Nesseby

Historisk sak om retten til Finnmark i Høyesterett

I to uker skal alle dommere i Høyesterett vurdere om lokalbefolkning i Nesseby har rett til å bestemme over utmarksressursene der. Saken kan få stor betydning.
Les mer om Finnmark, Høyesterett og Nesseby.

Historisk sak om retten til Finnmark i Høyesterett

I to uker skal alle dommere i Høyesterett vurdere om lokalbefolkning i Nesseby har rett til å bestemme over utmarksressursene der. Saken kan få stor betydning.
Les mer om Finnmark, Høyesterett og Nesseby.
Må jobbe 44 lørdager i året
Nesseby kommune har innført en turnus for sykepleierne som betyr at de må jobbe 18 søndager og 44 lørdager i året. Kommunen mener avtalen er lovlig.
Klart nei fra Nessebys innbyggere
Innbyggerne i Nesseby kommune i Øst-Finnmark sa mandag et soleklart nei til å slå seg sammen med Sør-Varanger eller Tana.

Eurovision-kommentar: Håpet knust

STOCKHOLM (VG) Isprinsessen fra Nesseby klarte verken å knuse nok is eller smelte mange nok hjerter til å komme seg til Eurovision-finalen lørdag.
Advarer mot skadeskutt bjørn i Øst-Finnmark
Øst-Finnmark politidistrikt advarer folk mot å oppsøke Bergebydalen ved Nesseby kommune på grunn av en skadeskutt bjørn i området.
Bergebyløpet måtte avsluttes tidlig
FERDIGE FOR DENNE GANG: Hunder ved sjekkpunkt Nyborg nær Varangerbotn i Nesseby kommune. Bergebyløpet ble avsluttettidlig grunnet ekstreme værforhold. 25 sekundmeter vind er ventet å treffe Øst-Finnmark i kveld.
Kongeparet til Finnmark
Kong Harald og dronning Sonja skal besøke fem kommuner i Finnmark når de reiser på tur i juni. Det er kommunene Kvalsund, Måsøy, Lebesby, Gamvik og Nesseby som denne gangen får besøk av kongeparet.
Rykket ut til vinglete kjører - fant bare sporete veibane
GLATT: Veibanen i Vadsø er svært sporete. Foto: Stian Hansen FARLIG: Bilene på bildet var i desember 2012 involvert i en ulykke ved Mortensnes i Nesseby kommune. Veien var svært glatt og sporete på stedet.
Les mer om Nesseby og Vadsø.
Fant ulovlig oppbevarte våpen etter slåsskamp
OPPDATERT: Bråk på en bopel i Nesseby fikk politiet til å rykke ut sent natt til torsdag. Fire personer var involvert i legemsfornærmelse. Tre ble kjørt til egen bolig i nabokommunen Tana.
Les mer om Nesseby og Tana.
Samlet til førjulsfutsal
Bilde av TOPPEN: Som eneste lag representert på turneringa, spiller gutta fra Nesseby også i futsalserien i Finnmark. Der har de vunnet alle kampene så langt i år. Her ser vi Joachim Johnsen, Ante Smuk og Marius Johnsen Støme.
Tykklefsene til Frøydis
Da Frøydis Betten vokste opp i Nesseby, bakte alle mødre lefser til jul. Den tradisjonen har hun tatt med seg videre i sitt liv.
Les mer om Nesseby.
Kulturprisen til Agnete
Agnete Johnsen har vunnet Nesseby kommunes kulturpris og blir med det 15.000 kroner rikere.
Les mer om Agnete og Nesseby.
Havnet på taket etter uforkjøring
En bil endte på taket etter en utforkjøring på E6 i Nesseby i Varangerfjorden. Uhellet skjedde klokken 17.45, melder Øst-Finnmark politidistrikt. Det var en 43 år gammel kvinne som kjørte bilen. Hun er ikke skadet.
Bil havnet på taket
Uhellet skjedde rett før klokka 17.45, på E6 i Nesseby kommune, opplyser politiet til Finnmarken. - Føreren av bilen er en kvinne på 43 år.
Les mer om Finnmarken og Nesseby.
Løfter Nesseby med mer lån
PUSSES OPP: Asfalt skal legges utenfor Nesseby helsesenter. Bergeby får trolig ny vannkilde, og flere tomter skal prepareres. Selv med pleie- og omsorgs store overforbruk, tar kommunen seg råd til flere store investeringer.
Les mer om Nesseby.
- Ikke bra nok i dag
Foto: Iris Egilsdatter Tekninsk rådgiver i Nesseby kommune, Oddleif Nilsen, mener å huske at reindriften sendte inn et forslag om trafikksikkerhetstiltak for mange år siden. Han kan ikke huske noen søknad om støtte til å bygge et gjerde.
Les mer om Nesseby og Oddleif Nilsen.
– Jeg er veldig, veldig sliten nå
Lørdag er det siste dans for Agnete Johnsen fra Nesseby i finalen i det populære TV-programmet på TV2. Finnmarkigen håper på seier!
– Vi er mektig stolte av deg, Agnete
Igjen forbereder den lille finnmarkskommunen Nesseby seg på en nervepirrende TV-sendt finale. I kveld får de vite om deres egen Agnete Johnsen stikker av med seieren i «Skal vi danse
Nesseby
Disse har størst inntekt og formue.
Mann fra Nesseby omkom i utforkjøri
Det var Bjørn Markus Johansen som omkom i en utforkjøring på E75 i Nesseby torsdag.
Les mer om E75 og Nesseby.
Mann omkom etter trafikkulykke
En person er bekreftet omkommet etter en personbil kjørte ut av veien i Nesseby på E75.
Les mer om E75 og Nesseby.
Eldre mann omkom i bilulykke
En eldre mann døde i en bilulykke på E75 ved Kirkestedet i Nesseby kommune torsdag ettermiddag. Bilen han satt i kjørte av veien. Det opplyser politiets operasjonsleder Bjørn Tormod
Eldre mann omkom etter utforkjøring
Nesseby: En personbil har kjørt ut av veien på E75 v/Nesseby kirkested, en eldre mann har omkommet. Etterforsking iverksatt.
Les mer om E75.
Nessbys eneste melkebonde gir seg
Neste år er det ikke lenger tradisjonell fjøsdrift i Nesseby i Nord- Norge, da går han av med pensjon. +1 Nessebys eneste melkebonde har melket kuer i 43 år. Neste år blir han pensjonist,
Les mer om Nesseby og NordNorge.