Nittedal

Dyrest i landet – lover å senke prisene

Nittedal kommune er dyrest i landet på å behandle byggesøknader for eneboliger. Nå lover ordføreren å senke prisen.

Senker byggesaksgebyr

Det skal bli billigere å søke om få bygge bolig i Nittedal, lover ordfører Hilde Thorkildsen (Ap). Kommunen har fått kritikk fra Forbrukerrådet for å være dyrest i landet. I Nittedal koster det rundt 60 000 kroner å søke om å bygge en enebolig på 200 kvm.
Riksvei 4/Nittedal er delvis stengt
Rv4 har redusert fremkommelighet ved Åneby i Nittedal etter et trafikkuhell mellom en bil og en buss. To personer i bilen har smerter i rygg og knær og blir undersøkt av ambulanse. Ingen av passasjerene i busset er skadet. Tungbilberger er på vei.
Les mer om Nittedal og Åneby.
Riksvei 4/Nittedal er stengt
Rv4 er stengt ved Åneby i Nittedal etter et trafikkuhell. Tungbilberger er på vei.
Les mer om Nittedal og Åneby.

Frikjenner Li skole etter vold

Fylkesmannen mener Li skole i Nittedal ikke gjorde noe galt da en elev ble utsatt for vold sist skoleår. Det kommer frem i en ny tilsynsrapport, skriver Varingen. Fylkesmannen mener skolen iversatte egnede tiltak etter voldsepisodene.
Les mer om Nittedal og Varingen.
254 millioner til å forebygge flom
Regjeringen vil bevilge 254 mill. kroner til forebygging av flom- og skredskader. Om lag 203 mill. kroner skal gå til kartleggings- og sikringstiltak. Foreløpig oversikt viser at flomsikringstiltak i Nittedal kommune vil bli prioritert i 2018.
Les mer om Nittedal.
Nittedøl tatt med joint - fikk bot
En 21 år gammel mann fra Nittedal ble tidligere i år pågrepet med en cannabisjoint. Han vedtok ikke forelegg, og saken endte i retten. Nedre Romerike tingrett har idømt ham en bot på 2 400 kroner, skriver Varingen.
Les mer om Nittedal og Varingen.
Nittedal bruke lite på skole
At Nittedal kommune ikke prioriterer skole, er konklusjonen i en analyse gjort av kommunesektorens organisasjon, KS. Nittedal bruker 9,5 millioner mindre en snittet for kommuner de kan samenlikne seg med, skriver Varingen.
Les mer om Varingen.
Varingskollen: Kjørt på rådyr
Toget har kjørt på et rådyr ved Varingskollen stasjon i Nittedal. Viltnemda er på vei.
Les mer om Nittedal og Varingskollen.
Byggesøknadsgebyr: Enorme forskjeller mellom kommunene
Mens det i Nittedal koster 60 708 kroner å søke byggetillatelse er det gratis i Modalen.
Les mer om Modalen og Nittedal.
Funn av død person i Nittedal
Det er funnet en død person i et skogsområde ved Nittedal. Den døde skal være en mann under 50 år. Han bærer preg av å ha ligget ute lenge, og politiet ber om tips fra publikum.
Les mer om Nittedal.
Død mann funnet i skogområde i Nittedal
Fant levninger av et menneske som bar preg av å ha ligget ute en stund.
Les mer om Nittedal.
Død mann funnet i Nittedal
En mann under 50 år er funnet død i skogen vest for Kjul. Mannen er obdusert, og politiet vet ikke hvem han er. Det var sopplukkere som fant mannen.
Les mer om Kjul og Nittedal.
Med promille, uten førerkort
En mann i 70-årene er dømt for å ha lagt ut på en kjøretur på sju mil fra Nittedal med n i promille. Mannen ble stanset i Fetsund i april og hadde heller ikke førerkort. Mannen er dømt til 24 dagers betinget fengsel og en bot på 33 000 kroner.
