Nett

Vil ha trykte rutehefte

Pensjonistpartiet likar ikkje at fylkeskommunen let vere å trykke opp dei nye rutehefta for buss. – Dette er slettes ikkje bra, og ekskluderer dei som ikkje klarer å følgje med på den teknologiske utviklinga, seier Dagfinn Wiik, leiar av Pensjonistpartiet i Møre og Romsdal. Dei nye rutene gjeld frå 1. mai, og for første gong blir hefta ikkje å finne i trykt utgåve. Kollektivselskapet FRAM legg i staden ut ruteendringane på mobilapp og nettsider. Wiik meiner ruteheftet burde trykkast i eit mindre opplag for å kome i møte eldre som ikkje taklar nett- og mobilteknologien.

Dårlig nett er kritisk for driften til Ola

n av tre husstander i distriktene mangler tilgang til bredbånd med høy hastighet.
Les mer om Ola.
10 NRK-øyeblikk du ikke husker fra 2017 ... eller?
NRK serverer hvert år tusenvis av timer eksklusivt innhold på radio, TV og nett. Er du oppdatert? Her kan du teste dine NRK-kunnskaper og din hukommelse.
Ja til enklere hverdag – ikke fjern 350-kronersgrensen
LEDER: I fire år har det vært litt lettere for norske forbrukere å handle på nett fra utlandet. Politikken har virket såpass godt at politikerne har fått panikk.

Dårlig nett er kritisk for driften til Ola

n av tre husstander i distriktene mangler tilgang til bredbånd med høy hastighet.
Les mer om Ola.
Romantikk i luften ... også blant seniorene
Hva ville du sagt hvis din gamle mor begynte å date? På nettet? Seniornett hadde torsdag kveld en temakveld - om nettopp nett-dating! Hvem sa at man slutter å være interessert i kjærlighet, når man er blitt pensjonist?
Fant ut at detaljer om hotelopphold lå eksponert på nett
Roy Solberg fra Askøy fikk en ubehagelig overraskelse etter å ha sjekket inn på hotell i Oslo.
Les mer om Askøy og Oslo.
Færre leser nettaviser
Færre nordmenn leser avisa på nett. Det viser Norsk mediebarometer som Statistisk Sentralbyrå la frem i dag. For første gang har andelen nordmenn som leser avisene på nett falt - nå er det 52 prosent av oss som gjør dette.
Dårlig nett er kritisk for driften til Ola
Én av tre husstander i distriktene mangler tilgang til bredbånd med høy hastighet. - Landbruket er Norges farligste yrke, og dårlig dekning er et tilbakevendende irritasjonsmoment og særlig kritisk for oss.
Les mer om Ola.
Vil ha øl til alle på nett
Høyre vil tillate ølsalg på nettet over hele Norge. I dag er det opp til hver enkelt kommune om innbyggerne kan få øl levert på døra etter å ha bestilt på nett.
Les mer om Norge.
Nett-troll og mediakonspirasjoner
KOMMENTAR: Hva skjer når folk begynner å tro på propaganda og konspirasjonsteorier, og får en forestilling om at medier er til for å spre usannheter?
Færre leser aviser – både på papir og nett
Færre leser trykte aviser og nettaviser. Andelen TV-seere synker også.
App lar publikum melde fra om hatytringer på nett
Den østerrikske appen BanHate lar publikum melde fra anonymt om hatytringer på nett. Så langt har myndighetene mottatt mer enn 1.700 skjermdumper.
Les mer om BanHate.
En av to sjekker legens opplysninger på nett
n av to nordmenn dobbeltsjekker informasjon fra legen sin på internett, viser ny undersøkelse. Helsevesenet henger etter i utviklingen, mener Forbrukerrådet.
Les mer om Forbrukerrådet.
En av to sjekker legens opplysninger på nett
n av to nordmenn dobbeltsjekker informasjon fra legen sin på internett, viser ny undersøkelse. Helsevesenet henger etter i utviklingen, mener Forbrukerrådet.
Les mer om Forbrukerrådet.
Over 700.000 kroner samlet inn før ulverettssak
Både WWF og Utmarkskommunenes sammenslutning har satt i gang innsamlingsaksjoner på nett til å finansiere ulverettssaken som begynner til uka. Hittil er det samlet inn mer enn 700.000 kroner.
Gode råd til deg som vil låne penger på nett
Du er ikke alene om å ta opp lån. Enten du trenger penger til en ny bil, ny bolig, drømmereisen eller helt hverdagslige behov. Her kommer noen gode tips som kan være verdt å ta i betraktning før du tar opp lån på nett.
Mener nettskepsis styres av moralsk panikk
Mange er engstelige for økningen av skreddersydd informasjon og upålitelig nyhetsformidlig som rettes mot oss på nett. - En reaksjon styrt av moralsk panikk, sier svensk medieforsker.
«Totens kanskje best bevarte hemmelighet er på nett etter 25 år
Sulland Mote på Lena markerer sitt 25-årsjubileum med å åpne en egen nettbutikk.
Les mer om Lena.
Vil ha lov mot hevnporno
Regjeringen vil ha en egen lov mot spredning av krenkende bilder på nett. 21 år gamle Mia Landsem har undersøkt fenomenet i over to år. Hun kaller det «organisert kriminalitet».
Les mer om Mia Landsem.
Må gi ut brus til fem kroner boksen
Salg av brus og godteri på nett øker voldsomt etter at sukkeravgiften gikk opp. Norske kjøpmenn blir tvunget til å levere ut brus til en firedel av prisen.
Ikke versting
Ifølge Pressens offentlighetsutvalg mangler fire Buskerud-kommuner postjournal på nett. Det er feil og de beklager.
Les mer om Buskerud-kommuner.
Må gi ut brus til fem kroner boksen
PORSGRUNN (NRK): Salg av brus og godteri på nett øker voldsomt etter at sukkeravgiften gikk opp. Norske kjøpmenn blir tvunget til å levere ut brus til en tredel av prisen.
Slurver du med linsene, kan det få alvorlige følger
Én av tre som kjøper kontaktlinser på nett følger ikke anbefalte kontrollrutiner, viser en ny undersøkelse. Det kan føre til alvorlige øyeinfeksjoner og i verste fall blindhet, advarer Norges Optikerforbund.
Må gi ut brus til fem kroner boksen
PORSGRUNN (NRK): Salg av brus og godteri på nett øker voldsomt etter at sukkeravgiften gikk opp. Norske kjøpmenn blir tvunget til å levere ut brus til en firedel av prisen.