Myre

- Knallfornøyd og ydmyk

ØKSNES: Vesterålen Skreifestival ble avsluttet søndag kveld med konserten til Halvdan Sivertsen i Myre kirke. -Jeg er knallfornøyd med hele uka og både stolt og ydmyk over hva vi har fått til sammen i Øksnes, sier Kai Freddy Evensen.

- Skal være fornøyd hvis jeg klarer ei torsketunge

Under retroshowet i VM i tungeskjæring var det både filmstjerner, politikere og en komiker i aksjon. VM i tungeskjæring gikk av stabelen lørdag hos Gunnar Klo AS på Myre, med et stort oppmøte.
Les mer om Myre.
Sleper båt
RS Knut Hoem sleper nå en fiskebåt som fikk motorproblemer. De skal inn til Myre havn.
Les mer om Myre.
- Lar meg imponere
ØKSNES: Fiskeriminister Per Sandberg var tydelig imponert over det han fikk se da han gjestet torskehotellet i Staven ved Myre. - Det er dette som er framtida, sier han.
Les mer om Myre og Staven.

- Satsinga på torskehotell er framtida

Fiskeriminister Per Sandberg er imponert etter å ha besøkt torskehotellet til Myre havfarm i Staven, - Dette er framtida, potensialet er enormt, sier fiskeriministeren.
Les mer om Dette, Myre og Staven.
Gerd Frantzen stiller ut på Myre
Kunstner Gerd Frantzen stiller ut en del av sine bilder på biblioteket på Myre. De fleste av hennes bilder er oljebilder med struktur. Nydelige farger og fine kombinasjoner.
Les mer om Myre.
Fantastisk å fiske fra Myre
ØKSNES: John Gundersen fra Sandset jobbet 17 år i flybransjen, men har fått seg båt og fisker nå i gruppe II. Det er en kamp for å få opp kvoten i gruppe II før det blir stopp, forteller John Gundersen til Bladet Vesterålen.
Skreikonferansen igang på Myre
ØKSNES: Skreikonferansen er igang på Myre og ble åpnet av fiskeriminister Per Sandberg.
Les mer om Myre og Per Sandberg.
Restråstoff fra Myre om til klingende mynt
Et samarbeidsprosjekt mellom Nofima i Tromsø og Myre Havbruk, viser at både torskehoder og rygger kan bli til svært godt betalte produkter som proteinpulver.
Les mer om Myre, Myre Havbruk, Nofima og Tromsø.
Lærerikt verksted på Myre
ØKSNES: Som ei grei innledning til skreikonferansen på torsdag, ble det gjennomført en meget interessant workshop på Myre onsdag. Økt verdi og økt utnyttelse av restråstoff var temaet for workshopen.
Les mer om Myre.
Lillefredag gjenoppstår på Myre
Tema for årets første #lillefredag er naturligvis skrei, når konseptet gjenoppstår i skreifestivalen. På menyen står foredrag fra spennende personer og bedrifter, mingling og kulturinnslag.
Les mer om Myre.
Årets første mølje servert
- , herlig! Odd Lillejord fikk smake årets første skreimølje, da Vesterålen skreifestival ble åpnet på Myre kysthotell tirsdag.
Les mer om Myre og Vesterålen.
Kontrakt i Øksnes gir bøfjerding jobb på Sortland
Det blir neppe mer Vesterålsk enn det Bodø-firmaet Enter Service nå gjør. En kontrakt på Myre sikrer nemlig en bøfjerding jobb på Sortland. Enter Service AS leverer industri- og garasjeporter i Nordland.
Biomar får forskningsmillioner av regjeringa
Myre-selskapet Biomar er blant de 130 bedriftene som får tildelt penger til forskningsprosjekter. De får penger for et prosjekt som skal skape ideelle tarmforhold hos fisk.
Klar med skreibilen til Skreifestivalen
Tor Hugo Ekran fra Myre bor i det som regnes skreihovedstaden i Norge. Da tenkte han også at det kunne passe godt å få registrert bilen sin med navnet skrei.
Les mer om Myre, Norge og Skreifestivalen.
Å være homo er ikke å være dum
I Halden Arbeiderblad i helga kunne vi lese at «jævla homo» ikke nødvendigvis er et skjellsord. «Det er mer et uttrykk for at noen er dumme», sier professor i spansk ved Høgskolen i Østfold Anette Myre Jørgensen.
Øyfisk oppgraderer flåten
Katamaranen MS MEVÆR er det første servicefartøyet det Myre-baserte havbruksselskapet får fra Moen Marin AS. Øyfisk AS har base på fiskeværet Myre i Nordland og driver matfiskproduksjon på fire konsesjoner for laks- og ørretoppdrett.
Les mer om Myre, Myre-baserte og Nordland.
Brann i Vesterålen
Det er kraftig røykutvikling fra et boligbygg ved Øksnes i Myre. 110-sentralen skriver at innsatsleder brann er framme på stedet, og at det brenner i bygningen.
Les mer om Myre og Vesterålen.
Kjørt av veien
En bil kjørte i grøfta på Myre i Øksnes kommune i natt, ingen personskader og politiet melder at fører hadde vært uheldig og kjørt av veien.
Les mer om Myre.
Personbil og politibil kolliderte
En personbil og en politibil har kollidert ved Klo utenfor Myre i Øksnes. Operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt sier til NRK at det ikke skal være snakk om personskade i forbindelse med hendelsen, bare små, materielle skader på kjøretøy.
Les mer om Klo, Myre, NRK og Nordland.
Åtte poeng i Klassequizen
Skarpengland skole i Vennesla klarte åtte av tolv poeng i Klassequizen. På laget var Thea Dahl, Anders Årvoll Hansen og Odd Kristian Myre.
Brøt vikeplikten
To biler var involvert i trafikkuhellet i Storgata i Myre. I alt var det fem personer i bilene. Den ene bilen har brutt vikeplikten, melder politiet. Det er ingen alvorlige personskader, men en passasjer kjørt til lege for sjekk.
Les mer om Myre og Storgata.
Rykker ut til trafikkuhell
Nødetatene rykker ut til et trafikkuhell i Storgata i Myre. Det melder politiet på Twitter.
Les mer om Myre, Storgata og Twitter.
Dette fekk Ragnar og dottera til å krangle om plassen i kjøkkenglaset
Då Ragnar Myre på Kvalheim i Vågsøy gløtta ut kjøkkenglaset i ettermiddag fekk han sjå vintersola i ei spesiell innpakning.
Les mer om Kvalheim, Ragnar og Vågsøy.
Myre rein i Vefsn
Myre rein i Vefsn
Les mer om Vefsn.