Narvik

Ruset sjåfør (18) uten førerkort

Politiet fikk tidligere i dag inn en melding om en bil som hadde kjørt seg fast i Narvik. Da de rykket ut, fant de en ruset 18-åring uten førerkort. – Nå har vi tatt ham inn for bevissikring. Foreløpig er han siktet for ruskjøring og kjøring uten førerkort. Det er heller ikke hans bil, forteller operasjonsleder Mads Bernhoft i politiet til NRK.
Les mer om NRK og Narvik.

13 vil bli rådmann i Narvik

13 personer har søkt på stillingen som ny rådmann i Narvik kommune, melder Fremover. Ordfører Rune Edvardsen sier til avisa at de såvidt har startet prosessen med å se gjennom søknadene, og derfor ikke kan si noe om konkrete rådmannskandidater.
Les mer om Fremover og Narvik.
Trenerlegende har gått bort
Terje Skarsfjord har gått bort, 75 år gammel. Skarsfjord var fra Narvik og ledet Tromsø IL til cuptittel i 1996, da de slo Bodø/Glimt 2–1 i finalen. Han har flere perioder bak seg som trener i Tromsø og Mjølner, skriver Avisa Nordland.
Gir pengestøtte til VM-arbeid
Rådmannen Hugo Thode Hansen i Narvik foreslår å støtte Narviks Alpin VM-søknad med 100.000 kroner, skriver Fremover. Målet er at Narvik skal få arrangere mesterskapet i 2025. Saken skal behandles i kommunestyret 1. februar, og Hansen mener mesterskapet vil ha stor betydning for landsdelen.
Les mer om Fremover, Hansen, Narvik og VM-arbeid.

Fergerute tilbake i drift

Fergestrekningen Bognes–Skarberget, på E6, strekningen Fauske–Narvik, er åpen for trafikk. Fergen går nå som normalt etter oppsatte ruter, opplyser Statens vegvesen.
Les mer om FauskeNarvik.
Leter etter student på skitur
En student i 20-årene, som vært ute en måned på ski med pulk og to polarhunder mellom Narvik og Alta, sendte mandag morgen ut en nødmelding. Det er svært dårlig vær i området.
Les mer om Alta og Narvik.
Arctic Eagles med nok en seier
Ishockeylaget Arctic Eagles fra Narvik vant 7–0 mot Gjøvik Comet i dag. I går vant de 4–1 mot samme lag. Seieren i dag, gjør at ørnene fra Narvik øker luken til Comet på tabellen. Det er fortsatt Ringerike som topper tabellen.
Hund markerte hos mann i Narvik
I Narvik i natt har politiet beslaglagt mindre mengder narkotika hos en mann. De melder at mannen er blitt pågrepet for brudd på narkotikalovgivningen etter at en av deres hunder markerte.
Les mer om Narvik.
Arctic Eagles vant komfortabelt
Ishockeylaget Arctic Eagles fra Narvik vant 4–1 mot Gjøvik Comet i dag. Allerede halvveis ledet de 4-0, og Comet klarte ikke å komme tilbake i kampen. Ringerike leder serien, men Arctic Eagles følger tett, og ligger etter dagens kamp på andreplass.
Les mer om Comet, Gjøvik Comet og Narvik.
Beruset fører i Narvik i natt
Beruset fører i Narvik i natt
Les mer om Narvik.
Har fått varsel om arbeidsmiljøet
Politistasjonssjefen i Narvik går over i en ny stilling etter at det er startet undersøkelser rundt arbeidsmiljøet ved politistasjonen. Det opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Endringen skjer etter politistasjonssjefens eget ønske.
Les mer om Narvik og Nordland.
Togavsporing
Et tog har sporet av og sperrer E6 ved Fagernes i Narvik. Det jobbes med omkjøringsmuligheter. Politiet opplyser at de er på vei til stedet.
Les mer om Narvik.
Tre elger avlivet
Politiet melder at Viltnemda har avlivet tre elger som ikke ville la seg jage bort fra et område ved E6 i Narvik/Ankenes. Politiet sier på telefon at elgene hadde skapt farlige trafikksituasjoner, og at viltnemnda tok avgjørelsen på bakgrunn av det.
Les mer om Viltnemda.
Stoppet i uregistrert bil
En politipatrulje har stoppet en uregistrert bil i Narvik sentrum. Det var to personer i bilen, begge er nå pågrepet og mistenkt for brukstyveri, skriver politiet på sin Twitter.
Les mer om Narvik og Twitter.
Vil ta saken videre: – Hun har vært fritt vilt
NARVIK (NRK): Bistandsadvokaten mener det er liten tvil om at det er andre som har utsatt den fornærmede Tysfjord-kvinnen for overgrep, og at flere kan ha straffeansvar.
Les mer om Tysfjord-kvinnen.
Satt ruset i bilen
En patrulje har kontrollert en person sittende i et parkert kjøretøy på Ankenes i Narvik kommune. Personen fremsto som ruset, politiet mener å ha observert tyvgods i bilen. Personen er pågrepet og patruljen vil etterforske saken videre.
Les mer om Narvik.
Kolonnekjøring på Bjørnfjell
Statens vegvesen melder om kolonnekjøring på Ev 10 Bjørnfjell i Narvik kommune over mot svensk side. Kolonnekjøringen skyldes uvær, kjør forsiktig.
Les mer om Bjørnfjell og Narvik.
Veien gjenåpnet
Djupvikveien i Narvik er nå gjenåpnet etter at en trailer satt seg fast i bakken tidligere i dag.
Les mer om Narvik.
Trailer i står fast
En trailer står fast i bakken i Djupvikveien, i Narvik kommune. Politiet melder at bilberging er på vei.
Les mer om Djupvikveien og Narvik.
Her vil de dele Tysfjord
Fylkesmannen har levert sin innstilling til Kommunal- og moderniseringsdepartementet om delingen av Tysfjord. Etter en grundig høringsrunde har de levert to alternativer. Det ene er at man følger dagens deling mellom nord og sør, eller et alternativ hvor Hulløy går til nye Narvik.
Tysfjord styrer mot et av de største underskuddene i norsk kommunehistorie
Rådmann Arne Kvensjø har sett det aller meste, men da han kom til Tysfjord fikk han sjokk over den økonomiske situasjonen. Nå står han overfor en massiv økonomisk utfordring før sammenslåingen med Narvik og Hamarøy.
Les mer om Hamarøy, Narvik og Tysfjord.
Åpen for trafikk
Ev 6 Ballangen på strekningen Fauske – Narvik er åpen igjen for trafikk etter bilberging på stedet.
Les mer om Ballangen og Fauske Narvik.
Trailer med problemer ved Narvik
Politiet melder at en trailer har problemer i en bakke på E6 ved Bjerkviklia. De skriver på Twitter at man må påregne noe kø, og at de driver manuell dirigering på stedet. Bilberging skal være på vei.
Les mer om Bjerkviklia, Narvik og Twitter.
Fornærmet i Tysfjord-sak: – Ble bedt om å ikke si noe
NARVIK (NRK): Mer enn tre timer med avhør ble avspilt for retten i dag. At fornærmede har vanskeligheter med å forklare seg svekker ikke hennes troverdighet, mener bistandsadvokaten.
Les mer om Tysfjord-sak.
E6 åpnet etter trafikkulykke
E6 ved Håvik i Narvik er nå åpnet igjen. Et felt var stengt en kort periode etter et trafikkuhell, opplyser Statens vegvesen.
Les mer om Håvik og Narvik.