Moss avis

Setter opp fartsgrensen på E6

Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.
Les mer om Korsegården.

Vil ha korttidsparkering i Moss

Rådmannen i Moss foreslår at gateparkeringen i sentrum skal gjøre om til korttidsparkeringer, skriver Moss Avis. Bakgrunnen er utfordringene elbiler som står parkert avgiftsfritt i sentrum hele dagen skaper.
Enig om leksefri skole
Elevrådet, ansatte og foreldrene på Ramberg skole i Moss er enige om å prøve ut en leksefri ordning. Prosjektet starter til høsten, og varer i ett år, skriver Moss Avis. Moss Avis ville la tre skoler være med i prosjektet, men kun en skole søkte.
Les mer om Ramberg.
Utsetter IKEA
IKEAs store planlagte varehus på Vestby er utsatt igjen, melder Moss Avis. Årsaken bak utsettelsen skal være endringer i kundenes handlemønster, sier Kommunikasjonsrådgiver i IKEA, Gudrun Lægreid. Det skal også bygges et varelager på Vestby.

Rykket ut til to gressbranner

I løpet av få timer i ettermiddag og kveld har brannvesenet i Moss rykket ut til to gressbranner, skriver Moss Avis. Den første var i Rygge, mens den andre var i Moss.
Les mer om Rygge.
Ønsker plastposeforbud i Moss
Arbeiderpartiet og Venstre foreslår at Moss innfører et forbud mot plastposer. Forslaget ble lansert for bystyret tirsdag, skriver Moss Avis. Ordfører Hanne Tollerud sier hun ønsker dialog med handelsstanden i byen for å redusere plastbruken.
Les mer om Venstre.
Flere kjemper om politihøyskolen
Næringsparken på Gardermoen blir en konkurrent til Verket i Moss i kampen om å få politihøyskolen, skriver Moss Avis. Oslo Airport City eier 1050 mål i Gardermoen Næringspark som har ligget brakk i årevis. men Statens vegvesen er nå på glid når det gjelder et kryss til næringsparken.
Mest mobbing på Kalnes vgs
Sju prosent av elevene i 1. klasse på Kalnes videregående skole sier at de har blitt mobbet. Det er høyest i Østfold. Bak følger Borg vgs (seks prosent) og Malakoff vgs (5 prosent). Tallene er hentet fra Elevundersøkelsen for skoleåret 2017/18, melder Moss Avis.
Advarer mot pågående selgere
Flere eldre beboere i Moss og Rygge har de siste dagene blitt utsatt for pågående dørselgere. Mange eldre har opplevd dem som aggressive og ubehagelige, melder Moss Avis.
Les mer om Rygge.
Har brukt millioner på brøyting
Den lange vinteren har gått hardt utover budsjettene til Moss kommune. Ifølge Moss Avis har kommunen brukt mellom fem og seks millioner kroner på brøyting. På det verste måtte de ut med 40.000 kroner i timen, skriver avisen.
Avliver elg i barnehage
Viltnemnda i Våler ble i dag kalt ut for å avlive en elg i Augerød barnehage i Våler. Det skriver Moss Avis. Elgen skal ifølge viltnemnda ha brukket begge beina, og lå midt i barnehagen.
Les mer om Augerød og Våler.
Rygge-mann anker drapsdom
Rygge-mannen som er dømt for drapet på samboeren sin i Hallingdal anker dommen. Tingretten dømte han sist torsdag til 13 og et halvt års fengsel. Advokaten hans, Sindre Løvgaard, sier til Moss Avis at de skal bruke påsken på å jobbe med begrunnelsen for anken.
Derfor står køen på E6 sydover nå
Moss Avis har fått inn tips fra flere lesere om at det fredag ettermiddag har vært lange køer på E6 fra Akershus-grensa og sørover.
Les mer om Akershus-grensa.
Brann i apparat under operasjon
En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.
Les mer om Direktoratet og Tom Nordby.
Ber Høie se på pasientsikkerheten
