Nazi tyskland

- Spor etter slagskipet Tirpitz finnes i nordnorske trær

Nazi-Tyskland skjulte sitt store slagskip i en kjemisk tåke i de nordnorske fjordene. Sporene finnes fortsatt i trærne i dag. Det var den tyske Kriegsmarines store stolthet.
Les mer om Tirpitz.

Han ble krim-vinner

Med en spionhistorie fra Nazi-Tyskland vant Aslak Nore årets Riverton-pris. Men er'e krim? BILDER Vis bildetekst Anbefalte saker - Jeg er overrasket og glad.
Må ut av toppverv i EU-parlamentet
Ryszard Czarnecki frå Polen er avsett som visepresident i EU-parlamentet, melder nyheitsbyrået AP. Grunnen er at han kalla EU-politikaren Roza Thun «szmalcownik». Ordet blir brukt om polakkar som dreiv pengeutpressing for Nazi-Tyskland.
Jødehat øker i omfang i Tyskland
Unge muslimer bidrar til gjenopplivningen av gamle holdninger fra Nazi-Tyskland. Eksperter er usikre på hvordan man skal hanskes med problemet, og leter derfor etter løsninger på det nye problemet.
Les mer om Nazi-Tyskland og Tyskland.

Henviste til nazi-leder i den tyske nasjonalforsamlingen

Alternativ for Tyskland (AfD) lovet «en ny æra da det i dag debuterte i nasjonalforsamlingen i Berlin. Politikere fra andre partier reagerte med hoderysting.
Les mer om Berlin og Tyskland.
88 år gammel «nazi-bestemor dømt til fengsel i Tyskland
Ursula Haverbeck nekter for at holocaust fant sted.
Les mer om Tyskland.
Tyskland bøtelagt for nazi-tilrop
Tysklands fotballforbund straffes med 262.000 kroner i bot som følge av at tyske supportere skal ha ropt nazistiske slagord under VM-kvalkampen mot Tsjekkia i Praha. Også Tsjekkias Fotballforbund ble mandag bøtelagt for tilskuerbråket under kampen
Les mer om Praha, Tsjekkia og VM-kvalkampen.
Tyskland fikk nazi-bot
FIFA har bøtelagt det tyske fotballforbundet for 300.000 kroner etter at om lag to hundre tyske tilhengere ropte nazistiske slagord under VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia.
Høyre-politiker: – Rødt-retorikk minner om Nazi-Tyskland
Varaordfører Synne Bjørbæk (Rødt) i Bodø beskylder Høyre for å drive «amerikansk valgkamp, mens den politiske motstanderen sier Rødt-retorikken minner om Nazi-Tyskland.
SNIKTITT: Wolfenstein II: The New Colossus
Vi har spilt flere timer av det lovende skytespillet. Nazi-Tyskland skal få angre på at de invaderte USA.
Les mer om USA.
Putin oppfordrer til internasjonalt samarbeid mot terror og ekstremisme
På 72-årsdagen for seieren over Nazi-Tyskland under andre verdenskrig oppfordret Russlands president Vladimir Putin verden til å jobbe sammen mot terror.
Klassikeren Tyskland-England: Nazi-hilsen, opptøyer og kontroversielle scoringer
Fem minneverdige oppgjør mellom de to rivalene.
EU-frykt for Erdogans kampanje i Europa
Både Østerrike og Nederland vil forby tyrkiske ministre å avholde politiske møter i landene deres. Tyrkias leder beskylder Berlin for «nazi-metoder etter at et møte i Tyskland ble avlyst.
Les mer om Berlin, Europa, Nederland og Tyskland.
EU-nei til Erdogans kampanje
Både Østerrike og Nederland vil forby tyrkiske ministre å avholde politiske møter i landene deres. Tyrkias leder beskylder Berlin for «nazi-metoder etter at et møte i Tyskland ble avlyst.
Les mer om Berlin, Nederland og Tyskland.
KrF-topp: Trump sin politikk minner om nazi-Tyskland
KrF-fylkesleiar Trude Brosvik samanliknar Donald Trump sitt omstridde innreiseforbod med jødehat og under andre verdskrig.
Les mer om Donald Trump.
Christian Rubeck får stor rolle i amerikansk tv-dramaserie
Spiller mannen som kunne gitt Nazi-Tyskland atomvåpen.
Les mer om Nazi-Tyskland.
I september 1944 fikk den norske eksilregjeringen i London endelig beskjeden de hadde ventet på
Mot slutten av 2. verdenskrig forberedte norske soldater sluttkampen mot Nazi-Tyskland fra topphemmelige polarbaser på svensk område, og med støtte fra CIA.
Les mer om CIA, London og Nazi-Tyskland.
Tysklands utenriksminister forundret over Trumps nazi-uttalelse
Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier er forundret over Donald Trumps sammenligning av lekkasjer med Nazi-Tyskland.
Trump raser etter skandaløse Russland-påstander: – Lever vi i Nazi-Tyskland?
USAs påtroppende president raser på Twitter etter påstander om at Russland sitter på sensitiv og svært kompromitterende informasjon om ham.
Trump om de uverifiserte påstandene: - Bor vi i Nazi-Tyskland?
La ut fire Twitter-meldinger på 40 minutter.
– Lever vi i Nazi-Tyskland?
Påtroppende president Donald J. Trump raser mot etterretningsrapporten som skal avsløre at han Russland sitter på graverende informasjon om ham.
Bergenseren ble Quislings høyre hånd
Albert Viljam Hagelin var selv av jødisk slekt. Likevel ble han strategen som fikk Quisling til makten da nazi-Tyskland okkuperte Norge.
Les mer om Norge og Quisling.
Norske Torkild tjente seg styrtrik på å hjelpe noen av historiens verste diktatorer
Torkild Riebers flørting med Franco og Nazi-Tyskland, gjorde ham til en av tidenes mektigste nordmenn. Men du har trolig aldri hørt om ham.
Les mer om Franco og Nazi-Tyskland.
Her starter det svenske sviket
Nazi-Tyskland har invadert Polen og den svenske Riksdagen gir klar beskjed: Vi er nøytrale. Men i de første krigsåra bidrar svensk industri til Hitlers krigsmaskineri.
Les mer om Polen og Riksdagen.
«Nazi-bestemor tiltalt for oppvigleri i Tyskland
En 87 år gammel notorisk holocaust-fornekter er tiltalt for oppvigleri. Kvinnen som tyske medier omtaler som «nazi-bestemor, hevdet at Auschwitz aldri ble brukt til å masseutrydde jøder.
Les mer om Auschwitz og Tyskland.