Nærpolitireformen

Blir lensmann i vest

Asbjørn Skåland blir ny lensmann for Kvinesdal og Flekkefjord, skriver Lister24. Skåland er i dag lensmann i Flekkefjord, og får nå ansvar for Kvinesdal i tillegg. Nærpolitireformen gjør at kontorene i Kvinesdal og Lyngdal legges ned.

Nærpolitireformen gir økte lønnsutgifter

Ledere som erstattes i forbindelse med omorganiseringen i politiet, beholder lønnen.
Departementsråd: Politireformen henger ikke på greip
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener departementsråd Tor Saglies kritikk av nærpolitireformen og resultatet av den, støtter opp om partiets bekymringer.
Kripos om enda en politireform: – Åpenbart for tidlig
Mens Nærpolitireformen fortsatt skaper bølger i Politi-Norge, starter arbeidet med en ny reform. Kripos-sjefen mener det blir for mye på en gang – og at timingen er «maksimalt uheldig.
Les mer om Politi-Norge.

Over 50 politiledere blir fristilt

I den nye nærpolitireformen blir det færre enheter på Romerike og dermed færre lederstillinger. Det er flere av dagens ledere som kan ende opp som betjenter, skriver Romerikes Blad. Totalt blir det lyst til 30 stillinger i området.
Les mer om Romerike.
Flere politistillinger i Innlandet
Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.
Les mer om Innlandet.
– Politiet kan ikke forebygge gjennom fjernstyring
Ap og Sp mener regjeringen ikke har fulgt opp det brede stortingsforliket om nærpolitireformen.
Les mer om Politiet.
I fistel over politireformen
Nærpolitireformen ga full fyr i debatten. Ap-topp Ingvild Kjerkol gikk i strupen på Frps Sivert Bjørnstad.
Først med politikontakt
Kongsberg har fått sin første politikontakt, skriver Laagendalsposten. Ifølge den nye nærpolitireformen er dette en rolle som skal erstatte lensmennene i distriktene. Politikontakten skal være et bindeledd mellom politiet og kommunen.
Les mer om Laagendalsposten.
Sp forvirrer om politireformen: – Hva blir det neste de trekker seg på? Kommunereformen?
Senterpartiet sår forvirring blant både journalister og justisministeren ved å love å kjempe mot nærpolitireformen på flere fronter – dagen etter at de tilsynelatende innrømmet at slaget var tapt.
Sp forvirrer justisministeren: – Hva blir det neste de trekker seg på? Kommunereformen?
Senterpartiet har ikke gitt opp kampen mot nærpolitireformen, til tross for et oppslag i Namdalavisa. De vil snarere kjempe på flere fronter.
Les mer om Namdalavisa.
Krever samme responstid landet rundt
Senterpartiet gir opp kampen mot nærpolitireformen. Nå vil de forbedre den, og krever mye mer politi i distriktene.
Politiet er i ferd med å teoretiseres i hjel
Visepolitimesterens innlegg er et av de mest kunnskapsløse argumentene jeg har sett til støtte for den såkalte nærpolitireformen.
Misfornøyde med politireformen
Politifolk i Buskerud tror nærpolitireformen vil føre til mindre synlig politi i gatene.
Les mer om Buskerud.
Må betale for tomme lokaler
Politiet risikerer å måtte betale husleie for flere lensmannskontor som legges ned. I forbindelse med nærpolitireformen forsvinner en rekke lensmannskontor selv om leiekontraktene ikke går ut på lang tid. Ett eksempel er Sigdal, skriver Dagsavisen.
Les mer om Dagsavisen og Sigdal.
Justisminister Per-Willy settes kraftig på plass av sine egne
I et oppsiktsvekkende vedtak stiller Høyre og Frp seg bak forslaget fra Aps Hadia Tajik om en kraftig oppstramming av justisminister Per Willy Amundsens måte å gjennomføre nærpolitireformen på.
Les mer om Frp og Høyre.
Politi-rap tar av på nettet
SKIEN (NRK) Over 140.000 har fått med seg musikkvideoen der politiet i Skien harselerer med nærpolitireformen.
Les mer om Skien.
Selbu-ordfører reagerer på at bygdefolk ikke skal få egne passtimer
Mener at politimesteren er i utakt med nærpolitireformen.
Kommer til Kongsberg
Politimesteren i Sør-Øst kommer til Kongsberg i dag for å orientere om status for nærpolitireformen. Alle kommunene i Buskerud og Vestfold er invitert. Det har, ifølge Laagendalsposten, kommet inn en del klager etter at reformen har vært på høring.
Politi og politikk
VG har gjennom flere artikler avslørt hvordan Politidirektoratet direkte har motarbeidet Stortingets vedtak om at de ulike nødetatene skal samlokaliseres - som en del av den såkalte nærpolitireformen.
Les mer om Politidirektoratet.
Politidirektøren inn på teppet til justisministeren etter VG-avsløring
NYDALEN (VG) Justisminister Per-Willy Amundsen er ikke enig i Odd Reidar Humlegårds beskrivelser om «eksepsjonelt lav måloppnåelse i Nærpolitireformen. I går kalte Amundsen politidirektøren inn på teppet.
Politiet skal være mer tilstede i lokalsamfunnet og mer ute på hjul
DEBATT: I disse dager er det mange innen politiet som må bytte arbeidssted, og flere som må ta i bruk ny teknologi for å kunne henge med i svingene. Vi kjenner det som nærpolitireformen.
- Nærpolitireformen er en fjernreform
I Trøndelag politidistrikt har 11 av de 49 kommunene klaget på Politidirektoratets beslutning om ny lokal organisering av politidistriktet.
Klager på politireformen
En av seks kommuner har klaget på den mye omdiskuterte nærpolitireformen. Reformen vil legge ned 126 politikontor, og nå har 72 kommuner sendt klage til Politidirektoratet. En av dem er Hemnes kommune. Ordfører Christine Trones sier hun føler at direktoratet ikke tar dem seriøst.
Les mer om Politidirektoratet.
Melhus vil ikke ha ny politistasjon på Heimdal
Formannskapet i Melhus klager på nærpolitireformen og protesterer mot at en ny politistasjon skal bygges på Heimdal.
Les mer om Heimdal.