Senterpartiets stortingsrepresentant fra Østfold, Ole Andr Myhrvold, ber helseminister Bent Høie om å se på de uttalte problemene på hjerteavdelingen ved sykehuset Østfold. Pasient- og brukerombudet har i sin årsmelding delt sin bekymring for pasientsikkerheten ved sykehuset. Nå har Myhrvold sendt et skriftlig spørsmål til Høie om han mener sikkerheten som beskrives stemmer, og hva statsråden vil gjøre for å forsikre seg om at driften er forsvarlig, skriver Moss Avis.
Vil ha nytt krisesenter
Styret i krisesenteret i Moss anbefaler at det bygges et helt nytt senter, skriver Moss Avis. Styreleder Anne Bramo sier til avisa at dagens lokaler har store mangler og ikke egner seg som krisesenter etter dagens lovverk.
Anbefaler nytt krisesenter
Styret i krisesenteret i Moss anbefaler at det bygges et helt nytt senter, skriver Moss Avis. Styreleder Anne Bramo sier til avisa at dagens lokaler har store mangler og ikke egner seg som krisesenter etter dagens lovverk.
Trafikkulykke på E6 ved Storebaug
Det er lange køer på E6 etter en trailerulykke på E6 i Rygge. En trailer har kjørt av veien på E6 ved Storebaug, melder Moss Avis. Ulykken har skjedd i sørgående retning ved Storebaug.
Les mer om Rygge og Storebaug.
Bramo gir seg
Tidligere varaordfører i Moss, Anne Bramo (Frp), sier hun trekker seg fra politikken etter valget i 2019. Til Moss Avis sier hun at det er krevende å kombinere politisk arbeid og det å drive en privat praksis med psykisk helsearbeid.
Les mer om Anne Bramo.
Avblåser jakt på gjerningsmann
Søndag kveld jaktet politiet i Son på en gjerningsperson etter melding om knivstikking ved Grevlingen skole i Son. Nå avblåser politiet jakten ettersom de tror skadene var selvpåførte, melder Moss Avis.
Les mer om Grevlingen og Son.
Vil ha nye luktregler
Norges Astma- og allergiforbund har nå sendt brev til samtlige kommuner her i fylket hvor de ber om at det innføres røyk- og parfymefrie skoler og barnehager. Det var Moss Avis som først omtalte saken. -Foreldre, elever og ansatte i barnehager og skoler må gjøres oppmerksomme på problemene som parfymeprodukter og røyklukt medfører, sier regionsekretær Mona Louise Marthinussen i Astma og allergiforbundet.
Vil bygge himmelhøyt
Frelsesarmeen vil bygge fire blokker i fem til seks etasjer på Fretex-tomta på Jeløy i Moss, men planene møter massiv motstand, skriver Moss Avis. Blant dem som er skeptiske til planene, er Søndre Jeløy Vel, Søly borettslag og beboerne i Bråtengata, som mener prosjektet blir altfor stort. Videre sier de at mange av dagens beboere vil få utidig innsyn til hus, hager og verandaer, og flere vil miste sollys og i stedet havne i skyggen av blokkene. Ifølge avisa er også Østfold fylkeskommune skeptiske til planene.
Vanvittig glatt - bil etter bil kjører av veien på E6
Politiet og veitrafikksentralen advarer: Svært glatte veier i Akershus og Østfold. Veitrafikksentralen varsler at det har fryst på i store deler av Akershus og Østfold torsdag kveld, skriver Moss Avis. Det skal være glatt mange steder.
Les mer om Østfold.
Truet medelev med våpen
En elev ved en ungdomsskole i Rygge i Østfold blir etterforsket av politiet etter at han skal ha truet en medelev med håndvåpen forrige torsdag. Han er også utvist fra skolen, melder Moss Avis.
Les mer om Rygge og Østfold.
Skal ha truet medelev med håndvåpen
En tiendeklassing er utvist fra Rygge undomsskole etter at han skal ha truet en medelev med et håndvåpen, skriver Moss Avis. Politiet etterforsker saken.
Les mer om Rygge.