Nationaltheatret

Ekstraforestillinger for slampoet

Nationaltheatret setter opp ekstraforestillinger med slampoeten Fredrik Høyer fra Drammen. Stykket er basert på diktsamlingen Grønlandsutraen og har fått strålende omtaler.

Tagger ble satt til å vaske

En ung kvinne som ble tatt for tagging på Nationaltheatret stasjon i natt, ble satt til å vaske bort alle sporene. Vanligvis blir taggere anmeldt, men fordi det gikk an å vaske bort malingen fikk kvinnen heller vaskebøtte og kost som straff.
Les mer om Nationaltheatret.
Tagger ble satt til å vaske etter seg
En ung kvinne som ble tatt på fersken for tagging på Nationaltheatret stasjon i Oslo, ble satt til å vaske bort alle sporene før hun ble bortvist fra stedet.
Les mer om Nationaltheatret og Oslo.
Hun blir styreleder i Nationaltheatret
Merete Smith erstatter Anne Enger som styreleder for Nationaltheatret og skal blant annet lose kulturinstitusjonen gjennom en omfattende rehabilitering.

Ny Nationaltheatret-styreleder

Merete Smith erstatter Anne Enger som styreleder for Nationaltheatret. Smith er til vanlig generalsekretær i Den Norske Advokatforening.
Togtrafikken ved Skøyen i gang igjen
Togtrafikken mellom Lysaker og Nationaltheatret kom i gang igjen noe før klokka 1 natt til søndag.
Forsinkelser på Drammenbanen
På Drammenbanen og Askerbanen er det forsinkelser mellom Oslo S og Nationaltheatret på grunn av en feil som hindrer Bane NOR i å gi grønt lys.
Ble angrepet da han stanset tyver
En ansatt ved Narvesen på Nationaltheatret ble angrepet av fire ungdommer som forsøkte å stjele fra kiosken i går kveld. Mannen ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tyvene stakk av før politiet rakk frem, men de har videoovervåkning av hendelsen.
Les mer om Narvesen og Nationaltheatret.
Teateranmeldelse:«Kaos er nabo til Gud
Tre intense timer med familiehelvete; velkommen til en forrykende opplevelse på Nationaltheatret.
Les mer om Gud og Nationaltheatret.
Pris for beste nykommer
Drammenser Fredrik Høyer vant Komiprisen 2017 i kategorien for beste nykommer. Høyer er forfatter og slampoet. Han debuterte som romanforfatter på Aschehoug i 2014 og har det siste året blant annet satt opp «Grønlandsutraen på Nationaltheatret.
Nationaltheatrets forfall bør være en lærepenge
Regjeringens gledelige vedtak om å rehabilitere Nationaltheatret kommer i ellevte time.
Les mer om Nationaltheatret.
Regjeringen gir 1,9 milliarder til Nationaltheatret
Slitasje og dårlige arbeidsforhold er i ferd med å bli historie. I dag lovet kulturminister Linda Hofstad Helleland at Nationaltheatret skal pusses opp for milliarder.
Regjeringen vil gi 1,9 milliarder til Nationaltheatret
Slitasje og dårlige arbeidsforhold er i ferd med å bli historie. I dag lovet kulturminister Linda Hofstad Helleland at Nationaltheatret skal pusses opp for milliarder.
Rehabiliterer Nationaltheatret
Regjeringen vil rehabilitere Nationaltheatret for 1,9 mrd. kroner. Det opplyser kulturministeren i en pressemelding. Regjeringen går inn for et alternativ som prioriterer nødvendig rehabilitering av bygningen og omfattende oppgradering av hovedscenen.
Les mer om Nationaltheatret.
– Bevarer viktig kulturarv
– Nationaltheatret har forfalt gjennom mange tiår. En rik kulturnasjon som Norge kan ikke la en av våre flotteste kulturhistoriske bygninger fortsette å forfalle, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.
Regjeringen vil gi 1.9 milliarder til Nationaltheatret
Slitasje og dårlige arbeidsforhold er i ferd med å bli historie. I dag lovet kulturminister Linda Hofstad Helleland at Nationaltheatret skal pusses opp for milliarder.
Regjeringen vil bruke 1,9 milliarder på Nationaltheatret
Skal rehabilitere store deler av Nationaltheatret.
Les mer om Nationaltheatret.
Diskuterer forfallet
Styrelederen ved Nationaltheatret møter kulturministeren i ettermiddag for å diskutere det alvorlige forfallet ved teaterbygningen. Ifølge styrelederen vil det koste minst 1,9 milliarder kroner å sette teateret i stand igjen. Men i årets statsbudsjett ble det bare satt av 2,5 millioner til planlegging.
Les mer om Nationaltheatret.
Nationaltheatret: Vil ha fortgang
En oppgradering av Nationaltheatret kan koste over fem milliarder kroner. Flere av partiene på Stortinget ber nå regjeringen om å få opp tempoet for rehabilitering av den fredede teaterbygningen.
Knivstukket mann
Mannen i 20-årene som ble knivstukket ved Nationaltheatret i Oslo i går kveld, er ikke alvorlig skadd, opplyser politiet til NRK. Ingen er så langt pågrepet i saken.
Les mer om NRK, Nationaltheatret og Oslo.
Mann knivstukket i Oslo
En mann er sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på et utested ved Nationaltheatret i Oslo
Les mer om Nationaltheatret og Oslo.
Mann knivstukket i OSlo
En mann er sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på et utested ved Nationaltheatret i Oslo. Skadeomfanget er foreløpig uvisst. Politiet driver nå med undersøkelser på stedet.
Les mer om Nationaltheatret, OSlo og Oslo.
Stenger Majorstuen-Stortinget
Fra og med 11. april til og med 17. april stenges Nationaltheatret T-banestasjon på grunn av arbeider på sporet og stasjonen. Det betyr at T-banen blir innstilt mellom Majorstuen og Stortinget.
Det Nationale drama
Det pågående drama ved Nationaltheatret kan ende med den verst tenkelige anmeldelse. Dersom liv går tapt vil noen måtte stå til ansvar.
Les mer om Nationaltheatret.
Maurstad om Nationaltheater-forfallet: – Det er farlig å være her
Skuespillerne som daglig jobber på Nationaltheatret tegner et dystert bilde av praktbygningen.