Nkom

Mener Norge er for sårbar

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i Lillesand, NKOM, mener det er behov for flere dataveier til utlandet og ber Staten sørge for dette. NKOM mener Norge er sårbare fordi det meste av norsk datatrafikk til utlandet går via kabler til våre naboland.
Les mer om Lillesand, Norge og Staten.

Få DAB-klager

Norsk kommunikasjonsmyndighet, NKOM, i Lillesand har fått få klager i forbindelse med innføringen av DAB-radio. Normalt får de mange klager om forstyrrelser når et nytt bånd tas i bruk i Norge. Men det har til nå ikke vært tilfellet, sier Per Eirik Heimdal.
Klart for 5G-testing
Nkom legger til rette for testing av neste generasjons mobilnett i Norge. Mandag får vi den første demonstrasjonen.
Les mer om Norge.
Myndighetene: – Telenors frie musikkstreaming kan være i strid med regelverket
Men det er for tidlig å konkludere, sier Nkom.
Les mer om Nkom.

Blir ulovlig å «flå kunder som trenger hjelp

Bruk av kundetelefoner har ofte vært dyrt. Nå må teleselskapene endre praksis, varsler Nkom.
Les mer om Nkom.
Telenor knuser nettleietagere
Saga Mobil betaler Telenor en nettleie som gjør det umulig for det lille mobilselskapet å konkurrere mot Telenor om store bedriftskunder. Nkom innrømmer reguleringsproblemer.
Les mer om Telenor.
Beskyldes for ulovlig kundekapring
Nkom har mottatt klage om at Telenor og deres datterselskap Talkmore bryter det såkalte winback-forbudet.
Les mer om Talkmore og Telenor.
Nkom: Problemer med dab-nettet over hele landet
En knapp uke etter at FM-nettet ble slukket i Nordland, opplyser politiet i Salten at fylket de er uten DAB-dekning. Og det er problemer også i resten av landet, ifølge VG.
Les mer om FM-nettet, Nordland og Salten.
Broadnet tettet hullene
Fikk pålegg etter felles tilsyn av Nkom og NSM.
Les mer om NSM og Nkom.
Mobilutfallet som ikke skulle skje
Med støtte fra Nkom har Telenor lagt en ny sjøkabel fra Bodø til Røst for å bedre sikkerheten i Lofoten. Den ble koblet opp i juli i år. Det hjalp lite når Urd slo til natt til tirsdag.
Les mer om Bodø, Lofoten, Nkom, Røst, Telenor og Urd.
Nær 90 prosent 4G
Arealdekningen for 4G er nå omlag 87 prosent, mens befolkningsdekningen er på 99,5 prosent, melder Nkom.
Les mer om Nkom.
– Alvorlige konkurranseproblemer
Det er store konkurranseproblemer i mobilmarkedet, mener teleregulatøren Nkom.
Les mer om Alvorlige og Nkom.
Vil grave ned strømkabler
For å hindre at mobilnett, nødnett og strøm forsvinner i lengre perioder etter snøfall, slik som i Aust-Agder i helga, må større deler av ledningsnettet graves ned i bakken. Det mener avdelingsdirektør Einar Lunde i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) i Lillesand.
Nkom bør stimulere utbygging
EU vil at de nasjonale teleregulatørene spesielt skal ta initiativ for å stimulere investeringer i områder der det ikke er planlagt å bygge ut høykapasitets nett.
12,9 mill. meir til Nkom
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) i Lillesand får 209,9 millionar kroner til drift i regjeringa sitt statsbudsjett. Dette inneber ei auke på 12,9 millionar kroner, som inkluderer fem nye stillingar.
Les mer om Lillesand og Nkom.
Nye bredbåndmillioner fra staten
Over 9000 husstander skal få nytt eller bedre bredbåndstilbud etter at 30 søknader om tilskudd har fått tommelen opp fra Nkom.
Les mer om Nkom.
Nye bredbåndmillioner fra staten
Over 9 000 husstander skal få nytt eller bedre bredbåndstilbud etter at 30 søknader om tilskudd har fått tommelen opp fra Nkom.
Les mer om Nkom.
126 millioner til 9.200 husstander
Nkom har tildelt midler til 30 prosjekter i kommuner med dårlig bredbåndsdekning.
Rapport: 4G medfører ikke økt strålefare
Innføring av ny mobilteknologi som 4G-nettet medfører ikke at totaleksponeringen for stråling øker, ifølge Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).
Les mer om Nasjonal.
Ingen akutt helsefare, hevder Nkom, men hva med mobilstråling over tid?
DEBATT: Frekvenskontrollen i Norsk kommunkasjonsmyndighet (Nkom) farer kanskje ikke med fusk eller med uvitenhet. De gjør bare sitt beste for å hjelpe Telenor og Statens strålevern med å lure oss.
Les mer om Nkom, Norsk og Telenor.
Test av DAB-antenner
Nkom slr fast at valg av antenne og riktig installasjon er det viktigste for dekningen. I 2017 skal FM-nettet stenges, og vi skal over på DAB+. Det kan by på en del utfordringer, ikke minst i bilen hvor svært mye av radiolyttingen her til lands foregår. Det fikk Dinside bekreftet da vi gjennomførte en test av DAB+ mot nettradio tur-retur Oslo Bergen tidligere i år. Med tanke på deg som eier bil som ikke har installert digital radio i bilen, har Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) testet antenner, bilradioer og adaptere for DAB+. Resultatene i testen viser at antennetype og riktig installasjon, har størst betydning for hvordan dekningen oppleves. LE
Er du en gjennomsnittlig norsk mobilbruker?
S mye snakker, tekster og surfer vi. «Er jeg normal? er et populært spørsmål. Som vi dessverre ikke kan svare på. Prøv Guru. Men når det kommer til hvorvidt mobilbruken din er normal, skal vi prøve. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) har nemlig lagt fram sine Ekom-tall fra 2015, som blant annet viser nøyaktig hvordan nordmenn bruker mobilene sine. Dinside har regnet på tallene og kan på fem steg fortelle deg om du er innenfor normalen. LES OGSÅ: På jakt etter Norges billigste mobilabonnement? Sjekk vår test! #1: Slike abonnementer har vi Kontantkort er i ferd med å dø ut. Tallet går stadig nedover, men
Les mer om Ekom-tall og Kontantkort.
Mobil databruk fortsetter å øke
Databruken i det norske mobilnettet fortsetter å ese ut. Ifjor var økningen på 61 prosent, viser nye tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).
Les mer om Nasjonal.
Nkom vil fortsatt regulere Telenor
Nkom vil fortsatt regulere Telenor i mobilmarkedet på grunn av deres sterke markedsstilling. Og Nkom skjerper prisreguleringen.
Les mer om Telenor.
Billigste mobilabonnement-kalkulatoren har fått offentlig kvalitetsstempel
Godkjent av Nkom. Les hele saken
Les mer om Nkom.