Nord norge

Travsporten trenger hjelp mer enn straff

Det er en fallitterklæring å avlyse årets travfest i Harstad. Årets store travfest i Harstad og Nord-Norge er avlyst.
Les mer om Harstad og Nord-Norge.

Har Elvenes tillit til NATOs øverste militære sjef?

Elvenes bør kanskje minnes på hva som foregikk i Nord-Norge på 1980-tallet og hvilken form for «deterrence (avskrekking) vi her snakker om.
Les mer om Nord-Norge.
Ny rapport viser et enormt økonomisk potensial i nord. Men på et viktig område går ting i helt feil retning i både Norge, Sverige, Finland og Russland
Stadig mer av nordområdene tømmes for ressurser. Det skjer uten at flere lever av de enorme verdiene her.
Les mer om Finland, Norge, Russland og Sverige.
Eldre mann døde etter fall
En mann i 90-årene er død etter at han i rullestol har trillet utenfor en trapp på et kjøpesenter i Harstad i dag. Pressevakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser at mannen var død ved ankomst.

Se programslippet DIREKTE NÅ!

Trykk her for å se programslippet for Festspillene i Nord-Norge på livestream. Vi sender direkte i hele kveld, med smakebiter fra årets program, underholdning og intervjuer underveis.
Les mer om Festspillene og Nord-Norge.
Vegvesenet skjerper beredskapen: - Kan stenge veier på kort varsel
Det er meldt stor snøskredfare i Nord-Norge denne helga, med høyeste faregrad i flere områder. Vegvesenet skjerper beredskapen i forbindelse med snøskredfaren.
Les mer om Nord-Norge.
Her er programmet for årets festspill
Festspilldirektør Maria Utsi presenterer i dag programmet for de 54. Festspillene i Nord-Norge. Der de siste årenes festspillfokus har vært på store globale og arktiske tema, vender dette festspillprogrammet seg mot enkeltmennesket i nord.
Les mer om Nord-Norge.
Stor snøskredfare i Nord-Norge: – Begrens all ferdsel i utsatte områder
I løpet av natten og morgenen har det gått flere skred i Nordland og Troms. Tre av skredene har blokkert veier. Politiet oppfordrer folk til å holde seg hjemme.
Les mer om Nord-Norge og Nordland.
Politiet om rasfaren i nord: - Hold dere hjemme!
Rasfaren i store deler av Nord-Norge fører til at politiet i Nordland går ut med en klinkende klar beskjed til fylkets innbyggere: - Hold dere hjemme i helga! - Det er en sjelden og ekstrem situasjon som vil prege Nordland i helga.
Les mer om Nord-Norge og Nordland.
Flere skred i Nordland
Flere snøskred har gått i Nordland natt til fredag og fredag morgen, men ingen personer er skadd. Skredfaren er ekstremt stor, gjentar Hovedredningssentralen Nord-Norge.
Omfattende miljøkriminalitet
Statens naturoppsyn er for tynt bemannet i nord for å avdekke reirplyndrere. Det sier seksjonsleder Kjartan Knutsen i Statens Naturoppsyn. Han viser til at Norge i liten grad har avdekket omfattende reirplyndring de senere år.
Les mer om Kjartan Knutsen og Norge.
De skal delta på Festspillene i Nord-Norge
Journalist Kadra Yusuf, eks-torpedo Sven-Eirik Utsi, lege Mads Gilbert og blogger Sophie Elise Isachsen er alle klare for Festspillene i Nord-Norge.
Politiet om rasfaren i nord: - Hold dere hjemme!
Rasfaren i store deler av Nord-Norge fører til at politiet i Nordland går ut med en klinkende klar beskjed til fylkets innbyggere: - Hold dere hjemme i helga! - Det er en sjelden og ekstrem situasjon som vil prege Nordland i helga.
Les mer om Nord-Norge og Nordland.
Politiet om rasfaren i nord: - Hold dere hjemme
Rasfaren i store deler av Nord-Norge fører til at politiet i Nordland går ut med en klinkende klar beskjed til fylkets innbyggere: - Hold dere hjemme i helga. - Det er en sjelden og ekstrem situasjon som vil prege Nordland i helga.
Les mer om Nord-Norge og Nordland.
Politiet om rasfaren i nord: – Hold dere hjemme!
Rasfaren i store deler av Nord-Norge fører til at politiet i Nordland går ut med en klinkende klar beskjed til fylkets innbyggere: – Hold dere hjemme i helga!
Les mer om Nord-Norge og Nordland.
Snøskredvarsel: For første gang er det meldt faregrad 5 i Nord-Norge
Advarer om stor snøskredfare i Nord-Norge.
Les mer om Nord-Norge.
Advarer om stor snøskredfare i Nord-Norge. For første gang er det meldt faregrad 5
For første gang siden landsdekkende snøskredvarsling kom i gang i 2013, har NVE utstedt et varsel med faregrad 5. Det er Svartisen og deler av Helgeland i Nordland som er omfattet av dette ekstremvarselet,
Regn gir stor snøskredfare i Nord-Norge – høyeste farenivå lørdag
Fylkesmennene i Nordland og Troms er nå varslet om stor snøskredfare. – Det er skumle forhold, rett og slett, sier vaktleder ved Snøskredvarslingen.
Meget stor snøskredfare i nord
Norges vassdrags- og energidirektorat melder om meget stor snøskredfare, faregrad 5, på lørdag på Helgeland og Svartisen. Snødekkeoppbygningen er dårlige i hele Nord-Norge, melder HRS Nord-Norge på Twitter.
Varsler faregrad 5 til helga
NVE melder om mulig faregrad 5-meget stor snøskredfare på lørdag på Helgeland og i Svartisen. Snødekkeoppbygningen er i dårlig i hele Nord-Norge, med markante og svært
Snart en million fritidsbåter
Det er nå registrert 950.000 fritidsbåter i Norge. Det er en økning på hele 200.000 båter på seks år, viser tall fra den nye båtlivsundersøkelsen. Båttettheten er størst i Nord-Norge og på Sør- og Vestlandet.
8.800 vil til UiT:- Dette er fantastiske nyheter
Aldri før har så mange hatt universitetet i nord som sitt førstevalg. - Dette er fantastiske nyheter for UiT, vi øker mest av universitetene i Norge.
Les mer om Norge, UiT og UiT.Dette.
Gir bort 2.500 gratisbilletter til konsert: – Vi skal sørge for at det blir en ordentlig byfest
I juni blir det gratiskonsert for folket når Scandic Meyergården og SpareBank1 Nord-Norge inviterer til byfest.
Gir bort 2.500 gratisbilletter til Donkeyboy: – Vi skal sørge for at det blir en ordentlig byfest
I juni blir det gratiskonsert for folket når Scandic Meyergården og SpareBank1 Nord-Norge inviterer til byfest.
Gjør klart for 71 grader Nord
Et team fra TV Norge som skal gjøre opptak til 71 grader Nord, er for tiden på Fauske.
Les mer om Fauske og Nord.