Nho

Mener Forsvaret flyr fra regning på 34 millioner

Forsvaret betaler ikke en regning på 34 millioner kroner for virksomhet på flyplassene til Avinor, ifølge NHO. SAS, Norwegian og Widerøe sier de punger ut i stedet.
Les mer om Avinor, NHO, Norwegian og Widerøe.

Ny mann med i beregningen

NHOs sjeføkonom Øystein Dørum får en ny plass i Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene (TBU). Dermed stiller partene LO og NHO heretter tallmessig likt i gruppen som nettopp skal skaffe frem tallgrunnlag for kommende lønnsoppgjør.
Les mer om Det, NHO og Øystein Dørum.
NHO vil la arbeidsledige og flyktninger hogge trær
NHO Agder vil ha arbeidsledige og flyktninger ut i skogen for å hogge trær. Skogrydding langs kraftlinjer skal hindre kostbare strømbrudd og bidra til integrering og sysselsetting.
LO og NHO kan bli enige om AFP i helgen
LO og NHO jobber på spreng for å finne en løsning på AFP-floken innen mandag morgen. I LO demper man nå forventningene til at alle AFP-hullene skal tettes i år.
Les mer om AFP og NHO.

Håndverksfagene tilbake til fremtiden

Regjeringen varsler nå en satsing på praktiske fag i grunnskolen. Dette er gledelig og en helt riktig satsing som NHO har arbeidet for lenge.
Les mer om NHO.
- Grav dere ikke ned i detaljer(pluss)
Tord Lien i NHO mener campusdebatten handler for mye om busker og busser. - Lokalpolitikerne må ikke miste av synet hvor viktig dette er for nasjonen.
Les mer om NHO.
– Måten å jobbe på her er litt annerledes enn i Norge hvor effektivitet er mye av greia
Avskårne blomster får NHO Brussel-sjef Ingebjørg Harto (57) til å føle seg litt velstående.
Les mer om Måten og Norge.
Omdømmeprosjekt i Nordland?
Vi genererer få nasjonale nyheter fra Nordland, Troms og Finnmark. NHO sin styreleder i Nordland mener at det må forberedes og utvikles et tverrpolitisk prosjekt og en egen markedsføringsplan for å løfte frem fylkets fenomenale fortrinn.
Les mer om Finnmark og Nordland.
En nødvendig opprustning
– Det vil være et tap for Norge dersom Ringeriksbanen utsettes. Det sier regiondirektør Grete Karin Berg i NHO Buskerud. Hun mener Ringeriksbanen gir en nødvendig opprustning av jernbane mellom Norges to største byer.
- Tapte muligheter for Norge dersom Ringeriksbanen utsettes
- Det er nødvendig at regjeringen og Stortinget sørger for tilstrekkelig bevilgninger til fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16, slik at prosjektet starter opp senest i 2021, sier regiondirektør Grete Karin Berg i NHO Buskerud.
Gi ungene hammer og sag
Regjeringen varsler en satsing på praktiske fag i grunnskolen. Dette er gledelig og et helt riktig løft som NHO har arbeidet for lenge.
Les mer om NHO.
- Utsettelse av dobbeltspor gjør det vanskeligere for lokalt næringsliv
NHO Innlandet er bekymret over at Intercity-utbyggingen til Hamar og Lillehammer kan bli utsatt med mange år.
Etter ti år i arbeid i Norge reiser polske Greg heim
STRYN (NRK): Arbeidsinnvandringa til Norge har bremsa opp, og i 2016 reiste rekordmange polske arbeidarar heim. Mange fleire vil gjere det same, til NAV og NHO si store bekymring.
Les mer om Greg, NAV, NHO og Norge.
Yrkesfag og ungdomstrinnet
NHO innlandet hilser et nytt praktisk valgfag i ungdomsskolen velkommen. Regiondirektør i NHO, Roald Gulbrandsen trekker fram mange gode argumenter i sitt innlegg i OA 16. februar.
Les mer om NHO og Roald Gulbrandsen.
Frykter CO2-lagring under havbunnen vil skrinlegges
LO, NHO og miljøorganisasjoner frykter nå regjeringen vil skrinlegge prestisjeprosjektet om å lagre CO2 under havbunnen.
Les mer om CO2 og NHO.
LO og NHO frykter Regjeringen vil skrinlegge Norges prestisjeprosjekt
Organisasjonene jobber sammen miljøbevegelsen intenst i kulissene for å hindre at Regjeringen bestemmer seg for at det blir for dyrt å rense industriutslipp for CO og lagre den på havbunnen.
Les mer om NHO og Regjeringen.
Inviterer til integreringsdugnad
Det haster med å få flyktninger i jobb, mener både NHO og Nav.
Les mer om NHO og Nav.
NHO og Nav vil ha bedrifter med på integreringsdugnad
Lederne i NHO og Nav mener det haster med å hjelpe flyktninger i jobb. De ber norske bedrifter bli med på integreringsdugnad.
Les mer om NHO og Nav.
Inviterer bedrifter til integreringsdugnag
Toppsjefene i NHO og NAV mener det haster med å hjelpe flyktningene ut i arbeid. Samtidig er det store utfordringer i det norske arbeidsmarkedet: 21 prosent i arbeidsfør alder står uten jobb.
Les mer om NAV og NHO.
Inviterer bedrifter til integreringsdugnag
Toppsjefene i NHO og NAV mener det haster med å hjelpe flyktningene ut i arbeid. Samtidig kommer NHO-sjefen med en brannfakkel til norske politikere: Hun mener at ledigheten i Norge er høyere enn statistikken viser.
Les mer om NAV, NHO og Norge.
Økt aktivitet i bemanningsbransjen
Bemanningsbransjen på Sørlandet har opplevd en vekst siste kvartal i fjor, viser tall fra NHO. På Sørlandet økte aktiviteten i bemanningsbransjen med 11,7 prosent i fjerde kvartal i fjor.
Les mer om NHO og Sørlandet.
NHO vil koble ny teknologi og klassisk håndverk i u-skolen
NHO-direktør Roald Gulbransen hilser praktisk håndverk velkommen som valgfag i ungdomsskolen. - Det er å bringe håndverksfagene tilbake til fremtiden, mener han.
NHO-sjefen refser nytt EU-direktiv
NHO-direktør Kristin Skogen Lund mener et nytt EU-direktiv undergraver det norske trepartssamarbeidet. - Du ødelegger hele fundamentet for tariffavtaler hvis du skal ha lønnsregulering på EU-nivå som overstyrer nasjonale tariffavtaler.
Les mer om EU-direktiv og EU-nivå.
BA mener: Noen ganger kan NHO tjene på å holde kjeft
Forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon er i gang. Det vil være enklere om NHO-sjef Kristin Skogen Lund slutter å blande seg inn.
Les mer om NHO.