Moss horten

Fjordbro bedre enn tunnel mellom Vestfold og Østfold

I Tønsberg Blad 5. april 2018 er det skrevet en artikkel som argumenterer mot broforbindelse mellom Horten og Moss. Jeg er av en helt annen oppfatning. En slik bro ville være flott!
Les mer om Horten, Vestfold og Østfold.

Streikefare i fergetrafikken

To av fergene mellom Horten og Moss kan bli tatt ut hvis det blir streik fra i morgen. Det er en rekke bedrifter i Vestfold som blir berørt hvis NHO, YS og LO ikke blir enige om årets lønnsoppgjør. Her er hele listen.
Les mer om Horten, NHO og Vestfold.
Fergetrafikken rammes ved streik
Blir det streik fra søndag, vil fergetrafikken mellom Moss og Horten bli sterkt berørt. Det er varslet at to av Bastø Fosens fem ferger tas ut i streik fra 8. april.
Les mer om Horten.
Eventuell streik vil ramme Moss - Horten-sambandet
Ferjetrafikken mellom Moss og Horten (rv. 19) berøres sterkt dersom det blir streik fra søndag 8. april. Det er varslet at to av Bastø Fosens fem ferjer tas ut.
Les mer om Horten og Horten-sambandet.

Blir ny Toyota-sjef

Horten-mannen Georg Askjer (50) er ansatt som ny administrerende direktør for Toyota Østfold & Follo AS. Selskapet har avdelinger i Moss, Ski og Sarpsborg (Årum). Sistnevnte sted tjenestegjør som hovedkontor.
Matvaregigant vil ha førerløs el-ferje mellom Østfold og Vestfold
Matvaregrossisten ASKO har planer om en elektrisk trailerferjeløsning mellom Horten og Moss. – Det hadde vært topp å ha den klar i 2021, sier ASKO-sjef Tore Bekken.
Les mer om Horten, Vestfold og Østfold.
Vil ha førerløs trailerferje mellom Horten og Moss
Matvaregrossisten ASKO har planer om en elektrisk trailerferjeløsning mellom Horten og Moss.-Det hadde vært topp å ha den klar i 2021, sier ASKO-sjef Tore Bekken.
Les mer om Horten og Moss.Det.
Fem ferger møter påsketrafikken
Mellom Horten og Moss går nå alle fem fergene som normalt. Oppgraderingen av fergeleiet i Moss er ferdig. Mens arbeidet har pågått, har fire ferger trafikkert strekningen og det har vært noen færre avganger.
Forsinkelse på Bastø-ferge
Det er oppstått forsinkelse på en av Bastø Fosen ferger. Berørte avganger fra Horten er 16.45 og 18.15. Fra Moss klokka 17.30. Forsinkelsen er på ca. 15 minutter, melder selskapet på sine nettsider. De oppfordrer alle til å møte til fastsatte avgangstider.
- Autopass på ferjer frå mai
Frå 15. mai vil Statens vegvesen innføra Autopass som betalingsmiddel på ferjer, skriv nettstaden tungt.no. Løysinga vil gjelda alle ferjer i Noreg, med unntak av Moss-Horten-sambandet, nokre ferjer i Trøndelag og ferjer i Troms og Finnmark.
Trøbbel for Bastø Fosen
«Bastø I må dessverre av tekniske årsaker kansellere sine avganger inntil videre. Første avganger som utgår er klokka 17.05 fra Horten og 17.50 fra Moss, melder selskapet på sine nettsider. Det var Tønsbergs Blad som først om meldte om kanselleringene.
Les mer om Bastø Fosen og Horten.
Ønsker ikke et nytt løp
Miljøvernforbundet ønsker ikke et nytt løp i Oslofjordtunnelen, og heller ikke en bro over Oslofjorden. De ønsker i stedet at fergetilbudet mellom Moss og Horten utbedres. Forbundet får langt på vei støtte fra Arbeiderparti-ordføreren i Moss.
Hortens ordfører: – Det kommer aldri noen bru over Oslofjorden
