Nord norge

Kraftig lysglimt på himmelen i Nord-Norge

Politiet i Finnmark ble torsdag nedringt av personer over hele Finnmark som sier at de har sett et hvitt lys på himmelen.
Les mer om Finnmark og Nord-Norge.

Helsesøstre ber om hjelp

Det utdannes færre helsesøstre i Nord-Norge etter at Universitetet i Tromsø innførte masterutdanning i 2011, viser tall fra Landsgruppen av helsesøstre. Helsesøstrene ber nå om hjelp fra lokalpolitikere i landsdelen om å legge press på universitetet for å få på plass desentraliserte studieplasser i Harstad og Alta.
Telenor Norge legger ned kundesenter: Over 80 mister jobben
Selskapets siste kundesenter i Nord-Norge legges ned.
Les mer om Nord-Norge.
Advarer om varmere og villere vær
I følge klimaforsker Ketil Isaksen ved Metreologisk institutt, kan vi vente oss varmere vintre, mer regn og ekstremvær i årene fremover. Isaksen forteller at Norge allerede har blitt 1 til 1,5 grader varmere, og at økningen er sterkest i Nord.

Nordnorsk langrennssjef: – Vi har et klart mål om at noen av jentene våre skal få gå verdenscup

Team Nord-Norge tjuvstarter serieåpningen i helga i finske Muonio, som et ledd i målet om å få deltakere med til verdenscupen.
Les mer om Muonio.
196 personer er dømt til psykisk helsevern i Norge – kvinne (20) fra Troms kan bli den neste
196 personer har for øyeblikket dom på tvungent psykisk helsevern. En 20 år gammel, lettere psykisk utviklingshemmet og voldelig brannstifter fra Nord-Troms kan bli nummer 197.
Les mer om Norge.
Styrkes i nord. - Et viktig skritt for NATO og for Norge
NATO skal opprette en egen kommando som skal sikre sjøveiene og forbindelseslinjene mellom Europa og Nord-Amerika i en krise.
Les mer om Europa, Nord-Amerika og Norge.
Ett steg nærmere ny bank
Roger Øksheim kunne mandag presentere tidligere Bodø/Glimt-keeper Ivar Andreas Forn som mannen som skal jobbe videre med å realisere forretningsbanken Nord-Norge Finans AS.
Ett steg nærmere ny bank
Roger Øksheim kunne mandag presentere tidligere Bodø/Glimt-keeper Ivar Andreas Forn som mannen som skal jobbe videre med å realisere forretningsbanken Nord-Norge Finans AS.
Ett steg nærmerer ny bank
Roger Øksheim kunne mandag presentere tidligere Bodø/Glimt-keeper Ivar Andreas Forn som mannen som skal jobbe videre med å realisere forretningsbanken Nord-Norge Finans AS.
Vil fortsette med kvalitetskontroll
Norges Råfisklag vil fortsette med kvalitetskontroller på fisk. Råfisklaget og Mattilsynet har i en prøveperiode siden 2015 sjekket fisk, fartøy og mottaksanlegg i Nord-Norge. Det fortsatt rom for forbedringer viser en rapport fra råfisklaget.
Les mer om Mattilsynet og Nord-Norge.
Ønsker å foreviggjøre bedehusene
Ingen vet hvor mange bedehus det er igjen i Norge. Det var motivasjonen til Erlend Berge da han bestemte seg å reise 15.000 kilometer i bobil, for å ta bilder av bedehus fra sør i Vest-Agder til nord i Finmark.
Dårlig vær i vente
Nordland får det dårligste været i Nord-Norge i morgen. Det ventes fallende temperaturer på 2–3 grader kaldere enn nå. Snøgrensen vil være på 600 til 800 meter.
Les mer om Nord-Norge.
Her er Heimevernets nye stridskjøretøy
Heimevernet i Trøndelag og Nord-Norge får 60 multikjøretøy av samme type som Forsvarets spesialstyrker (FSK) lenge har brukt i utenlandstjeneste.
Les mer om Nord-Norge og Trøndelag.
Rettssak etter heroinbeslag på 2,6kg
To rumenske kvinner må snart møte i retten, etter det som er et av tidenes største heroinbeslag i Nord-Norge. I februar i år ble kvinnene avslørt av Tollvesenet med koffert med 2,6 kilo heroin på toget mellom Stockholm og Narvik. De to kvinnene har siden sittet i varetekt, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik i Nordland politidistrikt. De skal møte 13. November i Ofoten tingrett.
Lavtrykkene hamret løs på oss
Lavtrykk etter lavtrykk ga flom og nye nedbørrekorder i Sør-Norge i oktober. I nord var det sommervarmt.
Les mer om Sør-Norge.
Vant kunstpriser
Nordnorsk Kunstmuseum og Festspillene i Nord-Norge har vunnet priser fra bransjeorganisasjonen Norsk Publikumsutvikling. Kunstmuseet vant pris for nyskapende og ambisiøse satsinger, mens Festspillene vant for sine festspillpiloter som juryen mener er den mest inkluderende kultursatsingen.
Skype med legen
Fra neste uke lar Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge behandlerne møte de unge pasientene der de er vant til å være: På videosamtale tjenesten Skype. Målet er å gi barn og unge lettere tilgang til psykiske helsetjenester, og få ned køene innen barne- og ungdomspsykiatrien.
OBS-varsel i Nord
– Det er store endringer på gang, sier statsmeteorolog Ine-Therese Pedersen og opplyser at et OBS-varsel er på vei for Nord-Norge. Et væromslag vil gi farlige kjøreforhold med såpeglatte veier, og det vil bli storm. Nordland får sterk vind og mye nedbør. Torsdag blir den verste dagen.
Savnet helikopter lokalisert
Det russiske helikopteret som gikk ned torsdag utenfor Svalbard, er lokalisert på 209 meters dyp, 1,2 nautiske mil fra Heerodden, opplyser Hovedredningssentralen i Nord-Norge.
Ubåt snart inn i søket på Svalbard
– Miniubåten er fraktet ombord i KV Barentshav, hvor det nå skal monteres og testes. Vi regner med at de starter søket i løpet av noen timer, sier redningsleder Rune Danielsen ved HRS Nord-Norge. Ubåten ankom Svalbard i natt med et fly fra Forsvaret.
Russisk fly får delta
Hovedredningssentralen Nord-Norge har takket ja og Utenriksdepartementet har klarert at russerne sender et transportfly til Svalbard med personell og utstyr. Flyet skal ankomme Svalbard fredag ettermiddag, og blir underlagt sysselmannen.
55 millioner mer enn i fjor
Sparebank1 presenterte sterke tall i dag. Banken viser til et driftsresultat før skatt på 1.254 millioner kroner for tredje kvartal i år, 55 millioner kroner mer enn samme periode i fjor. – Veksten i Nord-Norge skyldes i all hovedsak to forhold. Sterke eksportnæringer og betydelige investeringer i bygg og anlegg, sier konsernsjefen i en pressemelding.
Les mer om Nord-Norge.
OBS-varsel
Det er sendt ut OBS-varsel for Nord-Norge fram til 1. november. Fra i kveld er det fare for vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene og i indre strøk på grunn av nedbør som snø og temperaturer rundt null grader. Nedbøren ventes å gi seg i løpet av tirsdag.
Les mer om Nord-Norge.
Fortsatt ingen funn etter styrten
– Det er gjort observasjoner av oljeflekker på vannet, utover det er det ingen funn, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Tore Hongseth.