Les mer om Fetsund og Nittedal.
Penger til Rv.4 i Nittedal
Omleggingen av Rv.4 i en sløyfe forbi Nittedal sentrum får 170 millioner kroner i Nasjonal Transportplan. Det går en enstemmig transportkomit inn for. Fra før er det satt av 680 millioner kroner i Oslopakke 3, men regjeringen ville først ikke bevilge resten.
Lover omlegging av riksvei 4
Både Ap og Sp legger inn 170 millioner kroner til å legge om Rv.4 i ei sløyfe forbi Nittedal sentrum i Nasjonal Transportplan. Det er allerede satt av 680 millioner kroner til veien i Oslopakke 3, men regjeringen ville ikke bevilge resten.
78-åring promilledømt
Mannen fra Nittedal er dømt til fengsel i 18 dager. Han kjørte for å møte en ambulanse, men retten mente det ikke rettferdiggjorde bilkjøring i beruset tilstand, skriver Varingen. Han fikk også en bot på 10 000 og er fratatt førerkortet i ett år.
Les mer om Nittedal og Varingen.
n til sykehus etter brann
En person er sent til Ahus etter en brann i en leilighet på Hagan i Nittedal i natt.
Les mer om Hagan og Nittedal.
Tilsyn med Nittedal-skole
Fylkesmannen har bestemt at det skal føres tilsyn med Li skole i Nittedal kommune. Bakgrunnen er en hendelse som førte til at en elev ved skolen ble sendt til sykehus med hjernrystelse. Saken ble politianmeldt.
Les mer om Nittedal og Nittedal-skole.
Tilsyn etter voldssak på skole
Fylkesmannen har besluttet å føre tilsyn med Li skole i Nittedal kommune. Bakgrunnen for tilsynet er en voldsepisode i et friminutt hvor en elev ved Li skole ble sendt til sykehus med hjernerystelse. Saken er politianmeldt.
Les mer om Nittedal.
Utvidet beverjakt i Nittedal
Jaktforholdene for bever i Nittedal har vært vanskelig på grunn av is og store snøfall i slutten av april, og jakttiden er derfor utvidet til 15. mai, melder Nittedal kommune. Løvenskiold ønsker å felle 1-3 dyr pga. sikkerheten på skogsbilveiene.
Les mer om Nittedal.
Sjokkbrekk på Elkjøp i Nittedal – minst fire menn forsynte seg i butikken
Minst fire menn forsynte seg grovt av varer hos Elkjøp i Nittedal, før de kom seg unna.
Les mer om Elkjøp og Nittedal.
Sjokkbrekk på Elkjøp Nittedal
Noen rygget en bil tvers gjennom døra på Elkjøp på Rotnes i Nittedal natt til onsdag. Tyvene tok med seg diverse mobiler og nettbrett.
Innbrudd på Elkjøp i Nittedal
Det har vært innbrudd på Elkjøp i Nittedal i natt. Et vekterselskap meldte fra til politiet da alarmen gikk ved 03-tiden. Det er uklart hvor store verdier innbruddstyvene har fått med seg, men det er trolig stjålet en del mobiltelefoner.
Les mer om Elkjøp og Nittedal.
– Tragisk for Nittedals-samfunnet
Nye Nittedal sentrum blir lagt på vent fordi det er ikke er penger i Nasjonal Transportplan til å legge om veien. Flere prosjekter på Romerike er skjøvet ut i tid eller helt ute.
1.  Bitcoin fiasko?

2.  Brudd etter 27 år: Selger seg ut av Norges største oppkjøpsfond

3.  Så mye vil det koste

4.  Nesten frivillig

5.  Djevelens bakverk

6.  DN mener: IA-avtalen er en dyr sovepute

7.  Neppe smart med usmarte årsrapporter

8.  Europeiske land advarer mot Trumps skattereform

9.  Kreativitet mot skatteplanlegging

10. 60 Venstre-medlemmer har meldt seg ut siden lørdag