Nav

Nav om ledighet, olje, lønn og kronekurs

Nav om økonomiske utsikter. Nav venter ifølge «Arbeid og Velferd nr 1-2018» en gjennomsnittlig ledighetsrate for helt ledige på 2,3 prosent i 2018 og 2,2 prosent i 2019, skriver TDN Finans.
Les mer om Arbeid og Velferd.

- NAV-partnerskap med potensial

Skal NAV i Nordland lykkes med å levere gode tjenester til innbyggerne, må organisasjonen endres. Et vitalt partnerskap mellom den enkelte Nordlandskommune og NAV Nordland er nøkkelen for å få dette til.
Les mer om Nordland og Nordlandskommune.
Tror på stigende boligpriser
nav to nordmenn tror på stigende boligpriser.
Stadig færre uten jobb i Norge
Det var i januar 111.000 arbeidsledige i Norge, tilsvarende 4 prosent av arbeidsstyrken, ifølge SSB. Nav antar at ledigheten vil falle videre i år og neste år.
Les mer om Norge og SSB.

Ferske Nav-prognoser: Norge får laveste ledighet på ti år

I 2019 vil ledighetsraten i Norge synke ned til 2,2 prosent, ifølge fersk Nav-prognose. Men proteksjonisme, rentesjokk og oljeprisfall kan bli festbremser.
Les mer om Nav-prognose og Norge.
NAV om ledighet, olje, lønn og kronekurs
NAV om økonomiske utsikter.
Trafikkontroll ved Frognerparken
Politiet har en varslet trafikkontroll ved Frognerparken med særlig fokus kjøring i ruspåvirket tilstand og arbeidslivskriminalitet. Både Nav, Skatt Øst, Tollvesenet og Arbeidstilsynet deltar på kontrollen.
Ferske Nav-prognoser: Norge får laveste ledighet på ti år
I 2019 vil ledighetsraten i Norge synke ned til 2,2 prosent, ifølge fersk Nav-prognose. Men proteksjonisme, rentesjokk og oljeprisfall kan bli festbremser.
Les mer om Nav-prognose og Norge.
- Anja trenger oss, og vi trenger Anja
Anja Bredesen (22) har Downs, og nå har hun fått fast arbeid i Akrobaten barnehage på Stadsbygd. NAV i Indre Fosen kommune har seks såkalte VTAO-arbeidsplasser, og én av dem har Anja Bredesen fra Rissa fått.
IT-bransjen skrik etter folk – Plukkar studentane frå skulebenken
BØ (NRK): IT-bransjen er fortvila over mangelen på folk. – Noko av det tryggaste du kan utdanne deg til om dagen, seier NAV.
Les mer om NAV og Plukkar.
En av Heimevernets viktigste tropper jakter nye spesialsoldater hos Nav
- Vi har ikke store midler til markedsføring.
Les mer om Nav.
Integreringsløftet alle er enige om og ingen vil ta ansvar for
Svein Bergstrøms kone har søkt 1000 jobber: - Hvordan tror noen vi kan få til integrering og inkludering når sivilsamfunnet ikke bryr seg, når NAV ikke bryr seg, når Fredrikstad kommune/det offentlige ikke bryr seg?
Les mer om Fredrikstad og NAV.
Bra jobbutsikter for konkursrammede
Markedssjef i Nav Østfold, Hege Aatangen tror det er gode muligheter for å finne ny jobb for dem som mistet jobben etter konkursen i Pro landskap as. Om lag 100 fast ansatte og innleide arbeider ble rammet av konkursen i Sarpsborgbedriften. Aatangen sier det er behov for bygg og anleggsfolk i Østfold, men sier mulighetene øker om man også søker seg mot Akershus, Oslo og Vestfold.
Dette skjer denne uken: G20-møte og trolig amerikansk renteheving
Den amerikanske styringsrenten blir mest sannsynlig hevet denne uken. Her hjemme leverer Nav ferske ledighetstall.
Les mer om Nav.
Dette skjer denne uken: G20-møte og trolig amerikansk renteheving
Den amerikanske styringsrenten blir mest sannsynlig hevet denne uken. Her hjemme leverer Nav ferske ledighetstall.
Les mer om Nav.
Fem Nav-regler det lønner seg å vite om
Barnetrygd, sykepenger, foreldrepenger, uføretrygd, dagpenger eller pensjon: De fleste av oss er innom Nav en eller flere ganger i livet. Da er det greit å være klar over disse reglene.
Les mer om Nav.
NAV hjelpemiddelsentral: I fjor ble det utlevert 15.868 hjelpemidler i Fredrikstad
I fjor lånte NAV Hjelpemiddelsentral Østfold ut hjelpemidler til nærmere 9 000 personer. I 2030 vil antallet øke med 35 prosent.
Les mer om Fredrikstad.
Bobil sto fast i tunnelåpning i Tromsø
En bobil gikk lørdag formiddag i den klassiske fella i tunnelåpninga bak NAV-bygget i Vestregata. Da Nordlys var på stedet var bilen borte.
Les mer om Tromsø og Vestregata.
Dømt for trygdesvindel
En mann i 40-årene har fått en betinget dom på fengsel i 20 dager for trygdebedrageri. Mannen arbeidet som sjåfør for Uber samtidig som han fikk utbetalt 78.000 kroner i sosialstønad fra NAV. Han nektet straffskyld i Fredrikstad tingrett, fordi han hadde store utgifter til drift av bilen. Han må også betale tilbake 72.500 kroner.
Les mer om Fredrikstad, NAV og Uber.
Betaler 8.000 i måneden for 14 kvm
Seks somaliske kvinner er stuet sammen i en leilighet og betaler 8.000 kroner i måneden. - Kommunen kunne ikke hjelpe meg med leilighet. Nav betaler maks 8.000 i måneden, og dette var det beste jeg greide å skaffe på det åpne markedet.
Her er kommunens nye sjef på Servicesenteret
En tidligere saksbehandler på NAV overtar jobben Hanne Eidsvåg Andersen sa opp tidligere i år.
Flora og Bremanger har nest høgast sjukefråvær i fylket
Det legemelde sjukefråværet i Sogn og Fjordane auka frå 4,8 prosent i 4. kvartal 2016 til 5,1 prosent i 4. kvartal 2017. På landsnivå har sjukefråværet auka frå 5,4 til 5,5 prosent, skriv NAV i ei pressemelding.
Les mer om Bremanger, Fjordane, NAV og Sogn.
Høyeste fravær på åtte år
Sykefraværet i Telemark har ikke vært høyere siden 2010. - I fjerde kvartal 2017 var det legemeldte sykefraværet 6 prosent i Telemark. Dette er en økning på 2,2 prosent på ett år, opplyser assisterende fylkesdirektør i NAV, Tone Størseth.
Les mer om NAV, Telemark og Tone Størseth.
NAV gir dagpenger til ansatte hos bemanningsbyråer
- Staten legger med NAV til rette for helt urimelige konkurranseforhold mellom seriøse bedrifter med fast ansatte, og de som satser på bemanningsbyråe.
Les mer om NAV.
Oppgang i sykefraværet
Det legemeldte sykefraværet for arbeidstakere i Østfold steg med 1,5 prosent i fjerdekvartal i 2017, sammenlignet med samme periode i 2016. Totalt var sykefraværet på 6,3 prosent. Muskel- og skjelett lidelser er den største enkeltårsaken til sykefravær. Disse utgjør nesten 35 prosent av alle sykefraværstilfellene i Østfold, skriver NAV i en pressemelding.
Les mer om NAV og Østfold.