Nesodden

Glatte veier i Akershus og Oslo

Det er svært glatte veier mange steder i vårt område. Flere steder i Follo sliter tungtransporten med å komme seg frem, blant annet i Bunnebakkene på Nesodden, ifølge politiet. På Romerike har det vært flere trafikkuhell, men uten personskader.
Les mer om Bunnebakkene, Follo, Nesodden og Oslo.

Dømt for cannabisdyrking

Et par fra Nesodden er dømt for å ha dyrket cannabis og for å ha latt datteren på 13 år selge cannabisblader på skolen. Hjemme hos dem fant politiet planter og stiklinger. Faren er dømt til 120 dagers fengsel og moren fikk 90 dager, skriver Østlandets Blad.
Les mer om Nesodden.
Amfibie-drepende sopp i Akershus
En sopp som har bidratt til utryddelsen av amfibier i store deler av verden er påvist i fem dammer i Ås, Frogn og Nesodden, skriver Ås Avis. Det er den første gangen soppen Batrachochytrium dendrobatidis påvises i Norge.
Vil unngå tsunamibølger – senker farten
I flere år har folk på Nesodden klaget på at Color Lines ferjer fører til tsunamibølger. Nå senker selskapet farten på skipene som passerer Nesodden og legger ruten lenger unna.
Les mer om Nesodden.

Stillas stjålet på Nesodden

En tilhenger med 60 kvadratmeter stillas har blitt stjålet fra en entreprenør på Nesodden. Politiet etterlyser nå tilhengeren. I tillegg har diverse verktøy blitt stjålet fra Nesoddtangen. Politiet utelukker ikke en sammenheng mellom tyveriene.
Les mer om Nesodden og Nesoddtangen.
Nesodden på bunn: – Ikke overrasket
Bare Vestre Toten har færre gaseller per innbygger enn Nesodden over fjorden fra Oslo.
Les mer om Nesodden og Oslo.
Stor økning i søppelklager
Antall klager på manglende søppelhenting i Ski, Oppegård, Ås, Frogn og Nesodden har økt etter at Nord Ren overtok hentingen 1. oktober. Østlandets Blad skriver at kommunene har mottatt 360 klager siden overtakelsen, mot et snitt på 50 klager i måneden på samme tid i fjor.
Les mer om Frogn, Nesodden, Nord Ren, Oppegård og Ski.
Får ny ambulansestasjon
En ny ambulansestasjon på Ski skal stå klar i 2019, ett år før planlagt. Dermed blir utrykningstiden for ambulansene kortere, skriver Østlandets Blad. Ambulansesentralen i Ski rykker ut til Nordre og Søndre Follo, og Nesodden og Prinsdalen.
Skole brøt reglene
Utdanningsdirektoratet har funnet brudd på krav i regelverket under et tilsyn hos Steinerskolen på Nesodden, skriver Amta. Tilsynet omfattet styring, læring og skolemiljø. Skolen sier den skal jobbe for å være på linje med regelverket.
Les mer om Amta, Nesodden og Steinerskolen.
Kunstner Per Kleiva er død
Den kjente kunstneren Per Kleiva er død, 84 år gammel. Det skriver Dagbladet. Nesodden-beboeren har jobbet med både maleri og grafikk og er særlig kjent for sine malerier i op- og popkunst stil og for de grafiske bladende i silketrykk.
Les mer om Dagbladet og Per Kleiva.
Follo får to ordførerskifter
I Ski komme vil Hanne Opdan (51) fra Ap erstatte nåværende ordfører Tuva Moflag som i natt ble valgt inn på Stortinget. På Nesodden overtar Truls Wickholm ordførerklubba når Nina Sandberg også tar plass på Stortinget for Arbeiderpartiet.
Husbrann slukket
Ingen er skadet i husbrannen på Nesodden. Ifølge politiet startet brannen i en mikrobølgeovn.
Les mer om Nesodden.
Husbrann på Nesodden
Husbrann på Nesodden
Les mer om Nesodden.
Fire menn stjal kontanter
I Storudveien på Nesodden ble en person lagt i bakken og slått av fire menn med hettegenser. Personen ble også frastjålet kontanter, skriver poltiiet på Twitter.
Les mer om Nesodden og Twitter.
Freder hummeren
Fra 1. oktober blir det etablert et fredningsområde for hummer i Oslofjorden ved Nesodden. Grunnen er at man ønsker å få opp bestanden fordi den er historisk lav. Kommunen har selv tatt initiativ et fredningsområde på oppfordring fra Fiskeridirektoratet.
Vil ha utslippsfrie hurtigbåter
Det koster 260 millioner kroner å skaffe ferger som går på strøm i Oslofjorden, viser ny rapport. Politikere fra Buskerud, Akershus og Oslo har sett på muligheten for å bruke utslippsfrie hurtigbåter på rutene Lysaker-Nesodden og Slemmestad-Vollen-Aker brygge.
Nesodden: Hest funnet
Nesodden: Hest funnet
Gjengslagsmål var avtalt
Slåsskampen mellom to guttegjenger på Nesodden i går kveld var avtalt, forteller politiet i Follo. Politiet beslagla flere mobiltelefoner fordi guttene, som var i 16-årsalderen, hadde filmet slagsmålet. Ingen ble alvorlig skadet. Politiet har opprettet sak.
Les mer om Follo og Nesodden.
Gjengslagsmål på Nesodden.
To guttegjenger, en fra Oslo og en fra Nesodden, skal ha gått løs på hverandre på Nesodden søndag kveld. Politiet fikk melding om at rundt 15 personer med slagvåpen hadde barket sammen. Da de kom på stedet hadde gjengene løst seg opp. En gutt blir sjekket av ambulanse etter at han skal ha blitt slått og sparket mens han lå nede.
Les mer om Nesodden og Oslo.
Tyvegods og tyv tatt på Nesodden
Tyvegods og tyv tatt på Nesodden
Les mer om Nesodden.
Paraglider-pilot uskadet
Mannen i paraglider som hadde hektet seg i et tre på Nesodden, kom fra hendelsen med et par skrubbsår. Det var da han skulle fly for å få høyde, at han ble hektet fast i en furu i en sving. Han kom seg ned fra treet selv.
Les mer om Nesodden.
Nesodden: Paraglider i tre
Politi, ambulanse og brannvesen er på vei til en paraglider som har havnet i et tre.
Nesodden: Ungdommer knivstukket
To gutter på 16 og 17-år fra Nesodden ble lettere skadd etter at en 18-åring fra Oslo stakk og rispet dem med kniv ved busstoppet på Fagerstrand på Nesodden. 18-åringen ble senere arrestert.
Les mer om Fagerstrand, Nesodden og Oslo.
Nesodden: 17-åring knivstukket
En 17-åring er lettere skadd etter knivstikking på Nesodden. Politiet sier det var rundt 12–15 personer i området, og politiet har avhørt vitner.
Les mer om Nesodden.
17-åring knivstukket
En 18-åring er pågrepet etter at en 17 år gammel gutt ble lettere skadd i en knivstikking på Nesodden. Hendelsen skjedde da en gruppe ungdommer skulle gå av bussen ved Fagerstrand.
Les mer om Fagerstrand og Nesodden.