Nicolai tangen

Får ikke se samlingen

Verken politikere eller kritikere av Kunstsilo-prosjektet har fått innsyn i hvilke verker Nicolai Tangen har lovet bort til det nye kunstmuseet i Kristiansand.

Ja til omstridt kunstsilo i Kristiansand

Fylkestingene i Aust- og Vest-Agder sier ja til den omstridte kunstsiloen som skal huse samlingen til milliardæren Nicolai Tangen.
Nicolai Tangen om kunstsilo: – Mer spennende enn OL
Både Aust- og Vest-Agder fylkesting har sagt ja til å støtte kunstsiloen i Kristiansand. Kunstsamler Nicolai Tangen hadde varslet at han trakk seg dersom han ble krevd for mer penger.
Les mer om Kristiansand.
Nicolai Tangen: – Vet det har vært jobbet hardt i lang tid
Både Aust- og Vest-Agder fylkesting har sagt ja til å støtte kunstsiloen i Kristiansand. Kunstsamler Nicolai Tangen hadde varslet at han trakk seg dersom han ble krevd for mer penger.
Les mer om Kristiansand.

Mer spennende enn OL

– Å følge denne politiske prosessen har vært mer spennende enn OL! Dette er en viktig milepæl i et fantastisk prosjekt, sier Nicolai Tangen. Med dette vedtaket er vi ett skritt nærmere kunstsilo, sier kunstsamleren til NRK.
Les mer om NRK og Nicolai Tangen.
Ja til omstridt kunstsilo i Kristiansand
Fylkestingene i Aust- og Vest-Agder sier ja til den omstridte kunstsiloen som skal huse samlingen til milliardæren Nicolai Tangen.
Ja til omstridt kunstsilo i Kristiansand
Fylkestingene i Aust- og Vest-Agder sier ja til den omstridte kunstsiloen som skal huse samlingen til milliardæren Nicolai Tangen.
Kunstsiloen i boks
Det siste hindrene for realiseringen av den kontroversielle Kunstsiloen til 530 millioner kroner i Kristiansand er borte. Vest-Agder fylkeskommune gir 25 millioner til prosjektet uten å kreve mer penger fra kunstsamler og milliardær Nicolai Tangen.
Ja til kunstsilo i Kristiansand
Fylkestinget i Vest-Agder sa ja til kunstsilo i Kristiansand. Det ble flertall for et forslag fra KrF og Høyre. Det ble ikke flertall for Randi Øverland (Ap) sitt forslag om å kreve at Nicolai Tangen skal bidra med mer penger til bygget.
Ja til kunstsilo i Kristiansand
Fylkestinget i Vest-Agder sa ja til kunstsilo i Kristiansand. Det ble flertall for et forslag fra KrF og Høyre. 21 av 35 stemte for dette. Det ble ikke flertall for Randi Øverland (Ap) sitt forslag om å kreve at Nicolai Tangen skal bidra med mer penger til bygget.
Tangen kan få halve museet
Det er umulig å si hvor stor plass kunstsamlingen til Nicolai Tangen vil få i kunstsiloen i Kristiansand, hevder museet og Tangen selv. Men i 2016 ble det lagt til grunn at den vil fylle halve museet.
KrF tror ikke det er spiker i kista
– Vi tror ikke Aps forslag er spikeren i kista for kunstsiloen, sier KrFs representant i fylkestinget, Rune Andr Sørtveit Frustøl. Han sier gruppa er splitta foran voteringen, men at flertallet kommer til å stemme for at Nicolai Tangen må betale mer.
Direkte: Kunstgave til 200 millioner kroner splitter Kristiansand
Kunstgave skaper splid på Sørlandet. Kunstsamlingen som milliardær Nicolai Tangen vil gi til sin barndomsby Kristiansand har en verdi på rundt regnet 200 millioner kroner, men gaven vil koste det offentlige en halv milliard kroner.
– Mange har blitt nervøse av Tangen
Randi Øverland (Ap) sier mange politikere har blitt nervøse av det hun mener er trusler fra Nicolai Tangen, at han trekker seg dersom avtalen endres. – Personlig tror jeg ingen kommuner i hele Norge ville gått inn på slike premisser, sier Øverland.
Tror på flertall for Kunstsilo
Fylkesordfører Terje Damman tror det blir flertall for å bevilge 25 millioner til kunstsiloen uten betingelsene fra Arbeiderpartiet. Nicolai Tangen har sagt at han trekker seg om Ap får gjennom at han må betale mer på bygget.
Les mer om Arbeiderpartiet og Kunstsilo.
Kan avgjør skjebnen til Kunstsilo
I dag kan den omstridte kunstsiloen i Kristiansand bli skrinlagt - allerede før byggingen har kommet igang. De to fylkestingene på Agder skal avgjøre om de vil kreve mer penger og en endret avtale med kunstsamler Nicolai Tangen dersom de skal gå inn med 30 millioner.
Tangen setter hardt mot hardt
Den omstridte kunstsiloen i Kristiansand kan være historie i morgen. Milliardær og kunstsamler Nicolai Tangen setter nemlig hardt mot hardt, og trekker seg dersom fylkespolitikerne krever at han skal gi flere penger for å realisere bygget.
Ultimatum fra Tangen
Nicolai Tangen setter et absolutt krav foran fylkestingenes behandling av kunstsilo-prosjektet i morgen. Han trekker seg dersom avtalen endres, og det blir krevd mer penger fra AKO Kunststiftelse. Les mer:
Les mer om Tangen.
Nicolai Tangen gir bort 450 millioner
Fondsforvalter og milliardær Nicolai Tangen gir bort nye 450 millioner kroner.
Les mer om Nicolai Tangen.
Gir nye 450 millioner
Fondsforvalteren og milliardæren Nicolai Tangen overfører 450 millioner kroner til stiftelsen som står bak milliongaven til kunstsiloen Skmu Sørlandetskunstmuseum i Kristiansand, melder Dagens Næringsliv.
Gir nye 450 mill. til veldedig stiftelse
Den London-baserte fondsforvalteren og milliardæren Nicolai Tangen overfører ytterligere 450 millioner kroner til stiftelsen som står bak milliongaven til en omstridt kunstsilo i Kristiansand.
Høyersten: Framstår som et lån med sterke bindinger
AROS-direktør Erlend Høyersten mener Kristiansand kommune burde tredoble tilskuddet og at det ligger for mange bindinger i kunstgaven fra Nicolai Tangen.
Truer med å trekke seg fra kunstsiloen
I et brev til de to fylkesordførerne gjør kunststiftelsen til Nicolai Tangen det klart at de har en bindende avtale som politikerne ikke kan endre.
Les mer om Nicolai Tangen.
– Ikke interessant
Ti millioner kroner ekstra fra Nicolai Tangen til kunstsiloen, er langt fra nok til å realisere prosjektet. Det sier Randi Øverland (Ap). Fylkesutvalget støtter prosjektet under forutsetning av at Tangen betaler for arealet samlingen skal bruke.
Gir ti millioner ekstra
Kunstsamler Nicolai Tangen gir 10 millioner ekstra til byggingen av den planlagte kunstsiloen i Kristiansand. Fra før har han gått inn med 20 millioner, men fylkesutvalget i Vest-Agder har krevd at han bidrar med mer.
Les mer om Kristiansand og Vest-Agder.