Nav

Mann tiltalt for trusler

En 45 år gammel mann er tiltalt for trusler, ordensforstyrrelser og skremmende oppførsel. På T-banen og utenfor et Nav-kontor i Oslo skal han ha kommet med drapstrusler mot andre. Mandag møter han i Oslo tingrett.
Les mer om Nav-kontor og Oslo.

NAV-brukere må vente i gågata

NAV-kontoret i Sarpsborg får kritikk av brukerne for at de må stå ute i gågata og vente på å bli sluppet inn av sin saksbehandler, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Mange føler at de nærmest blir satt i en gapestokk når de står utenfor NAV-kontoret og venter. NAV-lederen sier det vil bli endringer, men først fra nyttår.
Svindlet Nav for nesten 500.000 kroner
STAVANGER: 40-åringen, som dømmes til 7 måneders fengsel, forklarte at hun trengte penger for å få partneren sin til landet.
Nav skjerpet praksis
På et år har mottakere av arbeidsavklaringspenger gått ned med 12 prosent. Fylkesdirektør Steinar Hansen i NAV sier at mange som har fått denne støtten har fått jobb eller blitt uføretrygdet. Dessuten har NAV skjerpet tildelingen av slike penger.
Les mer om NAV.

Tiltalt for NAV-bedrageri

En kvinne i 30-årene fra Kongsberg er tiltalt for grovt bedrageri mot NAV, skriver Laagendalsposten. Kvinnen skal feilaktig ha fått utbetalt over 180.000 kroner i dagpenger, samtidig som hun jobbet, ifølge tiltalen. Rettssaken mot kvinnen går i Kongsberg og Eiker tingrett i neste uke.
Svindlet NAV for 95 000
En eldre mann fra Bodø er dømt til samfunnsstraff etter å ha svindlet til seg 95 238 kroner fra NAV over en periode på to år,skriver Avisa Nordland I retten la han kortene på bordet. Nå er han dømt til 45 timer samfunnsstraff, skriver avisen.
Les mer om Avisa Nordland I, Bodø og NAV.
Nav Åseral får kritikk
Personer mellom 17 og 30 år som henvender seg til Nav i Åseral får ikke nødvendige råd og veiledning slik de har krav på etter loven. Dette medfører en risiko for at de som oppsøker kontoret ikke får den hjelpen de har behov for, mener Fylkesmannen.
Les mer om Fylkesmannen, Nav og Åseral.
NAV kan bistå ansatte på Saugbrugs over natta
En usikker fremtid for Norske Skog gjør at NAV Østfold nå står parat. 450 arbeidsplasser står i fare på Saugbrugs i Halden.
Les mer om Halden og Norske Skog.
Ville hevne seg på NAV
En tenåringsgutt tente på en gammel bil hos en NAV-ansatt for å hevne et familiemedlem. De skriver Glåmdalen. Gutten har tilstått. Den NAV-ansatte ønsket ikke å anmelde gutten, men arbeidsgiveren har likevel gjort det.
Les mer om Glåmdalen og NAV.
SV: – Dette er helt på jordet
Stortingsrepresentant Karin Andersen reagerer sterkt på historien om Ronny Bratsberg, som i tre år har kjempet mot Nav for å få en egnet bil.
Les mer om Nav og Ronny Bratsberg.
Ryggskadde Ronny (50) trygler om tilpasset bil – Nav tilbyr elektrisk scooter
SØR-ODAL, HEDMARK (TV 2): Feilopererte Ronny er helt avhengig av hjelp for å komme seg til behandling. Det Nav ville tilby var en elektrisk scooter.
Les mer om Nav.
Høyest ledighet i Songdalen
I fylket er det høyest arbeidsledighet i Sogndalen med 3,5 prosent. Så følger Kristiansand med 3,4 og Søgne med 3,3 prosent. Lavest ledighet i september er det i Sirdal og Audnedal med 1 prosent. Det viser nøkkeltall for september fra NAV.
Arbeidsledighetstall i Buskerud
