaken er vedlikeholdsarbeid. Omkjøring via fylkesveg 330 er skiltet, melder Statens Vegvesen.
Les mer om Biri og Mjøsbrua.
Trafikken i gang igjen E6
Trafikken er i gang igjen på E6 etter å ha stått i sørgående felt mellom Biri og Mjøsbrua på grunn av bilstans. Grunnet midtdeler var det umulig for trafikken å passere.
Les mer om Biri og Mjøsbrua.
Stans på E6
Trafikken står på E6 i sørgående felt mellom Biri og Mjøsbrua på grunn av bilstans. Grunnet midtdeler er det umulig for trafikken å passere. Hjulskift pågår.
Les mer om Biri og Mjøsbrua.
Ulykke på riksvei 4
På riksvei 4 ved avkjøringen til Snertingdal mellom Gjøvik og Mjøsbrua har det vært en trafikkulykke. Ett felt er stengt og bilene må over i motsatt kjørefelt for å passere.
Les mer om Gjøvik, Mjøsbrua og Snertingdal.
Riksveg 4 åpnet etter kollisjon
Vedd 22.00-tida fredag kveld melder politiet at riksveg 4 er ryddet og åpnet for trafikk, etter kollisjonen ved Kolberg sør for Mjøsbrua. En mann er kritisk skadd, mens en kvinne og en mann til ble sendt til sjukehus med skader. Skadeomfanget er ukjent.
Les mer om Kolberg og Mjøsbrua.
Fortsatt stengt riksveg 4
Riksveg 4 er fortsatt stengt ved Kolberg sør for Mjøsbrua etter frontkollisjonen. En mann ble kritisk skadd. En mann og en kvinne ble også sendt til sjukehus med skader. Til politiet har vitner sagt at den ene bilen kom over i motgående kjørebane.
Les mer om Kolberg og Mjøsbrua.
Frontkollisjon – en kritisk skadd
En person skal være kritisk skadd i en frontkollisjon på riksveg 4, rett sør for Kolberg mellom Gjøvik og Mjøsbrua. Totalt 3 personer skal være skadd. 2 personbiler er involvert. Riksveg 4 blir stengt en stund og det skiltes for omkjøring.
Les mer om Gjøvik, Kolberg og Mjøsbrua.
Frontkollisjon sør for Mjøsbrua
3 personer skal være skadd i en frontkollisjon på riksveg 4, rett sør for Kolberg mellom Gjøvik og Mjøsbrua. 2 personbiler er involvert. Riksveg 4 blir stengt en stund og det skiltes for omkjøring. Det melder politiet på Twitter.
Les mer om Gjøvik, Kolberg, Mjøsbrua og Twitter.
Bot etter uvettig kjøring
En vogntogsjåfør fikk en bot for uvettig kjøring på E6 på Mjøsbrua. Blant annet skal sjåføren ha krysset en dobbel sperrelinje.
Les mer om Mjøsbrua.
Kollisjon på Mjøsbrua
Motorsykkel og bil kolliderte på E6 på Mjøsbrua. Politiet forteller at ingen ble alvorlig skadet under kollisjonen og at trafikken nå kan passere på området.
Les mer om Mjøsbrua.
E6 stengt om natta
E6 blir nattestengt i begge retninger mellom Mjøsbrua og Vingrom de fire første nettene denne uka. Det blir skiltet omkjøring om fv. 330, gamle E6, gjennom Biri. Statens vegvesen skal utføre kantslått langs vegen og alle bruene skal vaskes.
Les mer om Biri, Mjøsbrua og Vingrom.
Politiet stoppet vinglete lastebil
En sjåfør fra Litauen er tatt inn til blodprøve etter at lastebilens hans ble observert med vinglete kjøring på E6 på Mjøsbrua. Politiet stoppet ham på E6 mellom Lillehammer og Hafjell.
Politiet sjekkar ut båt
Nord for Mjøsbrua driv ein båt. Politiet har rykka ut til staden for å undersøke saka nærmare. Ifylgje operasjonsleiar i Innlandet politidistrikt, Sissel Svarstad, er ingen meldt sakna.
Flertall for sjukehus ved Mjøsbrua
Et stort flertall av dem som har uttalt seg i høringsrunden om fremtidig sjukehus i Innlandet, vil ha et hovedsjukehus ved Mjøsbrua, kombinert med sterke desentraliserte tjenester. Det skriver Ringsaker Blad. SI har fått over 100 høringsuttalelser.
Kontroll på Mjøsbrua
En bilfører ble anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort. Politiet hadde ikke noe å utsette på de 51 andre som ble kontrollert på E6 ved Mjøsbrua i natt.
Les mer om Mjøsbrua.
Brukerne viktigst, sier styreleder
Styreleder i Sykehuset Innlandet Anne Enger mener det viktigste er hva brukerne mener, I høringsrunden om framtidig sjukehusmodell vil de fleste sjukehuskommunene ha sjukehus i egen by, ikke et hovedsjukehus ved Mjøsbrua slik styret i SI vil.
Vil ha sjukehus i hjembyen
De fleste lokalpolitikerne i de store sjukehusbyene i Innlandet vil ha det planlagte hovedsykehuset i sin egen kommune, og ikke ved Mjøsbrua. Denne uka har politikerne i Lillehammer, Hamar, Elverum og Gjøvik behandlet en høringsuttalelse om saken.
Kommunestyret delt på midten
Kommunestyret i Hamar er delt på midten i synet på hvor et nytt hovedsjukehus bør ligge. Det viser en oversikt Hamar Arbeiderblad har gjort. 19 medlemmer av kommunestyret vil ha sjukehus ved Mjøsbrua, 17 vil ha det i Hamar og tre har ikke bestemt seg. Rådmannen i Hamar mener et nytt hovedsjukehus må ligge i Hamar.
Mot sjukehus ved Mjøsbrua
Rådmann i Hamar, Bjørn Gudbjørgsrud vil heller ha et hovedsjukehus i Hamar enn ved Mjøsbrua. Til HA sier han at ideen om hovedsjukehus ved Mjøsbrua er dårlig og viser blant annet til at et sjukehus bør bygges i nærheten av kollektivknutepunkt og der det bor mest folk.