Nationaltheatret

To tatt etter knivstikking

Politiet har pågrepet to menn for knivstikkingen ved Nationaltheatret stasjon i Oslo sentrum. – De ble påtruffet under søket vi gjennomførte i sentrumsområdet, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Nationaltheatret, Oslo og Twitter.

Mann knivstukket i Oslo

Politiet har pågrepet to menn for knivstikking ved Nationaltheatret T-banestasjon i natt.
Teaterscene ved Ibsenmuseet
Regjeringen vil øke tilskuddet til Norsk Folkemuseum med åtte millioner kroner. Museet har planer om å etablere teaterhistoriske utstillinger og, i samarbeid med Nationaltheatret, opprette en teaterscene ved Ibsenmuseet.
Togforsinkelser i Oslo
Kun to timer etter at NSB-sjefen lovet bedre punktlighet, ble det rødt lys på et av sporene på Nationaltheatret stasjon og nye forsinkelser i togtrafikken.
Les mer om Nationaltheatret og Oslo.

Forsinkelser på togene i Oslo

Torsdag er det forsinkelser på togene mellom Skøyen og Nationaltheatret på grunn av en feil som hindrer Bane Nor å gi grønt lys. Forsinkelsen rammer alle lokaltog på strekningen, samt togene til Bergen og Stavange.
Teateranmeldelse: «Renset på Nationaltheatret
Amputasjoner og andre grusomheter på scenen til tross: Det er idinnholdet som først og fremst bærer Nationaltheatrets oppsetning av «Renset.
Les mer om Nationaltheatret og Renset.
Sikrer oppussing fra neste år
Nationaltheatret kan starte forprosjektet for rehabilitering neste år, etter å ha fått bevilgning i statsbudsjettet for 2018. Teatersjefen tror de nå kan få oppussingen ferdig til 2024.
Ekstraforestillinger for slampoet
Nationaltheatret setter opp ekstraforestillinger med slampoeten Fredrik Høyer fra Drammen. Stykket er basert på diktsamlingen Grønlandsutraen og har fått strålende omtaler.
Tagger ble satt til å vaske
En ung kvinne som ble tatt for tagging på Nationaltheatret stasjon i natt, ble satt til å vaske bort alle sporene. Vanligvis blir taggere anmeldt, men fordi det gikk an å vaske bort malingen fikk kvinnen heller vaskebøtte og kost som straff.
Les mer om Nationaltheatret.
Tagger ble satt til å vaske etter seg
En ung kvinne som ble tatt på fersken for tagging på Nationaltheatret stasjon i Oslo, ble satt til å vaske bort alle sporene før hun ble bortvist fra stedet.
Les mer om Nationaltheatret og Oslo.
Hun blir styreleder i Nationaltheatret
Merete Smith erstatter Anne Enger som styreleder for Nationaltheatret og skal blant annet lose kulturinstitusjonen gjennom en omfattende rehabilitering.
Ny Nationaltheatret-styreleder
Merete Smith erstatter Anne Enger som styreleder for Nationaltheatret. Smith er til vanlig generalsekretær i Den Norske Advokatforening.
Togtrafikken ved Skøyen i gang igjen
Togtrafikken mellom Lysaker og Nationaltheatret kom i gang igjen noe før klokka 1 natt til søndag.
Forsinkelser på Drammenbanen
På Drammenbanen og Askerbanen er det forsinkelser mellom Oslo S og Nationaltheatret på grunn av en feil som hindrer Bane NOR i å gi grønt lys.
Ble angrepet da han stanset tyver
En ansatt ved Narvesen på Nationaltheatret ble angrepet av fire ungdommer som forsøkte å stjele fra kiosken i går kveld. Mannen ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tyvene stakk av før politiet rakk frem, men de har videoovervåkning av hendelsen.
Les mer om Narvesen og Nationaltheatret.
Teateranmeldelse:«Kaos er nabo til Gud
Tre intense timer med familiehelvete; velkommen til en forrykende opplevelse på Nationaltheatret.
Les mer om Gud og Nationaltheatret.
Pris for beste nykommer
Drammenser Fredrik Høyer vant Komiprisen 2017 i kategorien for beste nykommer. Høyer er forfatter og slampoet. Han debuterte som romanforfatter på Aschehoug i 2014 og har det siste året blant annet satt opp «Grønlandsutraen på Nationaltheatret.
Nationaltheatrets forfall bør være en lærepenge
Regjeringens gledelige vedtak om å rehabilitere Nationaltheatret kommer i ellevte time.
Les mer om Nationaltheatret.
Regjeringen gir 1,9 milliarder til Nationaltheatret
Slitasje og dårlige arbeidsforhold er i ferd med å bli historie. I dag lovet kulturminister Linda Hofstad Helleland at Nationaltheatret skal pusses opp for milliarder.
Regjeringen vil gi 1,9 milliarder til Nationaltheatret
Slitasje og dårlige arbeidsforhold er i ferd med å bli historie. I dag lovet kulturminister Linda Hofstad Helleland at Nationaltheatret skal pusses opp for milliarder.
Rehabiliterer Nationaltheatret
Regjeringen vil rehabilitere Nationaltheatret for 1,9 mrd. kroner. Det opplyser kulturministeren i en pressemelding. Regjeringen går inn for et alternativ som prioriterer nødvendig rehabilitering av bygningen og omfattende oppgradering av hovedscenen.
Les mer om Nationaltheatret.
– Bevarer viktig kulturarv
– Nationaltheatret har forfalt gjennom mange tiår. En rik kulturnasjon som Norge kan ikke la en av våre flotteste kulturhistoriske bygninger fortsette å forfalle, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.
Regjeringen vil gi 1.9 milliarder til Nationaltheatret
Slitasje og dårlige arbeidsforhold er i ferd med å bli historie. I dag lovet kulturminister Linda Hofstad Helleland at Nationaltheatret skal pusses opp for milliarder.
Regjeringen vil bruke 1,9 milliarder på Nationaltheatret
Skal rehabilitere store deler av Nationaltheatret.
Les mer om Nationaltheatret.
Diskuterer forfallet
Styrelederen ved Nationaltheatret møter kulturministeren i ettermiddag for å diskutere det alvorlige forfallet ved teaterbygningen. Ifølge styrelederen vil det koste minst 1,9 milliarder kroner å sette teateret i stand igjen. Men i årets statsbudsjett ble det bare satt av 2,5 millioner til planlegging.
Les mer om Nationaltheatret.