Nord norge

Møysalen: Kun lettere skader

Kvinnen på 42 år som trengte assistanse på Møysalen i Lødingen kommune er fraktet ned og flydd til Stokmarknes, melder hovedredningssentralen i Nord-Norge. Det skal kun være snakk om lettere skader.

Verdens mest lukkede land sender jentelag til Norway Cup

– Vi gleder oss til a komme til Norge, sier jentene fra Nord-Korea. Na far de reise ut av landet for første gang for a spille fotball pa Norway Cup, en av verdens største fotballturneringer
Les mer om Nord-Korea, Norge og Norway Cup.
– Det er usikkert hvor lenge finværet fortsetter
Det er sommer i Nord-Norge og sol stort sett over hele landsdelen. Men hvor lenge det varer, er ikke meteorologene sikre på.
Les mer om Det og Nord-Norge.
Hentet med Sea King
Et Sea King redningshelikopter har hentet ut en 17-åring som hadde gått seg fast i Litlberget nord på Moskenesøy i Lofoten. – Alt vel, skriver hovedredningssentralen i Nord-Norge på Twitter.

Sol deg ferdig, for nå kommer regnet!

Finværet som har prydet store deler av landet den siste tiden, ender brått i slutten av helga. Får du ikke nok av sola, er Syden eller Nord-Norge muligens svaret.
Les mer om Nord-Norge og Syden.
Myndighetene til kamp mot ulovlig laksefiske
Myndighetene har bestemt seg for å komme laksefiske med ulovlige garn til livs. Problemet er desidert størst i Nord-Norge.
Les mer om Nord-Norge.
Myndighetene til kamp mot ulovlig laksefiske
Myndighetene har bestemt seg for å komme laksefiske med ulovlige garn til livs. Problemet er desidert størst i Nord-Norge.
Les mer om Nord-Norge.
Styrker jakten på ulovlige laksegarn
Så langt i år er dobbelt så mange anmeldt for ulovlig fiske etter laks i Nord-Norge, enn på samme tid i fjor. Statens naturoppsyn varsler intensivering av kontrollene.
Les mer om Nord-Norge.
Leter etter beredskapshjem
Bufetat i Nord-Norge leter etter flere beredskapshjem i nærheten av Barnehusene. Barn som har vært utsatt for vold i hjemmet trenger ofte et nytt hjem umiddelbart. Det sier Connie Eiring, avdelingsleder for beredskapshjem i Region Nord.
Nå kommer skyene
Sør-Norge må forberede seg på skyer og regnbyger de neste dagene. I morgen er det Nord-Norge som får nyte sommerværet.
Les mer om Nord-Norge.
Sykkelturismen øker i Nord-Norge
Langs Helgelandskysten alene var økningen på rundt 40 prosent i 2016, og det ventes en tilsvarende økning foran årets sesong.
Les mer om Nord-Norge.
– Gjeddemafiaen slår til over hele landet
Gjedder blir stadig satt ut ulovlig flere steder i Norge. Fiskeforvalteren i Nord-Trøndelag mener en Gjeddemafia står bak.
Måling: Størst misnøye med NRK i nord
NRK nyter en sterk posisjon i Norge, men to av fem nordlendinger er litt eller svært misfornøyd med rikskringkasterens programtilbud.
Les mer om NRK og Norge.
Sykkelturismen øker i Nord-Norge
Nord-Norge opplever en kraftig vekst i sykkelturismen. Stadig flere ønsker å oppleve Nord-Norge fra sykkelsetet, og salget av sykkelpakker har vokst betraktelig de siste årene, viser tall fra Nordnorsk Reiseliv.
For dårlig vær for redningsaksjon
De to svenske klatrerne som ba om hjelp for å komme seg ned fra Vågakallen i Lofoten sitter fremdeles på fjellet. Situasjonen er ukritisk, men været ventes å bli verre i følge HRS Nord-Norge, og de to er tynnkledt. Redningshelikopter og alpin redningsgruppe får ikke hjulpet klatrerne før været blir bedre.
Les mer om Lofoten og Vågakallen.
Tar med bakterier hjem
Nordmenn som har vært innlagt på sykehus i utlandet, risikerer å ta med antibiotikaresistente hjem og leve med dem i kroppen i flere år, ifølge en ny studie fra blant andre Universitetssykehuset Nord-Norge. Årsaken kan være at mange land er langt mindre strenge på bruk av antibiotika enn Norge. (NTB)
Tre sommerdager med + 25 i Sør-Norge
Torden og byger fra torsdag når Spania-varmen treffer norsk fuktig luft. Beste helgetips: Nord-Norge får det beste været.
Les mer om Spania-varmen og Sør-Norge.
Hit kommer sommerværet
Skal du feriere i Norge denne sommeren kan du glede deg til et høytrykk som feier over store deler av landet på onsdag. Til helgen er det Nord-Norge som stikker av med finværet.
Les mer om Nord-Norge og Norge.
Rydder fortsatt krigsbomber
Bare i forrige uke detonerte Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) rundt ti bomber fra andre verdenskrig, i Nord-Norge. Ifølge forsvaret finnes det ingen oversikt over hvor mye ammunisjon som finnes, og hvor den ligger.
Les mer om Nord-Norge.
– Det er ikke lett å være forlovet i Nord-Norge
I Ferieradioen har vi snakket med par som fant sin store kjærlighet om sommeren, og noen der følelsene forsvant i takt med varmen.
Les mer om Det og Nord-Norge.
Pukkellaks observert i Norge
Pukkellaksen er observert flere steder i Norge de siste ukene. – Det har tidligere vært registreringer helt ned til Sørlandet, men det har vært mest i Nord-Norge sier forsker ved Norsk institutt for naturforskning, Eva Thorstad.
Elbil-ferie i Norge null problem – men Finnmark kan utfordre
Norsk elbil-ferie går bra, med hurtigladere fra Kristiansand til Tromsø. Lenger nord kan det bli mer utfordrende, men det viktigste er uansett god planlegging.
Strømvinnere i nord
Vi som bor i nord er strømvinnere. Norges vassdrags- og energidirektorat har kommet med sin analyse av kraftsituasjonen i Norge det siste kvartalet. Den viser at kraftprisen i de nordligste fylkene har ligget på rundt 23 øre per kilowatt-time, mot 24 til 25 i restan av landet.
Les mer om Norge.
I denne landsdelen har strømprisene vært de laveste i Norden den siste tiden
Mye snø i fjellene og arbeid på kraftlinjene har bidratt til hyggelige kraftpriser for befolkningen i Nord-Norge.
Les mer om Nord-Norge og Norden.
Dyrere strøm
Strømprisen i Sør-Norge var nærmere 20 prosent høyere i andre kvartal i år enn i tilsvarende periode i fjor, melder NTB. Strømprisen er lavere i Nord-Norge. Det skyldes mye fint vær siste periode, mye snø og begrenset overføringskapasitet på grunn av arbeid på ledninger.
Les mer om NTB, Nord-Norge og Sør-Norge.