Mortensrud

Første el-buss til Oslo

Den første elektriske bussen i Oslo klargjøres nå for testkjøring mellom Mortensrud og Vika. VårtOslo skriver at Unibuss mottok den første av to el-busser som skal testes på linje 74 i hovedstaden på tirsdag.
Les mer om Mortensrud, Oslo og Vika.

Ingen skadet i brann på Mortensrud

Nødetatene rykket ut til Bertramsjordet i Oslo. Det har brent i en leilighet. Brannen er slukket og det er ikke meldt om personskader.
Statsbudsjettet: Stor skuffelse i Oslo sør
Reaksjoner på Oslo sør etter at regjeringen la frem statsbudsjettet. – Jeg synes det er direkte frekt, sier initiativtager til Mortensrud manifest.
Les mer om Mortensrud og Oslo.
Blar opp 30 millioner til Oslo sør
Mortensrud, Holmlia og andre utsatte områder i Oslo sør skal være gode og trygge steder å vokse opp og bo i, mener byrådet og blar opp 30 millioner kroner.
Les mer om Holmlia og Oslo.

– Ingen steder jeg føler meg så trygg som på Mortensrud

Fordommer og skepsis møter fortsatt Melita Ringvold selv etter 15 år på Mortensrud. Men motivert av beboerne og sitt eget nærmiljø jobber hun for en bedre bydel. Nå håper hun politikerne vil gjøre det samme.
Zahid selges til APOEL
Vålerenga-spiller Ghayas Zahid har blitt solgt til den kypriotiske klubben APOEL FC, melder Vålerenga på sine nettsider. 22-åringen fra Mortensrud har signert for fire år og får nå muligheten til å spille i Champions League for sin nye klubb.
Les mer om Mortensrud og Vålerenga.
Mortensrud: En person pågrepet
En person er pågrepet for kroppskrenkelse etter en konflikt på Mortensrud tidligere i kveld. Politiet lette lenge etter en person som skal ha hatt et våpen. Han er ikke funnet, men politiet tror det vet hvem han er. Det var en konflikt mellom to grupperinger godt kjent av politiet.
Les mer om Mortensrud.
Skal ha vist frem våpen
Politiet er på Mortensrud i forbindelse med en konflikt mellom to parter kjent for politiet fra før av. Det skal ha blitt truet med våpen, uten at politiet har funnet dette. Politiet er fortsatt på stedet med flere biler. Rundt fire-fem personer var involvert.
Les mer om Mortensrud.
Venter utålmodig på ny hall
Oslo friidrettskrets etterlyser fremdrift i planene om Oslos første friidrettshall på Mortensrud. Ifølge kommunens behovsplan for idrett og friluftsliv skal en slik hall stå ferdig i 2020. I dag er det åtte friidrettshaller i Norge, men ingen i Oslo.
Les mer om Mortensrud, Norge og Oslo.
16-åring mistenkt for skudd
En 16-åring er pågrepet, mistenkt for å ha skutt flere skudd på Mortensrud i natt i området Lofsrudhøgda. Da politiet kom frem kom de i kontakt med 10 unge menn. Etter å ha sett gjennom overvåkningsvideoer ble n av dem pågrepet.
Les mer om Lofsrudhøgda og Mortensrud.
30 000 uten strøm i Oslo
30 000 kunder har mistet strømmen etter et lynnedslag i en av hovedlinjene inn til Oslo, forteller Hafslund. Strømbruddet rammer områdene Prinsdal, Klemetsrud, Lambertseter, Bøler, Holmlia, Mortensrud og Gjersjøen. Hafslund vet ennå ikke når de får rettet opp i problemene.
Steinet politibil i Oslo
En politibil ble truffet av minst tre store steiner kastet av ungdommer på Mortensrud i Oslo i går kveld, ifølge politiet. Steinene skal ha vært på størrelse med to knyttnever. Ingen ble pågrepet etter hendelsen.
Les mer om Mortensrud og Oslo.
Politiet vil gi unge kriminelle oppholdsforbud i Oslo-bydeler
Nylig fikk 18-åring, som er dømt for mindre forhold, forbud mot å være på Mortensrud senter og torg i et halvt år. Urimelig, sier forsvarer.
Les mer om Mortensrud og Oslo-bydeler.
– Vi har funnet bortgjemt stoff, penger og kniver
Senter Syd Mortensrud har opplevd problemer med narkotikasalg i nærområdet. Politiet mener kriminelle bruker barnehager og barneskoler til narkotikadepot.
Gir oppholdsforbud
Oslopolitiet åpner for å gi flere personer oppholdsforbud, dersom de påvirker lokalmiljøet negativt. I forbindelse med politiets store narkotikaaksjon på Mortensrud den siste tiden, har en 18-åring blitt pålagt oppholdsforbud i området rundt senter syd på Mortensrud.
Les mer om Mortensrud.
Flere bilbranner i Oslo natt til tirsdag
Til sammen tre biler sto i fyr på Høybråten og på Mortensrud i Oslo natt til tirsdag. Politiet undersøker om det er noen sammenheng mellom brannene.
Les mer om Høybråten, Mortensrud og Oslo.
To biler i full fyr på Mortensrud i Oslo
Politiet bekrefter at begge bilene er tomme.
Les mer om Mortensrud og Oslo.
To biler brenner i Oslo
To, tomme biler brant på Mortensrud i Oslo i natt. Politiet sendte flere patruljer. Da de kom fram like før klokken tre var bilene i full fyr. De sier det er for tidlig å si om de er påsatt, men har med hunder som skal prøve å finne spor på stedet.
Les mer om Mortensrud og Oslo.
Tredje bil i brann i Oslo
Politiet har rykket ut til melding om en bil i brann på Høybråten i Oslo. Samtidig pågår slukking i to biler som stod i full fyr for en halvtime siden på Mortensrud.
Les mer om Høybråten, Mortensrud og Oslo.
To biler i full fyr på Mortensrud i Oslo
Det brenner i to biler på Mortensrud i Oslo. Politiet bekrefter at begge bilene er tomme.
Les mer om Mortensrud og Oslo.
Sigmund deler leiligheten sin med tiggere
Sigmund Hegstad har invitert tiggere til å bo sammen med ham i leiligheten på Mortensrud. I løpet av tre år har til sammen 50 fattige rom delt soverom og tannpuss med ham.
Les mer om Mortensrud.
Pågrepet for vold
En mann i 20-årene er pågrepet for vold mot en kvinne på Mortensrud. Kvinnen har fått et kutt i bakhodet og har hatt redusert bevissthet, ifølge politiet.
Les mer om Mortensrud.
Kvinne slått i hodet
Politiet har tatt kontroll på en mistenkt etter at en kvinne i 20-årene har blitt slått i hodet på Mortensrud i Oslo.
Les mer om Mortensrud og Oslo.
Russebråk på Mortensrud
Politiet måtte rykke ut med flere patruljer etter melding om at mange utenbys russ hadde barket sammen på Mortensrud. Ingen ble skadet, men de fikk en advarsel.
Les mer om Mortensrud.
Tre ulykker på en halvtime
I løpet av en halvtime var det tre mindre trafikkulykker i Oslo. To av ulykkene var mellom bil og syklist. Disse skjedde i Gaustadveien og Kongsveien. I Blakkens vei på Mortensrud ble en person påkjørt i det vedkommende krysset veien. Ingen ble alvorlig skadet i ulykkene, ifølge politiet.