Nord norge

Trener med superfly i Nord-Norge

De nye F-35 jagerflyene overgår pilotenes forventninger. Denne uken kom Forsvarets nye stolthet til Bodø for testing under tøffe vinterforhold i Nord-Norge.
Les mer om Bodø og Nord-Norge.

Nordnorsk filmkommisjon

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge ønsker å opprette en nordnorsk filmkommisjon. Målet er bedre vilkår og lønnsomhet for filmbransjen i nord, sier Geir Ove Bakken, leder for Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge.
Været snur – nå blir det slutt på dette
Været i nord holder seg relativt stabilt den neste uka, mens Sør-Norge vil merke at skiføret og snøværet kan forsvinne.
Les mer om Sør-Norge.
Solvik-Olsen besøker Nord-Norge
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøker regionen i neste uke. Det var Rana Blad som først meldte saken. Solvik-Olsen skriver på sin Facebook-side at han blant annet skal innom Tromsø, Bodø, Mosjøen og Mo i Rana, hvor han skal på befaring av Nordlandsbanen med mer.

Nord-Norsk filmkommisjon

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge ønsker å opprette en nordnorsk filmkommisjon. En nordnorsk filmkommisjon skal jobbe for økt markedsføring av Nord-Norge, bistå til lokal bransjebygging og sikre at internasjonale selskaper legger igjen midler lokalt, det sier lederen for Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge, Geir Ove Bakken.
USAs utenriksminister: – Vi ser et globalt problem som trenger en global løsning
VANCOUVER (VG) Mens den norske utenriksministeren i full fart måtte dra hjem til Norge, minnet Rex Tillerson sine kolleger fra 19 land om at Oslo ligger nærmere Nord-Koreas hovedstad, Pyongyang, enn hva Seattle på USAs vestkyst gjør.
Måtte plutselig forlate Nord-Korea-møte i Canada
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide ble bedt om å reise hjem til Norge like før det planlagte ministermøtet om Nord-Korea hun skulle delta på i Vancouver.
– Ran av fisk på høylys dag
– Kjøp og salg av fiskekvoter er i strid med loven og har ført til et ran av flere fiskerisamfunn i Nord-Norge. Det mener tidligere regiondirektør i Fiskeridirektoratet og lokalpolitiker i Arbeiderpartiet, Arne Luther.
Jonas mener Erna bør gå i seg selv når hun stenger Lofoten
– Statsminister Erna Solberg mente i valgkampen at vi ikke tok ansvar for Nord-Norge og for Norge. Og nå er det plutselig greit, sier arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre
Les mer om Erna, Lofoten, Nord-Norge og Norge.
– Ran av fisk på høylys dag, hevder Luther
– Kjøp og salg av fiskekvoter er i strid med loven og har ført til et ran av flere fiskerisamfunn i Nord-Norge. Det mener tidligere regiondirektør i Fiskeridirektoratet og lokalpolitiker i Arbeiderpartiet, Arne Luther.
Norge vil sende klart «Nord-Korea-signal til verden. Ekspert frykter det kan være meningsløst
- Dersom 20 land nå går sammen om å slå Nord-Korea hardt i hodet, så vil ikke det være et positivt bidrag til verdensfreden, mener ekspert.
Mest fornøyde i nord
Innbyggerne i Bodø og Svolvær er mest fornøyd med kvaliteten på restauranter, kinoer og konsertsteder i sine byer. Det skriver Agenda Nord-Norge i en pressemelding. De har undersøkt hvor fornøyde innbyggerne er i 10 Nord-Norske byer. 1500 innbyggere i ti nordnorske byer har deltatt i undersøkelsen.
Har sendt ut OBS-varsel
Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Nord-Norge. Mandag og tirsdag er det ventet vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind og snøfokk
Les mer om Nord-Norge.
Flere bor i sør og jobber i nord
Sysselsettingen i Nord-Norge øker, men det gir ingen befolkningsvekst. Det er pendlerne som holder liv i Nord-Norge.
Les mer om Nord-Norge.
Storm og vanskelige kjøreforhold
Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om at det mandag og tirsdag vil bli lokal storm og vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge. – Det blir mye vind fra sørøst, og kan komme opp i sterk storm enkelte steder. Vinden vil nok ta seg opp i dag, men vil merkes best de neste dagene. Spesielt på Helgeland, forteller vakthavende meteorolog Geir Bøyum til NRK.
Theodorsen ledet an i enorm lagprestasjon for Team-Nord-Norge: – Det var supert!
Silje Theodorsen (23) gjorde sitt best løp på lang tid på dagens 15-kilometer i NM.
Les mer om Team-Nord-Norge.
Nok et varsel mot bergenspolitiet
- Han hevder at politiet har hatt kunnskap om konkrete forhold, men ikke gjort nok sier leder Halvor Hjelm-Hansen i etterforskningsavdelingen for Midt- og Nord-Norge
Tilbyr norsk meglerhjelp i Nord-Korea
WASHINGTON (VG) Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at Norge er klar til å tilrettelegge for samtaler med Nord-Korea, dersom partene ønsker det.
Les mer om Nord-Korea og Norge.
NRK: Politiet utvider siktelsen mot samfunnstopp
Politiet i Tromsø har utvidet siktelsen mot en samfunnstopp i Nord-Norge som er siktet for å ha misbrukt sin stilling til seksuelle formål.
Les mer om Nord-Norge og Tromsø.
Stor fare for snøskred i nord
Mildvær fører til stor snøskredfare i deler av Nord-Norge tirsdag. Flere veier er stengt på grunn av rasfaren.
Les mer om Nord-Norge.
Stor snøskredfare: – Faregrad fire er i praksis det høyeste vi varsler
Mildvær fører til stor snøskredfare i deler av Nord-Norge tirsdag. Flere veier er stengt på grunn av rasfaren. Faregrad fire er i praksis det høyeste som varsles, ifølge snøskredvarslinga.
Les mer om Nord-Norge.
Stor snøskredfare flere steder i nord – venter flere store naturlig utløste skred
Mildvær fører til stor snøskredfare i deler av Nord-Norge tirsdag. Flere veier er stengt på grunn av rasfaren. Faregrad 4 er i praksis det høyeste som varsles.
Les mer om Nord-Norge.
Stor snøskredfare flere steder i nord – venter flere store naturlig utløste skred
Mildvær fører til stor snøskredfare i deler av Nord-Norge tirsdag. Flere veier er stengt på grunn av rasfaren. Faregraden 4 er i praksis det høyeste som varsles.
Les mer om Nord-Norge.
Fraflytting i Nord-Norge skaper problemer for industrien
Veksten i verdiskapning i den nordligste landsdelen var større enn landssnittet i fjor, men fraflytting kan skape problemer for industriproduksjonen.
Les mer om Nord-Norge.
Bomtur til Canada skapte problemer i siste fase for FlyViking
Ola Giæver skulle fly hjem FlyVikings fjerde fly i november. Men flyet manglet en viktig del for å fungere på kortbanenettet i Nord-Norge. Det fikk alvorlige følger for selskapet.
Les mer om Canada, FlyViking og Nord-Norge.