– Utred en bedre fergeforbindelse over Oslofjorden i stedet for å bygge en gigantisk bru mellom Moss og Horten, er Miljøvernforbundets bønn til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.
Ordføreren i Horten: %E2%80%93 Det kommer aldri noen bru over Oslofjorden
- Utred en bedre ferjeforbindelse over Oslofjorden i stedet for å bygge en gigantisk bru mellom Moss og Horten, er Miljøvernforbundets bønn til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.
– Det kommer aldri noen bru over Oslofjorden
Miljøvernforbundet ber Ketil Solvik-Olsen utrede en bedre fergeforbindelse over Oslofjorden i stedet for å bygge gigantisk bru mellom Moss og Horten. Ordførerne i Moss og Horten er enige.
Vil ha ferge i stedet for bro
Miljøvernforbundet ber Samferdselsdepartementet utrede en bedre og mer miljøvennlig fergeforbindelse mellom Moss og Horten i stedet for bro og et nytt tunnelløp i Oslofjordtunnelen. Dette mener de vil være mer samfunnsøkonomisk enn å bygge dyre veier.
Bastø 1 er innstilt
På fergesambandet Moss Horten er avgangene med Bastø I er innstilt, det opplyser Bastø Fosen.
Les mer om Bastø Fosen og Bastø I.
Rydder miner i Oslofjorden
Fem fartøyer med 200 personer jobber nå med å rydde Oslofjorden for miner. Under andre verdenskrig slapp britene 1500 miner fra Moss og Horten og inn mot hovedstaden, og de fleste av dem ligger der ennå. Kapteinløytnant Ole Torstein Sjo sier det er en utfordrende jobb å finne miner:
Les mer om Horten og Oslofjorden.
Blir ikke åpnet i dag
Riksvei 23 Oslofjordtunnelen er fortsatt stengt i begge retninger etter ulykken tidligere i dag. Nå melder Vegtrafikksentralen at tunnelen ikke kommer til å bli åpnet i dag. Omkjøring er via Oslo, eller fergesambandet Horten – Moss.
Høy regularitet Bastø Fosen
Fergene mellom Moss og Horten har vært i rute i over 99 prosent av seilingene i årets første elleve måneder. Det sier daglig leder i Bastø Fosen, Øyvind Lund. Årsaken til at fergene oftere går som de skal, er i hovedsak at de har fått nye ferger, sier Lund til NRK.
Fergene i trafikk igjen
Alle fire ferger trafikkerer nå igjen sambandet mellom Horten og Moss. Tidligere i dag ble to av fergene tatt ut av drift på grunn av værforholdene. Bastø-Fosen skriver i en oppdatering at det fortsatt blir forsinkelser utover kvelden på grunn av værforholdene.
Les mer om Horten.
To ferger ute av drift på fjorden
Det er timelange køer både i Moss og Horten nå, fordi både «Bastø V og «Bastø VI er tatt ut av trafikk på grunn av sterk vind i Oslofjorden. Det opplyser Bastø Fosen, som ber reisende beregne ekstra ventetid.
Innstiller Bastøferger
Bastø V og Bastø VI er innstilt på grunn av værforholdene, opplyser Bastø Fosen. To ferger i drift mellom Moss og Horten. Reisende bes om å regne med ekstra ventetid.
Les mer om Bastø Fosen, Bastø VI og Horten.
Stenger Oslofjordtunnelen
Riksvei 23 Oslofjordtunnelen stenges klokken 22 i kveld. Fram til klokka 05:30 i morgen skal det utføres vedlikeholdsarbeid i tunnelen. Det blir omkjøring via Oslo, eventuelt fergeforbindelsen Moss - Horten.
Les mer om Horten, Oslo og Oslofjordtunnelen.
Fergeleiet skal oppgraderes
Fire ferger vil være i drift mellom Horten og Moss frem til påske fordi fergeleiet i Moss skal oppgraderes. – I periodene hvor det normalt er 15 minutter mellom hver fergeavgang, vil det i stedet bli 20 og 25 minutter mellom avgangene, opplyser Bastø Fosen.
Les mer om Bastø Fosen og Horten.