Det var registrert 3480 arbeidsledige personer i Buskerud i september, viser nye tall fra Nav. Det er en nedgang på åtte prosent sammenlignet med samme tidspunkt i fjor. 13 kommuner i Buskerud har en arbeidsledighet på under to prosent.
Les mer om Buskerud og Nav.
Høyest ledighet i Sogndalen
I fylket er det høyest arbeidsledighet i Sogndalen med 3,5 prosent. Så følger Kristiansand med 3,4 og Søgne med 3,3 prosent. Lavest ledighet i september er det i Sirdal og Audnedal med 1 prosent. Det viser nøkkeltall for september fra NAV.
Færre arbeidsledige
Det er fem prosent færre uten jobb nå sammenlignet med samme tid i fjor. Innen bygg og anlegg og industri har ledigheten falt i løpet av sommeren, ifølge NAV. I prosent er det flest ledige i Horten og færrest i Lardal av kommunene i Vestfold.
Les mer om Horten, Lardal, NAV og Vestfold.
499 færre helt ledige
I september 2017 er det 2460 helt ledige i Nordland, dette er 499 færre helt ledige enn på samme tid i fjor, skriver NAV i en pressemelding. Dette tilsvarer en arbeidsledighet på 2,0 prosent, en reduksjon på 17 prosent. I Norge sett under ett er ledigheten lavere enn i samme periode i fjor.
Les mer om NAV og Nordland.
Arbeidsledigheten på stedet hvil
Etter nedgang i arbeidsledighet i ni måneder på rad, har antallet helt ledige holdt seg stabilt i september, ifølge nye tall fra Nav.
Les mer om Nav.
Uendret ledighet i september
Antallet helt ledige i Norge har holdt seg helt stabilt i september, viser ferske tall fra Nav. Antallet helt ledige er nå 2,5 prosent av arbeidsstyrken.
Les mer om Nav og Norge.
Denne grafen avslører bedriftenes største hinder for ekspansjon
Tre av ti av NHOs medlemsbedrifter sier at mangel på kvalifisert arbeidskraft er en så stor utfordring at det hindrer dem i å ekspandere. Arbeidsministeren ber dem kontakte Nav.
Les mer om Nav.
Arbeidsulykker, 2016
Statistikk om rapporterte arbeidsulykker og fatale arbeidsulykker i Norge. Statistikken er fordelt på næringer og er basert på data fra rapporterte skjema om arbeidsulykker som er sendt fra arbeidsgiver til NAV. Statistikk for fatale arbeidsulykker er basert på data fra tilsynsmyndigheter.
Les mer om NAV og Norge.
Arbeidsmarkedet har ikke plass
Arbeidsmarkedet i Flekkefjord vil ikke kunne ta i mot 150 arbeidsløse, etter at Simek bekreftet at de sier opp alle sine ansatte. Fungerende nav leder i Flekkefjord, Bente Tjorsvaag, sier de arbeidsledige må søke bredt på markedet for å få jobber.
Må jobbe andre steder i landet
– Arbeidsmarkedet i Flekkefjord greier ikke å ta imot 150 nye mennesker her og nå, sier fungerende NAV-leder i Flekkefjord, Bente Tjorsvaag. Hun sier at mange Simek-oppsagte trolig må jobbe andre steder i landet om de søker via NAV. Les mer.
Færre varsler om oppsigelser og permitteringer
Nav har mottatt færre varsler om oppsigelser og permitteringer de første åtte månedene i 2017, sammenlignet med samme periode i fjor.
Turid (61) får ikkje lesa offentlege brev
Den auka digitaliseringa av samfunnet skaper utfordringar for blinde og svaksynte, ifølge Blindeforbundet. Sterkt svaksynte Turid Tafjord (61) frå Stavanger må ha hjelp av venner og familie for å lesa brev frå Nav og Skatteetaten.
Silje (21) tar et kraftig oppgjør med Nav-hets
Silje Røvik ble lei av uvitende påstander om at folk snylter på Nav ved å late som at de er syke. Derfor skrev hun et avisinnlegg som er lest av flere hundre tusen.
Les mer om Nav.